kad sam bio mali

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1501 Re: kad sam bio mali

Post by plain vanilla »

Chmoljo wrote:možda si bila i nazadna :lol:
hej mali, nemoj da vrijedjas..uvijek sam bila mashala :lol:
ali to ne znaci da me teta trebala pustiti bRezobrazluke da gledam :skoljka: :lol:
Ujedam

#1502 Re: kad sam bio mali

Post by Ujedam »

joj ovdje se svega prisjetim, pa mi šega bude..
kad sam bila mala-obavezno sam sve slikovnice rezala na milion dijelova :lol:
kad sam bila mala-sipala sam vodu u kantu svaki dan i čekala komšinicu ispod mene da izađe na balkon da je polijem.. :lol:
kad sam bila mala-nisam znala reći slova r. l i š
kad sam bila mala-jela sam piletinu, eurokrem i grisini u isto vrijeme
Industrialyzer

#1503 Re: kad sam bio mali

Post by Industrialyzer »

Ujedam wrote:joj ovdje se svega prisjetim, pa mi šega bude..
kad sam bila mala-obavezno sam sve slikovnice rezala na milion dijelova :lol:
kad sam bila mala-sipala sam vodu u kantu svaki dan i čekala komšinicu ispod mene da izađe na balkon da je polijem.. :lol:
kad sam bila mala-nisam znala reći slova r. l i š
kad sam bila mala-jela sam piletinu, eurokrem i grisini u isto vrijeme

ima se , moze se :mrgreen:

A kad si upoznala onu drugaricu sto tuce momke :D
sheilak

#1504 Re: kad sam bio mali

Post by sheilak »

VenomousV wrote:ja jos uvijek imam bebu celu :D iako je isarana :D
i imala sam ove narukvice sto se puknes po dlanu pa se ona obmota :D
takodjer narandzasti telefon a vala imala sam i kasicu sa parama koja je ispustala onaj "kasa zvuk" kad je otvaras :D
Da nije ta kasa bila bez boje, smedja pri dnu? U obliku prave kase (u trgovinama), sa plasticnim kljucem, na baterije? :-D

I ja sam je imala! Trazim sliku vec dugo. Sjecam se da sam je dobila jednog hladnog novembra, noc je vec bila kad sam upala u robnu kucu i bacala se po podu da je dobijem. :D Sto sam inace cesto radila kad su igracke u pitanju. :-D
VenomousV

#1505 Re: kad sam bio mali

Post by VenomousV »

sheilak wrote:
VenomousV wrote:ja jos uvijek imam bebu celu :D iako je isarana :D
i imala sam ove narukvice sto se puknes po dlanu pa se ona obmota :D
takodjer narandzasti telefon a vala imala sam i kasicu sa parama koja je ispustala onaj "kasa zvuk" kad je otvaras :D
Da nije ta kasa bila bez boje, smedja pri dnu? U obliku prave kase (u trgovinama), sa plasticnim kljucem, na baterije? :-D

I ja sam je imala! Trazim sliku vec dugo. Sjecam se da sam je dobila jednog hladnog novembra, noc je vec bila kad sam upala u robnu kucu i bacala se po podu da je dobijem. :D Sto sam inace cesto radila kad su igracke u pitanju. :-D
bas takva :D :thumbup:

btw sinoc sam gledala salvetice koje sam skupljala :D danas sam trebala preturat po barbikama al' dodjose gosti :D
Ujedam

#1506 Re: kad sam bio mali

Post by Ujedam »

kad sam bila mala-jela sam piletinu, eurokrem i grisini u isto vrijeme[/quote]

ima se , moze se :mrgreen:

A kad si upoznala onu drugaricu sto tuce momke :D[/quote]

haha u međuvremenu, poslije rata.. :lol:
dert

#1507 Re: kad sam bio mali

Post by dert »

