Dres reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Koja marka za novi BH dress????

Poll ended at 31/07/2009 23:13

Umbro
17
9%
Le qoc sportif
17
9%
Hummel
4
2%
Nike
46
24%
Adidas
59
30%
Puma
26
13%
Kappa
12
6%
Lotto
2
1%
Legea
6
3%
Reebok
5
3%

Total votes: 194

Chuckie

#1501 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Chuckie »

Zuta boja ni pod razno ne treba biti na dresovima. Bijeli i plavi i zdrao.
burekodsira

#1502 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by burekodsira »

zuta moze jedino u grbu kao i do sad, sve ostale kombinacije (meni bar) djeluju pijacarski
Djubre_

#1503 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Djubre_ »

zuta ne moze ni na guzicu..
Obuca9

#1504 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Obuca9 »

andr0id wrote:ja vam se nesto slabo sjecam tih gostujucih PLAVIH dresova.. sjecam se najvise bijelih.. sorc plavi.. vecinom je islo na bijelo.. malo kad plavi da su bili..
Pa napisao sam ti u prošlom postu. Plava je bila rezervna opcija, koja se koristila najčešće na gostovanjima, ako domaćin igra u bijelim. I nije se uopšte koristila tako često, kao što je slučaj u zadnja dva-tri ciklusa.

Evo par utakmica iz prva dva ciklusa, u kojima smo igrali u plavim dresovima:

horion_bosona

#1505 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by horion_bosona »

Nije mi jasno kako niko do sada iz N/FS nije shvatio ili barem im neko drugi dobronamjeran sugerisao, da je to sa dresovima ozbiljan marketing i biznis. Ne postoji apsolutno niti jedan pravi razlog zato bi se nastavila ova 8-godisnja nazovi saradnja sa Legea-om. Mijenjanje modela dresa tokom jednog kvalifikacionog ciklusa, postalo je vec prava smijurija. Crvena Zvezda ima potpisan ugovor s njima, ali pored sponzorskog novca (preko 1 milion eura godisnje plus sportska oprema) koji su dobili od njih, imaju potpuni uvid u sam dizajn dresova.

Legea-in dres sam nabavio odmah 2004. pred utakmicu sa SiCG na Kosevu, to je bila tek 2. zvanicna utakmica u dresovima tog proizvodjaca. Ilustracije radi o kakvoj se neozbiljnosti radi, ispricacu kako sam ga nabavio. Otisao sam dan prije utakmice do Saveza da se raspitam za kupovinu tada novog dresa, naravno niko nista ne zna, ostanem par minuta na ulazu pricajuci sa momkom koji je radio u osiguranju. Tad mi prilazi lik koji se tu vrzmao cijelo vrijeme, valjda cuvsi pricu i rece kako mi on moze nabaviti dres. Lik je inace iz Sirokog i bio je zaduzen da dostavi tu prvu garnituru. I lik mi sutradan s kombijem natovarenim Legea-inom opremom donese dres i sorc ispred zgrade, Barbarezov dugi rukav jer je on za samu utakmicu izabrao kratki. O kvaliteti samog dresa i da ne pricam, izgleda poput kakve zenske spavacice u poredjenju sa drugim dresovima koje imam.

Ulaganjem od nekoliko desetina hiljada maraka (eventualno nesto vise), sa online i shopom u centru grada, vratili bi ulozeno za par mjeseci. Samo kad uzmes potencijal koji lezi u dijaspori, radi se o pristojnim ciframa. Pa jedan Real Madrid je uspio prodati za manje od godinu dana Chrisitinih dresova u vrijednosti samog transfera iz Man Utd-a.

Treba se traziti ozbiljna svjetska firma od koje bi savez imao odredjeni prihod u toku godine ili pak revidirati ovaj postojeci sa Legea-om. S obzirom da je Dzeko nas najpoznatiji igrac u europskim okvirima, te ima vec potpisan sponzorski ugovor sa Adidasom, po meni se to namece kao logican izbor. Najlakse bi se mogla s njima isposlovati saradnja na obostranu korist.

