Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Chuckie

#1501 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

Nema sanse da ce ti svabo poslati nesto toliko obicnom postom, 100% ce biti kurir tipa DHL ili Fedex, ima da te oderu ziva.

Sent from my iPhone
hammers

#1502 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by hammers »

Da li je moguce cjenkati se preko ebay-a? Ja dosad nisam i nemam iskustva s time. Recimo da bi pokusao sa ovim kopackama. http://www.ebay.co.uk/itm/Nike-Tiempo-C ... 5d30de9970
Melami

#1503 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Melami »

hammers wrote:Da li je moguce cjenkati se preko ebay-a? Ja dosad nisam i nemam iskustva s time. Recimo da bi pokusao sa ovim kopackama. http://www.ebay.co.uk/itm/Nike-Tiempo-C ... 5d30de9970
Imad opciju ''make offer'' i das svoju ponudu. To ti ga dodje kao cjenkanje. to ti je na nekim proizvodima koje prodavac stavi.
Hopkins

#1504 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Hopkins »

Evo pitanje za forumase koji cesto narucuju preko ebay-a. Koji su to proizvodi koje se isplati naruciti, odnosno koji su jeftiniji nego kod nas i koji su boljeg kvaliteta nego kod nas? Dakle nemam neki odredjeni proizvod koji me interesuje, interesuje me gotovo sve, pa mislim da bi i ostalim forumasima dobro doslo neka takva informacija.
skafiskafsnjak

#1505 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by skafiskafsnjak »

a po mom iskustvu, sitnice... sestra mi je narucivala nakit za 3-4 dolara dok ovdje ljudi prodaju za 15km. Naravno taj isto, narucen... prijatelj kupio naocale za bajk..23dolara, prodao ih za 70km ovdje. Kada sam god gledao skuplje stvari, ispadnu ili isto ili skuplje. Ovo kazem za nove stvari... Polovno ne kupujem dok ne vidim.

Sent from my cigla using Tapatalk 2
Hopkins

#1506 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Hopkins »

Hvala :) Ev gledam sve ono sto po carsiji prodaju i bezistanu, isti nakit, samo 3 puta jeftiniji .. Cura ce se obradovat pravo za 14 dana :D

PS. Je li neko narucivao majice preko ebaya. Gledam ima klasicnih jednobojnih polo majica po 6-7 dolara free shiping.
Melami

#1507 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Melami »

radil vama paypal stranica? Ja sam sad platio nesto preko njih al kad pokusavam da se logujem na strnanicu da promjenim karticu kojom placam nece da mi prodje.
newklear

#1508 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by newklear »

Melami wrote:radil vama paypal stranica? Ja sam sad platio nesto preko njih al kad pokusavam da se logujem na strnanicu da promjenim karticu kojom placam nece da mi prodje.
radi bez problema
Melami

#1509 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Melami »

newklear wrote:
Melami wrote:radil vama paypal stranica? Ja sam sad platio nesto preko njih al kad pokusavam da se logujem na strnanicu da promjenim karticu kojom placam nece da mi prodje.
radi bez problema
ja ne mogu da se logujem.
kuknik

#1510 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kuknik »

Ja ima problem pa ako mi neko moze pomoci, ja sam 1.8 kupio laser za ps2 i on je meni poslat barem tako pise na ebay-u, ali poslije 10 nakon kupovine izbacilo da taj prodavac "No longer a registered user", da li je neko imao iskustva sa ovim i dali neko zna sta da radim?? Hvala puno!!!!
holowey

#1511 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by holowey »

kuknik wrote:Ja ima problem pa ako mi neko moze pomoci, ja sam 1.8 kupio laser za ps2 i on je meni poslat barem tako pise na ebay-u, ali poslije 10 nakon kupovine izbacilo da taj prodavac "No longer a registered user", da li je neko imao iskustva sa ovim i dali neko zna sta da radim?? Hvala puno!!!!
a sta ti pise u purchase history? ako si platio preko paypala, otvori case tamo...
hare_mne

#1512 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by hare_mne »

Bosnian_Devil wrote:ima neki covijek u sarajevu narucuje ljudima stvari preko e-baya i kad njemu dodju nazove te platis mu cijenu proizvoda+postarinu ako je ima i 5% od cijene proizvoda(to je njemu)
kako doć do tog čovjeka?
skafiskafsnjak

