Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Pismonosa
#1501 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
...
Last edited by Pismonosa on 25/01/2021 15:16, edited 2 times in total.
- Pismonosa
#1502 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
...
Last edited by Pismonosa on 25/01/2021 15:15, edited 1 time in total.
- Don Zivconi
#1503 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Pa uradio je sa Muslimovice sta je uradio a mogu ti reci kad bi uporedio zalaganje u igrama Muslimovica i Deksona ja bi dzeku poslao u kinuPoint. wrote:Pjanic je trenutno za Misketa Messi. Ako ce Pape ostati dosljedan sam sebi, a znam da nece, treba Misketa otpisati iste sekunde kad potpise za ove kosooke, isto sto je uradio sa Muslimovicem.
Kad Dzeko igra za MC tada i navijam za njih odnosno za njega i zna zabiti gol ali jako je tanak narocito u zadnje vrijeme, mora jos puno treninga posvetiti sutu lopte sa svojom lopatom pa tek onda pucati po golu sa 11 i vise metar
P.S treba pogledati kako Miske puca npr. sa penala prvo golma padne pa onda on sutira
- Pismonosa
#1504 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
...
- Pismonosa
#1505 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
...
- Platformas
#1506 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Onaj njegov pogodak protiv čini mi se Rumunije
nas odvede u baraž, vrijeme kad ga se Pape mislio otrest, nek mu je sasuo šanžer.
Pjanić teško da će ikad dostić Misketove igre, daj boze da hoće al neće.
- hypko_nurko
#1507 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
provala za smak svijetaSarajevo1946 wrote:Ma grehota je šta je Miske sebi uradio svojim neradom i zalaganjem. Mi smo se smijali Saidu da je neprofesionalac, ali on je za Misketa oličenje profesionalizma. Miske, da je htio raditi koliko je imao talenta, sad je mogao igrati za neku od najvećih ekipa na svijetu, umjesto toga on ode u Kinu.
- JThomas
#1508 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
pa nije uopšte loše poređenje što se tiče truda i profesionalizma. said sa werderovog rostera u fk sarajevo, a miske od prvog asistenta bundes lige do tribina u dinamo moskvi, za otprilike isto vrijeme. misketov pad je proporcionalno možda i veći.
-
iamia
#1509 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
bjelorusia.Platformas wrote:Onaj njegov pogodak protiv čini mi se Rumunijenas odvede u baraž, vrijeme kad ga se Pape mislio otrest, nek mu je sasuo šanžer.
ja mislim da bi trebali napraviti anketu pa nek narod glasa ko je u prvom timu: miske ili pjana.
po mom misljenju to uopste nije za porediti. pjana je dva univerza iznad.
miske bi trebao ulaziti u zadnjih 25 ili 30 minuta da zamjeni ibricica, ili medu.. ili ako nadjemo nekog drugog playera.
- XI JINPING
#1510 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Miralem Pjanić je mozak svake ekipe za koju nastupa .po meni,genijalac i neće se još dugo zadržati u onoj raspaloj Romi.Ode on u jači klub najkasnije na ljeto.
Miske je svoje "odigrao"
Miske je svoje "odigrao"
- cvrčak_na_hedonizmu
#1511 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Padobranac, naravno da znam o čemu pričam, kad sam pisao da će nas Portugal pregaziti kao plitak potok ovdje je vladala euforija da možemo nešto napraviti ( nakon 0:0 u u Zenici ). Kada je Sušić forsirao ekipu sa Misimovićem, Pjanićem i Medunjaninom u istoj ekipi pisao sam da BiH protiv jakih reprezentacija može igrati sa samo jednim od navedene trojice igrača dok je većina znalaca pisala kako je to naša najbolja ekipa i da nema alternative.propeler1 wrote:Koliko si se napisao, rekao bi covjek da znas sta pricasstokton wrote:Džaba ti je pojedincima trubit očigledno. Nama najboli strijelac bundeslige igra na krilu da bi se za ovoga "napravilo" mjesta.cvrčak_na_hedonizmu wrote:To što ti pišeš na sportu ne znači da imaš veze o istom al jebiga, mišljenje je kao anus, svako ga ima.
Određene ekipe/reprezentacije imaju "plejmejkere" u ekipi ali su svi brzi, pokretljivi igrači. Pjanić je za Misimovića Karl Luis što se tiče pokretljivosti. Potrebno je odvojiti Misimovića iz Wolfsburga i Misimovića nakon Wolfsburga. Dvije različite stvarnosti. Šta se dešavalo u Galati i Dinamu. U Galati je završio sa juniorskim timom a Dinamo M. je proigrao od kada je Misimović ispao iz ekipe ( prvih pet kola ruske lige, 5 poraza, pet puta je Miske bio starter ). Bio je starter još dva puta protiv Dandija, jedan remi i pobjeda. Pa čovjek haman nije odigrao deset utakmica u startnih u zadnjie dvije godine.
