Ispade Hare opet u pravu.

Post Reply
MrMaliJoe

#1501 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by MrMaliJoe »

bicebolje wrote:Svo Harisovo umjeće i sposobnost se može isčitati iz dvije parole:
2006. – 100% BiH
2010. (sinoć) – očuvaćemo BiH

I još se čudi kako to RS lobira u interes RS iz budžeta RS a ne radi u korist BiH.
Neko je tu lud i izgubljen.
Nemoj molim te više po Haretu. Ko je ikada doveo tako velike investitore u BIH kao što je MITAL :-) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :bih:
zonbirile

#1502 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by zonbirile »

lepi Hari je za super talenta,niko ko on ne zna onako kolutati očima i valjati protezu po ustima,istovremeno glupo zagledan u neslućene daljine i bolju budućnost.
ultima_palabra

#1503 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by ultima_palabra »

bermiin wrote:
ultima_palabra wrote:Zanima me kako forumski "analitičari" tumače to da je "patriota" Silajdžić ponovo zvijezda u novinama "izdajnika" Radončića.
Hvala.
pa skontao "izdajnik" da mu bolje prodaja ide kad hvali Hareta,pa okrenuo plocu... :D
Ko da je prodaja sad bitna, izbori idu 8-)
silent_BoB

#1504 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by silent_BoB »

ultima_palabra wrote:Zanima me kako forumski "analitičari" tumače to da je "patriota" Silajdžić ponovo zvijezda u novinama "izdajnika" Radončića.
Hvala.
postoji nesto sto stratezi u izbornoj kampanji nazivaju "rasuti glasovi"...sasvim sigurno je da hare nece proci na ovim izborima,a sa druge strane radoncic se nada kakvo takvom plasmanu i participiranju u vlasti.hare ce dobiti nesto glasova tj njegova stranka koalirat ce sa radoncicem, koji ce imati nesto malo bolji plasman :x
da skratim...jase nas hare jos 4 godine samo u manjoj mjeri :cry:
softly

#1505 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by softly »

Narod koji vjeruje u Hareta i piramide...ne treba da brine da ce ostat neyeban!
palermo

#1506 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by palermo »

Haj, mogao sam ovo postati i na onoj temi, kandidati bošnjačkog člana Predsjedništva, al svejedno, nekako me baš zanima otkud ovo uvjerenje da će Haris propasti na izborima. Na čemu li se ta pretpostavka temelji.
silent_BoB

#1507 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by silent_BoB »

temeljim je na njegovom ne/radu,ne/korumpiranosti...sve u svemu premotaj film 4 godine unazad pa ocijeni sam jel propada ili ne???? subjektivno a bome i objektivno....citi promasaj,sve sto je obecao nije uradio....drugu sansu mu ne treba dati
palermo

#1508 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by palermo »

silent_BoB wrote:temeljim je na njegovom ne/radu,ne/korumpiranosti...sve u svemu premotaj film 4 godine unazad pa ocijeni sam jel propada ili ne???? subjektivno a bome i objektivno....citi promasaj,sve sto je obecao nije uradio....drugu sansu mu ne treba dati
Da li mu treb dati šasnu ili ne, to je jedno sasvim drugo pitanje. Moje pitanje je bilo na čemu se temelji uvjerenje da će Haris propasti na izborima.
silent_BoB

#1509 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by silent_BoB »

daj jednu vecu ili manju stvar koju je ispunio od silnih obecanja i ja cu povuci svoju tvrdnju da nije ni 10% ispunio od svog predizbornog programa
drndalo

#1510 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by drndalo »

