Veću količinu sranja i laži na jednom mjestu odavno nisam pročitao.EdinBosna wrote:E sad ozbiljno. Prethodni postovi (osim o WI-FI)su bili zezancija da se malo zakuha atmosfera. Ostali u BHT-u ne znaju ko sam pa mogu ovo napisati a i da znaju boli me briga ne mogu mi nista. Ovo sa flatom ce biti cirkus nad cirkusima. Malo pogledajte reklamu ---- BRZINE DO, dakle nema zakucane brzine a korisnici mojatv ce ga p***** i to sami sebi. za IPTV minimum minimuma je FTTH a mi u Sarajevu raspolazemo sa jedva 20 km optike a imamo preko 5000 km parica od bakra. Ovim sreckovicima sto radi mojatv su jako blizu centrale pa im zato i radi ali kad se uvede flat ni njima nece raditi pogotovo sto su povecali brzine na mojatv. Zamislite sad mojatv phone paket plus ADSL 10 MB/s (a bice takvih korisnika sigurno)-- sve centrale ce popucati i to bukvalno zato ne preporucujem prolazak pokraj istih kad uvedu flat
![]()
![]()
. Ako mislite da cete imati brzinu na ADSL-u varate se. Nakon 1.3. ili cete se vratiti na DialUP ili preci kod drugog ISP-a. UKOLIKO NEKO IPAK ZELI MOJATV JOS JEDNOM GA UPOZORAVAM DA NE UZIMA JER POTPISACE DZABA UGOVOR NA ODREĐENO, NEĆE GA MOCI RASKINUTI A NITI CE IMATI SLIKE NITI NETA. Ono da je BHT najbolji je bila sala. Radim u istom i znam ko je sve tamo. Neki u tehn. podrsci misle da se DNS jede a neki ne znaju ni sta je IP adresa. Eto toliko
BHTelecom All About
Moderator: Benq
- escobar__
#1501 Re: BIHnet primjedbe i komentari
-
Hendrix
#1502 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Pa možda su ''balije'' konačno došle pameti i počele razmišljati kao i oni što ih navodno vode u bolju budućnost....EKONOMIJOM. Možda su ljudi skontali, čekaj što bi plaćao ovim ''našim'' kad su duplo skuplji i još me levate i pričaju kako idu prvi i daju najviše?_sonic_ wrote: Bhtelecom ima ubjedljivo najbolju ponudu sto se tice interneta i IPTV pricali vi stagod .. pogledajte hrvatske provajdere i cijene .. Nema svrhe rasprave.. kome nije uredu nek trazi drugi provajder .. Nama balijama niko ne moze udovoljiti ..![]()
Najbolja ponuda, stvarno si duhovit.
-
HomeArt
#1503 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Da hoće konačno "naši" skontati šta znači konkurencija, kvalitet i borba za tržište, kamo puste sreće, ovo što telekom radi meni je nekako sve na silu. Ako T-com kupi mtel ode BH Telekom klincu za usi (ako se neko čudo ne desi u međuvremenu).Hendrix wrote:Pa možda su ''balije'' konačno došle pameti i počele razmišljati kao i oni što ih navodno vode u bolju budućnost....EKONOMIJOM. Možda su ljudi skontali, čekaj što bi plaćao ovim ''našim'' kad su duplo skuplji i još me levate i pričaju kako idu prvi i daju najviše?_sonic_ wrote: Bhtelecom ima ubjedljivo najbolju ponudu sto se tice interneta i IPTV pricali vi stagod .. pogledajte hrvatske provajdere i cijene .. Nema svrhe rasprave.. kome nije uredu nek trazi drugi provajder .. Nama balijama niko ne moze udovoljiti ..![]()
-
Miro Spiro
- Grijem se na: toplotna pumpa
- Vozim: Jensen Interceptor
#1504 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Haaaaallllloooooooo EEEEEEEEDddddddddiiiiiiinnnnnnnnneeeeeeeeeeeee realnost zove edina cime se ti spricas i pricas takve nebuloze prestani da kukas i ako radis u telekomu nemoj trositi vrijeme na forumu nego radi a ne gubiti vrijeme i ogovarati drugoga isti si ko i oni za koje si naveo da ne znaju sto je IP samo sto oni sute a ti na sva vrata pokazujes svoj nerad.
