Bosanska dolina piramida

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
antifascism

#1501 Re: Bosanska dolina piramida

Post by antifascism »

insomnia78 wrote:Bio ljetos, vidio.
Zali boze snage koju sam potrosio dok sam se popeo gore po zvjezdanu

s' moje sokoćalo
Ali nema veze, mi kao drzava imamo korist od toga. Sigurno si kupio sok ili kiselu usput :oops:

Znaci suti i pravi se da si vidio piramidu (i one vanzemaljce s kojim je semir imao kontakta).
Alfons Kauders

#1502 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Alfons Kauders »

nemezis wrote:
thea wrote:ja sam licno obisla otvorene sonde na nekim dijelovima, niko me ne moze ubijediti da tamo ne postoje gradevine.
Ja sam lično obišao otvorene sonde na nekim dijelovina, niko me ne može ubijediti da tamo postoje piramide.
thea wrote:no, ne cudi me uopce hajka koja se vodi protiv takvog projekta, kad mi imamo previse primitivno drustvo.
samo se sjetite prve granate koje su pale na vjecnicu pametnom dosta!
Znači ako vjerujemo nekim ublehama koji tvrde da su sva dosadašnja istorijska saznanja pogešna, primitivni smo. Kakve veze imaju piramide i granate? Možda smo i državni neprijatelji mi koji ne vjerujemo?
thea wrote:ovakav projekat da je negdje u drugim zemljama niste ni svijesni kako bi se to unovcilo, dzaba imamo 5 puta bolje sve od drugih ali ne UMIJEMO!
Nije problem praviti atrakciju. Problem je miješati se u nauku. Je li treba svi da glumimo da tamo ima piramida samo radi novca? Evo i kod mene brdo liči na piramidu, hajde da i to unovčimo.
Da. Nije dure reci "niko me ne moze ubijediti" - uloga nauke je upravo to - da nas ubijedi u nesto u sta nismo vjerovali. Ili da otrese idiotske teorije, sto je i uradila u ovom slucaju u roku od par mjeseci.

Vec 7 godina se vrti ova retardirana prica, NIKO relavantan nije potvrdio tvdnje Semira i njegovih jarana s History Channela, niti ce ih ikad potvrditi. Niko pametan ne zeli na bilo koji nacim biti asociran s ovom gluposcu. Ovdje cak ne radi ni o pseudo-nauci, o pogresnom tumacenju necega, npr. teorijama o izgradnji postojecih spomenika, vec o cistoj fabrikaciji i sada se mijenja ploca na pricu tipa "pa sta ako nema piramida, neka raja dolazi"...

Evo kod mene s vikendice, kad se gleda jedno brdo, lici na falus, sto smo otkrili 90 i neke odvaljeni na rostilju. Da i to unovcimo?
insomnia78

#1503 Re: Bosanska dolina piramida

Post by insomnia78 »

antifascism wrote:
insomnia78 wrote:Bio ljetos, vidio.
Zali boze snage koju sam potrosio dok sam se popeo gore po zvjezdanu

s' moje sokoćalo
Ali nema veze, mi kao drzava imamo korist od toga. Sigurno si kupio sok ili kiselu usput :oops:

Znaci suti i pravi se da si vidio piramidu (i one vanzemaljce s kojim je semir imao kontakta).
Ja pivu (cuj sok:-) ), gospodja kafu, parking i slag na tortu ulaz po peticu.
Cuj ulaz.
Osto sam gore jedno pet minuta i bjezi nazad, jebo me ko me navrati

s' moje sokoćalo
uglavnomja

#1504 Re: Bosanska dolina piramida

Post by uglavnomja »

Alfons Kauders wrote:
Evo kod mene s vikendice, kad se gleda jedno brdo, lici na falus, sto smo otkrili 90 i neke odvaljeni na rostilju. Da i to unovcimo?
samo ako dokazes da se dize :lol:
antifascism

#1505 Re: Bosanska dolina piramida

Post by antifascism »

uglavnomja wrote:
Alfons Kauders wrote:
Nije bitno mozel dokazat, bitno je da moze imati korist. Ako mogu u imati turizam na Grend Kenijonu, sto nemRe i Alfons :oops:
Alfons Kauders

#1506 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Alfons Kauders »

antifascism wrote:
uglavnomja wrote:
Alfons Kauders wrote:
Nije bitno mozel dokazat, bitno je da moze imati korist. Ako mogu u imati turizam na Grend Kenijonu, sto nemRe i Alfons :oops:
Upravo tako, koristeci se naucnim standardima piramidiota, po kojima teret dokaza nije na njima, vec na onim koji tvrde suprotno.

