Windows 8

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
purgatorio

#1501 Re: Windows 8

Post by purgatorio »

Imao sam na laptopu win7 i sve radilo extra. Sad sam install 8-icu i sve je super osim jednog iritantnog problema. Laptop se pali sam od sebe kad je ugašen (totally shutdown, nije hibernation, standby ili nešt). Wake on LAN/Wlan sve pogašeno u BIOS-u. Ali opet se sam pali svaku noć. Probao u event logu vidjeti šta ga pali i javlja da je neki "esent" pi**a ma**rina. U task scheduleru iskljućim sve moguće šta ima trigger daily ili bilo kakav time trigger, ali opet.

Ima li neko ideju kako se može zabraniti sistemu da se boota sam, sta mislite bil pomoglo da zviznem onaj kakav linux bootloader grub ili nešt... Nije toliki problem ali me nenormalno nervira. Pogotovo kad nemam nekad blizu punjač pa shutdownam i kontam za par sati da cu imat baterije, a ono 10%...

Bilo kakva rješenja?
ExNihilo

#1502 Re: Windows 8

Post by ExNihilo »

Izvadi bateriju prije spavanja :D
Lucazode

#1503 Re: Windows 8

Post by Lucazode »

purgatorio wrote:Imao sam na laptopu win7 i sve radilo extra. Sad sam install 8-icu i sve je super osim jednog iritantnog problema. Laptop se pali sam od sebe kad je ugašen (totally shutdown, nije hibernation, standby ili nešt). Wake on LAN/Wlan sve pogašeno u BIOS-u. Ali opet se sam pali svaku noć. Probao u event logu vidjeti šta ga pali i javlja da je neki "esent" pi**a ma**rina. U task scheduleru iskljućim sve moguće šta ima trigger daily ili bilo kakav time trigger, ali opet.

Ima li neko ideju kako se može zabraniti sistemu da se boota sam, sta mislite bil pomoglo da zviznem onaj kakav linux bootloader grub ili nešt... Nije toliki problem ali me nenormalno nervira. Pogotovo kad nemam nekad blizu punjač pa shutdownam i kontam za par sati da cu imat baterije, a ono 10%...

Bilo kakva rješenja?
Isti problem imam.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Mustang1

#1504 Re: Windows 8

Post by Mustang1 »

Nije valjda da se ne moze promijeniti boja ovog starta .. Kako se vec zove .. Kad sam instalirao sa frendom se zajebavo i instaliram pink boju .. Sad hocu da mijenjam nema :D :lol:
Nefs-i Mulhima

#1505 Re: Windows 8

Post by Nefs-i Mulhima »

Bubalo1 wrote:Nije valjda da se ne moze promijeniti boja ovog starta .. Kako se vec zove .. Kad sam instalirao sa frendom se zajebavo i instaliram pink boju .. Sad hocu da mijenjam nema :D :lol:
Charms - > Settings - > Change PC Settings - >Personalize -> Start Screen

Nema na cemu
Mustang1

#1506 Re: Windows 8

Post by Mustang1 »

Hvala :D
Nefs-i Mulhima

#1507 Re: Windows 8

Post by Nefs-i Mulhima »

Bubalo1 wrote:Hvala :D
Treb'o sam te ostavit u pink šljaštilu :mrgreen:
Fol s jaranom se zezo :lol:
Mustang1

#1508 Re: Windows 8

Post by Mustang1 »

:D :lol: A bas sam se bio navikao .. Razmisljam da vratim sad .. Samo da stavim onu neku saru .. Do sada nisam imao saru :D :oops: Nekako njezna boja :oops:
Static-X

#1509 Re: Windows 8

Post by Static-X »

purgatorio wrote:Imao sam na laptopu win7 i sve radilo extra. Sad sam install 8-icu i sve je super osim jednog iritantnog problema. Laptop se pali sam od sebe kad je ugašen (totally shutdown, nije hibernation, standby ili nešt). Wake on LAN/Wlan sve pogašeno u BIOS-u. Ali opet se sam pali svaku noć. Probao u event logu vidjeti šta ga pali i javlja da je neki "esent" pi**a ma**rina. U task scheduleru iskljućim sve moguće šta ima trigger daily ili bilo kakav time trigger, ali opet.

Bilo kakva rješenja?
Imao sam isti problem na svom PC-u. Ovo ce to sigurno popraviti
http://www.askvg.com/fix-windows-8-rest ... n-feature/

Kod mene fast start up bio upaljen pa zato.
Mustang1

#1510 Re: Windows 8

Post by Mustang1 »

Fuck ! Blokiran mi e-mail .. Nije valjda zbog windows 8 .. Kucao sam mail na sve i microsoft account i sve ..
jubix

#1511 Re: Windows 8

Post by jubix »

Nefs-i Mulhima wrote:
Bubalo1 wrote:Nije valjda da se ne moze promijeniti boja ovog starta .. Kako se vec zove .. Kad sam instalirao sa frendom se zajebavo i instaliram pink boju .. Sad hocu da mijenjam nema :D :lol:
Charms - > Settings - > Change PC Settings - >Personalize -> Start Screen

Nema na cemu
I ja hocu da promijenim boje ali ne mogu nikako izabrati boje, ne dozvoljava mi nesto da promijenim, kao ono da su zakljucane. Zna li neko u cemu je problem?
Halcyon