Kao i vecina ne mislim da bi se trebala mijenjati boja domace i gostujuce garniture, ali bi se mozda mogao ubaciti neki prepoznatljiv detalj u vidu trake (dijagonalne ili preko prsa), mozda diskretan motiv zvijezde sa zastave, ali to je vec do proizvodjaca opreme i dizajna koji ponudi.
Crvena Tifoza

#1506 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Crvena Tifoza »

horion_bosona wrote:Nije mi jasno kako niko do sada iz N/FS nije shvatio ili barem im neko drugi dobronamjeran sugerisao, da je to sa dresovima ozbiljan marketing i biznis. Ne postoji apsolutno niti jedan pravi razlog zato bi se nastavila ova 8-godisnja nazovi saradnja sa Legea-om. Mijenjanje modela dresa tokom jednog kvalifikacionog ciklusa, postalo je vec prava smijurija. Crvena Zvezda ima potpisan ugovor s njima, ali pored sponzorskog novca (preko 1 milion eura godisnje plus sportska oprema) koji su dobili od njih, imaju potpuni uvid u sam dizajn dresova.

Legea-in dres sam nabavio odmah 2004. pred utakmicu sa SiCG na Kosevu, to je bila tek 2. zvanicna utakmica u dresovima tog proizvodjaca. Ilustracije radi o kakvoj se neozbiljnosti radi, ispricacu kako sam ga nabavio. Otisao sam dan prije utakmice do Saveza da se raspitam za kupovinu tada novog dresa, naravno niko nista ne zna, ostanem par minuta na ulazu pricajuci sa momkom koji je radio u osiguranju. Tad mi prilazi lik koji se tu vrzmao cijelo vrijeme, valjda cuvsi pricu i rece kako mi on moze nabaviti dres. Lik je inace iz Sirokog i bio je zaduzen da dostavi tu prvu garnituru. I lik mi sutradan s kombijem natovarenim Legea-inom opremom donese dres i sorc ispred zgrade, Barbarezov dugi rukav jer je on za samu utakmicu izabrao kratki. O kvaliteti samog dresa i da ne pricam, izgleda poput kakve zenske spavacice u poredjenju sa drugim dresovima koje imam.

Ulaganjem od nekoliko desetina hiljada maraka (eventualno nesto vise), sa online i shopom u centru grada, vratili bi ulozeno za par mjeseci. Samo kad uzmes potencijal koji lezi u dijaspori, radi se o pristojnim ciframa. Pa jedan Real Madrid je uspio prodati za manje od godinu dana Chrisitinih dresova u vrijednosti samog transfera iz Man Utd-a.

Treba se traziti ozbiljna svjetska firma od koje bi savez imao odredjeni prihod u toku godine ili pak revidirati ovaj postojeci sa Legea-om. S obzirom da je Dzeko nas najpoznatiji igrac u europskim okvirima, te ima vec potpisan sponzorski ugovor sa Adidasom, po meni se to namece kao logican izbor. Najlakse bi se mogla s njima isposlovati saradnja na obostranu korist.

Kao i vecina ne mislim da bi se trebala mijenjati boja domace i gostujuce garniture, ali bi se mozda mogao ubaciti neki prepoznatljiv detalj u vidu trake (dijagonalne ili preko prsa), mozda diskretan motiv zvijezde sa zastave, ali to je vec do proizvodjaca opreme i dizajna koji ponudi.
Potpuno se slazem.
Samo sto se kod nas stvari rijesavaju strasno sporo. Prije par mjeseci sam pisao kako bi novinari, makar ovi sa Klix-a trebali otici do Saveza i ispitati cijelu situaciju oko dresova. To bi im bila eksluzivnija vijest od onih nagadjanja hoce li Dzeko u Juventus ili ce u Milan. Mislim da je vrijeme da se konacno otvori i ova prica o dresovima. Sve sto znamo su nagadjanja da je Munja potpisao nekakv ugovor do 2015. Nema ugovora na zemaljskoj kugli koji se ne moze prekinuti, pa tako ni ovaj sa Legea - (ako uopste postoji).
Pogledajte ove dresove koje smo koristili u zadnje dvije utakmice. Najobicniji Legea dresovi, i samo nalijepili brojeve. Nigdje veze.

