PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
-
al-em
- Kemal Malovčić
#1502 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Speniš Market na Čobaniji pet maraka minimum.
- madesa
#1503 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
narezes salame za marku i nece te vratiti
-
Oxygenn
#1504 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
E jesi vala strucnjak bez marke u dzepu, al' zato imas karticu - pa sto ne kupi makar jos i milku i cigare i ne bi bilo frkemeteorit135531 wrote:Kozum na Kosevskom.
Vracam se navecer, i zaboravio sam kupiti hljeb. A vec je kasno, sitnih para nisam imao. i htio sam platiti karticom, jer je to platezno sredstvo kao i gotovi novac, i jer na to imam pravo kao musterija. i onda me doceka ona kasirka kad sam donio hljeb i bas onako bahato rece, ne naplacujemo male iznose karticom. i ostavi hljeb na kasi. ja sam popizdio. poceo sam se svadjati, ali bezuspjesno. Ne sjecam se da me je neko bas tako ponizio odavno. nije htjela da uzme karticu i da naplati. znaci, moj novac na kartici nije novac i njime ne mogu platiti artikal
Stvarno, ne radi hljeba i te 1 KM, nego radi nepostivanja musterije. I fino posaljem mejl, i nazovem Kozum info broj, i opisem situaciju, broj poslovnice, izgled djelatnice, dan i vrijeme desavanja. Cak sam zvao jos dvaput da vidim da je sankcionisana, i nisam zelio popustiti. Koji provicijalizam od doticne.
I poslije nekog vremena, odem i pokusam ponovo, cisto radi provjere. Docekala me je krajnje ljubazno. Bas iznenadjujuce.
Dobar dan , gospodine? Izvolite? Zelim vam ugodan ostatak dana.![]()
Placao sam rum plocicu od 0.50 KM. zelim da se moj novac postuje. Njeno odbijanje da mi naplati karticom, jos uvijek kad se sjetim toga, obuzme me neki gnjev. Naravno da ne ocekujem da gradim odnos sa kasirkom, niti me zanima ali kao klijent ocekujem minimum postovanja i profesionalizma kad se nesto kupuje i placa. I ako je istina da neke firme ne naplacuju male iznose, ta obavijest treba biti vidljivo istaknuta da su osobe upoznate sa tim kad udju u prodavnicu.
I bas kad sam razgovarao sa nekom zenom u Konzumu, kaze ona meni da je ta djelatnica upozorena na svoje ponasanje, i da poslovodja ne moze da vjeruje da je odbila da naplati mali iznos.
Znaci, neko ju je dobro nalijepio zbog ovoga. I neka je.
I onda sam joj rekao da li me se sjeca i sjeca li se kad je odbila da mi naplati hljeb? I rekao sam joj da sam je prijavio, ona je citavo vrijeme samo sutila. Tad je dosao onaj neki njen debeli kolega, i nadnio se , i poceo objasnjavati kako su dobili taj mejl, i kako ja ne razumijem kako funkcionisu porezi koje Konzum placa banci kad prihvaca male transakcije , i da cu shvatiti kad budem vodio prodavnicu.![]()
Mislim,stvarno koji idiotizam.
- avetinja
#1505 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Jesi li siguran da bi mu narezali za marku?madesa wrote:narezes salame za marku i nece te vratiti
-
klixo
#1506 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
U Njemackoj neke radnje nece da ti naplate karticom iznose ispod 10 eura i to tako pise na kasi.
-
zdruzdjo
- madesa
#1508 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
da, 100 grama , nek je 10 km kilaavetinja wrote:Jesi li siguran da bi mu narezali za marku?madesa wrote:narezes salame za marku i nece te vratiti
- avetinja
#1509 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Ne znam, možda u Kozumu bi, ali u Klasu ne bi. Zatekao sam situaciju gdje su studenti htjeli kupiti suhog mesa za 2 marke, čini mi se, i ona što radi im govori da ne može narezati za tako nisku cijenu.madesa wrote:da, 100 grama , nek je 10 km kilaavetinja wrote:Jesi li siguran da bi mu narezali za marku?madesa wrote:narezes salame za marku i nece te vratiti
-
Nepass
#1510 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
U konzumu su mi rezali za dvije marke, nisam nikad manje trazio. U vindiji i cetiri kriske nareze bez problemaavetinja wrote:
Ne znam, možda u Kozumu bi, ali u Klasu ne bi. Zatekao sam situaciju gdje su studenti htjeli kupiti suhog mesa za 2 marke, čini mi se, i ona što radi im govori da ne može narezati za tako nisku cijenu.
- holowey
#1511 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
samo pred njom zagrizes hljeb i sta bi onda uradila?meteorit135531 wrote:Kozum na Kosevskom.