Mora da su treneri Galate i Dinama mrzili Misketa, nema drugog objašnjenja. Možda nije trčao koliko je trebao ? Možda ekipe imaju problem ako igraju sa dva napadača + jednim plejom koji ne trči. Problem kada padobranac replicira jeste da ne zna šta se pisalo prije pa onda moram sve objašnjavati i crtati.
Naša reprezentacija ne može igrati sa Misimovićem i Pjanićem u tandemu zato jer u ekipi imaš još Ibiševića i Džeku + veoma tankog Zahirovića na poziciji zadnjeg veznog igrača pa se onda postavlja pitanje ko će oduzeti loptu protivniku ? Možda da nam sami predaju loptu, da se ne patimo sa oduzimanjem iste ?
Pjanić nije krilni igrač nego je centralni vezni igrač i na toj poziciji pruža najbolje partije. Kao zamjena za Pjanića tu je Medunjanin koji je opet pokretljiviji od Misimovića.
Misimović je u padu forme odavno. Trkač nikad nije ni bio. 1+1 nije 3, valjda.
Cijela priča se bazira o BIH reprezentaciji protiv "jakih" protivnika a ne protiv Miki Maus ekipa tipa Litvanije, Latvije i Lihtenštajna.
Izgleda neki na Misketa gledaju ko na svetu kravu, pa zar im nije važniji uspjeh reprezentacije od pojedinih igrača, ja bi i Džeku ako treba stavio na klupu ako bi to bilo za dobrobit repke. Jedino sa takim prsitupom možemo se plasirat, inače opet u baraž i po starom.Elem, Miske je ispao iz ekipe u Galati kod Hagija (zato sto je zvakao zvaku?!?!?! To nije suplja, jer je sam Hagi to izjavio), ispao je iz ekipe kod Popescua, ocigledno ga ovaj prvi nije gotivio, a obojica su igrom slucaja Rumuni, koji su jako dobri prijatelji, vjerovatno, jer su zajedno odigrali 100 utakmica za repku... E sad ima li to nekakve veze, ne znam, ali znam da Miske ne dobiva priliku da se dokaze! Nije da lose igra, nego ne dobiva priliku! Miske je isti onaj od prije nekoliko godina, ni tada nije trcao, a odveo je prosjecni Wolfsburg do titule. To i ptice na grani znaju, da on nije dobar u odbrani, nije bio ni u Wolfsburgu, pa sta? Njemu samo treba trener koji ce cijeniti njegov dio posla Sto se tice plasiranja, ti bi onda kada imamo najbolji start u kvalifikacijama mijenjao ekipu?? Kada smo ostvarili sve zeljene rezultate??
Veoma je retardirano ako ti centralni vezni igrač tipa Pjanića igra na desnom krilu a desno krilo Stevanović sjedi na klupi ili ako ti krilni igrač tipa Lulića igra na beku umjesto na krilu. Današnji fudbal je mnogo više trke a mnogo manje "znanja, talenta i umjetnosti".
Logika stvari bi bila da naš vezni red i napad izgledaju ovako ( po trenutnoj formi igrača )
----------------------------Ibišević/Džeko------------
----------------------------Ibišević/Džeko-------------
------------------------------Pjanić---------------------------------
-------Lulić----------------------------------------------Stevanović
------------------------------Salihović--------------------
formacija gdje bi Džeko i Ibišević mijenjali mjesta pa naizmjenično igrali jedan iza drugog.
Ovo je najbolje što trenutno možemo da ponudimo, realno.
Pišeš o najboljem startu u kvalifikacijama. Dvije utakmice kući sa Latvijom i Litvanijom te pobjeda protiv Lihtenštajna ( sve redom Miki Maus reprezentacije ) su očekivane pobjede. Protiv Grčke, mrljave Grčke nas je spasio kloc Gekas koji je fulio prazan gol, šansu koju ne bih ja fulio, drogiran i pijan. To se ne fula tako često. Da smo ga tu fasovali, kao što smo trebali, primili bi još nekoliko golova. Izvukli smo x, savršeno. Grčka je već igrala i dobila Slovačku u gostima te dolaze nama. Dolaze nam u goste i igraju igru koja njima odgovara, na bod, pustiće nas da napadamo i čekati. Jednom su fulili nemoguće, drugi put budi uvjeren da neće. Mi imamo osim utakmice sa Grčkom kući ( koja će nam biti teža nego gostovanje u Atini ) još dvije utakmice sa Slovačkom + dva gostovanja kod Litvanije i Latvije. Meni se čini da si malo prebrzo poletio sa tim startom kvalifikacija. Do sada smo imali 3 bezvezne utakmice i jednu tešku. Do kraja imamo 5 teških utakmica i jednu bezveznu. Ne vidim čemu toliki optimizam.