Treba pokrenuti neku kampanju nesto tipa - Zelim da nosim orginal dres BiH - dosta mi je dupljaka. 8-) :bih:
respo

#1507 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by respo »

meni samo nije jasno kako recimo borac travnik ili nevazno koji taj domaci proizvodjac ne napravi dresove za reprezentaciju i ponudi u zamjenu za reklamu recimo
prvo sto bi bio domaci proizvod drugo sto bi mogli dizajnirati dres kakav se zeli a ne kakav dobiju
Crvena Tifoza

#1508 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Crvena Tifoza »

respo wrote:meni samo nije jasno kako recimo borac travnik ili nevazno koji taj domaci proizvodjac ne napravi dresove za reprezentaciju i ponudi u zamjenu za reklamu recimo
prvo sto bi bio domaci proizvod drugo sto bi mogli dizajnirati dres kakav se zeli a ne kakav dobiju

Pa potreban je neki biznis plan u vezi toga, ali posto time domaci proizvodjaci oskudjevaju prisiljeni smo da nosimo neke lijeve dresove.

Ali nisam bas ni za to da se nosi domaci dresovi. Nosit ce se domaci npr. dvije godine, i onda ce trecu doci ona fabrika iz Srbije, napraviti konkurenciju i preuzeti repku.

Jedna mi stvar nije jasna, kad Dzeko, Miske, Spahic i ostali nose adidasove kopacke i tamo im siju mini zastavice na njih, kako niko iz adidasa da se raspita dal' mogu kako preuzeti nasu reprezentaciju. Ipak oni imaju dosta sposobnije ljude za marketing, nego mi u reprezentaciji.

I ja samo nagadjam... :-)
drug profi

#1509 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by drug profi »

To je biznis u kojem lezi solidna para, samo je treba uzeti. Ako bi dizajn bio imalo atraktivan i drugaciji od ostalih, to bi bio nacionalni brend, a prodalo bi se mozda i nekoliko stotina hiljada komada. Jos bolje ako bi to bio neki poznati proizvodjac sportske opreme.
Ja licno najvolem Umbro jer je decentan. Ubise me one adidasove tri cize, a i onaj najkov znak koji zna biti napadan. Npr na hr dresu mi je ko saka u oko. Sve geometrijske crveno bijele figure i onda nesto zaobljeno a jos plavo.
Chuckie

#1510 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Chuckie »

Dajte kakav mail saveza da ih spamamo sa linkom na ovu temu.
karanana

#1511 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by karanana »

tema ko stvorena da je edin isanovic proispita u zgradi u ferhadiji. edine, radi nesto, mojne samo neke subjektivne clanke pisati u momentima inspiracije.
nema ugovora koji se ne moze prekinuti. odjebali su ljude u ht eronetu i doveli bh telecom samo tako. ako ne mogu odjebati ove amatere koji im non stop salju fusheraj koji moraju krpiti samoljepljivim trakama, onda je munja bas neki zajeban ugovor potpiso.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1512 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by JoseMujica »

to je sad zahebano oko raskidanja ugovora s dubiozom koju su Muki i ekipa ostavili iza sebe

al ovo što horion napisa o online shopu saveza i shopu u samom sjedištu saveza (u centru grada) svak bi od nas kupio orginalni dres repke samo da ga imamo i ne bi žalili para

pisao sam prije o tome koliko mi fali takvo nešto da kupim kao poklon djeci moje raje koja nisu Bosanci...jebote stid me nekom poklonit ona sranja s Čaršije
karanana

#1513 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by karanana »

ali sto je najgore, ona sranja s carsije nisu puno gora ni od originala. onaj legein shop u robotu, ne znam postoji li i sada, ali roba unutra kao da je iz one second hand radnje kako izgleda sva ofucana i nezgrapna. kragne na onim toplijim majicama dugih rukava iz ranih 90ih. trenerke iz 80ih. one zimske jakne jad i bijeda takodjer. gledam one ruske jakne i jos nekih repki, zaljubi se covjek u dizajn iako i mrzis tu specificnu repku. natpisi imena zemlje, font i raspored slova, bolje ga oni u sandzaku i turskoj usiju.
bingov buraz

