Škoda all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Drvosjeca iz Dejcica

#1501 Re: Škoda all about

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Ned071 wrote:je, jaka je. u ovom top modelu. koji ce kostat 35 hiljada. uzmi rapid u osnovnom paketu ili drugom paketu, ko da su ga u skafi dizajnirali i kupovali materijale
Uzmi bilo koje vozilo u osnovnom modelu pa ćeš vidjeti. :wink: Na kraju uzmeš novu C klasu, iskeširaš 90.000 i gledeš kako se fukare vozaju u škafišnjafškafu od 35.000 KM. :wink:
goran16v

#1502 Re: Škoda all about

Post by goran16v »

citroen xm wrote:
goran16v wrote: Pominjem cisto da se ne pomisli da je to jedino sto vozim i da sam bolesno zatucan za tu marku (kao neki), dok Focusa ubrajam zato sto im ga je kupio, odrzava i registruje sin, a kad smo vec kod Stila i Fabie, ne znam kako ces ovaj inovativni i napredni dizajn vrli esteticaru prokomentarisati i objasniti?!?!?

Image

Image

Ajd molim te samo nam objasni kako sada dođe do Keca i A klase kada niti su vezani za Škodu, niti su ista klasa, a i cjenovno previše daleko? Ne znam šta pokušavaš dokazati trpanjem raznih slika, a da te niko nije ni pitao niti pomenuo ta auta?

Za početak kada već brkaš klase, od istih ljudi ovo auto je ocijenjeno kao dizajnerski najgore auto u klasi

Image

A ovo je čista 10-ka :roll:

Image
Da se u ono o cemu palamudis razumijes ista bolje nego Mara u kriv qurac znao bi da u dizajnu ne postoje klase, auto nize klase ne mora biti losije dizajniran od auta vise klase, primjera milijarda kac i okviru jednog brenda (postoji nesto sto se zove kucni dizajn ali za tebe je to kvantna fizika), a A klasu i seriju 1, uz to mozes komotno prisloniti i aktuelni C4, sam postavio cisto da mi objasnis sta je u njihovom dizajnu radikalno naprednije i inovativnije u odnosu na Fabiu, a em su klasa vise, em su premium, al stisni pa napisi da je dizajn dosadan i 0, bio bi najstrasnije popljuvan (djelimicno bi sam sebe pljunuo).
Last edited by goran16v on 22/08/2014 18:43, edited 1 time in total.
530i

#1503 Re: Škoda all about

Post by 530i »

Gledam neki dan kod Bunje zvanog Triab nova Octavia karavan...Nexen gume na njoj. Čuo jesam, ali nisam baš upućen...čitam sad po netu, korejske gume!? Čudan izbor, moram priznati.
citroen xm

#1504 Re: Škoda all about

Post by citroen xm »

goran16v wrote:
citroen xm wrote:
goran16v wrote: Pominjem cisto da se ne pomisli da je to jedino sto vozim i da sam bolesno zatucan za tu marku (kao neki), dok Focusa ubrajam zato sto im ga je kupio, odrzava i registruje sin, a kad smo vec kod Stila i Fabie, ne znam kako ces ovaj inovativni i napredni dizajn vrli esteticaru prokomentarisati i objasniti?!?!?

Image

Image

Ajd molim te samo nam objasni kako sada dođe do Keca i A klase kada niti su vezani za Škodu, niti su ista klasa, a i cjenovno previše daleko? Ne znam šta pokušavaš dokazati trpanjem raznih slika, a da te niko nije ni pitao niti pomenuo ta auta?

Za početak kada već brkaš klase, od istih ljudi ovo auto je ocijenjeno kao dizajnerski najgore auto u klasi

Image

A ovo je čista 10-ka :roll:

