crysis wrote:kantica__ wrote:More li mi ko objasniti ako su piramide tako stare (nacin na koji je dosao do tog necu ni komentarisati) ko ih je onda napravio? Recimo prve civilizacije su nastale nekad prije 6000 godina
pravo u sridu.
pa centrima moći neodgovara ako se nadje i dokaze da je nesto starije od neceg vec pronadjenog. to mjenja sve sto su dosad napisali o razvoju ljudske rase, mora se pisati sve ponovo.
Najstarije gradjevine ikad otkrivene, ako grijesim nek me neko ispravi, su Gobekli Tepe u Turskoj... cca. 11000 godina pne. Prilicno sofisticirani hramovi, rezbareni kameni blokovi, fakat izgleda nevjerovatno da je to neko mogao raditi u to doba - i skoro se nista ne zna o toj civilizaciji. Ali ostalo je metar tragova pored tih hramova, kao i na okolinim nalazistima, tako da se lagano gradi slika...
Kod Semira ispade da je napravljeno nesto par hiljada puta vece, a da pri tom nije ostao niti jedan jedini trag civilizacije koja je napravila takav projekat, za kakav bi bilo potrebno desetine ili stotine hiljada ljudi, organizovano drustvo, podjela rada, metar tehnickog znanja itd.
Ah da, vanzemaljci, to sam zaboravio.
I kojim to "centrima moci" nije u interesu da se istrazuje nesto sto se desilo prije 10000 godina ili vise? Sta bi se to desilo? Taman da dokazu da su dosli vanzemaljci i sve to napravili, koga boli kurac? Da li bi padale vlade, krahirale berze, propale religije? Mislim wtf gdje je logika u svemu tome?