I moja beba je tako bila napredna, ali ja sam ko kakva stara baba bila sva sretna kad mi kaže da je iznad prosjeka. Znam da grozno zvuči ali sam uvijek razmišljala nedo Bog prijevremenog poroda bolje da je beba naprednija. I ja sam bila krupna beba (4.600LaCici wrote:Evo i mene sa pregleda, uh oduzilo se kako je dr Masic bio na godisnjem.U 27. sam sedmici ali mi bebica ima mjere kao da sam u 30.
Napredna je pravo, tako da ce mama morati traziti carski bude li se ovako nastavilo. I ja sam bila pravo krupna kada sam se rodila tako da je vrlo lako moguce da genetika kod moje bebice odradi svoje. Samo ne znam da li se moze kod nas traziti carski ili moras bas imati preporuku doktora?
Kako mi je rečeno da je trudnoća uredna i da više ne spadam u rizičnu grupu sve više razmišljam o porodu u kadi, vidjeću šta će doktor reči kad za to dođe vrijeme. Ja o porodu još uvijek ne razmišljam ozbiljno, niti me nešto posebno strah, valjda se strah neće nagomilati i 5 do 12 sav izaći iz mene.
Koliko sam čula od prijateljica Mašić baš forsira prirodni porod i baš u krajnjem slučaju pristaje na carski.