- antidroid
#1505 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
izgleda da ce sve cetiri arene biti
-
Mustang1
#1506 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Evo stavio nesto da skida i nakon dugo vremena pogledam da vidim brzinu .. Ono 1.3 mb/sec ..protrljam oci 1.1 mb/sec
i ide dole ...doslo do 211 kb/sec i tako ide ne pomjera se ... al dok je doslo do te brzine skinulo mi je 40 MB 
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1507 Re: BIHnet primjedbe i komentari
pa nije baš kao što je edin opisao ali je veoma blizu...ja bih edinov uvid u rad bh telecoma nazvao dramatiziranom verzijom...ono ko za pozorište.... ali je veoma blizu istini ono što je napisaolink wrote:ima ih koji su i kupili edinovu pricu
ali činjenica jeste da bihnet nudi osrednju uslugu po napucanim cijenama....ja govorim iz svoga iskustva kao korisnik bihneta od dial upa i ADSL-a od početka...sada sam na G20 paketu....Da mi je konekcija i brzina stabilna na 4mbs (ko što nije) ne bi mi čak bilo žao platiti 53KM mjesečno za ovaj paket...pogotov sada kada dolazi flat (koji opet nije plod vizije razvoja već pritiska konkurencije)
moja neka rang lista provajdera u KS bi bila
1. Logosoft xDSL(jedini minus slaba pokrivenost)
2. bihnet ADSL (minus cijene i iz toga proizilazi odnos cijene i pružene usluge)
3. Telemach (najveći plus ove firme je što je razbila monopol i uvela nam svima flat, čak i nama osuđenima na bihnet - minus telemacha je da se još uhodavaju tako da je trenutno tamo pomalo haotično, a pride ih hebu monopolisti)
4. HS
znam da ima i neki Blic.net, te Europronet ali ne znam kakve su im usluge...nisam imao priliku da vidim kako to kod njih funkcioniše
Last edited by JoseMujica on 01/02/2011 10:56, edited 1 time in total.
-
Miro Spiro
#1508 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Sto se tice Blicneta sve je fino dok je mali broj korisnika po jednom AP-u. Sto se tice Europroneta propali su ko zeton bio sam medju prvima na EPN-u sve dok im HS nije "isjekao" konekcije jer su i oni uveli kablovski pa konekcije nije bilo po 4-5 dana a danasnji wireles nista ne valja a uz to je i skup.
- ja.neron
#1509 Re: BIHnet primjedbe i komentari
EdinBosna ili Sero11 PITANJE JE SAD ?EdinBosna wrote:E sad ozbiljno. Prethodni postovi (osim o WI-FI)su bili zezancija da se malo zakuha atmosfera. Ostali u BHT-u ne znaju ko sam pa mogu ovo napisati a i da znaju boli me briga ne mogu mi nista. Ovo sa flatom ce biti cirkus nad cirkusima. Malo pogledajte reklamu ---- BRZINE DO, dakle nema zakucane brzine a korisnici mojatv ce ga p***** i to sami sebi. za IPTV minimum minimuma je FTTH a mi u Sarajevu raspolazemo sa jedva 20 km optike a imamo preko 5000 km parica od bakra. Ovim sreckovicima sto radi mojatv su jako blizu centrale pa im zato i radi ali kad se uvede flat ni njima nece raditi pogotovo sto su povecali brzine na mojatv. Zamislite sad mojatv phone paket plus ADSL 10 MB/s (a bice takvih korisnika sigurno)-- sve centrale ce popucati i to bukvalno zato ne preporucujem prolazak pokraj istih kad uvedu flat
![]()
![]()
. Ako mislite da cete imati brzinu na ADSL-u varate se. Nakon 1.3. ili cete se vratiti na DialUP ili preci kod drugog ISP-a. UKOLIKO NEKO IPAK ZELI MOJATV JOS JEDNOM GA UPOZORAVAM DA NE UZIMA JER POTPISACE DZABA UGOVOR NA ODREĐENO, NEĆE GA MOCI RASKINUTI A NITI CE IMATI SLIKE NITI NETA. Ono da je BHT najbolji je bila sala. Radim u istom i znam ko je sve tamo. Neki u tehn. podrsci misle da se DNS jede a neki ne znaju ni sta je IP adresa. Eto toliko
-
neki
#1510 Re: BIHnet primjedbe i komentari
kakav telekomMiro Spiro wrote:Haaaaallllloooooooo EEEEEEEEDddddddddiiiiiiinnnnnnnnneeeeeeeeeeeee realnost zove edina cime se ti spricas i pricas takve nebuloze prestani da kukas i ako radis u telekomu nemoj trositi vrijeme na forumu nego radi a ne gubiti vrijeme i ogovarati drugoga isti si ko i oni za koje si naveo da ne znaju sto je IP samo sto oni sute a ti na sva vrata pokazujes svoj nerad.
