Internet kupovina iz inostranstva

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
kone

#1501 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by kone »

marketleader wrote:
kone wrote: Kako mislis naruciti sa nike.com??Jesi li procitao ono sto sam napisao na temi kupovina preko ebay-a???Ako nisi,obavezno procitaj i javi kako si mislio kupovati sa nike.com
Nisam procitao, ali evo sad jesam. Nisam jos dosao do checkout-a, ali stvarno nemogu da vjerujem da treba billing i shipping adresa biti ista da mozes naruciti. Mislio sam da nece biti problema sa narudzbom, samo da navedem adresu u inostranstvu i platim sa svog paypala, a ono sad belaj. I sta sad na kraju, ipak ne mozemo mi poruciti onako kako smo kontali??
Eto ja pokusao kupiti nikeid neke patike,ali eto nisu dali.Ako hoces ovdje cu ti kasnije kopirati sta su mi odgovorili.Pokusaj i ti ali prvo pitaj prije nego sto kliknes,jer kad kliknes onda je kasno :D .Valja cekati da ti vrate pare.Posalji im sad upit i dobit ces odgovor sutra u toku dana.A malo kasnije cu editovati ovaj post,dok nadjem mail.

Edit:Thank you for your e-mail and your interest in Nike products.

To place an order on the German site requires a German registered PayPal account or credit card with a German billing address.

Sorry I could not be of more assistance in this matter.

Please feel free to contact us for further questions.

Regards,

Derick
Nike Customer Service
NikeStore.com
kone

#1502 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by kone »

.
marketleader

#1503 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by marketleader »

kone wrote:
marketleader wrote:
kone wrote: Kako mislis naruciti sa nike.com??Jesi li procitao ono sto sam napisao na temi kupovina preko ebay-a???Ako nisi,obavezno procitaj i javi kako si mislio kupovati sa nike.com
Nisam procitao, ali evo sad jesam. Nisam jos dosao do checkout-a, ali stvarno nemogu da vjerujem da treba billing i shipping adresa biti ista da mozes naruciti. Mislio sam da nece biti problema sa narudzbom, samo da navedem adresu u inostranstvu i platim sa svog paypala, a ono sad belaj. I sta sad na kraju, ipak ne mozemo mi poruciti onako kako smo kontali??
Eto ja pokusao kupiti nikeid neke patike,ali eto nisu dali.Ako hoces ovdje cu ti kasnije kopirati sta su mi odgovorili.Pokusaj i ti ali prvo pitaj prije nego sto kliknes,jer kad kliknes onda je kasno :D .Valja cekati da ti vrate pare.Posalji im sad upit i dobit ces odgovor sutra u toku dana.A malo kasnije cu editovati ovaj post,dok nadjem mail.

Edit:Thank you for your e-mail and your interest in Nike products.

To place an order on the German site requires a German registered PayPal account or credit card with a German billing address.

Sorry I could not be of more assistance in this matter.

Please feel free to contact us for further questions.

Regards,

Derick
Nike Customer Service
NikeStore.com
A likova. Ja vec sebi izabrao jedne bio :sad: . Moracu pogledati na ebayu mozda nadjem neke slicne ili bolje :roll:
Last edited by marketleader on 11/04/2011 18:11, edited 2 times in total.
kone

#1504 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by kone »

Pa i ja sam :) i nisu ni jeftine bile posto su ID,ali eto...Dzaba nam sve i paypal kad nismo jednaki :-) ..Nas euro je manje vrijedan od njihovog.Najgore u svemu tome sto tu ne bi bilo nikakvih problema.Paypal skine sa tvog racuna i proslijedi ih njima na racun.Oni te patike posalju na adresu u Njemacku i svi sretni.Ali eto ne moze....
marketleader

