Cuuj sta rece zeniiXavier1 wrote:
Svaki muskarac koji ima opcija nece zeljeti razvedenu sa djecom. Zasto si stvarati bespotrebno probleme?
Nastasija ti je lijepo sve napisala.
A ti si slobodno umisljaj da imas ne znam ti kakvu vrijednost.
Šta nakon razvoda!?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- merlin246
#1501 Re: Šta nakon razvoda!?
- superiska
#1502 Re: Šta nakon razvoda!?
@Nato, to su primitivne, mahalske, zatucane price. Takve osobe za svakoga nadju po koji los komentar. Na kraju, svi biramo i odlucujemo kako cemo zivjeti i to je najvaznije.
@xavier, kako rekoh, svako treba da trazi ono sto mu odgovara. Davno sam o tome iznijela stav koji se nije promjenio. Slobodni teziti ka slobodnima, razvedeni ka razvedenima. Po mom misljenju je to najispravnije posebno za razvedene, radi medjusobnog lakseg razumjevanja i nas koji imamo djecu.
A vrijednosti koje spominjes...Vidi, svaka zivotna dob nosi neke nove vrijednosti. Ono sto sa 25 nisam vidjela kao vrijednost, odnosno nisam ni primjecivala, sada sa 35 itekako vidim i cijenim. Vjerovatno si mlad, hirovit, zivot ce te nauciti, samo polako.
A sad Z, odoh se opet udat'
@xavier, kako rekoh, svako treba da trazi ono sto mu odgovara. Davno sam o tome iznijela stav koji se nije promjenio. Slobodni teziti ka slobodnima, razvedeni ka razvedenima. Po mom misljenju je to najispravnije posebno za razvedene, radi medjusobnog lakseg razumjevanja i nas koji imamo djecu.
A vrijednosti koje spominjes...Vidi, svaka zivotna dob nosi neke nove vrijednosti. Ono sto sa 25 nisam vidjela kao vrijednost, odnosno nisam ni primjecivala, sada sa 35 itekako vidim i cijenim. Vjerovatno si mlad, hirovit, zivot ce te nauciti, samo polako.
A sad Z, odoh se opet udat'
- Mišo_Kovač
#1503 Re: Šta nakon razvoda!?
Razvedene su fujfuj, al vodat trebu koja iza sebe ima npr. petogodišnju vezu je totalno ok
Koja olupina od covjeka moras biti ako ti je citav spektar ljudskih osobina manje bitan od potpisa na razvrgnutom ugovoru 
- Nastasia
#1504 Re: Šta nakon razvoda!?
Slažem se, primitivno i mahalski. Ali to moja superiška nisu pojedinci, takvo nam je društvo.
Ja lično bih bila sa razvedenim muškarcem, pa i ako ima dijete, ja djecu obožavam i ako bi mogla jednom djetetu pružiti, ne roditelja, jer ima roditelje već, nego pravog i iskrenog prijatelja za čitav život, bih, zašto da ne. Naravno ako taj muškarac ispunjava neke ostale moje kriterije, ako ne ispunjava, džaba sve.
Ja lično bih bila sa razvedenim muškarcem, pa i ako ima dijete, ja djecu obožavam i ako bi mogla jednom djetetu pružiti, ne roditelja, jer ima roditelje već, nego pravog i iskrenog prijatelja za čitav život, bih, zašto da ne. Naravno ako taj muškarac ispunjava neke ostale moje kriterije, ako ne ispunjava, džaba sve.
- Xavier1
#1505 Re: Šta nakon razvoda!?
Osoba od 25 godina je vec sasvim dovoljno zrela da moze da vidi prave vrijednosti. To sto ih ti nisi vidjela je tvoj problem. Vjerovatno si zato sada u situaciji u kakvoj si.superiska wrote: @xavier, kako rekoh, svako treba da trazi ono sto mu odgovara. Davno sam o tome iznijela stav koji se nije promjenio. Slobodni teziti ka slobodnima, razvedeni ka razvedenima. Po mom misljenju je to najispravnije posebno za razvedene, radi medjusobnog lakseg razumjevanja i nas koji imamo djecu.
Od 25 do 35 nema nekih drasticnih promjena u razmisljanju. Samo se okolnosti i opcije mijenjaju.
- Ommadawn
- MarlboroGold
#1507 Re: Šta nakon razvoda!?
Hebli vas kriteriji... malo manje mislite isključivo na sebe pa ćete vidjeti kako se kriteriji počnu topiti - nebitno je li brak, razvod ili nijedno od navedenog.