Image
Da se u ono o cemu palamudis razumijes ista bolje nego Mara u kriv qurac znao bi da u dizajnu ne postoje klase, auto nize klase ne mora biti losije dizajniran od auta vise klase, primjera milijarda kac i okviru jednog brenda (postoji nesto sto se zove kucni dizajn ali za tebe je to kvantna fizika), a A klasu i seriju 1, uz to mozes komotno prisloniti i aktuelni C4, sam postavio cisto da mi objasnis sta je u njihovom dizajnu radikalno naprednije i inovativnije u odnosu na Fabiu, a em su klasa vise, em su premium, al stisni pa napisi da je dizajn dosadan i 0, bio bi najstrasnije popljuvan (djelimicno bi sam sebe pljunuo).
Dobro, ja ništa ne znam, ali si zato ti prava pametnica. Zvaćemo te Anštajn. :lol:
Pa uporedi Fabiju sa konkurencijom pa ćeš vidjeti da su svi odreda dizajnerski daleko bolje odrađeni. Nisam neki ljubitelj A klase, ali kako te nije sramota reći da Kec i A klasa nisu bolje dizajnirani od ovog jada od dizajna koji se zove Fabija?
goran16v

#1505 Re: Škoda all about

Post by goran16v »

Da ti ponovim pitanje, ako ga razumijes naravno (nije sramota priznati ako ne razumijes), sta je inovativnije i radikalno drugacije u dizajnu A klase ili BMW-a 1 u odnosu na Fabiu ciji dizan tako pljujes?
Naravno da nije nista, sve i jedan konfekcijske kutije, samo ne smijes napisati da su ova 2 ruzna i dosadna jer bi sam sebe prevazisao u pravljenu budale. A Stilo je u proporcijama i nivou bocne linije k'o da si Fabiu razvuk'o sa 16:9 na 4:3!
zilla_

#1506 Re: Škoda all about

Post by zilla_ »

Vi koji pljujete fabiu kao auto sumnjam da ste je ikad i vozili. Da ste sjeli i provozali malo recimo fabiu 2 1.9 tdi sa elegans opremom garantujem vam da ne bi lupali kako je to auto ispod konkurencije...

Nedavno sam tako gledao testiranje fabie rs, pola gti i ibize u nekoj sportskoj izvedbi. Fabia rs ubjedljivo bila ispred u svim segmentima...

I ova nova fabia će biti jedan od najprodavanijih auta u ovoj nižoj klasi a vi govorite i dalje kako ne valja, kako je kanta, kako je dizajnerski promašaj i sl...
530i

#1507 Re: Škoda all about

Post by 530i »

zilla_ wrote:Vi koji pljujete fabiu kao auto sumnjam da ste je ikad i vozili. Da ste sjeli i provozali malo recimo fabiu 2 1.9 tdi sa elegans opremom garantujem vam da ne bi lupali kako je to auto ispod konkurencije...

Nedavno sam tako gledao testiranje fabie rs, pola gti i ibize u nekoj sportskoj izvedbi. Fabia rs ubjedljivo bila ispred u svim segmentima...

I ova nova fabia će biti jedan od najprodavanijih auta u ovoj nižoj klasi a vi govorite i dalje kako ne valja, kako je kanta, kako je dizajnerski promašaj i sl...
Tipičan sindrom nekoga ko je vozio leš golfa starog 25 ili više godina i prešao na novije, pristojno auto...odmah je najbolje na svijetu, može i na Mjesec.
Drvosjeca iz Dejcica

#1508 Re: Škoda all about

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Ne kontam baš cilj rasprave...kao dizajn nove Fabije ne valja pa eto cijelo auto ne valja a uživo ga niko nije vidio a kamoli provozao. :roll: Dizajn je valjda nešto subjektivno, osobno. Ja se ježim na Peugeot i Citroen ali nikada neću reći da su to bezveze auta jer se meni ne sviđaju. Ja sam do sada promijenio 4 Fabije, dvije prve generacije i dvije druge, prije toga imao i Feliciju 1.6 GLX koja me služila sasvim dobro 5 godina. Fabija nije auto koje treba da ostavi bez daha već vozilo koje će te prebaciti sa tačke A do tačke B i to sigurno i pouzdano. Pa valjda ovoliki broj Škoda što Fabija i Octavia govori dovoljno za sebe? Svi vi kojima je Fabija bezveze brate odete u Mercedes ili BMW i uzmete po želji i mjeri sebi auto, naravno prvo iskeširate od 50.000 do 200.000 KM :mrgreen: i onda gledate ove "fukare" sa visine što vozaju Fabije od 18.000 KM ili 30.000 KM
goran16v

