Ci-Nick wrote:Imao sam jučer doživljaj u Maja gume.
Imao termin za kupovinu i montažu CPC 5 i tip odvrne na tri gume vijke ali na četvrtoj slomi krunu na ključu za sigurnosni vijk.

Kaže bila napuknuta,.. jeste vanjski prsten ali nije kruna. I tako montaža posta nemoguća misija. Platih gume, sve u prljažnik i na četiri vijka ( osim na toj sjebanoj) do Zenice. Hajd što mi sjeba ključ al što mi usmdri auto,.. ja ne znam da li ovi ljudi u praonicama i vulkanizerima imaju potrebe de se ponekad presvuku i okupaju. Nigdje gore usluge,.. do Afrike.
Ja sam ranije dosta hvalio Maju, i sad sam uzeo gume kod njih, medjutim imam osjecaj da se usluga znacajno pogorsala. Ti majstori svuda rade isti, na po 2-3 mjesta, sve je to ok, ali jarane opet od poslodavca zavisi nivo usluge, onaj tamo ne vadi cigaru iz usta, ulazi s cigarom u auto, ovaj drugi se zali ko da je u rudniku, svadja se s gazdom... Ja svakim put napomenem za sigurnosti da ga ne udara pistoljem, covjek pito sto, sta te boli qrac sto, nemoj i zdravo.

Imam osjecaj da sve trebam hodati za njima da ne bi sta zajebali. Eto, hvalio sam dosta kad je bilo na mjestu, sad je na mjestu kritika.
Ako te sta tjesi, jaranu su u Makbelu sjebali sigurnosni tako da kad mu je guma pukla nije bilo sanse da ga odvrne i morao ga je odslepat do lika koji je izbusio saraf. Tu su skontali da se ni jedan sigurnosti ne moze odvrnuti, tj. sjebali su navoja na sva 4! Drugom jaranu su izgubili sigurnosni, ista situacija pukla guma, nema sigurnosnog. Cirkus.
A evo na istoj stranici dokaza da moze i gori, covjeku nisu dobro balansirali gume.
Ovdje je problem sto
usluga bukvlano ne postoji, mi ni dan-danas ne znamo sta to znaci, tako da ce covjek otici kod drugog sve dok mu je marku jeftinije, samo je to bitno. To vise nije ni stvar siromastva nego stvar dusevne fukarastine i mentaliteta.