Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
ahuseino

#1501 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ahuseino »

jeza u ledja wrote:
Ma nije pitanje sta ukljucuje, nego na sta se stavlja akcenat.
U Evropi nema tradicije jakih individualnih sloboda kao u SAD, pa su zbog toga standardi drukciji. Ideja libertarijanizma se generalno zasniva na sto manjoj zavisnosti individue od drzave, a naravno to ukljucuje i takse. Medjutim, u Evropi se pandani americkim libertarijancima uglavnom nazivaju liberalima, sto stvara konfuziju jer se i socijalno-liberalne stranke uglvanom nazivaju liberalnim.

Mislim da termini "liberal" i "libertarian" u Americi imaju dosta razlicito znacenje od onog u Evropi.
Prvo, izraz "libertarijanac" se rijetko upotrebljava, drugo "liberal" u Americi ne znaci samo socijalni liberal vec i americka verzija socijaldemokrate, odnosno fiskalni liberal - neko ko se liberalno koristi drzavnim novcima. :)

Uglavnom,

Libertarijanci u Americi = konzervativni/klasicni liberali u Evropi
Liberali u Americi = socijal-liberali i socijaldemokrate u Evropi

Uglavnom, u liberalizmu imas desnu i lijevu struju, ali su one cesto kombinirane u jednoj partiji - sve pod geslom sto vecih individualnih sloboda. Imas stranke koje kombiniraju obje struje, ali uglavnom se to svede na preovladavanje jedne od ovih.
Tako su neke od najradikalnijih liberalnih stranaka ekstremno desnicarske i obicno sebe nazivaju nekom verzijom 'Freedom Party' ili 'People's Party' :D .

Komplikovano je do zla boga, ako pocnes citat o razlici i raspravama ozmedju liberala i libertarijanaca zaboli te glava.
Uglavnom trebas znati da 'liberal' u Americi u uglavnom znaci 'socijal-liberal' u Evropi.
Komplikovano jeste ako se uzme u obsir broj kojekakvih kombinacija ali ne ako razmatras fundamentale.

... ne bih pocinjao, neg' sam vise manje zavrsio iscitavat o tome... izucavo sam to u dubine :mrgreen: , do duse ne primjenjeno u vidu kakvih stranki imas i gdje - jer se ove mogu definisati kako im nekoj stvari cejf, nego vise teoretski i putem citanja i predavanja filozofa i kojekekvih naj-intelektualaca danasnjice :-) :mrgreen:
U glavnom slazem se sa fundamentalnom definicijom filozofske diferencijacije prikazane u onom gore kvadratu sto sam postavio, ili slicnom dvodimenzionalnom karakteru (sve ostalo su kombinacije).

Malo cu od sad obratit' paznju na geografske karakteristike...

Pored ovog offtopic-a... onda jel' to NS treba da bude nesto kao Libertarian Socijalisticka opcija (sto rece Khan o vezivanju dvije kontradiktorne ideje) ili tradicionalno liberalna... po americkim standardima? :D :-)
jeza u ledja

#1502 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jeza u ledja »

@ ahuseino

U Americi 'liberalima' nazivaju i socijal-liberale (kakvim se NS definise), a i socijaldemokrate (kakvim se SDP definise). Ovi potonji su malo 'liberalniji' u trosenju drzavnih sredstava i uopste uticaja drzave u drustvu. S obzirom da NS stavlja akcenat i na srezavanje drzavnog aparata, tesko ih je uokviriti cisto u americku kategoriju 'liberals'.
Kapisla

#1503 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kapisla »

ježa u leđa.......

Ma nemoj se mučiti da definišeš NS. Najjednostevnije je njih nazvati PRODAVAČI MAGLE I UBLEHAŠKO LJIGAVO UDRUŽENJE POLITIKANATA U BORBI ZA VLAST PO SVAKU CIJENU. A SKRAĆENO :lol: PMULJUPUBZVPSC :lol: A i ovaj naziv im je sličan sadašnjem NIČIJA STRANKA NS(MISLIM DA SE TAKO ZOVU) JER IMENA I NISU VAŽNA AKO SU LAŽNA :dance: JEL tako ježiću
no_pasaran

#1504 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by no_pasaran »

Kako se inače ne odgovara na ozbiljna pitanja ja ću svoje i da ponovim:
Natup Vašeg predsjednika na Federalnoj i direktna uvreda SDP-a više je nego očigledan poziv na sukob ovih dvaju stranaka. Ovo naravno nije došlo odjednom s obzirom da u Vašem stranačkom glasilu svakog četvrtka pucate po SDP-u iz svog raspoloživog oružja.

