Njega tijela (zenska tema)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
alica.k

#1501 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

ma nije ona meni tolko dobra bila, dok joj eto nisam nasla tu magicnu namjenu :D valjda sasusi fino ujed pa brzo prodje :).
swirl

#1502 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by swirl »

alica.k wrote:ma nije ona meni tolko dobra bila, dok joj eto nisam nasla tu magicnu namjenu :D valjda sasusi fino ujed pa brzo prodje :).
Ja sam cula da je super za bubuljice, zato sam je i uzela, pa reko da tebe pitam ima li jos kakvih magicnih djelovanja :)
alica.k

#1503 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

swirl wrote:
alica.k wrote:ma nije ona meni tolko dobra bila, dok joj eto nisam nasla tu magicnu namjenu :D valjda sasusi fino ujed pa brzo prodje :).
Ja sam cula da je super za bubuljice, zato sam je i uzela, pa reko da tebe pitam ima li jos kakvih magicnih djelovanja :)
nisam ni stavljala po licu jer me bilo strah da ne buknem :)
swirl

#1504 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by swirl »

alica.k wrote:
swirl wrote:
nisam ni stavljala po licu jer me bilo strah da ne buknem :)
Pa nesto kontam, kad ne buknu bebinje guze, nece valjda ni meni lice :D
vicious2

#1505 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by vicious2 »

alica.k wrote:
saga wrote:Haha, i ja skoro godinu dana nisam jela slatko zbog toga... bila je to depresivna godina :D
Mada kod mene je cinjenica da se iz nekog razloga iscibam od one Domacice, pa to zaobilazim u sirkom luku
ja se osipam iskljucivo zbog nervoze i stresa...to sam skontala. tad i stalno barkam lice i copam i tako.
al trudim se da se ne stresiram toliko.

iskustvo mog rodjaka ... nije izbacio slatko nego mlijeko i mlijecne proizvode ... i vec godinama tako
alica.k

#1506 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

vicious2 wrote:iskustvo mog rodjaka ... nije izbacio slatko nego mlijeko i mlijecne proizvode ... i vec godinama tako
nije mlijeko, to sam vec gledala.
swirl wrote:Pa nesto kontam, kad ne buknu bebinje guze, nece valjda ni meni lice :D
ma nije to isto :)
ema_

#1507 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by ema_ »

http://www.ekupon.ba/ponuda/181/70-popu ... lonu-dufny

Ako koja hoće da kupi, ja nemam vremena da idem, vrijedi još nešto manje od mjesec dana :thumbup:
*mima*

#1508 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by *mima* »

12 km za manikuru i pedikuru i jos da stavi gel......to ce tako da smlati i da stavi neki najlosiji gel.......
Partizzanka

#1509 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Partizzanka »

Za one koje imaju iPhone i vole da checkiraju sastave prozivoda ... ima Haplikacija ... skeniras onaj kod na proizvodu i pokaze ti koje stetne materije ima u sebi :)
pa ako ko hoce mozem ja da testiram proizvode :)

probala sam obicnu plavu starinsku niveu ... ona je zeHlena :)
onaj garnierov sto ste mi savjetovale ... onaj 7 days ... ima nekih parabena bruku!
ema_

#1510 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by ema_ »

*mima* wrote:12 km za manikuru i pedikuru i jos da stavi gel......to ce tako da smlati i da stavi neki najlosiji gel.......

Pa inače je 40 :-D .
alica.k

#1511 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

Partizzanka wrote:Za one koje imaju iPhone i vole da checkiraju sastave prozivoda ... ima Haplikacija ... skeniras onaj kod na proizvodu i pokaze ti koje stetne materije ima u sebi :)
pa ako ko hoce mozem ja da testiram proizvode :)

probala sam obicnu plavu starinsku niveu ... ona je zeHlena :)
onaj garnierov sto ste mi savjetovale ... onaj 7 days ... ima nekih parabena bruku!
parabeni nisu toliko strasni (pogotovo ako ih se ispira), ali parafini, petrolej i slicno jesu.
Partizzanka

#1512 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Partizzanka »

nisu samo parabeni

IMAM BRUKU NEKIH na listi ... benzydilne camphor, methylbenz...resorcinol
alica.k

