Istina o invalidima
-
Merengues
#1501 Re: Istina o invalidima
Ja maloprije isao na bankomat, kod mene nisu legle, UniCredit banka :/
- hamza_sa
#1502 Re: Istina o invalidima
I ja sam isao i kod mene nije nista leglo. Ja sam RVI.Merengues wrote:Ja maloprije isao na bankomat, kod mene nisu legle, UniCredit banka :/
-
Merengues
#1503 Re: Istina o invalidima
hamza_sa wrote:I ja sam isao i kod mene nije nista leglo. Ja sam RVI.Merengues wrote:Ja maloprije isao na bankomat, kod mene nisu legle, UniCredit banka :/
Izgleda da je kako koja banka, moj jedan prijetelj ima digao jos danas al et kod mene i jos par ljudi nema :/ A nesto sumnjam da ce leci tokom bajrama :/
-
mefistofilis
#1504 Re: Istina o invalidima
znam lika koji je sam sebi pucao u stopalo u ratu da bi dobio tu invalidninu, eno ga nista mu ne fali hoda normalno. promovise sdp partiju po mahali i tako
-
Merengues
#1505 Re: Istina o invalidima
Znam ih i ja takvih al sta ćeš nakradna država. Svi znaju oni se prave da ne znaju. A ljudi ovamo koji su uistinu ranjeni i nepokretni braneći ovu zemlju sada nemaju nikakva primanja ili imaju al nesto minimalno. Bem ti državu i zakon 
-
kokalo-xxx
#1506 Re: Istina o invalidima
Zalosno, da zalosnije ne moze biti. Hvala Bogu pa sam u situaciji da mi bas i nije toliko zapela ta invalidnina kao mnogima iz moje kategorije. Svratim na bankomat, Uni Credit i nema... Haj nebitno, kao sto rekoh, ne mogu dusu grijesiti pa reci da mi gori ali znam da velikoj vecini gori....Napravim par krugova po gradu, a zivim u jednom manjem gradu gdje svako svakog zna...i redovi su pred bankomatima, od 4 sata danas i svi cekaju da to kao legne...a sve su to ljudi iz kategorije RVI i porodica sehida...Od bankomata do bankomata kruze...Zainteresuje me ta situacija i nazovem sluzbu za podrsku u gore pomenutoj banci...da vidim sta oni imaju na to reci..I kazu mi, da sacekam sat-dva da to obicno kasnije legne bankomatima, jer je kasno uplaceno i dok se proknjizi sve ali da ce sigurno biti proknjizeno i da ce sve biti na racunima....Prije deset minuta sam bio na bankomatu i NEMA. A ljudi i dalje kruze od bankomata do bankomata...A mnogi od njih sigurno banke nemaju... Znam, mnogi ce reci da je do ministarstva doslo do ove situacije sto je tacno, ali isto tako znam, da cu nakon ove situacije, definitivno promjeniti banku. Ako oni nemaju nemaju sluha za svoje klijente, od mene vise ni marke nece vidjeti...Hvala Bogu pa im nemam nista duzan...Borac sam bio od prvog dana, uvjek sam bio uz raju, imam srecu pa ne ovisim od te invalidnine ali saosjecam sa tim ljudima koji ovise, a vecina je takvih... Najmanje sto mogu uciniti jeste otkazati usluge pomenutoj banci...Ako su druge mogle stisnuti i imati sluha za svoje klijente, mogli su i oni ostat sat duze pa uraditi ono za sto uzimaju debele novce.... Nemaju pravo se vaditi na kasnu uplatu od strane ministarstva, a ministarstvo je posebna prica... Njima cu .e.at nekog na drugi nacin.... Sit se gladnom ne razumi..
-
Merengues
#1507 Re: Istina o invalidima
Slažem se u potpunosti s tobom. I ja fala Bogu imam tu sreću da ne ovisim o ovome što primam naknadu kao Civilna žrtva rata. Ali ima ljudi kojima je taj novac bas danas bio toliko potreban, sutra je Bajram, sramotno je ovo bilo. Nemam riječi kako ih nije stid. Do sada sam stvarno bio zadovoljan s poslovanjem UniCredit banke ali nakon ove situacije mislim svaka im čast, upropastili su Bajramsko veselje za mnogo ljudi. Također razmišljam o promjeni banke jer ovo je bilo ispod svakog moralnog načela.
-
anrija67
#1508 Re: Istina o invalidima
Izvini drug ali nije samo slucaj kod UniCredit banke kod svih je tako.Merengues wrote:Slažem se u potpunosti s tobom. I ja fala Bogu imam tu sreću da ne ovisim o ovome što primam naknadu kao Civilna žrtva rata. Ali ima ljudi kojima je taj novac bas danas bio toliko potreban, sutra je Bajram, sramotno je ovo bilo. Nemam riječi kako ih nije stid. Do sada sam stvarno bio zadovoljan s poslovanjem UniCredit banke ali nakon ove situacije mislim svaka im čast, upropastili su Bajramsko veselje za mnogo ljudi. Također razmišljam o promjeni banke jer ovo je bilo ispod svakog moralnog načela.
-
*malena*
#1509 Re: Istina o invalidima
Pozz,prije svega bih ovako cestitala svima koji slave ovaj praznik,BAJRAM SERIF MUBAREK OLSUN i sve najljepse,i da kazem da legle su tek malocas invalidnine.
-
Merengues
#1510 Re: Istina o invalidima
ja maloprije isao do bankomata nisu legle civilne invalidnine !
-
megi 4
#1511 Re: Istina o invalidima
Ja svoje digla u ponedeljak navece oko osam sati u PRIVREDNA BANKA SARAJEVO. NERATNE.
