happy dog puppy- mislim da je 17 ili 22 kg (posto ima neka 2kg gratis akcija, al' nisam skontala je li ono vreca od 15 ili 20 kila hahaaux wrote:Preporuka kupovne hrane za psa od 3.5 mjeseca
Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Moderator: anex
-
pakica_
#1501 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
-
Max123
#1502 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Da li neko zna gdje mogu naci curu za svog momcinu?
inace momak je tibetanski spanijel i hitno mu treba parenje 
- jaca-maca
#1503 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ja sam redom kupovala hranu da vidim u cemu je fora kod tih skupih marki. Kupovala sam Royal, Eukanubu i ProPlan i nisam bas nesto bila zadovoljna, pogotovo prvom, koja je inace i najskuplja. Zatim sam uzimala razne hrane na kilogram. Jedno vrijeme sam kupovala Carocrok, nije ni ta hrana losa, ali je nema vise u pet shopu kojem kupujem. Trenutno je ova moja odusevljena hranom Cibau i to za stence, a to mi je cudo jer inace ne voli suhu hranu.aux wrote:Vidim da je Royal najskuplja i najcjenenija ali da li je dosta bolja od hrane Carocrock i recite mi da li je to sasvim dovoljno da se samo ova hrana daje psu do nekih 6 mjeseci bez ikakve kucne kuhinje da li je to dovoljno da dobijem zdravog psa jer sam mislio sad uzeti nekih 10-15 vreca
Pitala sam druge ljude sta svojim psima kupuju i vecinom bi to bile te jace marke, mada je bilo i onih koji kupuju Pedigre ili Darling.
Najbolja hrana je definitivno Taste of the Wild, ali je pre-preskupa, 13kg je 130 KM, tako nesto...
-
pakica_
#1504 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
jaca-maca wrote:
Najbolja hrana je definitivno Taste of the Wild, ali je pre-preskupa, 13kg je 130 KM, tako nesto...
pa ti sad vidi, jaco maco heheCholina_Lokica wrote:Ne mogu da trazim sad onu o ishrani pasa...
Elem, ovi koji daju psima TOTW obratite paznju, zabranjen je uvoz u Evropu jer od mislim septembra do kraja aprila sve vrece hrane su zarazene salmonelom... Pa da znate
- jaca-maca
#1505 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ko da sam znala sta je TOTW hahahpakica_ wrote:jaca-maca wrote:
Najbolja hrana je definitivno Taste of the Wild, ali je pre-preskupa, 13kg je 130 KM, tako nesto...pa ti sad vidi, jaco maco heheCholina_Lokica wrote:Ne mogu da trazim sad onu o ishrani pasa...
Elem, ovi koji daju psima TOTW obratite paznju, zabranjen je uvoz u Evropu jer od mislim septembra do kraja aprila sve vrece hrane su zarazene salmonelom... Pa da znate
Da se ispravim...Najbolja hrana je definitivno Taste of the Wild (ona bez salmonele)
- jaca-maca
#1506 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
A gdje si naisla na ovu informaciju?Cholina_Lokica wrote:Ne mogu da trazim sad onu o ishrani pasa...
- Cholina_Lokica
#1507 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ukucas u google "taste of the wild recall 2012" i izbaci ti 1001 site o tomejaca-maca wrote:A gdje si naisla na ovu informaciju?Cholina_Lokica wrote:Ne mogu da trazim sad onu o ishrani pasa...
- Friesian
#1508 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
da, ali je jako bitno i ovo navesti (povezano sa prethodnim postom o TOW-u):
"To determine if your pet food is recalled, consumers should check the production codes on the back of bags. Any production codes that have a number “2” or a “3” in the 9th or 10th digit and an “X” in the 11th digit in the production code should be discarded. The best before dates are December 9, 2012, through April 7, 2013."
"We do not have any confirmed reports of pet illnesses."
"To determine if your pet food is recalled, consumers should check the production codes on the back of bags. Any production codes that have a number “2” or a “3” in the 9th or 10th digit and an “X” in the 11th digit in the production code should be discarded. The best before dates are December 9, 2012, through April 7, 2013."
- Cholina_Lokica
#1509 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Pa ja, izguglajte, necu vam ja sve pisati a da ne pitateFriesian wrote:da, ali je jako bitno i ovo navesti (povezano sa prethodnim postom o TOW-u):
- Friesian
#1510 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
zato sam ja tu da nastavim i obrazlozim

