Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
wild roses

#1501 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by wild roses »

spoky wrote:Poslije poroda kosa mi nenormalno opada, malte ne pola je nema. Dobih savjet da se oknijem, i tako kupih 150 grama kane u Badem butiku i sad ne znam šta s njom da radim. Kosa mi je svijetlo smeđe boje, kakvu boju mogu ocekivat, ja bih voljela da vuce na crveno. Ima li neka caka oko tog "dotjerivanja" boje. Ko zna nek piše postupak, kako šta, s cim da zamutim, koliko gusto itd.
Knijem se već godina, s tim da koristim smeđu knu, kosa mi je dobra :-D
Preporučujem ti da u knu stavit jednu supenu kašiku maslinovog ulja (mogla bi umjesto maslinovog staviti ricinusovo ulje ukoliko ti opada) i žumance od jajeta (kosa bude sjajna i zdrava), ja vrućom vodom to sve zamutim da nema grudvica, a gustina da bude poput gustine farbe i nanesem na kosu. :-D Čula sam varijante za crvenu boju list od oraha, crni čaj, toz od kafe, ali ništa od toga ne koristim tako da ne znam koliko je učinkovito.

Sretno
male_okice

#1502 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by male_okice »

wild roses wrote:
spoky wrote:Poslije poroda kosa mi nenormalno opada, malte ne pola je nema. Dobih savjet da se oknijem, i tako kupih 150 grama kane u Badem butiku i sad ne znam šta s njom da radim. Kosa mi je svijetlo smeđe boje, kakvu boju mogu ocekivat, ja bih voljela da vuce na crveno. Ima li neka caka oko tog "dotjerivanja" boje. Ko zna nek piše postupak, kako šta, s cim da zamutim, koliko gusto itd.
Knijem se već godina, s tim da koristim smeđu knu, kosa mi je dobra :-D
Preporučujem ti da u knu stavit jednu supenu kašiku maslinovog ulja (mogla bi umjesto maslinovog staviti ricinusovo ulje ukoliko ti opada) i žumance od jajeta (kosa bude sjajna i zdrava), ja vrućom vodom to sve zamutim da nema grudvica, a gustina da bude poput gustine farbe i nanesem na kosu. :-D Čula sam varijante za crvenu boju list od oraha, crni čaj, toz od kafe, ali ništa od toga ne koristim tako da ne znam koliko je učinkovito.

Sretno
da kosa opada poslije poroda je sasvim normalna stvar, zato sto u trudnoci haman ne opada nikako, a normalno je da gubimo 100-150 vlasi dnevno, mojoj kumi je isto poslije poroda opadala pa tacno usisivacem da ides za njom ne bi mogao pokupiti, i dr joj je na kraju rekao to je sve normalno necete ocelaviti, ali sve dok dojite najvjerovatnije ce opadati tako, i fakat je tako i bilo. kad je prestala dojiti i ono kad je beba malo ojacala da nije vise je samo dojila nego i prehranjivala sa drugom hranom manje je opadala.
d.a.d.a.

#1503 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by d.a.d.a. »

ja se prefarbala i sad rahat :-D

nikad više neću mijenjati ovu farbu. A onaj Syoss, bože sačuvaj, kako se ispire. Uvijek voda tamna. Od ove garnier kosa mi bude sjajna, ne ispire se i manje je štetna pošto valjda nema amonijaka. Probaj, pa vidi. Djeluje tamna, ali nije. I nema crvenog odsjaja 100%.[/quote]

Ma meni je bitno da nemam crvenog odsjaja, hvala na preporuci, tu cu kupiti slijedeci put kad se budem farbala, valjda nece ispasti pretamna. A Syoss nikad vise, hem se ispire, hem smrdi, a jos na to sve crveni odsjaj, fuj, nikad vise!!!
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1504 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ladyblue18 »

Hocu sve da napisem ali nikako da stignem.

Ja sam nasla "lijek" za svoju masnu kosu, prije mjesec sam kupila u Lushu sapun za masnu kosu i fino mi prodavacica objasnila da moram smanjiti broj pranja na recimo svaka 4 dana, a ja sam prije svaka 2 dana prala, tako da bi sastojci iz sapuna imali vremena da kupe masnocu, i evo cekala sam da vidim hocel iznevjeriti ali nekim cudom kosa fakat dogura 3,4 dana cista :-)

Ako koga zanima, kosta 14 markica i traje 50ak pranja, 2-3 puta se sapunja tokom pranja i ne trebaju se koristiti nikakvi drugi samponi, sapuni i ostalo.
LaCici

#1505 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by LaCici »

A miris i kakva je kosa pod rukom?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1506 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ladyblue18 »

LaCici wrote:A miris i kakva je kosa pod rukom?
Ima fin miris, http://www.lush.hr/?lang=hr&section=pro ... vod&id=115 tu je spisak svega sto se u njemu nalazi, kosa je mekana i skripi :D s tim sto ja imam pramenove pa je potreban i regenerator.
saga