Vracam se navecer, i zaboravio sam kupiti hljeb. A vec je kasno, sitnih para nisam imao. i htio sam platiti karticom, jer je to platezno sredstvo kao i gotovi novac, i jer na to imam pravo kao musterija. i onda me doceka ona kasirka kad sam donio hljeb i bas onako bahato rece, ne naplacujemo male iznose karticom. i ostavi hljeb na kasi. ja sam popizdio. poceo sam se svadjati, ali bezuspjesno. Ne sjecam se da me je neko bas tako ponizio odavno. nije htjela da uzme karticu i da naplati. znaci, moj novac na kartici nije novac i njime ne mogu platiti artikal.
cuj nece da naplati? hvala velika na besplatnom hljebu
-
meteorit135531
#1512 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Jel ne moze da nareze ili nece? Postoji li neki objektivni razlog zasto ne zeli da nareze? Ja mogu kupiti i jednu bananu ako zelim, ne moram uzeti kilu. Kakva su to uslovljavanja trgovaca?Nepass wrote:U konzumu su mi rezali za dvije marke, nisam nikad manje trazio. U vindiji i cetiri kriske nareze bez problemaavetinja wrote:
Ne znam, možda u Kozumu bi, ali u Klasu ne bi. Zatekao sam situaciju gdje su studenti htjeli kupiti suhog mesa za 2 marke, čini mi se, i ona što radi im govori da ne može narezati za tako nisku cijenu.
minimum 5 km za placanja karticom.
Nemam naviku da nosim gotovi novac sa sobom, skoro uvijek sve placam karticom. Uvijek izletim van po neku sitnicu u Konzum ili Bingo, pa ponesem karticu. I ne vidim uopste problem ovdje. Platezno sredstvo, kao i kes.
-
Nepass
#1513 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
U mene zena tako kupi nesta za 2,5KM i vadi karticu da plati, ja bi joj odmah karticu u nos zgurao. Samo me duze zadrzi u prodavnici, lafo nece da nosi gotovinu.
Kad nemas petaka u novcaniku mi je isto ko ekipa koja nikad kredita nema na telefonu.
Kad nemas petaka u novcaniku mi je isto ko ekipa koja nikad kredita nema na telefonu.
- avetinja
#1514 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Ne znam, samo im je rekla da im ne može narezati za tu sumu. Da li je to pravilo marketa ili ona ne želi da reže za malu sumu, ne znam.meteorit135531 wrote:Jel ne moze da nareze ili nece? Postoji li neki objektivni razlog zasto ne zeli da nareze? Ja mogu kupiti i jednu bananu ako zelim, ne moram uzeti kilu. Kakva su to uslovljavanja trgovaca?
minimum 5 km za placanja karticom.i meni ovo zaista ne bi toliko smetalo, da u ostalim Konzumovim prodavnicama nisam placao iznose od 2 ili 3 KM karticom , i nikad nije bilo problema. U BBI centru, u Bingu na Ciglanama redovno placam na taj nacin i nikad nije bilo problema. Naravno, lakse mi je, jer pratim potrosnju na mba, kako trosim novac.
Nemam naviku da nosim gotovi novac sa sobom, skoro uvijek sve placam karticom. Uvijek izletim van po neku sitnicu u Konzum ili Bingo, pa ponesem karticu. I ne vidim uopste problem ovdje. Platezno sredstvo, kao i kes.
- zavezata-vreca
#1515 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
nema raja za avio karte i ljetovanja na tajlandu pa se kurći plačanjem hljeba karticom .... plati let do tajvana karticom ako si mangup.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1516 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
kaze napalo babu...
u punoj radnji red se formirao
placa karticom 4.56 km
i naglas govori pin
i odlazi u mrak...iza radnje
u punoj radnji red se formirao
placa karticom 4.56 km
i naglas govori pin
i odlazi u mrak...iza radnje
-
azdralovic
#1517 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Ne razumijem u cemu je problem da plati i 10 feninga karticom ako to nije zabranjeno...
Ako nece da naplacuju male iznose neka istaknu na kasi, ako nece da reze sitne gramaze neka istakne na frizider ili policu...
Isto sto na svakoj benzinskoj pise da ne toce iznose ispod 5 litara ili maraka ili sta vec...
Ja prvi ne nosim pare sa sobom i placam sve karticom, ako im je problem zbog guzve,procedure hu ha , neka nabave bezkontaktne uredjaje i placanje traje krace nego sto treba racunu da izadje iz printera... Ili uvedite po jednu samousluznu kasu u svaku prodavnicu i cao...