Ja se sjecam, '97 ili '98... Da je nas cetvero gledao svojim ocima kako se dize. Neka dokazu da nije tako.
thea

#1507 Re: Bosanska dolina piramida

Post by thea »

dosao neko u muzej moderne umjetnosti, i komentarise umjetnicku sliku...
taj neko ce: vidi pa ovo sam i ja mogao nacrtati.
Odgovor iz mase: Da, ali nisi.

Pa to je slucaj generalno u nasoj Bosni, cim napredujes, cim nesto radis ma to mora da 100% ne valja.

Bas bi voljela vas vidjeti cime se sve bavite u zivotu pa da stavimo sve karte na sto.
NeenaSa

#1508 Re: Bosanska dolina piramida

Post by NeenaSa »

Alfons Kauders wrote: Upravo tako, koristeci se naucnim standardima piramidiota, po kojima teret dokaza nije na njima, vec na onim koji tvrde suprotno.

Ja se sjecam, '97 ili '98... Da je nas cetvero gledao svojim ocima kako se dize. Neka dokazu da nije tako.
:lol: :lol: :lol:

Falusno ukazanje. :lol: :lol:
antifascism

#1509 Re: Bosanska dolina piramida

Post by antifascism »

thea wrote:dosao neko u muzej moderne umjetnosti, i komentarise umjetnicku sliku...

Pa to je slucaj generalno u nasoj Bosni, cim napredujes, cim nesto radis ma to mora da 100% ne valja.

Bas bi voljela vas vidjeti cime se sve bavite u zivotu pa da stavimo sve karte na sto.
Jao argumenata. Pa eto Alfons je vidio brdo koji lici na falus. Cak i raste ponekad, sto neides uplatit mu 5KM da slikas? Ipak je to najstarije falus brdo na planeti. Dokazeí da nije ako nevjerujes.

Problem je, generalno u nasoj Bosni, sto su kriminalci i varalice heroji. Ono kad pitas otkud Esedu Radeljasu para za BMW X6 i ljudi ti odmah napadnu "sta te briga". Ili kad neko pita sto niko varalicu semira ne tuzi.

Ivini, ali ja nevjerujem da si ti toliko glup. Jednostavno trolas i pravis se budalom. Nadam se.
antifascism

#1510 Re: Bosanska dolina piramida

Post by antifascism »

NeenaSa wrote:
Alfons Kauders wrote: Upravo tako, koristeci se naucnim standardima piramidiota, po kojima teret dokaza nije na njima, vec na onim koji tvrde suprotno.

:lol: :lol: :lol:

Falusno ukazanje. :lol: :lol:
Cim Alfons napreduje 100% nesta nevalja. Cuj traze dokaze da falusno brdo alfonsa nije najstarije falusno brdo na planeti.

Ima ona prica o bosancima u muzeju, kaze jedan "vidi ovo jebo te pa ovo sam mogo i ja napravit'" a drugi mu odgovori "jebat ga, sto nisi?" :oops:

Znaci puna podrska semiru i alfonzu.
Danguba

#1511 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Danguba »

Dok je kanabis dosao do Seljublja i Hrasna nije cudo ni falusno ukazanje. :lol: :lol:
kantica__

#1512 Re: Bosanska dolina piramida

Post by kantica__ »

More li mi ko objasniti ako su piramide tako stare (nacin na koji je dosao do tog necu ni komentarisati) ko ih je onda napravio? Recimo prve civilizacije su nastale nekad prije 6000 godina
nemezis

#1513 Re: Bosanska dolina piramida

Post by nemezis »

Danguba wrote:Ti si genije. Povezati sve ovo o cemu ti pricas ne moze svako.

Koji smo mi narod? ''Mene licno ne moze niko ubijediti da se tamo nalaze piramide''. Pa ko si to ti? Sta to trebi treba uopste dokazivati kada ni najosnovnije stvari u zivotu ne poznajes...ali najlakse je naprdjivati.
A ko si to ti? Imaš li nešto pametno reći? Ovim napadima i vrijedjanjem nećeš ništa postići. Ja, kao što rekoh, sam bio tamo, detaljno pregledao tada najrazvikanije "argumente" (pločasto kamenje koje izgleda kao da ga je čovjek redso), sve detaljno fotografisao i zaključio da je to djelo prirode. Mogao bih ti to i pojasniti ali vidim da ti nisi za diskusiju nego svadju.