Zima, snijeg do pasa, zimski raspust....buraz i ja spremni za bolnice :? ja drugi a buraz prvi razred ..
Valja nam krajnike operisati :-?
Bolnica, soba puna djece ,svi operisani il' ce brzo biti :roll:
Dolazi medicinski brat i prvo jamlja brata ,bio mu blizi :razz:
Donosi ga poslije operacije i spusta ga na krevet a meni se ucini da ga je trehno/i dan danas mislim to/ :shock:
Ja se djipim iz kreveta i trk na hodnik, bolnicari, doktori, cistacice za mnom :razz:
Kidno bi ja njima al' bila zakljucana vrata na hodniku :twisted:
Ukebase me dusmani :razz:
Probudio se ja a doktor kaze ako me vidi na hodniku jebo sam jeza :roll: ocaparit ce mi jos nesto :lol:
Dva dana sam bio ko bubica :razz: a treci zavrsio na ulazu u bolnicu 8-)
Opet me skembaju :sad: i opet :dance: prijetnje
Dosla mati i ja joj kazem ..vodi nas odavde ja cu opet bjezati :razz: dodje doktor i :x
Kaze mati doktoru ja ga moram voditi kuci ,znam ga :lol: ....doktor kaze neka ostanu makar heftu/a dvije se lezalo poslije operacij krajnika :o /I tako mi kuci :-D i ja odmah napolje na snijeg :razz: Nist me ne boli :razz:
Bas sam volio snijeg i zimu dok nisam propao kroz led u rijeku :shock: :x :shock: :x Od tada zimu ne volim vidjeti ni na tv :oops:
P.S. nikad me grlo nije zabolio a ima ihihi godina od operacije :-D Uh
Rootboi

#1508 Re: kad sam bio mali

Post by Rootboi »

Podsjeti ti me ti dert,ja poš'o isto na operaciju krajnika,kren'o taman bio u 3 osnovne.
Otac me vozio autom,i na putu za bolnicu svratimo na trafiku i nakupuje mi baš hrpu stripova,jer sam to volio čitati ko lud,od Alan Forda,preko Zagora,Martina Misterije do trapera Kerija ,jednom rječju sve što se štampalo :D
I kad sam došao u sobu ja ko uvijek nesebično dijete razdijelim ostaloj djeci da i oni nešto čitaju.
Tu večer,legli mi u krevetiće(bili mali kreveti s ogradom :razz: ) kad u neka doba pred ponoć neki mali vrišti...
Ispade da ga je duboko pogodio Dylan Dog,prestrašno za neke dječake od 6 godina :lol:
Čitavu su noć sestre njega nosale tamo-vamo nije mog'o zaspat.
:oops: :mrgreen:
sheilak

#1509 Re: kad sam bio mali

Post by sheilak »

ah, obitavanja u bolnici. :D

operirala krajnike sa 4 godine. bacala se pred bolnicom da me prime (jer me nisu htjeli tada primiti zbog prehlade), a svi mi prijatelji u to vrijeme nekako imali te operacije i svi pricali kako je super, dobije se sladoled, itd. :D ljudi se skupili i vicu mome tati da "pusti dijete na miru", da me ne tjera u bolnicu, nekome je cak i suza kanula. a tata se okrenuo prema njima i onako izmucenim pogledom im vice "Ma, ljudi, ona hoce u bolnicu" .:lol:

Uglavnom, nisam tad primljena, vec sedmicu kasnije (ali sam taj dan dobila sladoled i role crvene). I kad sam shvatila gdje sam i sta sam, nekoliko puta sam pokusala pobjeci (zaustavili me kod vanjskih vrata odjela), nisam htjela jesti, plakala cijeli dan... Dobila sam epitet bjegunca :D, pazili su na mene jer sam iskakala iz tih krevetaca, svadjala sam se sa doktorom i vikala kroz prozor ljudima da me spase (spasu?). :lol:

Uglavnom, svi su pljeskali kad sam krenula kuci. :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1510 Re: kad sam bio mali

Post by plain vanilla »

e ja sam godinama primala injekcije, sto zastitne sto penciline, sve zbog (hronicne) upale krajnika..