#1507 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by saga »

Joj, meni je taj bio bas grozan... Kosa mi jeste skripala odmah nakon pranja (mada vazda skripi) ali je bila nekako kruta kad se osusi, i pod rukom sam imala osjecaj k'o da sam neku pjenu ili nesto stavila...
Doduse, ja jesam cesce prala, svaki ili svaki drugi dan, ali vala nit mogu nit zelim drugacije :)
alica.k

#1508 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

saga wrote:Joj, meni je taj bio bas grozan... Kosa mi jeste skripala odmah nakon pranja (mada vazda skripi) ali je bila nekako kruta kad se osusi, i pod rukom sam imala osjecaj k'o da sam neku pjenu ili nesto stavila...
Doduse, ja jesam cesce prala, svaki ili svaki drugi dan, ali vala nit mogu nit zelim drugacije :)
ista stvar, i taj, i onaj tecni....mah. meni je to normalno :) svaki dan prat kosu.
chengaba

#1509 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by chengaba »

Koji frizerski saloni u Sarajevu i okolici vrše otkup kose ako znate slučajno ili ste načuli?

:)
Michun

#1510 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Michun »

semmy wrote:
*mima* wrote:

Ako se sama farbas uvijek u smedju moras staviti malo plave da ne ispadne tamna.......ili uzimaj samo plave nijanse......i kod mene isto od najsvjetlije smedje ispadne skoro crna kosa........sad sam konacno nasla svoju boju i sretna sam.... :D
hvala semmy :D
jeste da...uzmes tamno plavu i 3% hidrogen i budes smedja. neka fina srednje smedja.
ne moras mijesati nista.
Partizzanka

#1511 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Partizzanka »

kad sam ja vama rekla da je meni moja prijateljica frizerka rekla da kosu treba prati sto rijedje ... a vi ste sve na mene ... i rekle da perete svaki dan

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
alica.k

#1512 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

Partizzanka wrote:kad sam ja vama rekla da je meni moja prijateljica frizerka rekla da kosu treba prati sto rijedje ... a vi ste sve na mene ... i rekle da perete svaki dan

ja perem svaki dan end lajk it lajk det
boracha

#1513 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by boracha »

ma drugacije je ko nema masnu kosu, kod nekog nakon pet dana izgleda cisca nego kod mene nakon dan, pa i ja bih radije da ne moram stalno prat, al to jednostavno ruzno izgleda i moras oprat
1906

#1514 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by 1906 »

alica.k wrote:
Partizzanka wrote:kad sam ja vama rekla da je meni moja prijateljica frizerka rekla da kosu treba prati sto rijedje ... a vi ste sve na mene ... i rekle da perete svaki dan

ja perem svaki dan end lajk it lajk det
:D :D

perem svaki dan :D dva max
uvijek cista :D

nema prasine na njoj :D
nema masnoce
nema ustajalog mirisa :lol:

zasto se truditi odrzavati kosu u poluprljavom stanju :roll:
ladyada

#1515 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ladyada »

ljeti perem svaki dan a zimi svaki drugi treci dan ...... zavisi i od toga sta radim , ako sam u nekom poslu gdje je prasina itd ili se znojim onda perem obavezno isti dan, ne gledam na to koliko je perem nego vise sta stavljam na kosu ....... imam kosu ko svila tanku i neda se tako uviti ili bolje reci nakon sat dva sve lokne su prave .... :roll: :roll: :roll: tako ponekad stavim lak i pjenu na kosu da se uvije pa je moram obavezno oprati jer me svrbi koza ...........
Michun

#1516 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Michun »

te bapske price da sto vise peres, vise se masti...okaciti macku o rep.
Juce gledam na tv, najpoznatiji srbijanski frizer, pitaju ga sta je hit za ljeto. Kaze lik: kosa treba da bude cista, jer sta ja sve vidjam u saalonu to je za nepovjerovat. Moze biti kovrdjava, zguzvana, peglana al da je cista.
Partizzanka

#1518 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Partizzanka »

ja mislim da to nisu babske price ... fazon jeste u cinjenici da ako peres stalno pogotovo ako imas raznorazne balzame na kosi da se oni zadrzavaju na tjemenu tj tik uz korijen dlake i da shodno tome onda kosa, tjeme otpusta vise masnoca j... bla bla treba o tome malo citati na netu ne da mi se objasnjavati

a ako postepeno smanjis ucestalost pranja tvoja kosa vise se ne masti kao prije

to ti je haman kao da stalno jedes pa onda polako prestajes jesti

ne ide to odjednom da neces prati kosu 10 dana i onda puf ona se vise nikada ne umasti ako je ne peres 10 dana
to treba postici polako
boracha