#1509 Re: Škoda all about

Post by goran16v »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Ned071 wrote:je, jaka je. u ovom top modelu. koji ce kostat 35 hiljada. uzmi rapid u osnovnom paketu ili drugom paketu, ko da su ga u skafi dizajnirali i kupovali materijale
Uzmi bilo koje vozilo u osnovnom modelu pa ćeš vidjeti. :wink: Na kraju uzmeš novu C klasu, iskeširaš 90.000 i gledeš kako se fukare vozaju u škafišnjafškafu od 35.000 KM. :wink:
Eto cisto evidencije radi, Ford Focus II sa nivoom opreme koji nije osnovni (alu umeci na volanu, lajsne i steka 5. vrata u boji auta itd) na vratima ima 100% plasticne tapecirunge na vratima bez komadica tkanine, a jedino mjesto gdje nema mrtve plastike je gornji dio komandne table.
ElRe

#1510 Re: Škoda all about

Post by ElRe »

zilla_ wrote: I ova nova fabia će biti jedan od najprodavanijih auta u ovoj nižoj klasi a vi govorite i dalje kako ne valja, kako je kanta, kako je dizajnerski promašaj i sl...
Fabia nikada nije bila pri vrhu prodaje u klasi ako gledamo prodaju u kompletnoj Evropi. Na istoku je vec druga prica, broj 1 ili eventualno 2.
citroen xm

#1511 Re: Škoda all about

Post by citroen xm »

goran16v wrote:Da ti ponovim pitanje, ako ga razumijes naravno (nije sramota priznati ako ne razumijes), sta je inovativnije i radikalno drugacije u dizajnu A klase ili BMW-a 1 u odnosu na Fabiu ciji dizan tako pljujes?
Naravno da nije nista, sve i jedan konfekcijske kutije, samo ne smijes napisati da su ova 2 ruzna i dosadna jer bi sam sebe prevazisao u pravljenu budale. A Stilo je u proporcijama i nivou bocne linije k'o da si Fabiu razvuk'o sa 16:9 na 4:3!
Jeste, sve je kako kažeš. U pravu si. :D

Da bi nešto bilo lijepo dizajnirano ne mora biti radikalno. Čak šta više, pogledaj koliko je proizvođača na svijetu i sada i kroz istoriju imalo radikalan dizajn. Malo. Ali je zato dosta njih imalo lijepe modele pa čak i VW(Buba, T1, T2) i Škoda. Kao što rekoh nisam neki ljubitelj A klase, ali u poređenju sa prošlim A klasama itekako privlači pažnju i vidi se korak od 10 milja za razliku od Fabije koja je totalni promašaj. I da sam to samo ja rekao pa da imaš pravo da nešto palamudiš, svi mogući ovih dana trube o tome.

Što se tiče ovih ostalih koji brane Škodu i prozivaju nas ostale: Nisam ja rekao daće ta Škoda biti loše auto, niti da su prošle loše. MK1 sam vozio neko vrijeme i vozio se kao putnik i naprijed i nazad. Ne spomenuh ni ovih dana kako će ova nova biti govno neupotrebljivo i nevalitetno. Spomenuh samo dizajn. Vidim žestoko ste se upalili.
goran16v

#1512 Re: Škoda all about

Post by goran16v »

Eno ga strucnjak zna sta je totalni dizajerski primasaj a C6 mu je lijep! :lol: Ko to svi osim tebe trube?
Nisam pitao koliki je pomak u dizajnu dvije generacije A klase da o tome palamudis (kao i obicno) nego koje su znacajne razlike u dizajnu izmedju A klase, serije 1 i Fabie, pa su ova ok a treve totalni promasaj? Gukni ekspertu... Zapravo ne moras, sama cinjenica da te 3 x pitam istu stvar dovoljno govori...
internazionale

#1513 Re: Škoda all about

Post by internazionale »

ado-šampion wrote:Fiesta je ok vani, ali unutra... :-) Katastrofa. :)

Inace su mi ta mala auta, ako pogode vanjski useru unutrasnji dizajn.
Valjda su u razvijenim zemljama namijenjeni mladjoj populaciji pa stoga i taj dizajn. A kod nas rijetki mogu priustiti i ta auta. U prilog tome govori cinjenica da je Fiesta u Evropi apsolutni broj 1 po prodaji u svojoj klasi, a kod nas ih haman pa nema nikako, ni polovnih.