i onda doktorica predlozi operaciju..mama sjela sa mnom da me nagovori da pristanem (nisam ni bila bas mala)..kao kad operisem krajnike nema vise injekcija svako 21 dan, a ni onih pencilina izmedju..nema svako malo vaditi krv..

skontam ja-pa bolje i operacije i onda kraj

medjutim, nalazi mi nisu valjali (povisena sedimentacija, ako se dobro sjecam) i doktorica me nije poslati na operaciju..eeee, koliko sam plakala sto nema operacije :-) :lol:
dert

#1511 Re: kad sam bio mali

Post by dert »

Bajram :-D :-D ...da, ali ja imam problem :? idem u skolu prvu smjenu/od sedam sati :oops: /..isli smo heftu prvu heftu drugu smjenu.
E sad ako odem u skolu pokupise kajmak ovi sto idu udrugu smjenu :shock: a nama ostadose mrvice :shock:
Cijelu noc nisam zaspao kontajuci sta da radim :?:
I sjetim se :idea: ..foliracu da me boli stomak ;-) Budi me mati a ja zajauka ko Damjanov zelenko :lol: :lol:
Sta je ,sinoc si bio zdrav.. Jest al' sinoc nije bio Bajram i nisam bio u skoli/ to u sebi/
Hajd ' u skolu ne foliraj :razz: Ma ne mogu, mozes, ne mogu, mozes..I odvede me u skolu :roll:
Pita me ucitelj ..mozes li makar dva casa ostati :?:
Ma kakvi , zar ne vidite da umirem od bolova :razz: :lol: :razz: :lol: Skoru sam ih rasplako ;-)Dobro ,idi kuci :)
Kad smo odmakli od skole kako sam spicio do prve kuce /naselje sa pedest kuca/:razz: :razz: :da stignem raju da obavimo duznost :-D :-D :-D
Sutradan me ucitelj pita ...jesi li dobro :?: Ko , sta , a jesam, jesam a sto ne bi bio :-D
P. S. To su bila vremena. Kad dodje Bozic, Bajram, Uskrs, sva raja krene od prve do zadnje kuce i cestitamo svima sve i niko se ne ljuti eeeeeeeeeeeeee :-D :D :-D :D :-D :D
Hajvanoid

#1512 Re: kad sam bio mali

Post by Hajvanoid »

Kupishe meni violetu birvaktile, ko ne zna sta je violeta to je ono biciklo oblika pony samo manje, meni oko 5 godina, noc prije na tv se prikazivao film Kaskader, brkati chikica neki shejtanluchi sa motorima :) ja se nalozhio nevidjeno :P sutradan napolje i sa violetom trazenje skokova oko zgrade :) nadjem ja adekvatan skok (tad mi se uchinio barem kao adekvatan) al je par metara od njega chochak zgrade :P zaletim se ja ko sivonja, skochim, malo je rech ljepnem u choshe, sjednem i gledam, pobjelila mi noga na koljenu ko da sam kokosh :P bjelo mesooo wtf meni interesantno, gledam u sebe po prvi put, dobivam ideju da pipnem prstom lolol zamisli mozga otvorena rana na nozi i ja prstom barcem lolol i najednom sitne crvene crtice ispresjecashe bijelo meso i krv podje shikljat :) bolnica, belaj, frka, svega chega se sjecham je da me ushivala plava doktorka, lichila na onu babarogu iz dinastije lindu evans lolol more bit da sam haluciniro, al poslje toga dinastije ocima nisam mogao viidit, ni one glupe najavne spice i sad mi u glavi odzvanja jbo je chacha :P neise sad to spada u posebnu pricu trauma blesavih iz djetinjstva :) nego ja kuci i kad su mi skinuli zavoj nakon par hefti, skontam ja da mi plava ostavila blizu koljena suvenir, nisu dobro ocistili ranu i ostao mi komad stakla kod koljena pod kozom :) prodje bruka godina ja momchich vech nedje oko 19 godina, mati mene lozi da odemo i izvadimo to kod porodichnog prijatelja u bolnicu, neznam sta mi bi pa ja reche hajd (nisam nekad stvarno normalan u tim situacijama) i haj dodjosmo mi sve ok, zezancija sve normala, udjem ja u sobu, legnem, on priprema te instrumente i ja kako lezim vidim kolica ona sa instrumentima mi prinosi lezaju, ja ko ja radoznao dizhem glavu da vidim sta je na kolicima, a mati mila kad sam ja ugledo to, shprica 20tka minimum mada mi se ko 60tka chinila materemi, znachi one velke sprice jbooote, nake stipaljke metalne po pola metra brate, sve nesta king size u pm ko da sam slon, wtf, kontam sta che ovaj ba nogu mi amputirat, brzhe bolje na noge i iz sobe kad sam izletio ko furija, mati ispred na klupi u hodniku sjedi i kako ja izlazim ona meni, znala sam samo sam chekala kaces hrupit na vrata lololol ugl prije par godina na spavanju mi ispliva strani objekat iz tjela i bi mi zhao majkemi nekako tog komadicha stakla, vazda sam se u raji hvalio sa tim ko da sam nakav hibrid il chudo prirode aahaa keno ima kamen u nozi lolol :)
tinchy