Govorim o nastupu gdje Bajić kao predsjednik jedne marginalne lijeve stranke priziva SDP u koaliciju. To samo po sebi ne bi bio toliki blam, ima u BiH more gluposti i pored toga. Ali dotični je skupio toliko drskosti i navukao toliko debele kože na obraz da je, ukoliko SDP to odbije, on - u maniru Cerića kad proglašava islamofobe - to prekrstio kao znak da će SDP koalirati sa Radončićem.

Cilj ovog akta je, kao što sam i ranije govorio, preotimanje SDP-ovih glasača (apsulutno je jasno šta Radončić predstavlja među njima). Naravno, ponovit ću, smiješno je da je cilj stranke da postane najjača opoziciona partija, odnosno da se igra opozicije opoziciji, ali to već nije problem SDP-a nego nespobnog vodstva NS-a.

Mene ovdje interesuje zašto Vi podcjenjujete glasače? Je li mislite da smo glupi i da nećemo prepoznati ove momente gdje je glas za Vas glas za jednog ili eventualno dva člana Federalnog parlamenta? Ili mislite da smo preglupi da bi shvatili da je ono bio poziv na rat sa SDP-om a da ćete kasnije govoriti kako ste Vi nudili koaliciju?
Je li mi fakat izgledamo glupi ili je to samo neko režisersko oko mudro spoznalo?

Vidim da glumci misle da su najpametniji i da sve to mogu odglumiti za "Oskara", pa ću Vam dati savjet besplatno jer znam da ga nećete iskoristiti:
Nikad ne podcjenjujte svoje glasače!
Laži i prevare se ne isplate na duge staze, bolje je biti iskren sa svojom publikom i javnostima kako bi se stvorio harmoničan odnos prožet obostranim razumijevanjem.
I da skrenem pažnju na ove koji ne shvataju u čemu je problem sa Bojanovim pozivom. To je smiješno kao kad bi sada recimo Stranka involida zvala SDA u predizbornu koaliciju uz naglasak da je SDA, ukoliko odbije, garant komunistička stranka.

Dakle u politici postoji neki red i glumci se moraju naučiti tom redu, jer mi glasači zaista nismo toliko glupi koliko Bojan i Tanović to misle.
Kapisla

#1505 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kapisla »

Alternativni............

ta njegova izjava ako bi je on dao ,a neće jer nesmije da popljuje tekovine otadžbinskog rata, bi jedino mogla sa svojim sprovođenjem da otrgne BiH iz kandži fašizma. I jedino tada bi svi mogli biti sigurni da rata biti neće. A ovako sam naziv tog entiteta poziva na rat i bit će ga KAD TAD. To ti je tako i tako mora biti. Ja nisam rekao da treba sa one strane Drine otjerati milion srba. Srbi moraju da shvate i prihvate da je njihova domovina i država BiH A NE ova nakaradna RS.I mora se kod njih pojaviti osoba koja će im to reći i povesti ih u tom pravcu jer put fašizma na kojem su sad će se njima razbiti o glavu kad tad.Vidiš da ih sad nema u Hrvatskoj u onim dijelovima gdje su bili većina. Jednog dana će se to desiti i ovdje. Evo i Kosovo su izgubili zbog pogrešne politike a tamo su nekad radili šta su htjeli. Polako ali sigurno vrijeme radi protiv njih. Evo i sad se kunu i pdržavaju Dodika jer misle da im pravi državu a taj isti ih ekonomski uništi.A podržavaju ga zato što on ne krije da mrzi i Bošnjake i BiH BAŠ KAO I ONI. a POSLIJE OVIH IZBORA I DODIK ĆE BITI JOŠ GORI AKO pobjedi a ja mislim da hoće. A građani će biti švorc ali će se hraniti mržnjom jer je Dodok njihov mikrofon i zvučnik.
felipe kajetano

#1506 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by felipe kajetano »

Kapisla wrote:ALTERNATIVNI.............