- Janjicar
#1511 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
I jel pomogla nekom ova elektricna ogrlica i da pas vise ne laje ?
-
ice2cube
#1512 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Kome to jos smeta da pas laje ?Janjicar wrote:I jel pomogla nekom ova elektricna ogrlica i da pas vise ne laje ?
- Janjicar
#1513 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
ako cemo iskrenoice2cube wrote:Kome to jos smeta da pas laje ?Janjicar wrote:I jel pomogla nekom ova elektricna ogrlica i da pas vise ne laje ?![]()
- cehaja
#1514 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
I meni.Janjicar wrote:ako cemo iskrenoice2cube wrote:Kome to jos smeta da pas laje ?Janjicar wrote:I jel pomogla nekom ova elektricna ogrlica i da pas vise ne laje ?![]()
meni
- Cholina_Lokica
#1515 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
A tako vam svega kako ce pas da izrazi se nego lajanjem
Pantomimom mozda

-
rapsodi
#1516 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Cholina_Lokica wrote:A tako vam svega kako ce pas da izrazi se nego lajanjemPantomimom mozda
![]()
- Janjicar
#1517 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Vama zenama je to teze razumjet da se ne pricaCholina_Lokica wrote:A tako vam svega kako ce pas da izrazi se nego lajanjemPantomimom mozda
![]()
A ne kazem da nikako ne laje uredu je dnevno dvaput-tripu ali preko toga me nervira a znam i komsiluk da nervira stoga ne volim
- Cholina_Lokica
#1518 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Hajd i ti suti pa da te vidimoJanjicar wrote:Vama zenama je to teze razumjet da se ne pricaCholina_Lokica wrote:A tako vam svega kako ce pas da izrazi se nego lajanjemPantomimom mozda
![]()
![]()
A ne kazem da nikako ne laje uredu je dnevno dvaput-tripu ali preko toga me nervira a znam i komsiluk da nervira stoga ne volim
A komsiluk pogotovo, oni kad se naviju to je valjda ok
- Janjicar
#1519 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
ja sam i onako sutljiv momakCholina_Lokica wrote:Hajd i ti suti pa da te vidimoJanjicar wrote:Vama zenama je to teze razumjet da se ne pricaCholina_Lokica wrote:A tako vam svega kako ce pas da izrazi se nego lajanjemPantomimom mozda
![]()
![]()
A komsiluk pogotovo, oni kad se naviju to je valjda ok
Kod mene je Haski upitanju tako da oni i onako ne laju puno
-
ice2cube
#1520 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
I meni.[/quote]
Treba ih sve pobiti zato sto laju, zar ne ?
Ne bi me iznenadilo da tako razmisljas.
I meni smetaju takvi ljudi kao ti, sta cemo sad ?
Treba ih sve pobiti zato sto laju, zar ne ?
I meni smetaju takvi ljudi kao ti, sta cemo sad ?
- Sofija89
#1521 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Treba ih sve pobiti zato sto laju, zar ne ?ice2cube wrote:I meni.
I meni smetaju takvi ljudi kao ti, sta cemo sad ?[/quote]
pobicemo ih
Nema smisla ulaziti u pricu ,nemozes ribu nauciti da hoda tako ni budalu da razmislja glavom.
- Sofija89
#1522 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Dragi psi,
ako citate ovo, samo da znate da je uredu da dva do tri puta dnevno zalajete,
sve preko toga ce biti sankcionisano.
Hvala
Vasi cukoljupci

Hvala
Vasi cukoljupci
-
ice2cube
#1523 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Sofija89 wrote:Dragi psi,
Hvala
Vasi cukoljupci
Smetaju im psi sto laju, ptice sto crvkucu, jos malo (ako nisu vec) poceti ce pisati kako su vrane agresivne, a imali smo vec priliku da citamo o toj temi na ovome forumu.
Sve im zivo smeta, sebicni ljudi sve bi oni unistili da bi imali svoje savrsene zivote.
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#1524 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ne kontam sta je tu cudno.... naravno da smeta kada bezveze laju... ne mozes prozor otvoriti ( a moras )
-
ice2cube
#1525 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Bezveze laju ? Psi nista ne rade "bezveze" kao sto ljudi. Na primjer, ljudi bi ubili nekoga eto nako "bezveze" radi uzitka, da li bi to bilo koja druga zivotinja uradila ? Naravno da ne bi.Yahel wrote:Ne kontam sta je tu cudno.... naravno da smeta kada bezveze laju... ne mozes prozor otvoriti ( a moras )
I meni smetaju primitivci kao ti, a najvise se zale na ove stvari seljaci koji zele da postanu urbani, sve njima zivo smeta.
Smetaju mi klosarcici, wanna be mafijasi, kriminalci sa onim ruznim air max tenama i torbicama, ja licno imam to sto sam nabrojao, a ne nosim upravo radi njih.
Smetaju mi ljudi koji se samo zale, a nista ne rade po tom pitanju.
Smetaju mi predrasude, pa ne vidis mene sa puskom da idem naokolo i ubijam ljude ? Al' ih je zato uzitak pretuci, samo molim Boga za kakav belaj
p.s. dabog'da ostao na birou