#1513 Re: kad sam bio mali

Post by tinchy »

Hajvanoid wrote:Kupishe meni violetu birvaktile, ko ne zna sta je violeta to je ono biciklo oblika pony samo manje, meni oko 5 godina, noc prije na tv se prikazivao film Kaskader, brkati chikica neki shejtanluchi sa motorima :) ja se nalozhio nevidjeno :P sutradan napolje i sa violetom trazenje skokova oko zgrade :) nadjem ja adekvatan skok (tad mi se uchinio barem kao adekvatan) al je par metara od njega chochak zgrade :P zaletim se ja ko sivonja, skochim, malo je rech ljepnem u choshe, sjednem i gledam, pobjelila mi noga na koljenu ko da sam kokosh :P bjelo mesooo wtf meni interesantno, gledam u sebe po prvi put, dobivam ideju da pipnem prstom lolol zamisli mozga otvorena rana na nozi i ja prstom barcem lolol i najednom sitne crvene crtice ispresjecashe bijelo meso i krv podje shikljat :) bolnica, belaj, frka, svega chega se sjecham je da me ushivala plava doktorka, lichila na onu babarogu iz dinastije lindu evans lolol more bit da sam haluciniro, al poslje toga dinastije ocima nisam mogao viidit, ni one glupe najavne spice i sad mi u glavi odzvanja jbo je chacha :P neise sad to spada u posebnu pricu trauma blesavih iz djetinjstva :) nego ja kuci i kad su mi skinuli zavoj nakon par hefti, skontam ja da mi plava ostavila blizu koljena suvenir, nisu dobro ocistili ranu i ostao mi komad stakla kod koljena pod kozom :) prodje bruka godina ja momchich vech nedje oko 19 godina, mati mene lozi da odemo i izvadimo to kod porodichnog prijatelja u bolnicu, neznam sta mi bi pa ja reche hajd (nisam nekad stvarno normalan u tim situacijama) i haj dodjosmo mi sve ok, zezancija sve normala, udjem ja u sobu, legnem, on priprema te instrumente i ja kako lezim vidim kolica ona sa instrumentima mi prinosi lezaju, ja ko ja radoznao dizhem glavu da vidim sta je na kolicima, a mati mila kad sam ja ugledo to, shprica 20tka minimum mada mi se ko 60tka chinila materemi, znachi one velke sprice jbooote, nake stipaljke metalne po pola metra brate, sve nesta king size u pm ko da sam slon, wtf, kontam sta che ovaj ba nogu mi amputirat, brzhe bolje na noge i iz sobe kad sam izletio ko furija, mati ispred na klupi u hodniku sjedi i kako ja izlazim ona meni, znala sam samo sam chekala kaces hrupit na vrata lololol ugl prije par godina na spavanju mi ispliva strani objekat iz tjela i bi mi zhao majkemi nekako tog komadicha stakla, vazda sam se u raji hvalio sa tim ko da sam nakav hibrid il chudo prirode aahaa keno ima kamen u nozi lolol :)
Oplakah na boldirano :lol: :lol:
Hajvanoid