Da, da, 100% BiH... Bas se svojski potrudio... :x
vs84sa

#1511 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by vs84sa »

palermo wrote:Haj, mogao sam ovo postati i na onoj temi, kandidati bošnjačkog člana Predsjedništva, al svejedno, nekako me baš zanima otkud ovo uvjerenje da će Haris propasti na izborima. Na čemu li se ta pretpostavka temelji.
mislis li kao clan predsjednistva ili stranacki? poznavajuci mentalitet naseg naroda kao ovo prvo mislim da ce Hare i slijedece 4 godine iskoristiti za brojna putovanja po raznoraznim azijskim zemljama posto mu ocigledno evropsko tlo ne odgovara previse. sramota je da predsjednika jedne drzave nikad niko ne zovnu u EU, da ne govorim o nekom ozbiljnom politickom faktoru. ali narod 101% bira njega kao bosnjaka. Kao stranka mislim da ce imati najlosiji rezultat od osnivanja, ali poznavajuci supacko-ulizivacki mentalitet ljudi te stranke nebi me cudilo da nastave tradiciju i u vlasti posto ih dosad nikad nismo gledali u opoziciji. Moje misljenje je da poslije SDS-a iz '89 na celu sa Dabicem ova Stranka za njih je nesto najgore sto se moglo desiti ovoj napacenoj drzavi, nesposobnost/kriminal/korupcija sve na jednom okupu.
palermo

#1512 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by palermo »

silent_BoB wrote:daj jednu vecu ili manju stvar koju je ispunio od silnih obecanja i ja cu povuci svoju tvrdnju da nije ni 10% ispunio od svog predizbornog programa
Ja jedno ti drugo. ne pitam je li ispunio obećanja nego zašto misliš da neće biti ponovno izabran u predsjedništvo (ne govorim o rezultatu stranke).........al nije bitno, očito da nemaš odgovor, i da to što pišeš ti (i još neki) uglavnom samo projekcija želja, a ne odraz stvarnog stanja na terenu.
mustang

#1513 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by mustang »

palermo wrote:
silent_BoB wrote:daj jednu vecu ili manju stvar koju je ispunio od silnih obecanja i ja cu povuci svoju tvrdnju da nije ni 10% ispunio od svog predizbornog programa
Ja jedno ti drugo. ne pitam je li ispunio obećanja nego zašto misliš da neće biti ponovno izabran u predsjedništvo (ne govorim o rezultatu stranke).........al nije bitno, očito da nemaš odgovor, i da to što pišeš ti (i još neki) uglavnom samo projekcija želja, a ne odraz stvarnog stanja na terenu.
hehe bravo majstore,pravo pitanje,sad ce neki svašta lupetat,al jedan je Hare :bih: :bih: :bih: :bih:
almanesic

#1514 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by almanesic »

dok god su cestu u Sarajevu - iskrpljene da me takav stres uhvati dok vozim, dok god kad putujem za Tuzlu predjem preko ko zna kojeg broja krupa i zakrpa, dok god je Sarajevo i BiH nesigurno mjesto za zivot generalno i gdje kriminalci divljaju ulicama, do tada me ne zanimaju nicija obecanja o "EU, NATO-u," i slicna obecanja i multimilijarderski projekti o kojima se ovdje najvise prica dok nisu u stanju istovremeno da naprave obicnu cesto od 100 kilometara u bilo kom pravcu.
silent_BoB

#1515 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by silent_BoB »

palermo wrote:
projekcija zelja,pa naravno da jeste,ti bi opet da te jase ccccc
rezultat stranke je i njegov rezultat...ima politicku i moralnu odgovornost jer za 4 godine nikom ne moze da saspe u lice i kaze ja sam ti i to uradio za gradjane ove zemlje..nee,nego nastavlja opet sa ispraznim obecanjima i bacanja ubleha...ne sjecam se da je ekonomski ojacao BiH,da je ujedinio sve narode koje zive pod ovim nebom itd....
zadnej nesto sto sam procitao..pa ev parafrazirat cu:moze vodi pregovore sa dodikom samo ako on sa svojim maksimalistickim zahtijevima ,koji narusavaju integritet BiH, ne bude insistirao......pa heeeeej,on trazi po bijelu svijetu nekakve arbitre da mu pomazu kad razgovara s njim....toliko o njegovoj sposobnosti da bude politicar i da se zauzme za svoje stavove.....jos malo pa ce ga tuziti mami i tati jer se dodik ne igra kako on hoce ccccc tugo od politicara
Zelenas