#1505 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by marketleader »

kone wrote:Pa i ja sam :) i nisu ni jeftine bile posto su ID,ali eto...Dzaba nam sve i paypal kad nismo jednaki :-) ..Nas euro je manje vrijedan od njihovog.Najgore u svemu tome sto tu ne bi bilo nikakvih problema.Paypal skine sa tvog racuna i proslijedi ih njima na racun.Oni te patike posalju na adresu u Njemacku i svi sretni.Ali eto ne moze....
Evo sad cu im mail napisati, pa da vidim sta ce odgovoriti. Vidim da su razlicite adrese za NIKEid i nike,pa mozda budem imao srece :lol:
Usput na piku svrljao i fakat sam nasao ofirnog prodavaca. Fol sve nike tene, nike trenerka, pa onda u po frke ferrari mobitel, pa bmw mobitel, pa nokia replika, ima i stranice lik napravio... AIRMAX SHOP ofo ono haha. Odes mu na povjerenje i vidis da sam od sebe kupuje sa raznih profila, uvijek mu kupci isti ljudi...Treba otvoriti temu, prevaranti sa pika, pa da ih slazemo na hrpu :lol:
manki

#1506 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by manki »

Koliko bi me izišla carina kada bih naručio Aussiebum bokserice npr s njihove stranice? Pošto ne naplaćuju shipping za BiH, a prilično su jeftine... Zna li ko?

I koliko se plaća porez i shipping s Amazona na knjige u BiH?

Tnx..
marketleader

#1507 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by marketleader »

manki wrote:Koliko bi me izišla carina kada bih naručio Aussiebum bokserice npr s njihove stranice? Pošto ne naplaćuju shipping za BiH, a prilično su jeftine... Zna li ko?

Tnx..
hehe :D Ako mislis na ove sto dizu "alat" sumnjam da ce biti carine, za ostale ne znam.... :lol: Sala mala. Na sitnis ovaj maksimalno mozes platiti 3,5KM ako ti otvore posiljku. Nisam nikad narucivao sa amazona, pa nek neko pise ko jeste.
Last edited by marketleader on 12/04/2011 00:20, edited 1 time in total.
manki

#1508 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by manki »

marketleader wrote:
manki wrote:Koliko bi me izišla carina kada bih naručio Aussiebum bokserice npr s njihove stranice? Pošto ne naplaćuju shipping za BiH, a prilično su jeftine... Zna li ko?

Tnx..
hehe :D Ako mislis na ove sto dizu "alat" sumnjam da ce biti carine, za ostale ne znam.... :lol: Sala mala. Na sitnis ovaj maksimalno mozes platiti 3,5KM ako ti otvore posiljku. Nisam nikad narucivao sa amazona, pa nek neko pise ko jeste.
Dobro, ne mora čitava mahala znat ko kupuje aussiebum za "halat". :lol: ;) yes, kome dugujem čast?... :)

Imaju dobrih kupaćih pravo... A ako je 3,5KM carina na to, onda se više nego isplati, u Skinnyu u BBI ili Navigare su oko 70KM. :)
Last edited by manki on 12/04/2011 01:08, edited 1 time in total.
marketleader

#1509 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by marketleader »

manki wrote:
marketleader wrote: hehe :D Ako mislis na ove sto dizu "alat" sumnjam da ce biti carine, za ostale ne znam.... :lol: Sala mala. Na sitnis ovaj maksimalno mozes platiti 3,5KM ako ti otvore posiljku. Nisam nikad narucivao sa amazona, pa nek neko pise ko jeste.
Dobro, ne mora čitava mahala znat ko kupuje aussiebum za "halat". :lol: ;) yes, kome dugujem čast?... :)

Imaju dobrih kupaćih pravo... A ako je 3,5KM carina na to, onda se više nego isplati, u Skinnyu u BBI ili Navigare su oko 70KM. :)
Vidio nick i odmah pomislio na "pre-historijski" mIRC. Kolega je iz naseg rodnog kraja.
Najvjerovatnije da ce te izaci tako, samo za pregled, pogotovo ako salju obicnom postom, a ne express postom tipa dhl, ups i sl. A nikad neces saznati ako ne probas i svakako javi nam, ali nemoj sad pola stranice pokupovati, jedne po jedne :D
ljubi_cica

#1510 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by ljubi_cica »

Zdravo svima :) Zanima me da li ko od vas kupovao sa ove stranice http://www.wholesale-dress.net ? Ako jeste, koju ste opciju izabrali za dostavu? Ima nekih lijepih stvari, ali vidim da ova najjeftinija posta China post ili kako vec ne dostavlja u BiH :(
Last edited by ljubi_cica on 12/04/2011 00:35, edited 1 time in total.
bullmastiff

#1511 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by bullmastiff »

ja jednom nesto iz kine narucio i nikad vise....
samo engleska..UK je zakon!
marketleader