Kako ocijeni da ja ne poznajem najosnovnije stvari, bacaš grah?
Danguba wrote:Mi znamo sve. Najjaci smo u politici, nauci, arheologiji, vjeronauci, astronomiji...ma nema nam kraja...svi sve znaju ali u pljuvacini smo najbolji.
Gdje ti vidiš pljuvanje? Ko kaže da smo najbolji u gore navedenom? Ko je tebi srušio snješka?
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#1514 Re: Bosanska dolina piramida

Post by crysis »

kantica__ wrote:More li mi ko objasniti ako su piramide tako stare (nacin na koji je dosao do tog necu ni komentarisati) ko ih je onda napravio? Recimo prve civilizacije su nastale nekad prije 6000 godina
pravo u sridu.

pa centrima moći neodgovara ako se nadje i dokaze da je nesto starije od neceg vec pronadjenog. to mjenja sve sto su dosad napisali o razvoju ljudske rase, mora se pisati sve ponovo.
antifascism

#1515 Re: Bosanska dolina piramida

Post by antifascism »

kantica__ wrote:More li mi ko objasniti ako su piramide tako stare (nacin na koji je dosao do tog necu ni komentarisati) ko ih je onda napravio? Recimo prve civilizacije su nastale nekad prije 6000 godina
vanzemaljci, barem je to semir tvrdio u americi :run:
nemezis

#1516 Re: Bosanska dolina piramida

Post by nemezis »

Danguba wrote:
antifascism wrote:
Danguba wrote:Ti si genije. Povezati sve ovo o cemu ti pricas ne moze svako.

Koji smo mi narod? ''Mene licno ne moze niko ubijediti da se tamo nalaze piramide''. Pa ko si to ti? Sta to trebi treba uopste dokazivati kada ni najosnovnije stvari u zivotu ne poznajes...ali najlakse je naprdjivati.
Mi znamo sve. Najjaci smo u politici, nauci, arheologiji, vjeronauci, astronomiji...ma nema nam kraja...svi sve znaju ali u pljuvacini smo najbolji.
Svi normalni naucnici i strucnjaci su ismijali Semira i njegove tvrdnje. Koje tu sada glup, mi ili ostatak svijeta? Ma daj ba, semir je prije nego sto je doso vamo da nas bruka tvrdio da ima redovan kontakt sa vaanzemaljcima
...i obrnuto. Ja kazem da su mnogi strucnjaci rekli da ima piramida i sta sada? Neka strucni ljudi izlome koplja. Sve dok i jedan relevantan strucnjak stoji iza svojih izjava, mene ne kosta nista da u to ne vjerujem a i svi bi mogli imati koristi od toga.
Pa ti vjeruj i u djeda mraza ako želiš ali nemoj tražiti od drugih da vjeruju i nemoj ih vrijedjati ako ne vjeruju.
Danguba wrote:Semir me u toj prici i ne interesuje puno ali posto nemamo drugoga valja ga podrzati. On da zacuti, sve bi to palo u zaborav i ponovo bi to sve trava prekrila.
Pa podrži ga, ko ti brani? Ima nas koji ne podržavamo šarlatane.
antifascism

#1517 Re: Bosanska dolina piramida

Post by antifascism »

crysis wrote:
pravo u sridu.

pa centrima moći neodgovara ako se nadje i dokaze da je nesto starije od neceg vec pronadjenog. to mjenja sve sto su dosad napisali o razvoju ljudske rase, mora se pisati sve ponovo.
Pa ja, zato ni Alfonsovo brdo niko ne priznato. Pravo u sridu. Naucnici danas bjeze od novih cinjenica jer im je mrsko pisat :oops:

Samo budala to nemRe skontat, i ko su ti evropski i egipatski strucnjaci i naucnici, sta njima ima semir dokazivati. Bitno je da bosnji moRe prodati pivo, kafu i naplatiti ulaznicu.
Last edited by antifascism on 08/09/2013 14:29, edited 1 time in total.
nemezis

#1518 Re: Bosanska dolina piramida

Post by nemezis »

thea wrote:dosao neko u muzej moderne umjetnosti, i komentarise umjetnicku sliku...
E jesi našao primjer. Ima li veće gluposti dizati u nebesa one koji malo bolje (da li?) crtaju (ili nešto slično) od ostalih.
thea wrote:Pa to je slucaj generalno u nasoj Bosni, cim napredujes, cim nesto radis ma to mora da 100% ne valja.

Ako piramide nema, onda je nema. A ti pokušaj malo sa argumentacinom u korist piramide. Ad hominem neće stvoriti piramidu, koliko god se ti trudio.