#1516 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Zelenas »

Hajmo malo stati:)

Da li je Haris obecavao cijelu BiH, bez entiteta (100 %) BiH?
Da li znate da SBiH NEMA PROGRAM (provjerite na sajtu njihovom)?
Da li znate da je 2008. Samir Silajdzic Tajo smijenjen zbog nesposobnosti (dolazi iz SBiH)?

Ako cemo o Harisu, mozda vas moze zanimati imovinski karton?
Ko hoce da vidi, neka izrazi zelju pa da ga postam ovdje.

A ta vasa prepucavanja o patriotizmu i to nesto...

Patriotizam je sjeme ratova
Maupassant

Patriotizam je posljednje utočište hulje.
Dr Johnson

Nisam patriot, jer ne mislim da su moja majka, sestre i rodna gruda bolji od drugih samo zato što im slučajno pripadam.
Shaw
basta boje sljeza

#1517 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by basta boje sljeza »

Cuj zasto mislimo da Hare nece biti izabran za Predsjednika,pa zar mislis da je narod u BIH slijep i glup,halooo daj se osvijestite molim vas,Haris i njegova stranka su uveliko u down-u,to zna i moja nedavno rodjena kćer.... :razz:
Noddle

#1518 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Noddle »

palermo wrote:

Nas narod jeste zaveden silnim nacionalistickim pricama, ali je isto tako svjestan da vise nije moguce zivjeti sa istim politicarima koji rade isto od nastanka nase drzave. Ovi izbori su po svim predpostavkama najvazniji za BiH i za nas kao gradjane zato ce ljudi traziti alternativu i birati neke druge. Haris naravno ima sansu da pobijedi na ovim izborima, ali vec se na proslim izborima pokazalo da su ljudi osustali od Stranke za BiH i svoje su glasove dali nekim drugim, na ovim izborima je na redu Hare i njegova pozicija clana predsjednistva.
Ako uzmes u obzir da je sve vise nezaposlenih, gladnih, bolesnih bez ikakvih prava, onda ces morati priznati da ce se na ovim izborima desiti neka promjena. Narodu je dosadilo i vise ne zeli da nazaduje nego da napreduje.

Naravno, moze se desiti da Haretovi predizborni potezi donesu par glasova, ali je ipak njegova karijera na kraju.

Evo ti jos nesto. Izjavi Hare da se ima jos puno toga raditi i da zato zeli novi mandat. E sad ja tebe pitam zar mislis da je nas narod toliko glup da pristane na takvu izjavu, ako se dobro zna da za cetiri godine nije uradio nista i da se brinuo samo kako da se on sam obogati.
drndalo

#1519 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by drndalo »

Zelenas wrote:Ako cemo o Harisu, mozda vas moze zanimati imovinski karton?
Evo ja se izjasnjavam da me intersuje njegov imovinski cenzus... :shock:
Real Khan

#1520 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Real Khan »

drndalo wrote:
Daj da vidimo kako "sirotinja" živi da se utješimo malo :D
Zelenas

#1521 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Zelenas »

Haris Silajdzic (opet u pravu), imovinski karton (2006. godina):
Izvor i period prihoda:

SBiH: 9.330, 00 KM – 1. 5. 2006. – 1. 8. 2006.
Enka Holding Ist.: 36.000, 00 EUR – 1. 6. 2005. – 1. 6. 2006.

Imovina i vrijednost:

Stan, BiH: 70.000, 00 KM
Stan, BiH: 270.000, 00 KM („Izgrađen zajedničkim sredstvima sa sestrom“).