Ti očito zaboravljaš ili ne znaš da je Misktu u Wolfsburgu trener bio Magat, tiranin, za koga je Miske pričao da je povraćao nakon njegovih treninga. Misliš da je ovaj Miske u rangu tog ( fizički i mentalno ) ? Nije ni blizu.
Zavjera rumuna protiv Misketa je
Vidiš da znam o čemu pišem, padobranac
- jeza u ledja
#1512 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Jel to Misimovic defintivno ide u Kinu ili sta?
- vee-jay
#1513 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Pjanic sad moze zaigrati za Real ili Barcelonu. Ne treba ga omalovazavati.Platformas wrote:Onaj njegov pogodak protiv čini mi se Rumunijenas odvede u baraž, vrijeme kad ga se Pape mislio otrest, nek mu je sasuo šanžer.
Misimovic ako ode u Kinu, zavrsio je karijeru. Zavrsio ju je izgleda onog dana kad mu je Wolfsburg dozvolio da ode iz kluba al' da ne smije precu u drugi klub iz BL. Los menadjer mu napravio los deal.
Btw. Mi inace uvijek poredimo igrace tako sto je jedan dobar drugi los
-
Johnny_x
#1514 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Ja mislim do sad da ste trebali naučit da ne vjerujete našim medijima. Sjetite se samo sage o Džeki ljetos, te hoće ga Bajern, Juventus, Milan, Arsenal, Junajted, Real, Borusija, a čovjek dadne izjavu u kojoj kaže da ne ide nigdje, a ovi i dalje pišu. Na kraju čovjek osto. Interesantna će biti sad saga o Pjaniću, Misimoviću, Džeki.
- Bosanski_kralj
#1515 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Pa nešto ne vjerujem da bi za Kinu izmišljali. Kada naši novinari provaljuju, onda sočno provaljuju, tako da lijepo zvuče timovi u koje bi naši igrači trebali otići.Johnny_x wrote:Ja mislim do sad da ste trebali naučit da ne vjerujete našim medijima. Sjetite se samo sage o Džeki ljetos, te hoće ga Bajern, Juventus, Milan, Arsenal, Junajted, Real, Borusija, a čovjek dadne izjavu u kojoj kaže da ne ide nigdje, a ovi i dalje pišu. Na kraju čovjek osto. Interesantna će biti sad saga o Pjaniću, Misimoviću, Džeki.
- DonVito
#1516 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Ne brinite za Misketa bio on u Kini o bez kluba
za repku ce igrati (u prvih 11) dok god bude imao snage da hoda i istovremeno žvače žvakaću.
Nas 2 najbolji strijelac u ovim klf. i 2 najbolji u historiji.
Nas 2 najbolji strijelac u ovim klf. i 2 najbolji u historiji.
- hypko_nurko
#1517 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
miske vidjen u ambasadi kine danas. znaci dosao da vadi vizu za daleki istok
- Muhamed Đakmić
#1518 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Normalno da je poređenje Saida i Misimovića sa aspekta profesionalizma jako dobro poređenje, to što ste vi ili zlonamjerni ili se samo pravite budale nije moj problem. Obojica su jako neprofesionalni, a usudio bih se reći da je Miske i manje profesionalan, ako pogledamo kako je sam uništio svoju karijeru. Vi se i dalje tješite da je Miske doktor fudbala, ali njegove igre to već dugo ne pokazuju. Da je ovo 1980. godina, Misimović bi možda imao osvojenu Zlatnu loptu, ali stvarnost je da veznjaci netrkači danas nemaju mjesta u fudbalu. Barem ne u fudbalu na nivou na koji mi pretendujemo.
-
MWPeace
#1519 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
potpisujem post korisnika @Sarajevo1946
s tim da bi ja ponudio priliku misketu da bude na klupi, ako zeli. znaci, ako gubimo, ubacit ga zadnjih pola sata.
ali ako ce doci s kalasom i podrivat atmoseferu...sjedi dje i jesi.
s tim da bi ja ponudio priliku misketu da bude na klupi, ako zeli. znaci, ako gubimo, ubacit ga zadnjih pola sata.
ali ako ce doci s kalasom i podrivat atmoseferu...sjedi dje i jesi.
- ultima_palabra
#1520 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Dobro, Miske je ipak postigao nešto u fudbalu pa se onda zapustio... Said nije ni to. Da se ovog trenutka oprosti, od mene mu je kapa dole, jer je za repku igrao i bolje nego za klubove... nisu svi Zanetti.
- Muhamed Đakmić
#1521 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Naravno, klupa, ne bih se ni ja njegovih usluga tek tako odrekao. Samo treba i on biti svjestan da nije ono što je bio prije 3-4 godine.