Aktuelni predsjednik Hrvatske je reka istinu.HZHB nije bila ništa drgo nego fašistoidni projekat u kom su ljude ubijali,trpali u logore i na tom teritoriju su porušene takođe sve džamije i kai što vidiš nikakve razlike nema imeđu RSa I hzhbA. PRINCIP JE ISTI SVE SU OSTELO NIJANSE. A to što si rekao da BB ne treba da kaže nešto jer bi ga smatrli izdajnikom ja ću ti odgovoriti pitanjem"Da li bi on s tim što bi rekao istinu bio izdajnik"? Pa to što bi on rekao bi bio hrabar gest i to jeste ISTINA. Sve ostalo je laž. Zar da podržavam NS samo zbog toga što nastavljaju da njeguju laž. Da li primjećuješ da je na sceni minimiziranje zločina i pokušaji izjednačavanja agresora i nas koji smo branili svoju zemlju i svoje živote. Velikosrpska politika nije od juče nego vuče korjene odavno a temelji su joj u zločinima,lažima i obmanama. Hrvatska politika je sad trenutno pozitivna ali i to se preko noći može promjeniti a naša tragedija je to što brzo zaboravljamo. Ako se u budućnosti ponovo zakuha u Evropi a to nikad ne smijemo isključiti mi moramo biti SPREMNI da uredimo svoju državu i da je napokod DEFAŠIZIRAMO.. :dance: :thumbup: :bih: :bih:
Kuhaju Cesi sa Madjarima opasno :-D ..vakat je da se i ti spremis za dan D :D

Decko u zivotu zivis kako trenutno moras i mozes a ne kako bi ti volio..sto kaze por.Pašic(pretpostavljam tvoj nekoc omiljeni ministar kulture)"i ja bi da karam Vesnu Zmijanac....." :wink: Nema na svijetu apsolutne istine i apsolutne pravde..mnoge stvari bole i nepravedne su al' postoje..egzistiramo i mi i one sa nama jer drugacije ne moze.Ono cemu se ti nadas i sto smatras pravednim se nece desiti..isto tako mnogim u RS-u se nece ostvariti neke zelje i nadanja..svakom iz njegove perspektive apsolutno nepravedno.Nikakve se revolucionarne promjene ne mogu dogoditi u skorije vrijeme al' mora se od necega i jednog dana krenuti jer je 15 godina baceno u vjetar.Mnogi su 15 godina samo pishali uz vjetar da smo na kraju vise manje svi upisani do guse.Ti i neki tebi sl. na ovoj temi kvazi intelektualci koji sami kazu hodaju po parlamentarnim salama svojim razmisljanjima bacate pish jos jace..samo sto neki uredno kupe sebi druge hlace jer im svakog prvog legne honorar na ime "profesionalnog savjetovanja politicara" a mnogi ce i dalje hodat upisanih jaja.

I ja se u mnogo cemu ne slazem mozda sa nekim stavovima partije o kojoj se raspravlja al' ako nista postoji dobra volja,ja bi rekao iskrena da se malo brze krene naprijed...i zapamti da je ova stranka 100% vise bosanska u jednom neiskrivljenom smislu nego one koje ti po svemu sudeci preferiras :wink:
ahuseino

#1507 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ahuseino »

jeza u ledja wrote:@ ahuseino

U Americi 'liberalima' nazivaju i socijal-liberale (kakvim se NS definise), a i socijaldemokrate (kakvim se SDP definise). Ovi potonji su malo 'liberalniji' u trosenju drzavnih sredstava i uopste uticaja drzave u drustvu. S obzirom da NS stavlja akcenat i na srezavanje drzavnog aparata, tesko ih je uokviriti cisto u americku kategoriju 'liberals'.
... ali onda naginju vise tamo gdje ja volim... :D
NKVD

#1508 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by NKVD »