Ako je to procedura lijepo se izvines gospodinu i kazes da je takvo pravilo firme,uputis ga na najblizi bankomat a ne da svaka prodavacica izmislja procedure kako je ona taj dan raspolozena.
Ako nece da naplacuju male iznose neka istaknu na kasi, ako nece da reze sitne gramaze neka istakne na frizider ili policu...
Isto sto na svakoj benzinskoj pise da ne toce iznose ispod 5 litara ili maraka ili sta vec...
Ja prvi ne nosim pare sa sobom i placam sve karticom, ako im je problem zbog guzve,procedure hu ha , neka nabave bezkontaktne uredjaje i placanje traje krace nego sto treba racunu da izadje iz printera... Ili uvedite po jednu samousluznu kasu u svaku prodavnicu i cao...
Ako je to procedura lijepo se izvines gospodinu i kazes da je takvo pravilo firme,uputis ga na najblizi bankomat a ne da svaka prodavacica izmislja procedure kako je ona taj dan raspolozena.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1518 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
UšveCkoj Ćim izvadiš keš odma zna da si došljo... samo karticom plaĆaju... kad stanem u red za McDonalde bolje u naske prodješ u redu za Hitnu... jebala ih kartica
-
azdralovic
#1519 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
jesu oni ono htjeli do neke godine da skroz povuku cash iz upotrebe ?pici wrote:UšveCkoj Ćim izvadiš keš odma zna da si došljo... samo karticom plaĆaju... kad stanem u red za McDonalde bolje u naske prodješ u redu za Hitnu... jebala ih kartica
- Altsa
-
Heller
#1521 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Odveo ja neke Engleze kod Trovaca kod CBBiH, lole pokusavaju karticom platiti nemaju marke kod sebe, jebem vam reko mater i ja platim.pici wrote:UšveCkoj Ćim izvadiš keš odma zna da si došljo... samo karticom plaĆaju... kad stanem u red za McDonalde bolje u naske prodješ u redu za Hitnu... jebala ih kartica
-
Heller
#1522 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Dje se moze pohvaliti neko mjesto u Sa, jeo sam nedavno u jednoj buregdžinici i vidio sam da podijele svu hranu poslije kraja radnog vremena, a jednom sam vidio da su istjerali ljude koji su trazili bajat hljeb u drugoj 
-
wolfie
#1523 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Kafana Visegrad na Bascarsiji, mali konobar opasno zakida, pripazite se.
- Vitezanin
#1524 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Charlie u Sarajevu. Nikad više. Bio u petak. Konobar visoki, ćelavi, naprđen, ali u granicama prihvatljivosti. Klasika konobari pa ne reagiram na njegovu naprđenost.
Odem u subotu s nekoliko ljudi i među njima prijatelj Talijan. Dakle, ne govori naš jezik. Talijan naručuje, ali ne zna naš i onda ovaj ćelavi konobar počinje da se istresa na momka (jer je dao zbunjujuću narudžbu) na što ja bukvalno instiktivno reagiram i obraćam se konobaru da momak ne zna naš i da ne može tako s njim pričati. Kasnije se ćelavi vraća i pokušava se svađati sa mnom, ali izuzetno bezobrazno i otresito.
Onda se vraća ponovno (valjda mu nije bilo dovoljno) i prijeti u dva navrata da će mi slomiti kičmu.
Hvala, doviđenja.
A ćelavi, ako čitaš, budi frajer i prijeti da ćeš lomiti kičmu životinjama poput tebe, a ne nekom ko je za 2 glave manji od tebe. Pič.o.
Hvala.

Odem u subotu s nekoliko ljudi i među njima prijatelj Talijan. Dakle, ne govori naš jezik. Talijan naručuje, ali ne zna naš i onda ovaj ćelavi konobar počinje da se istresa na momka (jer je dao zbunjujuću narudžbu) na što ja bukvalno instiktivno reagiram i obraćam se konobaru da momak ne zna naš i da ne može tako s njim pričati. Kasnije se ćelavi vraća i pokušava se svađati sa mnom, ali izuzetno bezobrazno i otresito.
Onda se vraća ponovno (valjda mu nije bilo dovoljno) i prijeti u dva navrata da će mi slomiti kičmu.
Hvala, doviđenja.
A ćelavi, ako čitaš, budi frajer i prijeti da ćeš lomiti kičmu životinjama poput tebe, a ne nekom ko je za 2 glave manji od tebe. Pič.o.
Hvala.
- vješalica
#1525 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Zar je dotle doslo da konobari prijete da ce lomit kicmu?
Naprđen
A jbg uvijek ima kretena u usluznim djelatnostima
Naprđen
A jbg uvijek ima kretena u usluznim djelatnostima