-
Fozgen
#1511 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
Ove cijene su vec puno bolje i daleko konkurentnije.
Jos da urade sta po pitanju brzine prikljucivanja korisnika bila bi to dobra ocjena za BHT.
Jos da urade sta po pitanju brzine prikljucivanja korisnika bila bi to dobra ocjena za BHT.
-
StupskaBitanga
#1512 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
Eno HS od 1. marta uvodi novitete, valjda će i LOL a Telemach uvesti Mix pakete
Neka borba počne
Neka borba počne
- Tiger 033
#1513 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
Za mix pakete NE znam ali je i Lol odgovorio vecim brzinama na uvođenje Flat-a Bhtelekom-aStupskaBitanga wrote:Eno HS od 1. marta uvodi novitete, valjda će i LOL a Telemach uvesti Mix pakete
Neka borba počne
https://www.lol.ba/v4/PrivatniKorisnici ... 530fce3be2
-
Miro Spiro
#1514 Re: BIHnet primjedbe i komentari
neki wrote:kakav telekomMiro Spiro wrote:Haaaaallllloooooooo EEEEEEEEDddddddddiiiiiiinnnnnnnnneeeeeeeeeeeee realnost zove edina cime se ti spricas i pricas takve nebuloze prestani da kukas i ako radis u telekomu nemoj trositi vrijeme na forumu nego radi a ne gubiti vrijeme i ogovarati drugoga isti si ko i oni za koje si naveo da ne znaju sto je IP samo sto oni sute a ti na sva vrata pokazujes svoj nerad.![]()
edin je telekom vidio samo kroz prozor skolskog autobusa kad su dolazili u posjetu sarajevu
Skola u prirodi ili posjeta znamenitosti glavnog grada hhhhhaaaaahahhahahaaaahahahhhhahaahahhhahahahahaahha
- afannedim
#1515 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Stvarno je bht sada povoljan sa netom
evo poredjenja: bht 2084/256 29,25KM sa PDV, 4096/384 52,65KM sa PDV
LOL 3072/256 23,40KM sa PDV, 6144/384 35,10KM sa PDV.