#1519 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by boracha »

kod mene to, nazalost, ne djeluje, a ne koristim nikakve balzame ni ista

edit:osim ako se subrina ne podrazumijeva pod balzam, al nju isperem :D
1906

#1520 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by 1906 »

fazon je sto masnoca nije jedina koja kosu cini prljavom :)

kosa pokupi sve i svasta - i u obliku prljavstine i kojekakvih mirisa

cisto nije :-?
saga

#1521 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by saga »

Ma jesu bapske... prosto zavisi od kvalitete koze i kose...
Pa kad mi se lice cijeli zamasti, zamasti mi se i ostatak glave i nema sanse da kosa ostane cista
Ja nikada necu prezaliti kad sam jedno mjesec dana prala kosu na 3-4 dana. Jao kako je to odvratno bilo, al ajd rek'o da vidim i to. Em sto mi je kosa vazda prljava bila (nisam ni izlazila iz kuce) em sto se ja nikad cisto osjecala nisam. A onda kad je nakon 3 dana nepranja operem, ona se umasti za 7-8 sati... ovako mi barem bude fina svih 24 :)

Uostalom, da se sada nekim cudom desi da mi kosa izgleda cista 5 dana, opet bi je prala svaki dan. Prosto sam navikla tako, i sad kad se okupam a ne operem je osjecam se k'o da se nisam kupala uopste, ccc.

Mada mi jos jedna stvar nije jasna... recimo da taj proces odmascivanja kose traje npr 4 mjeseca. To bi znacilo da bi neko mjesecima trebao hodati sa masnom kosom, dok napokon ne bi dosao do tog stadija da se ona sporije masti... :s Fuj...
Ja sam onaj svoj mali experiment sprovela kad sam samo sjedila kuci i ucila. A izadjem iz kuce u one dane kad je operem :-D
VenomousV

#1522 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by VenomousV »

kad vec pricate o pranju kose, sta onda raditi na moru?
prati svaki dan sampon, regenerator ili pak svaki drugi a obavezno ispirati od soli? :D
Partizzanka

#1523 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Partizzanka »

A znate sta je najgore .. sto vam pametuje osoba koja i sama kosu pere svaki drugi max treci dan :) a taj treci obicno je dan vikenda pa se mogu podnijeti da se samoj sebi gadim prljave kose :)

venomous ... ja ispiram kosu tj ono kad se spiram tusevima na plazi i kosu sapiram obavezno
+ kuci kad ddojemo operem samponom
inace ne koristim regeneratore i balzame i to

e sad posto ove godine imam bobisku friz (saso mange lafica sam shatro hahaha) prvi cu se put na moru malo i fenirati ... pa cu vidjeti da uzmem kakvu pjenu (ako neko zna dobru neka posavjetuje) i to je to :)
Michun

#1524 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Michun »

1906 wrote:fazon je sto masnoca nije jedina koja kosu cini prljavom :)

bas tako...cure odu ne feniranje maxuz u petak ili subotu da imaju frizuru za izlazak i onda nakon noci u zadimljenom klubu (kafani) dodju u ponedjeljak sa istom neopranom kosom na posao, na fax, gdje vec idu.
ako ista smrdi od dima, to je kosa.
da ne pricam o tome da se ljeti tjeme znoji, izbuvni gasovi, prasina, tjeme ne moze da dise.
kosa manje opada kad je cista.

neka pere naravno kako ko hoce ali higijena glave je za mene jednako vazna kao i ostatak tijela.
cula sam i price nekada na fakultetu (priej 100 god. :D) ne da mi mama ili ne smijem se kupati, dobila sam...smajlistopovraca
swirl

#1525 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by swirl »

Michun wrote:
1906 wrote:fazon je sto masnoca nije jedina koja kosu cini prljavom :)

bas tako...cure odu ne feniranje maxuz u petak ili subotu da imaju frizuru za izlazak i onda nakon noci u zadimljenom klubu (kafani) dodju u ponedjeljak sa istom neopranom kosom na posao, na fax, gdje vec idu.
ako ista smrdi od dima, to je kosa.
da ne pricam o tome da se ljeti tjeme znoji, izbuvni gasovi, prasina, tjeme ne moze da dise.
kosa manje opada kad je cista.

neka pere naravno kako ko hoce ali higijena glave je za mene jednako vazna kao i ostatak tijela.
cula sam i price nekada na fakultetu (priej 100 god. :D) ne da mi mama ili ne smijem se kupati, dobila sam...smajlistopovraca
100% se slazem sa tobom, neka svako pere kosu kada hoce, i koliko hoce, ali nema ljepseg osjecaja od ciste i mirisne kose. Perem kosu svaki drugi dan, po potrebi i svaki dan. Ne shvacam zene koje kosu ne peru po sedmicu i vise, a jos kad mi frizerka kaze da kada nekima samponira kosu, i da od silne prljavstine ne moze zapjeniti, e pa stvarno fuj.
Post Reply