Gledali ste, ne preporučujete

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Joker88

#1501 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Joker88 »

KPNCTNJAH wrote:Meni je recimo ovaj http://www.imdb.com/title/tt0478311/ daleko bolji od oba ta filma, ista je glumica kao i u Ugly Truth (koji nisam mogao gledati do kraja :D )
Taj nisam ni gledala, taman cu da pogledam :D

edit: pregledala sam, predug je i still mi je Ugly Truth bolji :D
Pitarrr82 wrote: Pa pogledao sam ja taj film sta se ima priznati ili ne priznati, u moru losih komedija nadas se da ces naci neku dobru ali to sigurno nije ta :P
tako je meni bilo za Due Date :D
Last edited by Joker88 on 13/05/2013 14:18, edited 1 time in total.
Pitarrr82

#1502 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Pitarrr82 »

Nista, onda ga pogledaj opet za par godina, nadoci ces ili ti ili film :mrgreen:
Joker88

#1503 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Joker88 »

Pitarrr82 wrote:Nista, onda ga pogledaj opet za par godina, nadoci ces ili ti ili film :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:
zakljucili smo, nije do filma, do mene je :D
Rootboi

#1504 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Rootboi »

ugly truth jes ' bolji od due dejta :zoka:
ExNihilo

#1505 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by ExNihilo »

KPNCTNJAH wrote:
Ellinor wrote:Poslije ovog serijala nema više dostojne komedije :D

Danas svaka prva komedija pokušava pronaći humor u likovima koji glume imbecile. Valjda što si veći imbecil trebalo bi da je smiješnije. Od Borata (i ostalih alter ega), preko Mr. Beana i Johnny Englisha do Scary movies i njegovih pandana - kult imbecilnosti.
Eto u Crnoj Guji smo se smijali genijalnosti Boldrika, Persija, pa i samog Guje... :-)
:shock:

Nisi ti to nešto dobro, prijatelju. Humor Crne Guje se zasniva na poznatom britanskom "wit"-u, inteligentnom humoru. Kao i Mućke ostalom. Ako ti to doživljavaš na istom nivou kao i humor gore pobrojanih filmova, bit će da je ipak do tebe.
johnnykola

#1506 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by johnnykola »

Rootboi wrote:ugly truth jes ' bolji od due dejta :zoka:
al' u panjevima!!!

http://mislitemojomglavom.blogspot.com/ ... stina.html
Rootboi

#1507 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Rootboi »

ja ostajem pri svom stavu 8-)
johnnykola

#1508 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by johnnykola »

postivam.

no, kad budu reminescencije kroz par godinica na ovaj film reci ces: "o, artemido, gdje bijah, u kakovom dezavuuću!"
KPNCTNJAH

#1509 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by KPNCTNJAH »

Ellinor wrote:
KPNCTNJAH wrote:

Danas svaka prva komedija pokušava pronaći humor u likovima koji glume imbecile. Valjda što si veći imbecil trebalo bi da je smiješnije. Od Borata (i ostalih alter ega), preko Mr. Beana i Johnny Englisha do Scary movies i njegovih pandana - kult imbecilnosti.
Eto u Crnoj Guji smo se smijali genijalnosti Boldrika, Persija, pa i samog Guje... :-)

Nisi ti to nešto dobro, prijatelju. Humor Crne Guje se zasniva na poznatom britanskom "wit"-u, inteligentnom humoru. Kao i Mućke ostalom. Ako ti to doživljavaš na istom nivou kao i humor gore pobrojanih filmova, bit će da je ipak do tebe.
Ti vec u prvom postu nazivas imbecilima ljude koji vole takve komedije. Naravno da cu odgovoriti na to, ne zato sto sam ljubitelj tih gore stvari (iako su mi prva tri dijela Scary Movie dobra) nego zato sto kao vrhunac komedije izdvajas Crnu Guju, a glavni likovi u toj seriji mogu u istu grupu s tim imbecilima iz drugih serija... gotivim i ja tu seriju i humor mi je odlican, ali skoro sve humoristicke serije imaju neke zajednicke stvari, te "imbecile" koje spominjes, samo zavisi kako se cijela prica upakuje i koliko dominira ta "imbecilnost" u cijeloj seriji...

Sta je Trigger u Muckama, Kramer u Seinfeldu, Joey (i Pheobe cesto :D ) u Prijateljima, Homer u Simpsonima, Manuel u Falicnom pansionu itd...
johnnykola

#1510 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by johnnykola »

ne, on uopce nije imbecil. :D
madFlava

#1511 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by madFlava »

johnnykola wrote:postivam.

no, kad budu reminescencije kroz par godinica na ovaj film reci ces: "o, artemido, gdje bijah, u kakovom dezavuuću!"
:lol:
8-)
johnnykola

#1512 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by johnnykola »

qqqqqqqqqqqqqqqqq:
vicious2

#1513 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by vicious2 »

karanana wrote:boldrik je uvijek imao genijalne planove.
planovi nisu bili genijalni nego cunning :D

ali kad sam vec kod toga gledam nedavno ponovo sva cetiri serijala i svaka epizoda je majstorski napravljena :D cisto me ponukalo da pogledam ponovo thin blue line :D
Rootboi