Krediti i rok otplate:

Nema

:bih:
Real Khan

#1522 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Real Khan »

Noddle wrote:
palermo wrote:

Nas narod jeste zaveden silnim nacionalistickim pricama, ali je isto tako svjestan da vise nije moguce zivjeti sa istim politicarima koji rade isto od nastanka nase drzave. Ovi izbori su po svim predpostavkama najvazniji za BiH i za nas kao gradjane zato ce ljudi traziti alternativu i birati neke druge. Haris naravno ima sansu da pobijedi na ovim izborima, ali vec se na proslim izborima pokazalo da su ljudi osustali od Stranke za BiH i svoje su glasove dali nekim drugim, na ovim izborima je na redu Hare i njegova pozicija clana predsjednistva.
Ako uzmes u obzir da je sve vise nezaposlenih, gladnih, bolesnih bez ikakvih prava, onda ces morati priznati da ce se na ovim izborima desiti neka promjena. Narodu je dosadilo i vise ne zeli da nazaduje nego da napreduje.

Naravno, moze se desiti da Haretovi predizborni potezi donesu par glasova, ali je ipak njegova karijera na kraju.

Evo ti jos nesto. Izjavi Hare da se ima jos puno toga raditi i da zato zeli novi mandat. E sad ja tebe pitam zar mislis da je nas narod toliko glup da pristane na takvu izjavu, ako se dobro zna da za cetiri godine nije uradio nista i da se brinuo samo kako da se on sam obogati.
Prateći sve dosadašnje izbore (od završetka rata do danas), mogu reći da je očigledno da općinski izbori nisu pravi indikator realne snage bilo koje stranke, pa tako i SBiH. Činjenica je da SBiH ima bezveznu stranačku strukturu i kadrove koje nude na lokalnim izborima, ali zato u pravilu imaju jake pojedince na višim razinama (nešto slično PDP-u u RS-u). Tako da ne bih odmah otpisao kandidaturu Harisa za člana Predsjedništva i to na osnovu raspoloženja birača na lokalnim izborima 2008. godine... Uostalom, sve će zavisiti od protukandidata iz drugih stranaka. Ako SDA opet kandidira Tihića, Haris sigurno pobjeđuje, ali ako bi se pojavio neko drugi, manje kompromitiran u odnosu na Tihića, onda može biti svašta...Kandidati ostalih stranaka mislim da nemaju velikih realnih šansi, s obzirom na limitiran broj članova tih stranaka. Kao št rekoh, svašta je moguće, ali je jedno sigurno - ovi izbori će biti jako zanimljivi.
Last edited by Real Khan on 02/06/2010 12:28, edited 1 time in total.
Adriatic

#1523 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Adriatic »

Real Khan wrote:
drndalo wrote:
Daj da vidimo kako "sirotinja" živi da se utješimo malo :D
Dajte ljudi, čovjek je davno rekao da živi u stanu od 47m2 i to je sve što ima.
Asketa od glave do pete, kome je jedini cilj dobro naroda.
vs84sa

#1524 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by vs84sa »

basta boje sljeza wrote:Cuj zasto mislimo da Hare nece biti izabran za Predsjednika,pa zar mislis da je narod u BIH slijep i glup,halooo daj se osvijestite molim vas,Haris i njegova stranka su uveliko u down-u,to zna i moja nedavno rodjena kćer.... :razz:
ja mislim da jeste narod glup, bezbroj puta su me uvjerili u to, tacno je da je S BIH u down-u ali Hare i dalje ima podrsku bosnjaka za clana predsjednistva. eto ako hoce neko po cvaju? :) stavljam na hareta eto vama svi ostali kandidati.
Zelenas

#1525 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Zelenas »

Jasta je. Ne samo da je akseta, nego je arahant.
Meditira povazdan, zato valjda onako svjeze i izgleda.

A ko li su ovi Enka holding ili kako se vec zovu iz imovinskog?
Zna li iko sta je to?
Post Reply