Ja sam pobornik malo ozbiljnijeg dizajna i jedino za sta bih u toj klasi prihvatio da dam pare je Polo.
O kojoj fiesti ti pricas
mayab

#1514 Re: Škoda all about

Post by mayab »

Meni se svidja izgledom, čiste linije!
Takodje, prva Fabija mi je bila OK, druga katastrofalna, izgledom!
Sjetite se samo da su vrlo brzo poslije pojave Fabie 2 uradili manji facelift prednjeg dijela, ono je neko bio dobro pijan kad je crtao!
Sad jos samo da sacekam da to vidim uživo
goran16v

#1515 Re: Škoda all about

Post by goran16v »

Svidja li se nekom ili ne je pitanje licnog ukusa o cemu se ne raspravalja, to je je neka premisa, i samo kompleksasi i slicni mogu palamuditi i nametati svoje misljenje kao opste i ispravno. Aki kad smo vec kod dizajna, Fabia, bas kao i 2 predhodne generacije, ima svoju ciljanu trzisnu grupu za koju dizajn nije presudan za bolju prodaju itd i stoga ne treba ocekivati izgled koji obara s nogu. Zato je Fabia dizajnirana po isprobanom receptu za hatchback koji koriste mnogi, koji prati aktuelne dizajnerske karakteristike brenda, za koji se moze reci da je konzervativan, dosadan, ali ne i ruzan. Upravo zato sam dao primjer A klase i 1-inice koji su uradjeni po identicnom receptu, samo bi za neke teoreticare dizajna bilo malo previse da se napise da su A klasa ili 1-inica totalni dizajnerski promasaji, ali posto ima veze sa VW-om, odmah se se javili da ocjene da je promasaj. Pozadina se zna...
Last edited by goran16v on 23/08/2014 10:07, edited 2 times in total.
530i

#1516 Re: Škoda all about

Post by 530i »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:i onda gledate ove "fukare" sa visine što vozaju Fabije od 18.000 KM ili 30.000 KM
Ljudi koji daju 30.000 za Fabiju (na računajući RS verzije) gledam kao upitno normalne...
goran16v

#1517 Re: Škoda all about

Post by goran16v »

Vani, pogotovo u napucenim gradovima jugozapadne Europe (Italija, Spanija, Francuska itd), apsolutno ne znaci da skup auto mora biti velik. Ljudi zele apsolutan komfor i performanse, a pri tome su zbog gustine saobracaja i skucenih mjesta za parking ograniceni na velicinu auta, stoga tamo nije rijetkost vidjeti Twinga, Ypsilon, Clio itd vrhunski opremljenog, koza, automatske klime, panorama krovovi itd, za cijenu kojeg mozes kupiti 2 broja veci auto. Ja znam za dva slucaja iz komsiluka gdje su za gospoju u jednom, a kcer u drugom kupljene Fabie, doduse MK1, obje TDI Elegance. Ne mogu da se sjetim vise cijene tog auta, ali sam siguran da se za tu cifru mogao kupiti broj veci auto.
citroen xm

#1518 Re: Škoda all about

Post by citroen xm »

goran16v wrote:Eno ga strucnjak zna sta je totalni dizajerski primasaj a C6 mu je lijep! :lol: Ko to svi osim tebe trube?
Nisam pitao koliki je pomak u dizajnu dvije generacije A klase da o tome palamudis (kao i obicno) nego koje su znacajne razlike u dizajnu izmedju A klase, serije 1 i Fabie, pa su ova ok a treve totalni promasaj? Gukni ekspertu... Zapravo ne moras, sama cinjenica da te 3 x pitam istu stvar dovoljno govori...
Kako ti dobro sve kontaš, samo ti kompleksi ne daju da priznaš. Ajd vozdra, ne želim sa tobom više raspravljati o ovoj mrtvoj Škodi.
goran16v

#1519 Re: Škoda all about

Post by goran16v »

Vidim "odgovorio" si na pitanje o A klasi, 1-ici i Fabiji, sto dovoljno govori i o tebi i tvom "znanju"! :lol:
Kako prepoznati kompleksasa (sto po pravilu drka i palamudi o tudjim autima) mozes procitati u drugom komentaru, a mrtva Skoda je, osim sto je tebi cak i ovako ruzna vise nego nedostizna, za one "prelijepe" na koje svrsavas, postala referenca za uspjeh, a ti sad palamudi do sudnjeg dana!
citroen xm

#1520 Re: Škoda all about

Post by citroen xm »

O A klasi i Kecu sam odgovorio. Da bi nešto bilo bolje ne mora biti radikalno na šta ti aludiraš.