#1514 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Rootboi »

johnnykola wrote:postivam.

ja imam širok spektar a istoimeni film sam pogledao ne jednom nego bar 5 puta I možda on I nije toliko dobar ali je meni leg'o na ličnom nivou I za razliku od dju dejta koji je drugačija tipa filma ali samo zahvaljujući rdj-u vrijedi ga gledati bez njega taj film ne bi ni' u pola valj'o 8-)
johnnykola

#1515 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by johnnykola »

dug je put do:

Image

:wink:

a tragovima nasih stopa (sarajevskih) trenutno i bela kroci.<3
ExNihilo

#1516 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by ExNihilo »

KPNCTNJAH wrote:
Ellinor wrote:
KPNCTNJAH wrote: Eto u Crnoj Guji smo se smijali genijalnosti Boldrika, Persija, pa i samog Guje... :-)

Ti vec u prvom postu nazivas imbecilima ljude koji vole takve komedije. Naravno da cu odgovoriti na to, ne zato sto sam ljubitelj tih gore stvari (iako su mi prva tri dijela Scary Movie dobra) nego zato sto kao vrhunac komedije izdvajas Crnu Guju, a glavni likovi u toj seriji mogu u istu grupu s tim imbecilima iz drugih serija... gotivim i ja tu seriju i humor mi je odlican, ali skoro sve humoristicke serije imaju neke zajednicke stvari, te "imbecile" koje spominjes, samo zavisi kako se cijela prica upakuje i koliko dominira ta "imbecilnost" u cijeloj seriji...

Sta je Trigger u Muckama, Kramer u Seinfeldu, Joey (i Pheobe cesto :D ) u Prijateljima, Homer u Simpsonima, Manuel u Falicnom pansionu itd...

Gdje sam nazvao imbecilima ljude koji vole takve komedije? :roll: Znaš li ti čitati? Hajd me citiraj, molim te. Ako misliš na rečenicu "valjda što si veći imbecil trebalo bi biti smiješnije" - odnosi se na takvu vrstu likova koje spominjem u prethodnoj rečenici, a ne publiku. Dakle, što je lik imbecilniji trebao bi biti smiješniji.

Ne, glavni likovi iz guje ne mogu nikako u istu kategoriju humora sa likovima iz pobrojanih filmova. Baldrick je "glup i intelekatualno ograničen" u seriji, ali srvrsishodno - on je antipod i antiteža genijalnom liku Blackaddera i zajedno čine savršen par jer komedije izvire iz njihovog intelektualnog "sudara" - ali nije imbecilan. Baldrick nije prikazan kao mentalno/psihički izazvana osoba na način kao što su to Borat, Mr. Brean ili pojedini likovi iz Scary Movie-a (što bi kao trebalo biti smiješno), niti se pravi zabava iz njihove nadrogiranosti/napuštenosti, niti je svaka druga riječ psovka niti je svaka šala bazirana na vjerskom/nacionalnom stereotipu. Jednostavno rečeno - Crna Guja ne obiluje infantilnim humorom poput ovih filmova koji je zanimljiv osobama do 12 godina i čiji je cilj prikazati seksualno frustrirane odrasle osobe s mentalnim sklopom djeteta. Kad pobrojanih filmova imbecilnost je sama sebi svrha - trebamo se likovima smijati baš zato što su imbecili, neposobni, mentalno ograničeni. Meni to nije smiješno, prihvatam da tebi možda jeste.

Nego, baš me zanima šta je vrhunac komedije po tebi?
gnjev

#1517 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by gnjev »

Ellinor wrote:
KPNCTNJAH wrote:

Ko ce sa ``Muckama`` i Crnom Gujom realno :-D
vicious2

#1518 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by vicious2 »

gnjev wrote:
Ko ce sa ``Muckama`` i Crnom Gujom realno :-D
Extras i Monty Python's Flying Circus...ali to je vec ista kategorija :D
Joker88

#1519 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Joker88 »

Rootboi wrote:ugly truth jes ' bolji od due dejta :zoka:
Konacno neko na mojoj strani :D
1Dante1

#1520 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by 1Dante1 »

http://www.imdb.com/title/tt0758774/?ref_=sr_2 - precijenjen film, nista spektakularno
Maharadza

#1521 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Maharadza »

http://www.imdb.com/title/tt1758830/?ref_=sr_1

2 i kusur sahata koja nikada neću moći ni prežaliti ni halaliti! Najgore što sam jedan od onih koji jednostavno ne mogu film prekinuti, ili ću ga do kraja odgledati ili nikako! Samo je ovo bila patnja neviđena! :run:

Čim sam ga odgledao, obrisao ga brzinom svjetlosti! Ovako:

Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1522 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Truba »

ja sam ga u kinu gledao
jeste podugačak ali nije toliko loš
johnnykola

#1523 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by johnnykola »

yesitsaduck, odličan!
Point.

#1524 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Point. »

Ja qurca i filma kruse. Ovu Barbaru ne podnosim nikako al haj reko vidim Seth glumi mozda i valja. Odavno goreg filma nisam pogledo, odnosno pregledo. Uzas.

Image
Mr. Brightside

#1525 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Mr. Brightside »

Image
što se ponadah :facepalm: :lol:
Post Reply