Kapisla wrote:JEŽA U LEĐA..............
...jer ovdje će biti gotovo tek onda kad svi mi čije su pretke klali pobijedino potomke onih koji nas mrze i preziru i to je jedini fakat i istina...
U okeanu akutnog mezgozovlja i izvliva baliluka u mozak, ovaj je nepismeni a citirani poziv na osvetu (potomke???!!!) apsolutno neprihvatljiv i trebao bi biti kraj diskusije. Očigledno je cilj demolirati svaki iole normalan nastavak ove teme međutim ovo prelazi sve granice. Moderatori?
Pedja Kojovic

#1509 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

Namjera ove teme je da onima koje to zanima pruzi informacije o principima i programima Nase stranke.
Vi ste postavljali mnoga, ali najcesce pitanja vezana za ustavno uredjenje BiH.
Nas stav po tom pitanju je vrlo jasan.
Nasa stranka se zalaze za drzavu BiH u kojoj ce svi njeni gradjani biti ravnoravni na svakom pedlju njene teritorije.
Administrativno uredjenje BiH odredjeno je tzv.dejtonskim sporazumom. Taj sporazum ima snagu Ustava i moze se, kao sto je to slucaj sa ustavima drugih zemalja, mjenjati samo na nacine koji su u tom dokumentu predvidjeni.
U tom dokumentu se takodje nalaze organima vlasti u BiH da istraze i osude sve ratne zlocince i da obezbjede povratak i odrziv zivot povratnicima. Medjunarodna zajednica je za projekat povratka izbjeglica i poslijeratnu obnovu drzavi BiH donirala finansijsku pomoc koja, gledano o glavi stanovnika, prevazilazi pomoco koju su saveznici nakon Drugog svjetskog rata, omogucili Njemackoj i Japanu. Najveci dio tog novca je, nazalost, nestao u virovima korumpiranog sistema kojim upravljaju oni koji se predstavljaju kao ekskluzivni zastitnici nacionalnih interesa i cija je politicka platforma, da ironija bude veca, navodno, bila i jeste povratak izbjeglica i infrastrukturalna obnova zemlje.
Za vrijeme njihove 15 godisnje vlasti...
Drzavna imovina je opljackana stranackom privatizacijom.
Administrativni aparat je neodrziv i drzava nije u stanju da se izdrzava od javnih prihoda tako da je prisiljena da posudjuje novac od medjunarodnih i domacih banaka, ne za razvoj ekonomije, nego za pokrivanje svojih troskova. Krediti koje drzava uzima su izuzetno nepovoljni a njihova upotreba iracionalna. Ukoliko se na oktobarskim izborima ne promjeni politicka struktura i ciljevi vlasti teret njihove otplate ce dovesti do potpunog finansijskog kolapsa....

Vecina vas koji ste na ovom forumu pratite politiku, informisani ste i pokazujete zelju da se kao gradjani ove zemlje bavite njenim problemima. Misljenja o tome kako o BiH napraviti bolju zemlju za zivot se, medju vama, i mene i vas, razlikuju, ponekad fundamentalno. Stavovi o tome sta su prioriteti problemi i kako ih rijesiti su cesto suprotavljeni do te mjere da mogucnost kompromisa nije moguca. Prevagnut ce ona opcija koja na izborima dobiju vise glasova.

Ipak, ako zaista mislite da imate viziju i zelite i hocete da pomognete BiH onda na tome trebate nesto i uraditi. Postoji mnogo nacina. Mozete se ukljuciti u rad jednog od mnogih NGO-a ili osnovati svoje udruzenje gradjana, mozete se uclaniti u neku od stranaka koje vam ideoloski odgovaraju i raditi u tom okviru. A ako takve stranke nema mozete je vi osnovati.
Dakle, ima mnogo nacina na koji stvarno mozete nesto uraditi.
Svadjanje po internet forumima to sigurno nije.

" Naša stranka vjeruje da se u naredne 4 godine mogu sprovesti suštinske reforme koje će državni aparat staviti u funkciju ukupnog razvoja i servisa običnih građana. To znači da ćemo 2014. godine živjeti u zemlji koja se velikom brzinom udaljava od današnjeg stanja. Mi ćemo uvesti Bosnu i Hercegovinu u Evropsku uniju 2014. godine. Evropska unija je misija Naše stranke.