Fabija referenca za uspjeh? Pa svi konkurenti se bolje prodaju.

Citiraj mi taj komentar da vidim te komplekse. :lol:
goran16v

#1521 Re: Škoda all about

Post by goran16v »

citroen xm wrote:O A klasi i Kecu sam odgovorio. Da bi nešto bilo bolje ne mora biti radikalno na šta ti aludiraš.

Fabija referenca za uspjeh? Pa svi konkurenti se bolje prodaju.

Citiraj mi taj komentar da vidim te komplekse. :lol:
Naravno da nisi odgovorio nego se pravis mutav i odgovaras na pitanja koja te niko nije pitao. Da ti nacrtiam, sta je razlicito u dizajnu Fabie, A klase, a pogotovo 1-inice, pa je prva 0 i promasaj, a druga 2 su ok?
Druze Brano, Skoda kakva god da je moja je, a ta mrtva Skoda je u prvih 6 mj 2014 povecala prodaju za 20% u odnosu na 2013, povecala udio na trzistu EU za 0,5%, do je npr. jedan uspjesni Citroen podigao prodaju za impresivnih 2%, dok mu je udio na trazistu pao za 0,1%, i sav tako lijep, e o toj referenci ja pisem.
Prvi put kad si u nedostatku bilo cega drugog prokomentarisao dizajn i to pokusao da nametnes kao argument si (jos jednom) dokazao da si kompleksas k'o iz citanke,citata je i previse, a od izraza "mrtva Skoda" ne treba dalje ici. Mrtav je onaj koji propadne pa ga konkurencija kupi i koristi za eksperimente.
citroen xm

#1522 Re: Škoda all about

Post by citroen xm »

Ti si prosto nevjerovatan lik. Briga me za tvoju Škodu, srećno je ti vozi 100 godina. Ja ne komentarišem Škodu kao tvoju ili nečiju, već Škodu kao marku. Može se prodavati najbolje na svijetu, a ne prodaje se, opet će biti dizajnerska skula, odraz nemaštoviosti. Može Citroen kada ga već pominješ sutra propasti, ali ima i imao je modele kakve Škoda neće za još 100 godina. Recimo DS5. Da vidimo šta ćeš dalje reći da ispadneš opet pametniji... :lol:

Čuj šta ima radikalno u dizajnu pa je jedan lijep, a drugi ružan? Jel se ti stvarno zajebavaš?
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1523 Re: Škoda all about

Post by mali_milojica »

Fabia odvratna !
BMW 1 odvratan !
A klasa,stvarno lijepa !
Za one koji imaju rak na ukusu i glaukom na ocima,nema potrebe objasnjavati.
Hajd zdrao :run:
ado-šampion

#1524 Re: Škoda all about

Post by ado-šampion »

Meni nova Fabia ako je suditi po ovim slikama uopste ne izgleda lose. Isto kao ni BMW 1 (kojem je meni ruzan zadnji kraj, previse razvucen), ni A klasa. Realno, kome Fabia izgleda ko smece, onda je i novi BMW 1 smece po izgledu. Ali, opet kako rekoh ukusi se razlikuju.

Sto se tice Stila, ne vidim kako se mogu porediti on i Fabia, ne vidim slicnost bas. Fabia izgleda skladno (ako nista drugo), dok Stilo izgleda totalno neproporcionalno. Goran dobro opisa, ko da si 4:3 razvukao na 16:9. :-) Bocni prozori presiroki, zadnje svjetla previse razvucena i jos previse spustena, ma totalno neproporcionalno ukratko.

Jucer sam opet vidio jednu novu Octaviju, kod sebe pred zgradom, i mogu reci da prvi put izgleda kao prava limuzina. Kao da su zaboravili te sve podjele izmedju klasa, zbog kojih su Skode (posebno Octavije) dosad dizajnirane s dozom kompromisa.
citroen xm

#1525 Re: Škoda all about

Post by citroen xm »

Ma ne, Fabija uopšte ne liči na Stila....
Post Reply