i registracija postaje pitanje prestiza i luksuza poput sipanja skupljeg goriva
i sad kao sve ce bit u redu....hoce al u kurcu kraljevica marka i njegovog vidovitog sarca.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Pa valjda da ukazu na propuste, na neispravnost pojedinih sklopova, da nedaju potencijalnim ubicama da izadju na cestu, ili su samo tu da uzmu pare, tu im je jedino skidam kapu, taj posao rade bez greske.Bakir1 wrote:Koji je to posao stanica tehnickog pregleda?
Do sada bio?
Od sada ce biti?
Nisam samo mislio na auta kojima ne rade kocnice, sistem upravljanja, a i pitanje je koliko je ta statistika tacna, mislim i na stvari, tipa, nemaju katalizatore, dpf, nemaju auspuh, nemaju retrovizore, umjesto stakla imaju folije, plastike na prozorima, farove i kompletne dijelove zalijepe sa power tape i vozaju se godinama tako, pojasevi nisu u funkciji, dodju na tehnicki sa rezervnom gumom 2x manjih dimenzija, kaplje ulje, to sam svojim ocima vidio, i ti se pravis duduk, 'vako da ti kazem.Bakir1 wrote:Tehnicka neispravnost kao uzrocnik saobracajnih nesreca je 2% po zvanicnim evidencijama objasni?
Onda, koji ce nam quratz tehnicki, ako ce zmiriti na nepravilnosti?! Ako ja znam da je neispravan, to ne treba da utice na tvoju odluku.Bakir1 wrote:Ne pravim se ja duduk nego se ti pravis englez.
Sve i jedan auto je takav i sve i jedan Tehnički je takav?
180 + stanica je u fbih ziv ti meni bio
Moji svi auti imaju katalizatore dpf filtere ispravne kocnice na servis odem prije tehnickog...
Ako ti , karikiram, ides na tehnicki a znas da si neispravan ili prolazis neispravan kriv si isto koliko i onaj koji te je pustio...
I opet se sve svodi na pojedinca a ne na tehnicki...
Uvijek si bio branilac stanica za tehnicki pregled i tvrdis da rade kako treba. Nikada niti jedan argument nisi dao u odbranu svog stajalista. Kao da niko od nas nema auto i nikada nije otisao na tehnicki pregled i vidio kako se to radi tj ne radi u tim stanicama. Znas dobro koliki je spisak stvari za preged u praviniku za tehnicki pregled vozila. Kad bi se makar pridrzavali osnovnih 10 stvari sa toga spiska, stanje na cesti bi sigurno bilo bolje sto se tice direktne sigurnosti na cesti. Ali ne. Stanice za tehnicki pregled se ne pridrzavaju nicega, samo pro forme se pregleda trap i kocnice i da se plati. Prolazi se u svakom slucaju. Sto se tice ovog novog pravilnika o eko testiranju, nema potrebe da ja obaram pravilnik. Oborit ce ga oni koji su ga i donijeli i to iz istog razoga iz kojeg i ti nemas odgovore na moja postavljena pitanja. Ja jesam za to da se uvede eko test i da bude eliminatoran, jesam za to da stanice za tehnicki pregled rade posao kako treba, ali sam protiv toga da se taj posao radi na diskriminirajuci nacin jer kako nazvati razlicitu cijenu eko testa za moje i tvoje vozilo, vec diskriminacijom.Bakir1 wrote:@pravnikupokusaju
Za razliku od xy puta gdje sam imao volje da ti argumentujem sada necu.
Tvoje pausalno znanje o neki stvarima daje ti za pravo da dezavujises po forumu o tome ima li uporista.
Ti imas argumente?
Obori pravilnik![]()
@howdy
Ja mogu svrsavati jer se stanici tp-a daje jos jedna mogucnost odbrane od svih nasrtaja kao jedinog i iskljucivog krivca na temu smoga izduvnih gasova auta koji puse i slicno...
Ako nisi primjetio do sada time se bavim...
Stanice nije niko nista pitao evo pravilnik i bavite se..
Ispitna procedura ce donjeti npr puno vise razljetanja motora prilikom mjerenja, u koga ce ti ljudi gledati kada se to desi?
A i do sada je bilo letecih lezajeva po kanalu
1. Teorijski i po zakonu bi trebalo da bude "filter" koji ce da ispravna vozila pusti da se registruju a neispravna da vrati na popravak da bi mogla da prodju taj "filter" i da se registruju i vozaju na cesti.Bakir1 wrote:Koji je to posao stanica tehnickog pregleda?
Do sada bio?
Od sada ce biti?
Jedna i jedina istina.[emoji6]Bakir1 wrote:Jebo tehnicki ionako nista ne rade uzimaju pare onako [emoji38]
Meni ni kočnice ne mjeri, ja mu kažem prednji diskovi su 360 mm, zadnji 300 mm, upišite i zdravo.mirzet87sa wrote:Bratam' jedino mi izmjeri kocnice, uslika ga i to je to..