Moramo vjerovati da se iskrenim radom i zalaganjem ovi ciljevi mogu dostići. Ne smijemo vjerovati vladajućoj koaliciji koja stvara atmosferu o nemogućem napretku. Vjerujemo li sebi i svojim prioritetima u životu ili vjerujemo u prioritete koje nam vlast servira preko medija? Vjerujemo li u promjene ili se predajemo? To je suštinsko pitanje za svakog člana Naše stranke.

Ko se predaje nek’ to odmah kaže da na njega ne računamo, ko vjeruje u promjene nek’ ustane uspravno, ovdje i sada. Ustani ponosno, ne obaziri se oko sebe i najglasnije sto možes izrekni svoja uvjerenja. Izdigni se iznad bosanskohercegovackog skepticizma, ne kukaj, ne siri defetizam, udahni punim plućima, pronađi sjajnu zvijezdu u svojim očima, gledaj naprijed, gledaj u buducnost, ne krivi druge i ne trazi opravdanje.
Pokreni sebe i pokrenućeš cijeli svijet...
To je misija Naše stranke. Hvala."

Bojan Bajic
p.k.
papirolog

#1510 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by papirolog »

da li će Naša stranka, ako dođe na vlast, raskinuti ugovor sa CEFTA-om, koji je uništio BH privredu?
Pedja Kojovic

#1511 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

papirolog

Jednostrano ponistavanje sklopljenih sporazuma je stetno i utice na sposobnost vlade da pregovara buduce sporazume.
Kao i svaki ugovor i CEFTA u sebi sadrzi nacine na koje se moze modificirati.
Ukoliko druge strane u sporazumu krse svoje obaveze onda postoji sudski nacin da se sporazum implementira ili da mu prestane vaznost.

p.k.
papirolog

#1512 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by papirolog »

zar to nije ono što bi rekle i vladajuće stranke o CEFTA-i? mislim da Naša stranka mora biti spremna na odlučne korake ako želi da dobije više glasova od vladajućih stranaka.
Pedja Kojovic

#1513 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

papirolog

Vladajuce stranke nemaju potrebe da govore sta bi uradile da su vladajuce stranke - neka urade.
To se ne odnosi samo na ovo pitanje nego prinicpijelno na sve.
STranke na vlati treba suditi na osnovu onoga sto su uradile a ne na osnovu onoga sto kazu da ce uraditi - ako ponovo dobiju vlast.

p.k.
Real Khan

#1514 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Real Khan »

Peđa, zanima me (ali ono stvarno) kako Naša stranka planira riješiti pitanje boračkih populacija (one 4 temeljne kategorije) s tim da bih zamolio da preskočimo one općenite floskule o "rješavanju u skladu sa zakonom i unutar pravila igre"...evo pade krv ispred Vlade Federacije, problemi postoje odavno, socijalni klijentelizam došao po svoje (vrijeme je da neko plati), ali pretpostavljam da kao ozbiljna stranka (jer se tako predstavljate) razumijete da nema nikakve koristi kuditi one koji su doveli do ovih problema, nego treba probleme rješavati...Pitanje je kako Naša stranka konkretno misli riješiti ove probleme ukoliko dođe na vlast?
Pedja Kojovic

#1515 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

real kahn

Ovako kako je sada sigurno ne moze ostati. Onaj ko je tim zakonom, usvojenim 6 dana pred izbore 2006. kupovao njihove glasove treba da plati cijenu(Politicku, naravno).
Pod pretpostavkom da ova vlast zavrsi sto je pocela-najvaznije je da sredi spiskove - mi cemo borcima koji ne spadaju u invalide umjesto novca ponuditi sticanje strucne kvalifikacije u okviru programa za obrazovanje odraslih i dati izvjesnu bodovnu prednost(Pod uslovom da su svi ostali kriteriji isti) pri zaposljavanju u drzavnoj administraciji i drzavnim firmama. Pitanje boraca se po nasem misljenju treba rijesiti na drzavnom nivou.

p.k.
Real Khan

#1516 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Real Khan »