Svako od nas ima neke retardirane kriterije koje nikad niko u cjelosti neće moći ispuniti. Smanjite malo tu patetiku.
Svako od nas ima neke retardirane kriterije koje nikad niko u cjelosti neće moći ispuniti. Smanjite malo tu patetiku.
-
moonca
#1508 Re: Šta nakon razvoda!?
Tu si u pravu. Vecina muskaraca ne bi sa djecom ali samo razvedene, ne znam zasto ne bi.Xavier1 wrote:
Svaki muskarac koji ima opcija nece zeljeti razvedenu sa djecom. Zasto si stvarati bespotrebno probleme?
Imam poznanica, prijateljica razvedenih sa djecom i tesko nalaze muskarca i za druzenje. par ih se toliko posvetilo odgoju djece(2) da jednostavno nisu ni razmisljale da im tko treba u tom momentu.
- Nastasia
#1509 Re: Šta nakon razvoda!?
Ne znam zašto je patetično znati šta želiš od života i partnera.MarlboroGold wrote:Hebli vas kriteriji... malo manje mislite isključivo na sebe pa ćete vidjeti kako se kriteriji počnu topiti - nebitno je li brak, razvod ili nijedno od navedenog.
Ja neću nikad bit' sa rasistom i homofobom taman ostala sama do kraja života, svoje "kriterije" ne mislim obarat ni smanjivat.
- MarlboroGold
#1510 Re: Šta nakon razvoda!?
Ne mislim na takve kriterije. To se podrazumijeva da ne bi trebao/la. Ali nejse...
- Nastasia
#1511 Re: Šta nakon razvoda!?
Nijedan kriterij koji odrasla i razumna osoba postavi za budućeg partnera nije patetičan.
To što će možda neko imati kriterij koji ti smatraš besmislenim, e to je već druga stvar.
I to što neko možda nikad neće naći nekog ko odgovara njegovim kriterijima, isto je druga stvar. Neko više voli biti sam, nego pristajati na manje od onoga što želi i zaslužuje. Prva ja. Vjeruj mi, kroz život sam se dovoljno napatila, da mi ne pada na pamet pristati da život djelim s' nekim ko me ne zaslužuje.
To što će možda neko imati kriterij koji ti smatraš besmislenim, e to je već druga stvar.
I to što neko možda nikad neće naći nekog ko odgovara njegovim kriterijima, isto je druga stvar. Neko više voli biti sam, nego pristajati na manje od onoga što želi i zaslužuje. Prva ja. Vjeruj mi, kroz život sam se dovoljno napatila, da mi ne pada na pamet pristati da život djelim s' nekim ko me ne zaslužuje.
- insomnia78
#1512 Re: Šta nakon razvoda!?
Zajebano je bona sa svojim djetetom a kamo li sa tudjimmoonca wrote:Tu si u pravu. Vecina muskaraca ne bi sa djecom ali samo razvedene, ne znam zasto ne bi.Xavier1 wrote:
Imam poznanica, prijateljica razvedenih sa djecom i tesko nalaze muskarca i za druzenje. par ih se toliko posvetilo odgoju djece(2) da jednostavno nisu ni razmisljale da im tko treba u tom momentu.
-
moonca
#1513 Re: Šta nakon razvoda!?
I to si vrlo u pravu. Zene vecinom odgajaju djecu. opet cu primjer iz okoline - dvije familije - muz radi nocu , ujutru se malo odmari i na spavanje- zena radi dan i odgaja sina. Kada je tu muz ukljucen- nema vremena.insomnia78 wrote:Zajebano je bona sa svojim djetetom a kamo li sa tudjimmoonca wrote:Tu si u pravu. Vecina muskaraca ne bi sa djecom ali samo razvedene, ne znam zasto ne bi.Xavier1 wrote:
Drugi slucaj, dvoje djece, muz ima biznis, zena ne radi sa njima je u njihovom slobodnom vremenu. panicno se bori da i muza ukljuci u odgoj ali nema son vremena, na njoj je sve.
- MarlboroGold
#1514 Re: Šta nakon razvoda!?
Poštujem, ali malo je reći da je boldirano diskutabilno.Nastasia wrote:Nijedan kriterij koji odrasla i razumna osoba postavi za budućeg partnera nije patetičan.