#1512 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by marketleader »

ljubi_cica wrote:Zdravo svima :) Zanima me da li ko od vas kupovao sa ove stranice http://www.wholesale-dress.net ? Ako jeste, koju ste opciju izabrali za dostavu? Ima nekih lijepih stvari, ali vidim da ova najjeftinija posta China post ili kako vec ne dostavlja u BiH :(
Ima vec je djevojka narucivala prije i pisala je dojam o stranici i kvalitetu robe. Pa potrazi u ovoj temi. I ja sam prije sedmicu ili dvije pokusao naruciti nesto, međutim nudili su mi samo DHL i FedEX kao opcije dostave :sad:
ljubi_cica

#1513 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by ljubi_cica »

marketleader wrote:
ljubi_cica wrote:Zdravo svima :) Zanima me da li ko od vas kupovao sa ove stranice http://www.wholesale-dress.net ? Ako jeste, koju ste opciju izabrali za dostavu? Ima nekih lijepih stvari, ali vidim da ova najjeftinija posta China post ili kako vec ne dostavlja u BiH :(
Ima vec je djevojka narucivala prije i pisala je dojam o stranici i kvalitetu robe. Pa potrazi u ovoj temi. I ja sam prije sedmicu ili dvije pokusao naruciti nesto, međutim nudili su mi samo DHL i FedEX kao opcije dostave :sad:
Pretrazila sam... to su postovi od 2009 cini mi se, mozda su tad dostavljali tom jeftinom postom...
marketleader

#1514 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by marketleader »

ljubi_cica wrote:
marketleader wrote:
Pretrazila sam... to su postovi od 2009 cini mi se, mozda su tad dostavljali tom jeftinom postom...
Odgovorio sam ti na pp :mrgreen:
shibonja

#1515 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by shibonja »

Hehe ,ja se sad nakupovo na dress for less ,"potrosio" jedno 250 eura i onda se hladno odlogujem kad se sjetim koliko me braca zadnji put oglobise :D malo sam odcejfio sto jes jes :lol:
lady____

#1516 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by lady____ »

hajd ako budes narucivala javi kako je proslo posto sam i ja gledala tu stranicu i ima zanimljivih stvari...samo se pitam da li ista valja jer je bas jeftino.. :)
Mustang1

#1517 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Mustang1 »

Gje je onaj sto je htio narucit playstation 3 preko neta..Jel narucio ?
Ne.T.work

#1518 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Ne.T.work »

.
Last edited by Ne.T.work on 19/07/2011 19:37, edited 1 time in total.
Samo HZ

#1519 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Samo HZ »

??
Last edited by Samo HZ on 19/07/2011 19:39, edited 1 time in total.
kone

#1520 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by kone »

.
TheDocToR

#1521 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by TheDocToR »

Samo HZ wrote:Citam ove postove pojedinih "mozgova"kako su,fol oni,prevarili drzavu i na koji nacin,jedan savjet i pouka,i carinici imaju internet,i citaju forume,pa kada vam drugi put ostane paket 5 dana,i naplate se dadzbine ne bunite se 8) ..
i da,zbog vas ispastaju ostali !
Ma to je gamad nevidjena, znaci:

1. MUP KS
2. CARINA
Ne T.

#1522 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Ne T. »

Koja je carinska stopa na knjige ?
poznanik

#1523 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by poznanik »

Ne T. wrote:Koja je carinska stopa na knjige ?
Ako su porijeklom iz država s kojim BiH ima zaključen trgovinski sporazum - 0% (uz uslov obezbjeđenja dokaza o porijeklu: EUR1 ili Izjava na računu). Porijeklom iz ostalih država - 5%.
njonjica

#1524 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by njonjica »

lady____ wrote:
hajd ako budes narucivala javi kako je proslo posto sam i ja gledala tu stranicu i ima zanimljivih stvari...samo se pitam da li ista valja jer je bas jeftino.. :)
Hajd javi i meni...ja sam htjela naruciti dva para ljetnih cipelica ali mi dostava preskupa....
ninja želve

#1525 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by ninja želve »

Bubalo1 wrote:Gje je onaj sto je htio narucit playstation 3 preko neta..Jel narucio ?
narucio na americku adresu, donio rodjak, bez carine prosao :)
Post Reply