- World of Basketball
#1516 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
A sta ce ponuditi HS od 1. marta, gdje si procitao? Hvala.StupskaBitanga wrote:Eno HS od 1. marta uvodi novitete, valjda će i LOL a Telemach uvesti Mix pakete
Neka borba počne
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1517 Re: BIHnet primjedbe i komentari
BHT sa 4096/384 52,65KM sa PDV vs. LOL sa 6144/384 35,10KM sa PDVafannedim wrote:Stvarno je bht sada povoljan sa netom![]()
![]()
evo poredjenja: bht 2084/256 29,25KM sa PDV, 4096/384 52,65KM sa PDV
samo o ovome i govorim...sve ostalo je šuplja
i samo molim boga da mi dovuku optiku do zgrade i zbogom BHT
-
StupskaBitanga
#1518 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
na njihovom web site-uWorld of Basketball wrote:A sta ce ponuditi HS od 1. marta, gdje si procitao? Hvala.StupskaBitanga wrote:Eno HS od 1. marta uvodi novitete, valjda će i LOL a Telemach uvesti Mix pakete
Neka borba počne
http://www.hs-hkb.ba/index.php?option=c ... k&catid=38
- World of Basketball
#1519 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
Hvala, majstoreStupskaBitanga wrote:na njihovom web site-uWorld of Basketball wrote:A sta ce ponuditi HS od 1. marta, gdje si procitao? Hvala.StupskaBitanga wrote:Eno HS od 1. marta uvodi novitete, valjda će i LOL a Telemach uvesti Mix pakete
Neka borba počne
http://www.hs-hkb.ba/index.php?option=c ... k&catid=38
- _sonic_
#1520 Re: BIHnet primjedbe i komentari
imas 1444 ili 1422 pa se zali za cijene i manjak usluga,nemoj se meni zaliti ..mozda prihvate tu tvoju EKONOMIJU..Hendrix wrote:Pa možda su ''balije'' konačno došle pameti i počele razmišljati kao i oni što ih navodno vode u bolju budućnost....EKONOMIJOM. Možda su ljudi skontali, čekaj što bi plaćao ovim ''našim'' kad su duplo skuplji i još me levate i pričaju kako idu prvi i daju najviše?_sonic_ wrote: Bhtelecom ima ubjedljivo najbolju ponudu sto se tice interneta i IPTV pricali vi stagod .. pogledajte hrvatske provajdere i cijene .. Nema svrhe rasprave.. kome nije uredu nek trazi drugi provajder .. Nama balijama niko ne moze udovoljiti ..![]()
- _sonic_
#1521 Re: BIHnet primjedbe i komentari
novi cjenovnici i na kablovskoj HS(od 1.3) i Logosoftu(od 1.2).. konkurencija je stigla.. sad je na redu telemach
mozda sa mix paketima..

-
Kenan-sa
#1522 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
koliko je to sigurno? bilo bi extra...antidroid wrote:izgleda da ce sve cetiri arene biti
-
nickname-83
#1523 Re: BIHnet primjedbe i komentari
sve je moguće, ali čisto sumnjam da će telemach dati nove pakete sa nižim cjenama ili većim brzinama, mada je moguće da skontaju neke kombinacije. Ionako su kao relativno novi provider uletiti sa najnižim cjenama da bi privukli što veći broj korisnika da im se to isplati._sonic_ wrote:novi cjenovnici i na kablovskoj HS(od 1.3) i Logosoftu(od 1.2).. konkurencija je stigla.. sad je na redu telemachmozda sa mix paketima..
![]()
Što se tiće ovih poređenja između telecoma i ostalih "manjih" (ili ti sarajevskih) to je malo smješno i neozbiljno. "mali" ili "manji" provideri nude usluge samo u GUSTO naseljenim mjestima (ovdje potenciram ovo gusto u svakom smislu - grad sa velikim brojem stanovnika i zgrade), samo manji broj njih se trudi da provede kablove do kuća (i to opet ako su kuće na povoljnom terenu, veliki broj na maloj površini i što je najbitinije da su BLIZU sjedišta tih kompanija, tj. blizu centrala, servera, itd.). Da malo slikovito ovo sve opišem: mali provideri se šire onoliko koliko mogu pružiti "ruke" iz svojih centrala i lagano ubrati koju marku, sve ostalo što zahtjeva dodatno ulaganje, održavanje i zapošljavanje, slabo da će proći. Zato manji provideri mogu nuditi usluge po nižim cjenama sa većim brzinama: svi njihovi korisnici su relativno blizu, što znaći nema puno infrastrukture koja se mora dodatno placati i pošto su svi relativno blizu imaju približno iste uvjete. Neko će imati koji kbit veću ili manju brzinu, ali neće biti puno onih koji će se žaliti da imaju manju brzinu od ponuđene (koju placaju).