#1514 Re: kad sam bio mali

Post by Hajvanoid »

:)
hana_montana

#1515 Re: kad sam bio mali

Post by hana_montana »

Hajvanoid wrote:Kupishe meni violetu birvaktile, ko ne zna sta je violeta to je ono biciklo oblika pony samo manje, meni oko 5 godina, noc prije na tv se prikazivao film Kaskader, brkati chikica neki shejtanluchi sa motorima :) ja se nalozhio nevidjeno :P sutradan napolje i sa violetom trazenje skokova oko zgrade :) nadjem ja adekvatan skok (tad mi se uchinio barem kao adekvatan) al je par metara od njega chochak zgrade :P zaletim se ja ko sivonja, skochim, malo je rech ljepnem u choshe, sjednem i gledam, pobjelila mi noga na koljenu ko da sam kokosh :P bjelo mesooo wtf meni interesantno, gledam u sebe po prvi put, dobivam ideju da pipnem prstom lolol zamisli mozga otvorena rana na nozi i ja prstom barcem lolol i najednom sitne crvene crtice ispresjecashe bijelo meso i krv podje shikljat :) bolnica, belaj, frka, svega chega se sjecham je da me ushivala plava doktorka, lichila na onu babarogu iz dinastije lindu evans lolol more bit da sam haluciniro, al poslje toga dinastije ocima nisam mogao viidit, ni one glupe najavne spice i sad mi u glavi odzvanja jbo je chacha :P neise sad to spada u posebnu pricu trauma blesavih iz djetinjstva :) nego ja kuci i kad su mi skinuli zavoj nakon par hefti, skontam ja da mi plava ostavila blizu koljena suvenir, nisu dobro ocistili ranu i ostao mi komad stakla kod koljena pod kozom :) prodje bruka godina ja momchich vech nedje oko 19 godina, mati mene lozi da odemo i izvadimo to kod porodichnog prijatelja u bolnicu, neznam sta mi bi pa ja reche hajd (nisam nekad stvarno normalan u tim situacijama) i haj dodjosmo mi sve ok, zezancija sve normala, udjem ja u sobu, legnem, on priprema te instrumente i ja kako lezim vidim kolica ona sa instrumentima mi prinosi lezaju, ja ko ja radoznao dizhem glavu da vidim sta je na kolicima, a mati mila kad sam ja ugledo to, shprica 20tka minimum mada mi se ko 60tka chinila materemi, znachi one velke sprice jbooote, nake stipaljke metalne po pola metra brate, sve nesta king size u pm ko da sam slon, wtf, kontam sta che ovaj ba nogu mi amputirat, brzhe bolje na noge i iz sobe kad sam izletio ko furija, mati ispred na klupi u hodniku sjedi i kako ja izlazim ona meni, znala sam samo sam chekala kaces hrupit na vrata lololol ugl prije par godina na spavanju mi ispliva strani objekat iz tjela i bi mi zhao majkemi nekako tog komadicha stakla, vazda sam se u raji hvalio sa tim ko da sam nakav hibrid il chudo prirode aahaa keno ima kamen u nozi lolol :)

ovo je nesto najsladje sto sam dosad procitala :D
Ujedam

#1516 Re: kad sam bio mali

Post by Ujedam »

kad sam bila mala mislila sam da ljudi vode ljubav do 30 godina :lol: :lol:
smurf

#1517 Re: kad sam bio mali

Post by smurf »

Nisi puno fulila, poslije su obicno u braku i to se onda zove seksanje :-) :lol: :lol: :lol: :lol:
Ujedam

#1518 Re: kad sam bio mali

Post by Ujedam »

smurf wrote:Nisi puno fulila, poslije su obicno u braku i to se onda zove seksanje :-) :lol: :lol: :lol: :lol:
hahahaha :lol: još kao mala bila sam inteligentno dijete, iznad prosjeka :lol:
LilyS

