Papanluk na automobilima

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
sorcerer

#1501 Re: Papanluk na automobilima

Post by sorcerer »

arman1 wrote:
sorcerer wrote:www.pik ba/artikal/8011399/fico-kabriolet/
Sve nekako ma ovoj temi se i može ugurati ali ovo je zajebncija za vlastiti čeif.
Meni ovo nije papanluk,a s obzirom na broj postova mogao si link staviti kako treba.
http://www.pik.ba/artikal/8011399/fico-kabriolet/

naravno da je papanluk ,tebi ako nije imas cir na ukusu :lol:
s obzirom da svi ostali forumi primaju link bez ovoga url ja tako stavljam ako ti se ne svidja nemoj citat :kiss:
zateznistub

#1502 Re: Papanluk na automobilima

Post by zateznistub »

sorcerer wrote:
arman1 wrote:
sorcerer wrote:www.pik ba/artikal/8011399/fico-kabriolet/
Sve nekako ma ovoj temi se i može ugurati ali ovo je zajebncija za vlastiti čeif.
Meni ovo nije papanluk,a s obzirom na broj postova mogao si link staviti kako treba.
http://www.pik.ba/artikal/8011399/fico-kabriolet/

naravno da je papanluk ,tebi ako nije imas cir na ukusu :lol:
s obzirom da svi ostali forumi primaju link bez ovoga url ja tako stavljam ako ti se ne svidja nemoj citat :kiss:
Rijetko sam na ovoj temi, ali bih volio objasnjenje zasto je ovo vozilo papanluk?
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#1503 Re: Papanluk na automobilima

Post by Domaci izdajnik »

Prednji dio je neukus za medalju :-)
530i

#1504 Re: Papanluk na automobilima

Post by 530i »

ali retrovizori od golfa...suptilno nastupaju u silini nepotrebne plastike, divljih farova i žmigavaca, karambolki koje bi pristajale ladi nivi i glupo riješenog prostora zadnje klupe...
zateznistub

#1505 Re: Papanluk na automobilima

Post by zateznistub »

Nije provokacija, ali bih volio vidjti neko djelo prerade ovih sto samo mane nalaze!
530i

#1506 Re: Papanluk na automobilima

Post by 530i »

jbg, nismo znali da je tvoj fićo, više sreće drugi put :lol: :lol:
zateznistub

#1507 Re: Papanluk na automobilima

Post by zateznistub »

530i wrote:jbg, nismo znali da je tvoj fićo, više sreće drugi put :lol: :lol:
Ne, nije moj iako mi ne bi smetalo da ga imam. ono sto mi smeta je da se u vecini slucajeva javljaju persone koje ni dvije lego kockice ne znaju sastaviti, ali uredno pronalaze mane svima i svacemu.
citroen xm

#1508 Re: Papanluk na automobilima

Post by citroen xm »

Mi što nalazimo mane uglavnom ne prerađujemo već vozimo auta kakva su najljepša tj. u fabričkom stanju. Nismo problem mi već ovi što misle da su bogom dani dizajneri. Ako si faca dizajniraj i skroji auto iz početka, a ne ovako prepravljajući serijske modele.
zateznistub

#1509 Re: Papanluk na automobilima

Post by zateznistub »

citroen xm wrote:Mi što nalazimo mane uglavnom ne prerađujemo već vozimo auta kakva su najljepša tj. u fabričkom stanju. Nismo problem mi već ovi što misle da su bogom dani dizajneri. Ako si faca dizajniraj i skroji auto iz početka, a ne ovako prepravljajući serijske modele.
To o cemu ti pricas rade ljudi sirom zemaljske kugle, nevi sa vise neki sa manje uspjeha. Oni to bar pokusavaju, a najlakse je sjediti za tastaturom pricu tipa:

Sjo, vidi mu glave.
cijenim kad neko nesto napravi pa kaze da nesto drugo ne valja.

Grozim se od onih koji samo pametuju u bilo kojoj sferi.
530i

#1510 Re: Papanluk na automobilima

Post by 530i »

zateznistub wrote:
Ne, nije moj iako mi ne bi smetalo da ga imam. ono sto mi smeta je da se u vecini slucajeva javljaju persone koje ni dvije lego kockice ne znaju sastaviti, ali uredno pronalaze mane svima i svacemu.