-
Hendrix
#1524 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Ja sam se odjavio sa ADSL-a, tako da se nemam šta žaliti, žao mi je što ima još ljudi koji nemaju alternativu._sonic_ wrote:imas 1444 ili 1422 pa se zali za cijene i manjak usluga,nemoj se meni zaliti ..mozda prihvate tu tvoju EKONOMIJU..Hendrix wrote:Pa možda su ''balije'' konačno došle pameti i počele razmišljati kao i oni što ih navodno vode u bolju budućnost....EKONOMIJOM. Možda su ljudi skontali, čekaj što bi plaćao ovim ''našim'' kad su duplo skuplji i još me levate i pričaju kako idu prvi i daju najviše?_sonic_ wrote: Bhtelecom ima ubjedljivo najbolju ponudu sto se tice interneta i IPTV pricali vi stagod .. pogledajte hrvatske provajdere i cijene .. Nema svrhe rasprave.. kome nije uredu nek trazi drugi provajder .. Nama balijama niko ne moze udovoljiti ..![]()
Da se Telecom pita bio bi ADSL 256KBs sa limitom od 1GB po cijeni od 50KM, srećom konkurencija polako otima kolač pa ih tjera da se pokrenu, inače, ne bi niko ovde brzog interneta vidio a kamoli FLAT rate.
-
nickname-83
#1525 Re: BIHnet primjedbe i komentari
s druge strane, "veliki" (nacionalni) provideri na neki naćin imaju obavezu da svoje usluge pokušaju ponuditi u svakom kutku države. Znaći tu slabo prolazi ono "tamo se to meni ne isplati pa neću tu ni nuditi uslugu". Ovo dovodi do novog seta problema kojeg manji (gradski) provideri uglavnom nemaju: radi samo par korisnika koji žive u nekom udaljenom selu i ljudi hoće net mora se postavljati infrastruktura koja nikako ne može isplatiti naplačivanjem usluge od tog malog broja korisnika, da ne spominjem da je u tom slučaju i održavanje skuplje zbog udaljenosti, moraju se zaposliti dodatni ljudi, itd. S druge strane i ponuda se mora balansirati: ne možete ponuditi neki ultrabrzi internet svima, jer onda dođe lik iz nekog manjeg naselja ili sela i zatraži tu uslugu, a ovi iz telecoma mu to rado daju pa se nakon određenog vremena ispostavi da ne može imati taj paket (brzinu neta) koji hoće jer je podaleko od centrale ili je infrastruktura malo starija, a radi jednog korisnika se ne isplati je nadograđivati. Cijene i brzine interneta moraju se balansirati da budu jednake svima, i onima koji žive iza sedam gora, a i onima koji žive u većim centrima. Ovo što sam naveo uglavnom važi za velike "državne" providere, dok privatizovani baš i ne igraju po ovim pravilima. Primjer je hrvatski t-com, koji dosta radi po principu kao i mali provideri: velika i gusto naseljena mjesta (uglavnom mjesta od interesa - turističke destinacije) su dobro pokrivena (ovdje mislim kako na fixnu tako i mobilnu mrežu), dok su manja, zabačena mjesta i sela već druga prića.
Nije da branim telecom, ovo samo mali primjer kako je pogrešno porediti male providere koji su se vezali za određenu sredinu sa velikim, bilo bi ispravnije porediti telecom sa mtelom (ili telekom srpske) ili sa ht mostarom (ili eronetom kad je u pitanju mobilna mreža), mada kakva je kod nas država i to je teško
Nije da branim telecom, ovo samo mali primjer kako je pogrešno porediti male providere koji su se vezali za određenu sredinu sa velikim, bilo bi ispravnije porediti telecom sa mtelom (ili telekom srpske) ili sa ht mostarom (ili eronetom kad je u pitanju mobilna mreža), mada kakva je kod nas država i to je teško
Last edited by nickname-83 on 01/02/2011 14:44, edited 1 time in total.