#1513 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by skafiskafsnjak »

pa zasto bi placao nekome i 5% ako ne moras .
kuknik

#1514 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kuknik »

holowey wrote:
kuknik wrote:Ja ima problem pa ako mi neko moze pomoci, ja sam 1.8 kupio laser za ps2 i on je meni poslat barem tako pise na ebay-u, ali poslije 10 nakon kupovine izbacilo da taj prodavac "No longer a registered user", da li je neko imao iskustva sa ovim i dali neko zna sta da radim?? Hvala puno!!!!
a sta ti pise u purchase history? ako si platio preko paypala, otvori case tamo...
Pise da je poslato 1.8(ovo je moja prva transakcija), platio sam preko paypal-a, a ispod pise:
"This listing was removed by eBay. If you already paid for the item, we recommend that you wait 10 days from the expected delivery date to see if the item arrives. If you did not pay,you are no longer obligated to pay for this item. If you have a problem with the purchase, you can resolve the problem by filing a claim through our resolution center."
Da otvorim case ili ipak da jos malo sacekam??
vojska_policija

#1515 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by vojska_policija »

Sačekaj još, zavisi odakle si tačno naručio, koliko treba prodavaču da "spakuje" i pošalje paket, uglavnom ide 10-15 radnih dana za našu državu, a nekad i više, probaj kontaktirati i prodavača...
skafiskafsnjak

#1516 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by skafiskafsnjak »

E da, ti pare dobijas sigurno .
kuknik

#1517 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kuknik »

On je meni poslao na email da to necinim ali ja neznam koliko da mu vjerujem, ali ipak on je bio prilicno pouzdan prodavac i svi kupci lasera su mu ostavili pozitivan feedback, ali moj laser mu je bio posljednje laser sto je prodao jer kad sam ja kupovo bilo je da je ostao samo jedan. Ovo mi je poslao na email:
"Hello friend
This is ebay seller tanyaoying2009.
You bought our item recently but the listing was removed by ebay for some reason.We are afraid that you may want to contact us but can't. So I write this message to let you know the status. If you have any problems,you can let me know via this email.We will do our best to help you.
Your item was shipped out. No worry about it :) Your patience will be appreciated.
And by the way,PLEASE DON'T OPEN the ebay cases or PAYPAL DISPUTES.I know ebay may send a message to you to advise you to do it but you can contact us first.It will has really bad effect on our account. If you have any problems,we defintely will offer the best solutions. Thanks for your understanding in advance.
Hope to hear from you.Thanks"
sarajevomd

#1518 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by sarajevomd »

Sacekaj 10-15 dana od narudzbe, pa ako ne stigne kontaktiraj ga opet i daj mu roka 5 dana. Ukoliko i nakon toga ne bude odgovora otvori paypal dispute i prijavi ga. Imas roka 45 dana da otvoris paypal dispute..
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#1519 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Bobi »

Ma nista se ne dogovarajte preko e-maila, samo preko ebay poruka :D.
holowey

#1520 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by holowey »

s obzirom da mu je ebay ukinuo account tesko da mu moze poslati poruku preko ebaya :(

meni se jednom desilo da je listing removed by ebay, ali mi se seller javio emailom da ce ipak poslati i na paypalu oznacio da je item shipped... sumnjao sam da cu ista dobiti, i napisao mu to u emailu te naveo da cu pokrenuti dispute na paypalu ako ne dobijem posiljku za 30 dana... posiljka je na kraju stigla, te nisam pokretao nikakve akcije preko paypala...

preporucio bih ti da sacekas 15-20 dana da vidis da li ce ti posiljka stici, a ako ne stigne da otvoris case preko paypala, cisto da se osiguras...
kuknik

#1521 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kuknik »

Sacekacu jos iducu sedmicu i ako mi posiljka nestigne otvoricu case, hvala puno na odgovorima!! :-D
Quaresma

#1522 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Quaresma »

http://www.ebay.de/itm/Komplett-iPhone- ... 4ab8f558fc
zelim da ovo kupim, i koliko bi me kostalo, nisam nikad kupovao izvan bih a ni sa ebay

da li bi morao na ovo carinu, neki pdv i sl placati?
sarajevomd

#1523 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by sarajevomd »

To se carini i mozes dobiti 20-30KM carine :) Pitaj na temi carina i dobit ces vise info o ovome!
sarajevomd

#1524 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by sarajevomd »

Moguce da ti je doslo u koverti, pa nisu ni otvarali tako nesto. Vjerujem da je dispjel lagan pa su mislili da je pismo, ko ce ih znati :) Oni ispune sebi normu, reicmo 1k KM dnevno na ovim malim nadrudzbama i boli ga racku za ostale, samo ih pusta...
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#1525 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Bobi »

Ma znaju da nije nista vrijedno...samo zarežu, zalijepe i naplate 2,5+0.5 KM :D
Post Reply