#1512 Re: Windows 8

Post by Halcyon »

Aktiviraj Windows.
jubix

#1513 Re: Windows 8

Post by jubix »

Kad odem na computer pa properties pise mi "Windows is activated" a kad palim racunar izbaci mi onaj ekran i kaze activate windows
alibegoa

#1514 Re: Windows 8

Post by alibegoa »

Ozbiljno ako ti je windows legalan nazovi njihov support ako se ne varam 0800 20 230 i rjesiti ce ti ljudi sve probleme sa aktivacijom
jubix

#1515 Re: Windows 8

Post by jubix »

alibegoa wrote:Ozbiljno ako ti je windows legalan nazovi njihov support ako se ne varam 0800 20 230 i rjesiti ce ti ljudi sve probleme sa aktivacijom
Ma nisam kupio, skinuo sam windows, i krekovao sam kao da bude aktiviran, ali nisam koristio kms nego nesto je drugo u pitanju. Da li da ponovo probam sa kms?
Qurajber

#1516 Re: Windows 8

Post by Qurajber »

jubix wrote:
alibegoa wrote:Ozbiljno ako ti je windows legalan nazovi njihov support ako se ne varam 0800 20 230 i rjesiti ce ti ljudi sve probleme sa aktivacijom
Ma nisam kupio, skinuo sam windows, i krekovao sam kao da bude aktiviran, ali nisam koristio kms nego nesto je drugo u pitanju. Da li da ponovo probam sa kms?
Nakon aktivacije ne smiješ ići na update. Možeš ga opet aktivirati sa KMS ali isključi Windows Update...
Point.

#1517 Re: Windows 8

Post by Point. »

Ljudi pomagajte......Pokuso sam uci na safe mode (napiso msconfig i klikno safemode na start onu kockicu) i sad kad hocu da udjem upisem svoj password nece da ga primi. Nemogu uopste uci na safemode a nemogu i vratiti na normalu jer nece da mi primi password. Jel ima neki specijalni password za safemode ili sam jebo jeza? Pomagajte dok ga nisam frljacio kroz pendzer....
Qurajber

#1518 Re: Windows 8

Post by Qurajber »

Point. wrote:Ljudi pomagajte......Pokuso sam uci na safe mode (napiso msconfig i klikno safemode na start onu kockicu) i sad kad hocu da udjem upisem svoj password nece da ga primi. Nemogu uopste uci na safemode a nemogu i vratiti na normalu jer nece da mi primi password. Jel ima neki specijalni password za safemode ili sam jebo jeza? Pomagajte dok ga nisam frljacio kroz pendzer....
Izgleda da si jebo ježa u leđa.....Skini bootabilni program za brisanje passworda..
Point.

#1519 Re: Windows 8

Post by Point. »

Qurajber wrote:
Point. wrote:Ljudi pomagajte......Pokuso sam uci na safe mode (napiso msconfig i klikno safemode na start onu kockicu) i sad kad hocu da udjem upisem svoj password nece da ga primi. Nemogu uopste uci na safemode a nemogu i vratiti na normalu jer nece da mi primi password. Jel ima neki specijalni password za safemode ili sam jebo jeza? Pomagajte dok ga nisam frljacio kroz pendzer....
Izgleda da si jebo ježa u leđa.....Skini bootabilni program za brisanje passworda..
Gdje to da skinem, kako, kako instalirati? Jebem ti windows8 i ko ga izmisli, najobicnije funkcije sklonili...tog lika treba objesiti za muda.
jubix

#1520 Re: Windows 8

Post by jubix »

Ja imam dualboot i hocu da izbrisem 8-icu. Jel dovoljno da formatiram particiju na kojoj je instaliran ili treba nesto drugo?
Nermin_BH

#1521 Re: Windows 8

Post by Nermin_BH »

jubix wrote:Ja imam dualboot i hocu da izbrisem 8-icu. Jel dovoljno da formatiram particiju na kojoj je instaliran ili treba nesto drugo?
Moras ga izbrisati i iz boota skini program bcd editor i preko njegq izbrisi.
Qurajber

#1522 Re: Windows 8

Post by Qurajber »

Lucazode wrote:Dajte mi nešto za akitivaciju PRO verzije što radi?
Ovdje je to zabranjeno...ali da ti pomognem ovako....Traži na warezu Microsoft Windows 8 Activator[All Edition]..ali regionalne postavke moraš podesiti na SAD....Prije aktiviranja idi na Windows Update i instaliraj sve zakrpe jer nakon instalacije to ne možeš....
Teufik

#1523 Re: Windows 8

Post by Teufik »

Evo ako kome treba 50 GB da ima za upload -Online storage (oblak) poput Google drive-a,Skydrive-a i Dropboxa

Box.com

Code: Select all

https://www.box.com/signup/o/dell_50gb_give_get
Prijavite se,ne znam dokad traje ova ponuda
ExNihilo

#1524 Re: Windows 8

Post by ExNihilo »

Teufik wrote:Evo ako kome treba 50 GB da ima za upload -Online storage (oblak) poput Google drive-a,Skydrive-a i Dropboxa

Box.com

Code: Select all

https://www.box.com/signup/o/dell_50gb_give_get
Prijavite se,ne znam dokad traje ova ponuda
Hvala.
Abracadabra

#1525 Re: Windows 8

Post by Abracadabra »

hvala Teufik
Post Reply