Pa, eto, imam ja istog ovakvog fiću, crvenog...samo je sasvim fabrički osim što ima alu felge 13" koje su opet stare tridesetak godina, hromirani retrovizor sa stojadina i obrtomjer....sve urađeno korektno u skladu s godinama auta. Ovakav papanluk može impresionirati samo nepismene i ćorave osobe, nikog normalnog ili upućenog ne može....samo izaziva podsmijeh...toliko vremena i truda bačeno u vjetar...čovjek pravio atest na kupe kabriolet...moj ti :-) :-)
Arslan_11

#1511 Re: Papanluk na automobilima

Post by Arslan_11 »

nemojte zahebavat fico je skroz simpa ispao sem naprijed, tu ga je malo precero..
goran16v

#1512 Re: Papanluk na automobilima

Post by goran16v »

zateznistub wrote:

Ne moras biti knjizevnik da nesto procitas i zakljucis da je nesto sund i smece zar ne? POa tako je i s ovim, ne moras bit karoserist da bi imao svoje misljenje o ovome. Jedna stvar je ulozen trud bez obzira na rezu;tat, cemu uvijek treba skinuti kapu i to je ono gdje si ti upravu, a drugo je rezultat tog truda, a neki upravo na to misle.
sorcerer

#1513 Re: Papanluk na automobilima

Post by sorcerer »

zateznistub wrote: Rijetko sam na ovoj temi, ali bih volio objasnjenje zasto je ovo vozilo papanluk?
zato sto je ovo Ćuning i upropastavanje jadne karoserije od fice ,ako je vec htio kabriolet zasto nije kupio sebi kabriolet?
detalje poput zmigavaca i retrovizora sa dvicine nije ni potrebno komentarisati...bullbar pogotovo,sta ce bullbar na fici kabrioletu ?da gura balvane po sumi?s jadnim motoricem na kojem su ofarbani cepovi vode u zuto jedva vuce sam sebe .a trokrake felge s nekog opela razmak 4x100 na glavcinama 4x98....mislis da je ovaj projektant i izgraditelj propisno pojacao karoseriju koja nije projektovana da se vozi bez krova ??ja odmah pomislim na najgore stvari,zamisli da te neki novi audi spuca dok se vozis u kabrioletu....ovo sto pises za lego kockice ,pises napamet ,jer nemas pojma uopste ko sam ja i sta radim...preradio sam ja dosta auta i uskrsnuo neke stare aute koji su bili za otpada ,alatom,znanjem i radom,bez tastature,forum mi bas nije mjesto da se hvalim s time...ali ovaj kabriolet mi je bas seljakluk,dzabe mu sav trud kad je krajnji produkt govno....
citroen xm

#1514 Re: Papanluk na automobilima

Post by citroen xm »

zateznistub wrote: To o cemu ti pricas rade ljudi sirom zemaljske kugle, nevi sa vise neki sa manje uspjeha. Oni to bar pokusavaju, a najlakse je sjediti za tastaturom pricu tipa:

Sjo, vidi mu glave.
cijenim kad neko nesto napravi pa kaze da nesto drugo ne valja.

Grozim se od onih koji samo pametuju u bilo kojoj sferi.
Da, i istim ovakvim ljudima širom zemaljske kugle se smijem. Šta, treba da se divim kada neko svojim sopstvenim rukama napravi sranje? Jel treba i ja da pravim sranja pa da mi se ti diviš?
Ovaj fićo je sranje! Da je kupio fiću i uradio restauraciju svojim rukama i da nije ispala 100% savršeno ja bi mu se divio.
Ja se divim i restauracijama gdje se auta vraćaju u fabričko stanje kao i autima koja liče na nešto, a rađena su iz nule svojim rukama(dakle ne prepravkama fabričkih auta). Oprosti,a li ovakvim kičastim sranjima ne mogu da se divim.

I na kraju vidi mu opis auta: "AKO NETKO IMA DOBRA FICU,A IMA ZELJU DA IMA OVAKVA FICU NEK SE JAVI."
Ajd sad pitaj svog idola da li je završio 4 razreda osnovne.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#1515 Re: Papanluk na automobilima

Post by arman1 »

Ja sam na restauracijama i prepravkama napravio tek par manjih koraka. Ono što mi je uvijek bilo gušt je napravit nešto orginalno i po mogučnosti funkcionalno.
Davno je neko rekao da o ukusima ne vrijeti raspravljati. Meni lično više bi se svidjelo da je bull barove ofarbao u tamnosivu i još par sitnica. Iako sam ljubitelj auta većih gabarita ovo bih rado isprobao.
Radije bih se u ovom provozao kroz Sarajevo nego u najnovijem BMW-u i ili Audi-ju.
Stvar ukus.
Možda je neke stvari mogao bolje složiti ali papanluk nije.
esso_sa

#1516 Re: Papanluk na automobilima

Post by esso_sa »