Pedja Kojovic wrote:real kahn

Ovako kako je sada sigurno ne moze ostati. Onaj ko je tim zakonom, usvojenim 6 dana pred izbore 2006. kupovao njihove glasove treba da plati cijenu(Politicku, naravno).
Pod pretpostavkom da ova vlast zavrsi sto je pocela-najvaznije je da sredi spiskove - mi cemo borcima koji ne spadaju u invalide umjesto novca ponuditi sticanje strucne kvalifikacije u okviru programa za obrazovanje odraslih i dati izvjesnu bodovnu prednost(Pod uslovom da su svi ostali kriteriji isti) pri zaposljavanju u drzavnoj administraciji i drzavnim firmama. Pitanje boraca se po nasem misljenju treba rijesiti na drzavnom nivou.

p.k.
Baš kako sam očekivao. Opet politička naiva... Da bi ste vi riješili ovaj problem, prije svega se morate puuuno detaljnije upoznati sa samim problemom. Odmah da kažem da sadašnje vladajuće stranke nikada neće srediti spiskove, a što se tiče kupovine glasova ovim zakonom, tada je Zakon usvojen JEDNOGLASNO, što znači da su glasali i sadašnje vladajuće i opozicione stranke...
Prijateljski savjet: nemojte trčati pred rudu sa odgovorima jer je sasvim ljudski reći i "ne znam u ovom trenutku, ali ću proučiti problem i javit ću vam odgovor" :D . Ovako od "čibuka" ne ide. Jednostavno rečeno, barem meni ovakav odgovor koji sam dobio zvuči smiješno i naivno...jer očigledno ne razumijete meritum i ozbiljnost problema.
Pedja Kojovic

#1517 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

real kahn

Vase su ocjene nasih stavova, po mom misljenju, pausalne, kao i proocjena o tome sta znamo a sta ne znamo.
Oni koji su tim zakonom kupili glasove boraca neka se bave ovim sto su napravili. EU vrlo precizno propisuju koliko drzava moze izdvajati za socijalna davanja, a mi smo proevropska stranka.Ako su i stranke koje su sada na vlasti takodje proevropske kao sto kazu neka onda tu oblast vec sada urede na nacin koji zahtijeva EU.

Ja bih rado ovdje objavio nasu reformu socijale politike, ali se bojim da je i skracena verzija, na 9 listova, preduga za forum.(Nadam se da cemo je ovih dana ostaviti na nasu web stranicu).
Ja pratim vase postove i znam da se politikom ne bavite povrsno nego vrlo studiozno, ali mi zbog toga sto se cesto ne slazemo u misljenju ne pada na pamet da vam kazem da ne znate o cemu pricate.
Ja se slazem s vama da je bolje reci ne znam i odgovor ponuditi nakon konsultacija sa onim ko zna i ja sam to i uradio u par navrata.
Najgore i najuvjedljivije, po mom misljenju, sto je drzava mogla da uradi je da ljudima koji su je branili za tu hrabrost ponudi novac i pretvori ih prosjake pred budzetskim "kazanom"

p.k.
kafaac

#1518 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kafaac »

Ja bas nisam razumio jel NS stranka podrzava ove nasilne proteste ?
Pedja Kojovic

#1519 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

kaffac

Ne.
Nas generalni stav i poruka gradjanima je "Ne izlazite na ulice, nego na izbore".

p.k.
sedamsecera

#1520 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sedamsecera »

Taman se registrovah da nalijepim ovo 'mrtvo puhalo', da ga ne imenujem, prepoznace se sam - kad Pedja ukaki i shefa i stanicu sa ovom mlako-ziheraskom izjavom. Ne mogu da vjerujem da onaj ko planira uci u vlast kaze da ne treba izlaziti na ulice; pa taj je veci neprijatelj ovog naroda od onih koji su sada na vlasti.
No, jos uvijek se nadam da su to su sve oprezi i strahovi nekoga ko pokusava da u veoma neprijateljskoj sredini dodje na poziciju s koje moze nesto popraviti. NS je dobro krenula, sa hrabrim i pozitivnim stavovima, da bi pala ne nekim bespotrebnim stvarima (npr. ishitreno saopstenje kad je Fazlagica dzamija gorila, prije istrage, samo onako, pausalno, bas kao neki forumas ovdje na forumu, ili neki dan, Bajiceva izjava kako je Deklaracija o Srebrenici dokaz okretanja novog lista Srbije - stvarno previse jadno da bi se moglo i opisati)
Kakav bi to bio dan, kad bi se u BiH pojavila gradjanska stranka koja stoji iza svojih uvjerenja!
ahuseino