#1519 Re: kad sam bio mali

Post by LilyS »

Kad sam ja bila mala, vjerovala sam da me vjetar odnio na Jahorinu. A gore me čekao dedo i nabrao mi šumskih jagoda. Još uvijek se upitam nije li to mogla biti istina.
Dioda

#1520 Re: kad sam bio mali

Post by Dioda »

Jooooj potpuno sam bila zaboravila na one stvarcice koje ste postavljale na prethodnoj strani (tipa- narukvica, onaj medo isl.) :-D
Pade mi na pamet i "Kengurko". Cim sam dobila prvog, po belaju naletim na ekser mescini :D i probusim ga :sad: Al' je onda leg'o novi, pa sam skontala da mi je bolje da skakucem na balkonu jer je sigurnije. Kad me stara vidjela, mislila sam da ce je hercika opalit :D

Pred rat bila furka i "igrice", tipa ovog:
Image
Moja igrica imala jednu manu. Ona muzika tandrkala stalno, prestajalo je jedino u slucaju kad izvadim bateriju. I tako me jednom cuvala majka, igrica naravno ostala kuci, a ja po belaju zaboravila izvaditi bateriju.
I tako je to staroj tandrkalo cijelu noc, a ona nije mogla skontati sta je, satima je trazila :lol: Jedva se izvukoh od marisane :D

Na pocetku rata se igrala u haustoru s jednom mladjom curicom. Ne daju nam vani, nama dosadno. I ja dodjem na ideju da probamo provuci glavu kroz gelendere :lol: Ja naravno nisam uspjela, al' po belaju, jaranica jeste. I podje da izvuce glavu, kad ne moze :shock: Podje trzat, izubija se sva, vuce, okrece glavu, al jok :lol: Vucem je i ja, al ne ide :shock: Poce vristat, a ja se prepala da joj je otekla glava i da ce morat' ostat' zauvijek tu :lol: I to je trajalo, trajalo....Haj' stisni, pa zovi roditelje, znamo bice belaja :D
Na kraju sam morala otrcati po njene, pa je izvukose. Ni dan danas mi nije jasno kako je ono uspjela :mrgreen:
alibaba_i_30_godina

#1521 Re: kad sam bio mali

Post by alibaba_i_30_godina »

Dioda wrote: Na pocetku rata se igrala u haustoru s jednom mladjom curicom. Ne daju nam vani, nama dosadno. I ja dodjem na ideju da probamo provuci glavu kroz gelendere :lol: Ja naravno nisam uspjela, al' po belaju, jaranica jeste. I podje da izvuce glavu, kad ne moze :shock: Podje trzat, izubija se sva, vuce, okrece glavu, al jok :lol: Vucem je i ja, al ne ide :shock: Poce vristat, a ja se prepala da joj je otekla glava i da ce morat' ostat' zauvijek tu :lol: I to je trajalo, trajalo....Haj' stisni, pa zovi roditelje, znamo bice belaja :D
Na kraju sam morala otrcati po njene, pa je izvukose. Ni dan danas mi nije jasno kako je ono uspjela :mrgreen:
:lol: :lol:
Mogu misliti kolika joj je glOava.
PalaSa Marsa

#1522 Re: kad sam bio mali

Post by PalaSa Marsa »

Ima jedna izjava jedne tete, al' me malo stid da je citiram. A zvuci vrlo interesantno.. :-) :D
puharska

#1523 Re: kad sam bio mali

Post by puharska »

PalaSa Marsa wrote:Ima jedna izjava jedne tete, al' me malo stid da je citiram. A zvuci vrlo interesantno.. :-) :D
govori
sheilak

#1524 Re: kad sam bio mali

Post by sheilak »

Reci, reci! :-D

@ Dioda

Znam te ludjacke igrice :D , meni su moju bacili s balkona. :(

Je li se jos neko igrao lastisa? :D
saga

#1525 Re: kad sam bio mali

Post by saga »

ema esesa pipi duga carapa... :D