Da, ja tako na to gledam. Ovdje su uglavnom priče ja ne bih ovo, ja ne bih ono, treba imati ovo, treba imati ono... daj ba. Još kad počnu izvlačiti nekakve primjere iz okoline a nisu sami kroz to prošli... čovjek bi rekao da su svi sociolozi, psiholozi, od zlata napravljeni... ali hajd, forum je u pitanju tako da me to ne čudi. Ne kažu džaba gdje je puno baba kilava su djeca.
Peace... mrsko mi dalje o ovome. Sad si me zarazila Salmom... moram još koji clip naći
- Nastasia
#1515 Re: Šta nakon razvoda!?
Naglasak je na onome RAZUMNA osoba.
Odrasla i razumna osoba ni neće namišljati gluposti i hljeba preko pogače.
- superiska
#1516 Re: Šta nakon razvoda!?
@nato, onda izgleda mogu biti zahvalna sto se ne krecem u takvim krugovima
To o cemu pises baca mi na seosku sjedaljku. Dok sam bila u braku, a bila sam jako dugo, i tada su bile razvedene zene pa nikada (ni kao dijete, ni kao odrasla osoba) ne cuh da je ikad iko nesto ruzno prokomentarisao. Niti za razvedene zene, niti za udovice.
U vecini slucajeva pokretaci razvoda su zene.
Ta odluka nije ni malo jednostavna i nije je ni malo lako sprovesti. Posebno je jako tesko kada su i djeca tu. Vise ne odlucujes samo o svojoj sudbini. Kada dodje do toga - vjeruj da je onda doslo do velikog zora, jako krupnog razloga i ne samo da spasavas sebe nego, mozda, prvobitno tu djecu. Nerado cu ovo napisati, ne volim iznositi bilo sta iz privatnog zivota, cijelo okruzenje je i danas u soku da smo se bivsi i ja razveli.
Ljudi se mijenjaju, i koliko god da si kao siguran u nesto, zivot ti donese vrtoglav preokret.
Prije je to bilo, suti, trpi, nemoj da pukne bruka (koja crna bruka
), zene su u svakom smislu bile ovisne o muskarcima. Nisu imale kome, finansijski totalno ovisne o muzu i nepodrzavane od strane okoline. Vremena su se promjenila i ma kako se to nekome cinilo, hB pa je tako.
@xaviar, zao mi je sto sam se spustila na nivo da polemisem s tobom o ovome (nemoj ovo dozivjeti kao uvredu, to mi nije namjera). Govorim u smislu da se ne mozemo razumjeti, jer, sto bi rekli stariji, ja sam bila u tvojim trenutnim godinama, ti u mojim sadasnjim jos ne.
Evo ti primjer vrijednosti o kojima smo pisali. Recimo, u 25-toj nisam znala cijeniti mir, tisinu, rutinu, spokoj. Sada, u 35-toj, mi sve to jako prija i itekako znam da ih svrstam u kategoriju velikih vrijednosti. Kada te poklopi hiljadu problema, uhvatis sebe kako samo i jedino to prizeljkujes, ostalo ces lako.
Sada sam svoj zivot podredila tim vrijednostima. Poslozila prioritete onako kako mislim i osjetim da je ispravno. Djeca su broj jedan i smjernica u kojem pravcu ce se ostalo odvijati. I kada ne srljas, dadnes sebi vremena, mirno i polako, i ostalo se sve samo od sebe poslozi. Zivot te nagradi kad se najmanje nadas i kad najmanje ocekujes
Ta odluka nije ni malo jednostavna i nije je ni malo lako sprovesti. Posebno je jako tesko kada su i djeca tu. Vise ne odlucujes samo o svojoj sudbini. Kada dodje do toga - vjeruj da je onda doslo do velikog zora, jako krupnog razloga i ne samo da spasavas sebe nego, mozda, prvobitno tu djecu. Nerado cu ovo napisati, ne volim iznositi bilo sta iz privatnog zivota, cijelo okruzenje je i danas u soku da smo se bivsi i ja razveli.
Ljudi se mijenjaju, i koliko god da si kao siguran u nesto, zivot ti donese vrtoglav preokret.
Prije je to bilo, suti, trpi, nemoj da pukne bruka (koja crna bruka
@xaviar, zao mi je sto sam se spustila na nivo da polemisem s tobom o ovome (nemoj ovo dozivjeti kao uvredu, to mi nije namjera). Govorim u smislu da se ne mozemo razumjeti, jer, sto bi rekli stariji, ja sam bila u tvojim trenutnim godinama, ti u mojim sadasnjim jos ne.