-
north
#1522 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Da li znači odlazak Misimovića u Kinu i to da ga nećemo gledati u kvalifikacijama u repci? Sjetimo se slučaja Muslimović i obrazloženja selektora da je Kina i ta udaljenost jedini razlog nepozovanja tog igrača....Sad bi po de faultu trebalo isto tako da postupi i u slučaju Misimović ako ramo završi, jer bi onda ispao do kraja dosljedan...U suprotnom, Muslimoviću koji se sa nevjerovatnim žarom i borbom borio na zašu repku baš fino ponjatke u stau zbog dvostrukih aršina....
A opet s druge strane Miske nam treba koliko god guzovi kod njega stalno rasli, pogotovo će nam trebati u tekmama u Latviji i Litvaniji gdje može jedan njegov potez riješiti utakmicu...
Nadam se da će ipak završiti u Turskoj ili something like that....
A opet s druge strane Miske nam treba koliko god guzovi kod njega stalno rasli, pogotovo će nam trebati u tekmama u Latviji i Litvaniji gdje može jedan njegov potez riješiti utakmicu...
- cvrčak_na_hedonizmu
#1523 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Samo mi reci što nam pomaže njegov odlazak u Tursku ? Iskustvo igranja u Galati i Dinamu nam govore da se ovaj nije pretrgao od treninga i motiva da igra. Mitraljez nam govori da ne želi da sjedi na klupi, znači to nije opcija. Imamo drugu opciju koja glasi : Pjanić, Misimović, Medunjanin, Ibišević i Džeko u istoj ekipi protiv Slovačke i Grčke. Više puta viđeno da takva formacija ne liči ni na šta. Samo jednu korektnu utakmicu ( zapravo poluvrijeme ) smo odigrali, protiv Francuske. U drugom poluvermenu je bila Žepa.north wrote:Da li znači odlazak Misimovića u Kinu i to da ga nećemo gledati u kvalifikacijama u repci? Sjetimo se slučaja Muslimović i obrazloženja selektora da je Kina i ta udaljenost jedini razlog nepozovanja tog igrača....Sad bi po de faultu trebalo isto tako da postupi i u slučaju Misimović ako ramo završi, jer bi onda ispao do kraja dosljedan...U suprotnom, Muslimoviću koji se sa nevjerovatnim žarom i borbom borio na zašu repku baš fino ponjatke u stau zbog dvostrukih aršina....
Miske, živ ti nama bio sto godina, dobićeš bistu u Sarajevu al sretan put u Čajnu što se mene tiče
-
north
#1524 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Pa u suštini ništa mnogo, osim da bi vjerovatno mogli računati na njega do kraja kvalifikacija, jer kako sam već naveo, kakav god da je, može još pomoći barem u ovim "manjim" utakmicama....Ne mora biti to tako, činjenica je kako više ne igra sve više propada, baš ko oronuli kauč, ali eto nekako bih volio da odigra do kraja kvalifikacija, jer koliko toliko se čini da može biti od pomoći....odlazak u Kinu može biti njegov oproštaj, ači ja bih to lično volio vidjeti kako navedoh na kraju kvalifikacija.... zbvog toga spomenuh pišljivu Tursku, a ne zbog toga što mislim da će tamo doživjeti svoju drugu mladost....
- cvrčak_na_hedonizmu
#1525 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Bojim se da bi nam do kraja kvalifikacija dohakala formacija sa Misimovićem, Medunjaninom, Pjanićem, Džeko i Ibiševićem
Igrom prilika a ne Safetovom vizijom igre imamo priliku da se "riješimo" jednog trkačkog problema. Još da se kako riješiti Medunjanina, Lulić da igra na krilu i Salihović na zadnjem veznom igraču mojoj sreći ne bi bilo kraja. Ne bi mi treba Djed Mraz za Novu Godinu i paketići koje donosi
Znam, želje i pozdravi su na drugom forumu
Jebiga, onda se vodim principom daj šta daš. Kina. Što da ne. Al ko da gledam, principijelni Sušić će ga naravno zvati u reprezentaciju a Miske će biti starter
Igrom prilika a ne Safetovom vizijom igre imamo priliku da se "riješimo" jednog trkačkog problema. Još da se kako riješiti Medunjanina, Lulić da igra na krilu i Salihović na zadnjem veznom igraču mojoj sreći ne bi bilo kraja. Ne bi mi treba Djed Mraz za Novu Godinu i paketići koje donosi
Znam, želje i pozdravi su na drugom forumu
Jebiga, onda se vodim principom daj šta daš. Kina. Što da ne. Al ko da gledam, principijelni Sušić će ga naravno zvati u reprezentaciju a Miske će biti starter