Svaki stari auto ili oldtimer na koji "nakalemis" dijelove koji nikakve veze nemaju sa tim autom se ne moze nikako drugacije nazvati nego PAPANLUK ! Posebno ako jos i karoseriju "preradis" kao sto je ovaj delegat uradio.. Odfikario krov, navario nekakve stange umjesto branika, prepakovao prednju/zadnju rasvjetu... Katastrofa
Ako vec nesto napucavas Ficu i hoces da izgleda drugacije od "obicnog", onda finalni proizvod treba da izgleda npr ovako (bar po mom misljenju)

Image
holowey

#1517 Re: Papanluk na automobilima

Post by holowey »

dobro se sjecam vremena kada su fice vodile glavnu rijec na nasim ulicama, bas kao sto to danas rade golfovi i skode... takodjer se dobro sjecam slucajeva frontalnih sudara sa ficom gdje su po pravilu svi iz fice ginuli jer zastita s prijeda je dva tanka lima i komandna tabla koja je cesto zavrsavala na zadnjem sjedistu (neka cjepidlake ne skacu, bio je tu i rezervoar i rezervni tocak i dizalica i poneki kanister, krpa, spuzva, ali nista sto bi zastitilo putnike)... stoga me ne cudi bull bar na ovom vozilu (ne mogu ga nazvati ficom jer to odavno vise nije ni blizu fice)
citroen xm

#1518 Re: Papanluk na automobilima

Post by citroen xm »

I šta, sad će mu ovaj bul bar pomoći? Hoće vraga. Kada ga udari drugo auto karoserija se gužva totalno jer se sila prenosi na kabinu, a ne na deformacione zone kao kod novih auta. Još je ovaj odfikario krov koji daje čvrstinu cijeloj karoseriji.
holowey

#1519 Re: Papanluk na automobilima

Post by holowey »

citroen xm wrote:I šta, sad će mu ovaj bul bar pomoći? Hoće vraga. Kada ga udari drugo auto karoserija se gužva totalno jer se sila prenosi na kabinu, a ne na deformacione zone kao kod novih auta. Još je ovaj odfikario krov koji daje čvrstinu cijeloj karoseriji.
ako je pravilno postavljen da, ako je sminka, ni dova mu nece pomoci
goran16v

#1520 Re: Papanluk na automobilima

Post by goran16v »

holowey wrote:
citroen xm wrote:I šta, sad će mu ovaj bul bar pomoći? Hoće vraga. Kada ga udari drugo auto karoserija se gužva totalno jer se sila prenosi na kabinu, a ne na deformacione zone kao kod novih auta. Još je ovaj odfikario krov koji daje čvrstinu cijeloj karoseriji.
U te svrhe bullbar je na svakom autu bez sasije sminka sa minimalnim efektom bez obzira kako je postavljen!
holowey

#1521 Re: Papanluk na automobilima

Post by holowey »

goran16v wrote:
holowey wrote:
U te svrhe bullbar je na svakom autu bez sasije sminka sa minimalnim efektom bez obzira kako je postavljen!
krov ovog auta je rezan znaci da je morao da ojaca podvozje da se ne bi auto tokom eksploatacije prelomilo... ako je bullbar dio ojacanja podvozja ima efekta
530i

#1522 Re: Papanluk na automobilima

Post by 530i »

Taj bullbar najprije će slomiti nogu ili slično nekom čeljadetu ako ga kojim nesretnim slučajem ovaj fićo dokači...jesu li ga testirali na krutost?? jesu, al' malo sutra....dovoljno mu je bilo da se ne raspadne na valjcima na tehničkom pregledu i na onom testeru amortizera...limarija na fići, novom i ispravnom se običnom rukom uvija bez problema...bez krova je to opći haos, taman da je šasiju ispod komplet napravio...to zna bilo ko ko je odrezao krov na divlje nekom autu...
goran16v

#1523 Re: Papanluk na automobilima

Post by goran16v »

holowey wrote:
goran16v wrote:
holowey wrote:
krov ovog auta je rezan znaci da je morao da ojaca podvozje da se ne bi auto tokom eksploatacije prelomilo... ako je bullbar dio ojacanja podvozja ima efekta
Sta god da je napravio taj auto jos uvijek nema sasiju i sve mu je dzaba.
punta

#1524 Re: Papanluk na automobilima

Post by punta »

[youtube]http://youtu.be/RrNtqNOdwek?t=1m21s[/youtube]

treba mu dat stan kod sopinga :lol:
sorcerer

#1525 Re: Papanluk na automobilima

Post by sorcerer »

Post Reply