#1521 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ahuseino »

sedamsecera wrote:Taman se registrovah da nalijepim ovo 'mrtvo puhalo', da ga ne imenujem, prepoznace se sam - kad Pedja ukaki i shefa i stanicu sa ovom mlako-ziheraskom izjavom. Ne mogu da vjerujem da onaj ko planira uci u vlast kaze da ne treba izlaziti na ulice; pa taj je veci neprijatelj ovog naroda od onih koji su sada na vlasti.
No, jos uvijek se nadam da su to su sve oprezi i strahovi nekoga ko pokusava da u veoma neprijateljskoj sredini dodje na poziciju s koje moze nesto popraviti. NS je dobro krenula, sa hrabrim i pozitivnim stavovima, da bi pala ne nekim bespotrebnim stvarima (npr. ishitreno saopstenje kad je Fazlagica dzamija gorila, prije istrage, samo onako, pausalno, bas kao neki forumas ovdje na forumu, ili neki dan, Bajiceva izjava kako je Deklaracija o Srebrenici dokaz okretanja novog lista Srbije - stvarno previse jadno da bi se moglo i opisati)
Kakav bi to bio dan, kad bi se u BiH pojavila gradjanska stranka koja stoji iza svojih uvjerenja!
Pa bolje je ista nego nista, nama nedovoljno, njima previse. Politika nije djevica marija...

Politicar nije borac... neg' politicar.

Revolucija je zadnje sredstvo... ali sredstvo...

Ludi, morate citati izmedju redova, i ne ocekivati da ce iko pokazati svoje orahe, ili da ce otkrivanjem tudjih postici pozitivan efekat (kod njih).

Nije igra natezanja uzeta, nego POPUSTANJA... za bolje sutra. Natezalo se evo 18 godina na ne vise od dvije sjene jednog nacina.
sedamsecera

#1522 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sedamsecera »

Nije isto popustati uze i prodavati dusu djavolu...
Eborg

#1523 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Eborg »

Nešto se priča da će NS i SDP sklopiti predizbornu koaliciju.

Peđa, koliko ima istine u tome? Ja kao glasač mislim da bi to bio fantastičan potez obje stranke.
klixober

#1524 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by klixober »

Eborg wrote:Nešto se priča da će NS i SDP sklopiti predizbornu koaliciju.

Peđa, koliko ima istine u tome? Ja kao glasač mislim da bi to bio fantastičan potez obje stranke.
Zasto bi prije izbora stupili u koaliciju? Poslije izbora ok,ali ne vidim svrhu predizborne koalicije.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1525 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

Pedja Kojovic wrote:kaffac

Ne.
Nas generalni stav i poruka gradjanima je "Ne izlazite na ulice, nego na izbore".

p.k.
I pored toga sto sam glasac i simpatizer NS se ne slazem sa ovim,barem u jednom dijelu te tvoje izjave.

Nekada je i NEOPHODNO izaci na ulicu,i pokazati vlasti sta mislis,i da ne mogu raditi sta god im prahne.
Narocito se ta varijanta odnosi kada imas u vlasti vrlo drske,korumpirane i arogantne politicare.

Ako ides logikom da se samo izborima moze nesto korigovati,onda dobijes to da od svog' zivota napravis jednu veliku cekaonicu,cekas da nesto promjenis od izbora do izbora.

To je smijesno,kao sto mi je i smijesno strah opozicionih stranaka ( sviju njih) da se u nekim slucajevima otvoreno stave na celo nekih povorki koje se opravdano bore za svoja prava i za ravnopravne uslove za rad/zivot/egzistenciju.

(Ne mislim na ove proteste boraca,mislim uopsteno)

Nije li to osnovno nacelo lijevicarske i liberalne opcije?? Sta se onda "glupiraju" stranke,politicki pokreti,pokreti,organizacije sirom Evrope..zasto jednostavno ne cekaju slijedece izbore i promjene stvar?? :mrgreen:

Pozdrav.
Locked