ZOBS

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Laplace

#1501 Re: ZOBS

Post by Laplace »

supercali wrote:je li to jedino auto koje postoji u tih 7 dana?
Pa, nema svi ljudi po dva ili.više automobila...
supercali

#1502 Re: ZOBS

Post by supercali »

jel se moze posuditi auto od komsije rodjaka brata zovnuti nekoga da dodje po tebe ili slicno?
drug_profi

#1503 Re: ZOBS

Post by drug_profi »

supercali wrote:pa i sada nekog kazne nekog ne

problem je uopste u drzavi ne samo na salteru za izdavanje saobracajnih
od vlasti do policije koja provodi zakon pa na kraju i do vozaca
Problem je sto uopste postoji mogucnost da te kazni jer si zbog njihove neorganizonovasti i sporosti sprijecen da legalno raspolazes svojom omovinom i slobodno se kreces.

...s mobilnog...
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#1504 Re: ZOBS

Post by bitanga_sa_otesa »

supercali wrote:jel se moze posuditi auto od komsije rodjaka brata zovnuti nekoga da dodje po tebe ili slicno?
mozes li posudit zenu od nekog ako ti se prijebe :lol: :lol: :lol:
drug_profi

#1505 Re: ZOBS

Post by drug_profi »

supercali wrote:jel se moze posuditi auto od komsije rodjaka brata zovnuti nekoga da dodje po tebe ili slicno?
Jest problem je. Samo mene cekaju. Imam svoje auto i hocu da ga vozim.

...s mobilnog...
supercali

#1506 Re: ZOBS

Post by supercali »

bitanga_sa_otesa wrote:
mozes li posudit zenu od nekog ako ti se prijebe :lol: :lol: :lol:
inace zena i auto je u istoj ravni?
supercali

#1507 Re: ZOBS

Post by supercali »

jel i spavate u autu?
bitanga_sa_otesa

#1508 Re: ZOBS

nisi cuo za onu staru:auto,zena i sat se ne daje nikome....

p.s ponekad bacim kljucu ,ne spavam...
supercali

#1509 Re: ZOBS

Post by supercali »

samo se zena ne daje za ostalo mi je svejedno
bitanga_sa_otesa

#1510 Re: ZOBS

ok onda te zovem kad mi istekne registracija da mi das auto dok mi ne stave pecat u saobracajnu :D
drug_profi

#1511 Re: ZOBS

Post by drug_profi »

Zenu ne trebas davat. Ona ce sama otic ako je ne pazis. Nema veze ako imas vlasnicki za nju.

...s mobilnog...
Laplace

#1512 Re: ZOBS

Post by Laplace »

Posuditi auto? You must be šališ!
Laplace

#1513 Re: ZOBS

Post by Laplace »

Koliko ja znam, auto se kupuje da ga ne bi morao pojavljivati od.drugih.
Sad bih ja trebao ići od kuće do kuće i tražiti da mi posuđe auto, a u garaži mi stoji ispravan i registrovan auto, i to samo zato što nekom treba desetak dana da potpiše i udari pečat? I pri tome ostaviti komšiju bez auta, pa kad mu propusti, onda neka on traži od drugog komšije auto, drugi od trećeg i tako redom. Genijalno rješenje.
kakavdanakneiskustvu

#1514 Re: ZOBS

Post by kakavdanakneiskustvu »

supercali wrote:Zaboravljate da u sarajevu ima najvise auta posebno u novom gradu tako da je nemoguce zavrsiti to za 2 sata ko u brezi al stoji da je 7 dana puno
Recimo da bi do 3 dana bilo ok

ne vjerujem da je u novom gradu tri puta više vozila nego u zenici
kakavdanakneiskustvu

#1515 Re: ZOBS

Post by kakavdanakneiskustvu »

[quote="supercali"]Rekoh znam da nije samo do toga al ima i toga jer uzmite samo broj automobila u opstinama u sarajevu a uzmite broj auta koji su u ne znam ni ja gdje
Gdje su onda provjere kazni itd
Ne cude me onda price da je produzio neko registraciju iako je imao kazni[/quote

to oko kazni pokazuje koliko je taj sistem neefikasan,sve zavisi od dobre volje skužbenika na šalteru hoćem li ti ili ne produžiti registraciju,možeš imati 100000 km neplaćenih kazni,ako je taj službenik raspoložen da ti produži registraciju vozila tako će i biti
supercali

#1516 Re: ZOBS

Post by supercali »