Pokušaj predstaviti argumente za postojanje piramide.
zambaklija

#1519 Re: Bosanska dolina piramida

Post by zambaklija »

prije jeno 40tak godina san bio redovni čitalac pol.zabavnika i još uvijek mi je jena priča u sjećanju.tu u toj priči se radilo o jenom oficiru ondašnje nam vojske kako je u blizini Sarajva tj u Visokom obilazio neka brda razi pripreme neke vježbe i tako hodajući sam po brdu odjedared čuje glas iz zemlje...itd.itd..nesjećam se baš sviju pojedinosti ali na kraju se ispostavilo da je pričao sa svemirskim brodom koji je tute bijo parkiran razi nečeg i na kraju je otaj brod odletio...samo nako...glede 29000 godina ako je otako i ko bi mogo da je oto napravjo,ko će ga znati...
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1520 Re: Bosanska dolina piramida

Post by japin_mutapi »

sem osmanagić je gigant
dječak sa šibicama

#1521 Re: Bosanska dolina piramida

Post by dječak sa šibicama »

Pa u tome lezi i najveca tragikomedija price oko piramida, Semirovo objasnjenje ko je napravio piramide.

Citajte ljudi, ja sam umirao od smijeha.

Vanzemaljci i prastare nepoznate civilizacije koje su dosle sa nepoznatih planeta.
Alfons Kauders

#1522 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Alfons Kauders »

Ko napreduje? Semir? Ljudi koji mu vjeruju?

U cemu "napreduju" i koje je tvoje mjerilo napretka? Uspjesni hostapleri? Prevaranti, pijavice budzetske love (barem vise toga nema koliko ja znam, a bilo je na pocetku)?

A forumasi nisu tema vec Semir i ljudi koji vjeruju njegovim bajkama. Bujrum otvori drugu temu i mozda cu ti ispricati cime sam se bavio od rata do danas. I budi sigurna da neces naci nikog u Bosni ni inostranstvu ko ce reci da sam ga zajebo, lagao ili prevario u poslu. A Semir radi upravo to, zapravo radi iskljucivo to - laze.
Alfons Kauders

#1523 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Alfons Kauders »

crysis wrote:
pravo u sridu.

Najstarije gradjevine ikad otkrivene, ako grijesim nek me neko ispravi, su Gobekli Tepe u Turskoj... cca. 11000 godina pne. Prilicno sofisticirani hramovi, rezbareni kameni blokovi, fakat izgleda nevjerovatno da je to neko mogao raditi u to doba - i skoro se nista ne zna o toj civilizaciji. Ali ostalo je metar tragova pored tih hramova, kao i na okolinim nalazistima, tako da se lagano gradi slika...

Kod Semira ispade da je napravljeno nesto par hiljada puta vece, a da pri tom nije ostao niti jedan jedini trag civilizacije koja je napravila takav projekat, za kakav bi bilo potrebno desetine ili stotine hiljada ljudi, organizovano drustvo, podjela rada, metar tehnickog znanja itd.

Ah da, vanzemaljci, to sam zaboravio. :D

I kojim to "centrima moci" nije u interesu da se istrazuje nesto sto se desilo prije 10000 godina ili vise? Sta bi se to desilo? Taman da dokazu da su dosli vanzemaljci i sve to napravili, koga boli kurac? Da li bi padale vlade, krahirale berze, propale religije? Mislim wtf gdje je logika u svemu tome?
kantica__

#1524 Re: Bosanska dolina piramida

Post by kantica__ »

Znaci drevni bosanci su doletjeli negdje iz svemira prije 30000 godina, napravili piramidu i to tako da je nemoguce dokazati da je ona tu, pomeli sve za sobom, nisu nikakvog traga ostavili i onda se lijepo vratili kuci. I vi meni kazete da sam ja neznalica, idiot i naravno, mrzitelj bosne i svega bosanskog zato sto ne vjerujem u to. Ma haj me nemoj...
zambaklija

#1525 Re: Bosanska dolina piramida

Post by zambaklija »

kantica__ wrote:Znaci drevni bosanci su doletjeli negdje iz svemira prije 30000 godina, napravili piramidu i to tako da je nemoguce dokazati da je ona tu, pomeli sve za sobom, nisu nikakvog traga ostavili i onda se lijepo vratili kuci. I vi meni kazete da sam ja neznalica, idiot i naravno, mrzitelj bosne i svega bosanskog zato sto ne vjerujem u to. Ma haj me nemoj...
ćuj napravili piramidu?triii,Hamo,TRIIII :D
Post Reply