KPNCTNJAH wrote:Ellinor wrote:KPNCTNJAH wrote:
Eto u Crnoj Guji smo se smijali genijalnosti Boldrika, Persija, pa i samog Guje...

Nisi ti to nešto dobro, prijatelju. Humor Crne Guje se zasniva na poznatom britanskom "wit"-u, inteligentnom humoru. Kao i Mućke ostalom. Ako ti to doživljavaš na istom nivou kao i humor gore pobrojanih filmova, bit će da je ipak do tebe.
Ti vec u prvom postu nazivas imbecilima ljude koji vole takve komedije. Naravno da cu odgovoriti na to, ne zato sto sam ljubitelj tih gore stvari (iako su mi prva tri dijela Scary Movie dobra) nego zato sto kao vrhunac komedije izdvajas Crnu Guju, a glavni likovi u toj seriji mogu u istu grupu s tim imbecilima iz drugih serija... gotivim i ja tu seriju i humor mi je odlican, ali skoro sve humoristicke serije imaju neke zajednicke stvari, te "imbecile" koje spominjes, samo zavisi kako se cijela prica upakuje i koliko dominira ta "imbecilnost" u cijeloj seriji...
Sta je Trigger u Muckama, Kramer u Seinfeldu, Joey (i Pheobe cesto

) u Prijateljima, Homer u Simpsonima, Manuel u Falicnom pansionu itd...
Gdje sam nazvao imbecilima
ljude koji vole takve komedije?

Znaš li ti čitati? Hajd me citiraj, molim te. Ako misliš na rečenicu "valjda što si veći imbecil trebalo bi biti smiješnije" - odnosi se na takvu vrstu likova koje spominjem u prethodnoj rečenici, a ne publiku. Dakle, što je lik imbecilniji trebao bi biti smiješniji.
Ne, glavni likovi iz guje ne mogu nikako u istu kategoriju humora sa likovima iz pobrojanih filmova. Baldrick je "glup i intelekatualno ograničen" u seriji, ali srvrsishodno - on je antipod i antiteža genijalnom liku Blackaddera i zajedno čine savršen par jer komedije izvire iz njihovog intelektualnog "sudara" - ali nije imbecilan. Baldrick nije prikazan kao mentalno/psihički izazvana osoba na način kao što su to Borat, Mr. Brean ili pojedini likovi iz Scary Movie-a (što bi kao trebalo biti smiješno), niti se pravi zabava iz njihove nadrogiranosti/napuštenosti, niti je svaka druga riječ psovka niti je svaka šala bazirana na vjerskom/nacionalnom stereotipu. Jednostavno rečeno - Crna Guja ne obiluje infantilnim humorom poput ovih filmova koji je zanimljiv osobama do 12 godina i čiji je cilj prikazati seksualno frustrirane odrasle osobe s mentalnim sklopom djeteta. Kad pobrojanih filmova imbecilnost je sama sebi svrha - trebamo se likovima smijati baš zato što su imbecili, neposobni, mentalno ograničeni. Meni to nije smiješno, prihvatam da tebi možda jeste.
Nego, baš me zanima šta je vrhunac komedije po tebi?