-
Merengues
#1512 Re: Istina o invalidima
Eto u UniCredit jos nije bilo, nezz jel danas nisam isao.
- AmADin_gospo
#1513 Re: Istina o invalidima
netreba invalidima nijednim koji su sposobni da rade bilo kakav posao davati keš, to je bacanje para.
treba im obezbjediti posao u skladu s njihovim invaliditetom, a ko neče da radi, nek crkne od gladi kao i svi ostali koji nisu ivalidi i neće da rade.
imam prijatelja koji je teški vojni invalid i koji kuburi s invalidninom jer mu treba njega, fizioterapije, kolica, ljekovi.
mjesto da mu se obezbjedi banja, ljekovi na noge, fizioterapeut, oni mu daju pare a "ti se jarane samo zajebavaj za sve ostalo".
sve je ovo kupovanje socijalnog mira na kredit... jednom će puči, a kad pukne, onda smo ga svi popušili.
takođe, pola ljudi koji su kupili več procenat invalidnosti, rade poslove i uzimaju pare na 2 il 3 strane, a znaju izači pred zgradu vlade pa uništavati imovinu koju će popraviti iz mojeg i vaših đepova.
treba im obezbjediti posao u skladu s njihovim invaliditetom, a ko neče da radi, nek crkne od gladi kao i svi ostali koji nisu ivalidi i neće da rade.
imam prijatelja koji je teški vojni invalid i koji kuburi s invalidninom jer mu treba njega, fizioterapije, kolica, ljekovi.
mjesto da mu se obezbjedi banja, ljekovi na noge, fizioterapeut, oni mu daju pare a "ti se jarane samo zajebavaj za sve ostalo".
sve je ovo kupovanje socijalnog mira na kredit... jednom će puči, a kad pukne, onda smo ga svi popušili.
takođe, pola ljudi koji su kupili več procenat invalidnosti, rade poslove i uzimaju pare na 2 il 3 strane, a znaju izači pred zgradu vlade pa uništavati imovinu koju će popraviti iz mojeg i vaših đepova.
-
veho71
#1514 Re: Istina o invalidima
pozdrav
Stopostotni sam invalid-distrofičar.Interesuje me gdje utrošiti potvrdu za kolica i antidekubitarni jastuk.Obzirom da već imam i jedno i drugo molim za savjet gdje realizovati potvrdu i da li mogu uzeti nešto drugo što bi mi bilo od koristi.
Hvala unaprijed.
Stopostotni sam invalid-distrofičar.Interesuje me gdje utrošiti potvrdu za kolica i antidekubitarni jastuk.Obzirom da već imam i jedno i drugo molim za savjet gdje realizovati potvrdu i da li mogu uzeti nešto drugo što bi mi bilo od koristi.
Hvala unaprijed.
-
adisch
#1515 Re: Istina o invalidima
Samo da javim da je bila invalidnina u KS za CŽR
-
gogagoga
#1516 Re: Istina o invalidima
molim nekoga ako zna da mi odgovori da li je bila isplata invalidnina za czr u hercegovacko-neretvanskoj zupaniji,za mjesec rujan..evo vec kraj listopada..a na racun jos nista nije leglo....hvala
-
anrija67
#1517 Re: Istina o invalidima
Zna li neko da li su bile invalidnine cuo sam da jesu..
- pegyy
#1518 Re: Istina o invalidima
jutros ja gledao nema nista,unicredit..
-
anrija67
- bude
#1520 Re: Istina o invalidima
stotine i hiljade djece izaslo iz prava, umrlo roditelja, invalida itd, a cifra svaki mjesec sve veca 
- pegyy
#1521 Re: Istina o invalidima
Federalno ministarstvo finansija je osiguralo sredstva za isplatu invalidnina za ratne vojne invalide i porodice poginulih boraca te za nositelje ratnih priznanja za oktobar 2013. godine, u ukupnom iznosu od 26.278.402,71 KM.
Također su uplaćene i razlike invalidnina za ratne vojne invalide za prvih šest mjeseci ove godine u iznosu od 3.257.959,89 KM.
Nalozi za isplatu invalidnina su upućeni prema bankama, saopćeno je iz Federalnog ministarstva finansija.
Također su uplaćene i razlike invalidnina za ratne vojne invalide za prvih šest mjeseci ove godine u iznosu od 3.257.959,89 KM.
Nalozi za isplatu invalidnina su upućeni prema bankama, saopćeno je iz Federalnog ministarstva finansija.
-
crni12
#1522 Re: Istina o invalidima
Kada ce se uplatiti i civilnim invalidima zaostaci sto su uzimali 10% skoro 2 godine il mi ne spadamo u tu kategoriju
-
mirela dizdarevic
#1523 Re: Istina o invalidima
gdje nam je ,malena,da javi dobre vjesti ona je uvjek za mustuluka....
-
mirela dizdarevic
#1524 Re: Istina o invalidima
SARAJEVO - Federalno ministarstvo financija je osiguralo sredstva za isplatu civilnih invalidnina (tuđa njega i pomoći) i invalidnina za civilne žrtve rata u osam županija u Federaciji Bosne i Hercegovine za listopad 2013. godine u ukupnom iznosu od 11.100.840,62 KM.
Invalidnine za civilne žrtve rata u Unsko-sanskom i Zeničko-dobojskom kantonu će biti isplaćene nakon što se dostave popisi za isplatu, priopćeno je iz Federalnog ministarstva financija.
Invalidnine za civilne žrtve rata u Unsko-sanskom i Zeničko-dobojskom kantonu će biti isplaćene nakon što se dostave popisi za isplatu, priopćeno je iz Federalnog ministarstva financija.
- holowey
#1525 Re: Istina o invalidima
leglo na racune kod unicredit banke...