Laplace wrote:Koliko ja znam, auto se kupuje da ga ne bi morao pojavljivati od.drugih.
Sad bih ja trebao ići od kuće do kuće i tražiti da mi posuđe auto, a u garaži mi stoji ispravan i registrovan auto, i to samo zato što nekom treba desetak dana da potpiše i udari pečat? I pri tome ostaviti komšiju bez auta, pa kad mu propusti, onda neka on traži od drugog komšije auto, drugi od trećeg i tako redom. Genijalno rješenje.
ja ne znam gdje vi zivite i kakave imate prijatelje al meni ako treba auto u svako doba mogu posuditi auto od nekih 3-4 jarana
a posudio bih ga jedino kad bi mi bas trebalo
u tih 7 dana bi isao na posao gradskim prevozom al posto sam blizu idem pjeske i inace
ako bi trebao na put gledao bi da registrujem ranije kao sto rekoh situaciju ove godine i sl

al to je licno za mene
ja sam svjestan da nije svima ko meni al ne mogu shvatiti zasto ste toliko vezani za auto kao da se i ono s vama rodilo kao eto svi neki karingtoni pa ne mogu bez auta i nikad bez njega nisu bili
supercali

#1517 Re: ZOBS

Post by supercali »

kakavdanakneiskustvu wrote:
supercali wrote:Zaboravljate da u sarajevu ima najvise auta posebno u novom gradu tako da je nemoguce zavrsiti to za 2 sata ko u brezi al stoji da je 7 dana puno
Recimo da bi do 3 dana bilo ok

ne vjerujem da je u novom gradu tri puta više vozila nego u zenici
ja znam da sam mozda prije par godina da u novom gradu ima registrovano 115 hiljada auta od onih sto rade na salteru u pu novi grad
naravno nisu sva privatna ima tu i sluzbenih bruku
drug_profi

#1518 Re: ZOBS

Post by drug_profi »

150.000 stanovnika i 115.000 automobila?
Laplace

#1519 Re: ZOBS

Post by Laplace »

supercali wrote:
Laplace wrote:Koliko ja znam, auto se kupuje da ga ne bi morao pojavljivati od.drugih.
ja ne znam gdje vi zivite i kakave imate prijatelje al meni ako treba auto u svako doba mogu posuditi auto od nekih 3-4 jarana
a posudio bih ga jedino kad bi mi bas trebalo
u tih 7 dana bi isao na posao gradskim prevozom al posto sam blizu idem pjeske i inace
ako bi trebao na put gledao bi da registrujem ranije kao sto rekoh situaciju ove godine i sl

al to je licno za mene
ja sam svjestan da nije svima ko meni al ne mogu shvatiti zasto ste toliko vezani za auto kao da se i ono s vama rodilo kao eto svi neki karingtoni pa ne mogu bez auta i nikad bez njega nisu bili
TI očito ne čitaš pažljivo. Gradski prevoz ne odgovara zbog linije, nego radi u drugom gradu. Naveo sam primjer.
A šta ako svi komšije rade i putuju na posao auto? Nisu svakom komšije besposleni.
I predajem nekoliko dana.ranije, ali mi u policiji uzmu saobraćajnu da je produže. Ako predajem.mjesec ranije, opet sam nekoliko dana bez nje, isto kao kad predamo zadnji dan. A objasni ti našem policiji jaču da ti je auto registrovano, a saobraćajna u policiji.
supercali

#1520 Re: ZOBS

Post by supercali »

drugi profil wrote:150.000 stanovnika i 115.000 automobila?
da 115 hiljada automobila je registrovano u novom gradu
to je bilo prije par godina a vjerujem da je i sada ista situacija ili je par hiljada gore dole
supercali

#1521 Re: ZOBS

Post by supercali »

pa mozes li sa komsijom do posla?
nije do toga da su komsije besposlene rade sve kosmije nego je u pitanju ona nasa da komsiji crkne krava a toga ima i kod mene u komsiluku

fora je da niko nikome ne pomaze jedino kad nekome zapne onda taj moli
nemezis

#1522 Re: ZOBS

Post by nemezis »

Nevjerovatno kako se moze braniti nečiji spor rad ili organizacija! Čuj, "posudi auto od komšije". Zar stvarno treba odgovarati na ovo? Imam auto i država mi onemogućava da ga koristim 2, 3 ili 7 dana. Umjesto da se to mijenja, jer je očito da se moze promijeniti, savjet je da se posudi auto od komšije.
supercali

#1523 Re: ZOBS

Post by supercali »

pa naravno da se moze mjenjati al ko to uopste pokusava promijeniti?
dok se ne promijeni ovo sto pisem je realnost
kad se promijeni drugacije ce biti ako se uopste i promijeni u dogledno vrijeme

a sad pogledaj postove i vidjet ces da ih ne branim uopste
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1524 Re: ZOBS

Post by un1ted »

dok se ne promijeni ovo sto pisem je realnost
Upravo suportno. Sve dok mi dozvoljavamo, zivimo podanickim zivotom, ONI MOGU KAKO HOCE! Nije da drugacije nismo naucili, ali valjda nekada bude bolje i izdignemo se iz podanickog mentaliteta.
supercali

#1525 Re: ZOBS

Post by supercali »

pa dobro ajde kako cemo promijeniti?
evo ja cu prvi izaci za to da se promijeni al kako?
Post Reply