#1513 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

ma ja to samo nako u letu, ljudi se boje parabena a ima strasnijih stvari u sastavima :D
LONGMAN

#1514 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by LONGMAN »

Moje fleke nisu se smanjile, i ja se odlucim da odem kod dermatologa, pregleda ona mene, i zavrsih kod ginekologa :cry: Zakazase mi pregled u ponedjeljak , koji djavo me natjera da odem kod dermatologa :roll:
Je l imao ko slicno iskustvo?
alica.k

#1515 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

LONGMAN wrote:Moje fleke nisu se smanjile, i ja se odlucim da odem kod dermatologa, pregleda ona mene, i zavrsih kod ginekologa :cry: Zakazase mi pregled u ponedjeljak , koji djavo me natjera da odem kod dermatologa :roll:
Je l imao ko slicno iskustvo?
kako ti izgledaju te fleke?
LONGMAN

#1516 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by LONGMAN »

Kao pjege, medjutim nisu hlatke nego hrapave, I na celu i pored usana (strane) rasporedjene :-)
alica.k

#1517 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

haj eto ti pp
pin-up

#1518 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by pin-up »

LONGMAN wrote:Kao pjege, medjutim nisu hlatke nego hrapave, I na celu i pored usana (strane) rasporedjene :-)
Meni se pojavila jedna "slična" samo na uglu usne, ima već 2-3 sedmice... Kao onaj lišaj, možda... Ne radim joj ništa, nemam pojma ni šta je ni otkud je, sve kontam proći će :cry:
alica.k

#1519 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

pin-up wrote:
LONGMAN wrote:Kao pjege, medjutim nisu hlatke nego hrapave, I na celu i pored usana (strane) rasporedjene :-)
Meni se pojavila jedna "slična" samo na uglu usne, ima već 2-3 sedmice... Kao onaj lišaj, možda... Ne radim joj ništa, nemam pojma ni šta je ni otkud je, sve kontam proći će :cry:
Image

jel ovo?
pin-up

#1520 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by pin-up »

alica.k wrote:
pin-up wrote:

jel ovo?
Jeste :zoka:
alica.k

#1521 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

to ti je il kandida, il imas ono kak se to kod nas zove, overbite :) kad je gornja vilica malo vise vani nego donja. elem, ja na to stavim onu himalaya antifungalnu kremu (inace se sa kandidom borim i nekad jednostavno izadje na lice, pogotovo kad sam pod stresom il kad mi padne imunitet).
pin-up

#1522 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by pin-up »

alica.k wrote:to ti je il kandida, il imas ono kak se to kod nas zove, overbite :) kad je gornja vilica malo vise vani nego donja. elem, ja na to stavim onu himalaya antifungalnu kremu (inace se sa kandidom borim i nekad jednostavno izadje na lice, pogotovo kad sam pod stresom il kad mi padne imunitet).
Well, biće da je kandida, fasovala sam je na proljeće nekad...
Uzmem tu kremu onda, tako da hvala :)
alica.k

#1523 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

pin-up wrote:
alica.k wrote:to ti je il kandida, il imas ono kak se to kod nas zove, overbite :) kad je gornja vilica malo vise vani nego donja. elem, ja na to stavim onu himalaya antifungalnu kremu (inace se sa kandidom borim i nekad jednostavno izadje na lice, pogotovo kad sam pod stresom il kad mi padne imunitet).
Well, biće da je kandida, fasovala sam je na proljeće nekad...
Uzmem tu kremu onda, tako da hvala :)
uzmi i one dida tablete, pa ih pij, meni bas pomazu protiv toga :). ja pijem dvije dnevno.
pin-up

#1524 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by pin-up »

alica.k wrote: uzmi i one dida tablete, pa ih pij, meni bas pomazu protiv toga :). ja pijem dvije dnevno.
E good point, za njih sam čula (i negdje zapisala) prije nekoliko mjeseci i totalno zaboravila na to do sad :)
nera18

#1525 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by nera18 »

gdje kupimo ovu kremu apoteka?
i usput, pms free ne mogu da nadjem, gdje god udjem, nema
Post Reply