Evo ti primjer vrijednosti o kojima smo pisali. Recimo, u 25-toj nisam znala cijeniti mir, tisinu, rutinu, spokoj. Sada, u 35-toj, mi sve to jako prija i itekako znam da ih svrstam u kategoriju velikih vrijednosti. Kada te poklopi hiljadu problema, uhvatis sebe kako samo i jedino to prizeljkujes, ostalo ces lako.
Sada sam svoj zivot podredila tim vrijednostima. Poslozila prioritete onako kako mislim i osjetim da je ispravno. Djeca su broj jedan i smjernica u kojem pravcu ce se ostalo odvijati. I kada ne srljas, dadnes sebi vremena, mirno i polako, i ostalo se sve samo od sebe poslozi. Zivot te nagradi kad se najmanje nadas i kad najmanje ocekujes
- merlin246
#1517 Re: Šta nakon razvoda!?
superiska wrote:@nato, onda izgleda mogu biti zahvalna sto se ne krecem u takvim krugovimaTo o cemu pises baca mi na seosku sjedaljku. Dok sam bila u braku, a bila sam jako dugo, i tada su bile razvedene zene pa nikada (ni kao dijete, ni kao odrasla osoba) ne cuh da je ikad iko nesto ruzno prokomentarisao. Niti za razvedene zene, niti za udovice.
Prije je to bilo, suti, trpi, nemoj da pukne bruka (koja crna bruka), zene su u svakom smislu bile ovisne o muskarcima. Nisu imale kome, finansijski totalno ovisne o muzu i nepodrzavane od strane okoline. Vremena su se promjenila i ma kako se to nekome cinilo, hB pa je tako.
- MarlboroGold
#1518 Re: Šta nakon razvoda!?
Ma hoće i razumne ponekad...Nastasia wrote:Naglasak je na onome RAZUMNA osoba.
btw eno Karlinka se vratila
- Nastasia
#1519 Re: Šta nakon razvoda!?
Neka je, gotivim ja KarlinMarlboroGold wrote:Ma hoće i razumne ponekad...Nastasia wrote:Naglasak je na onome RAZUMNA osoba.
btw eno Karlinka se vratila
- azurna_obala
#1520 Re: Šta nakon razvoda!?
Ma vidi se da pojedine ovdje jos nisu skontale da su " kriteriji" price koje ne piju vode kad malo jos odrastu.
Jos puberteteska faza i fazoni iz tinejdžerskih novina.
Jos puberteteska faza i fazoni iz tinejdžerskih novina.
- Xavier1
#1521 Re: Šta nakon razvoda!?
Svaka cast za ovo.superiska wrote: Poslozila prioritete onako kako mislim i osjetim da je ispravno. Djeca su broj jedan i smjernica u kojem pravcu ce se ostalo odvijati.
Ostalo cu presutit. Pa i uvredu onu. Nema potrebe da dalje ulazimo u pricu.
-
aratet
#1522 Re: Šta nakon razvoda!?
Mozda gledaju oni zadrti, sto idu na predavanja onog debila Pezica i slicnih.Nastasia wrote:
U svakom slučaju, ja sam za razvod kada ne ide dalje u braku, ne vidim ništa loše ni pogrdno u tome, ali da se na takve žene gleda pogrdno ha one okrenu leđa? U velikom broju slučaja, nažalost, gleda.
- sheilak
#1524 Re: Šta nakon razvoda!?
Primjetio sam da razvedene sa djecom okrenu se djeci u potpunosti
Nije li to malo da kazem lose prema sebi zanemariti svoje potrebe u potpunosti u korist djece
Da nacrtam da se neko ne bi hvatao da sam protiv djece i sl naravno da treba paznja djeci i sve sto ide i to nikako se ne moze zanemariti (r)
Nije li to malo da kazem lose prema sebi zanemariti svoje potrebe u potpunosti u korist djece
Da nacrtam da se neko ne bi hvatao da sam protiv djece i sl naravno da treba paznja djeci i sve sto ide i to nikako se ne moze zanemariti (r)
- lmo
- Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace
#1525 Re: Šta nakon razvoda!?
Zašto bi bilo protiv djece to što žena zadovoljava potrebe za hobijima, druženjima, ljubavlju i slično?
Zar ima potrebe o tome razglabati
Nema ništa dobro u tome kada se zanemaruješ u svim segmentima osim jednog.
Zar ima potrebe o tome razglabati
Nema ništa dobro u tome kada se zanemaruješ u svim segmentima osim jednog.