#1514 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by bingov buraz »

Koliko je to ozbiljan brend govori cinjenica da sam jutros dobio SMS od trgovackog centra TUS (jednom ostavio broj lafo za nagradnu igru i sad me spamaju kad su kakve akcije)
citiram

Teletina sa kostima 10,55KM,
Banana 1.85KM/kg
Kafa Gold 500g 5.95KM
Trenerka Legea za 49,95 :oops:

:zzzz:
groove

#1515 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by groove »

ovaj novi brend burrda sports nije los :thumbup:

Image

ili nesto slicno kao ovaj u kombinaciji plava i tamno plava boja + ljiljan umjesto konja :thumbup:
Image
samo_ti

#1516 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by samo_ti »

Sto bi rekli, s` qurca na qurac :D
Puma, Umbro...extra :-D
bingov buraz

#1517 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by bingov buraz »

groove wrote: Image
Jos samo dodati da se kompletira

Image

i to je to :mrgreen:
Logovan

#1518 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Logovan »

groove wrote:ovaj novi brend burrda sports nije los :thumbup:

Image

ili nesto slicno kao ovaj u kombinaciji plava i tamno plava boja + ljiljan umjesto konja :thumbup:
Image
Ma prvi ne valja, nije vala nešto. Ne bih volio da nam dres bude ovakav.

Daleko je bolji ovaj drugi. Kažeš ljiljan umjesto konja, ovo nećeš dočekati ni za milion godina. Biće zmaj umjesto konja. :roll: :run:
groove

#1519 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by groove »

zlo87 wrote:
groove wrote:ovaj novi brend burrda sports nije los :thumbup:

Image
Ma prvi ne valja, nije vala nešto. Ne bih volio da nam dres bude ovakav.

Daleko je bolji ovaj drugi. Kažeš ljiljan umjesto konja, ovo nećeš dočekati ni za milion godina. Biće zmaj umjesto konja. :roll: :run:
ma evo i ja sam primjetio da ovaj plavi nije bas nesto i da je vise za klupski fudbal :lol:
a moze i grb se postaviti, ovako kao u belgije.

Image
anonimnaosoba

#1520 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by anonimnaosoba »

bingov buraz wrote:Koliko je to ozbiljan brend govori cinjenica da sam jutros dobio SMS od trgovackog centra TUS (jednom ostavio broj lafo za nagradnu igru i sad me spamaju kad su kakve akcije)
citiram

Teletina sa kostima 10,55KM,
Banana 1.85KM/kg
Kafa Gold 500g 5.95KM
Trenerka Legea za 49,95 :oops:

:zzzz:
a šuškavac 20 :D

Legea pravi kvalitetnu opremu, al' je dizajn jebe (ovi zadnji dresovi su meni lično dobri) i još ovo mijenjanje opreme svaki dvomeč...
ELMauro

#1521 Dres fudbalske reprezentacije BiH

Post by ELMauro »

Zanima me koliko se vama sviđaju trenutni dresovi reprezentacije BiH i da li bi trebalo da se u skorijoj budućnosti promijene?
- Ja lično mislim da su grozni i da naši momci zaslužuju kvalitetnije i prije svega ljepše dresove u reprezentaciji. Ne znam kako Legea nikada nije uradila neki redizajn dresova, mislim smiješno, broj na leđima skoro pa veći od igrača, bez ikakvog detaljčića na dresu, dezena, ničega nema. Po meni je vrijeme da dobijemo malo "moćnije" dresove.
(Eh sad, ako ova tema već postoji, sorry, ja nisam uspio da nađem putem tražilice) :skoljka:
samo_ti

#1522 Re: Dres fudbalske reprezentacije BiH

Post by samo_ti »

Ima negdje slicna tema, ako ne i ista :)

Ali, dresovi i oprema su katastrofa !
Pogledas Hrvate i Srbe kako su opremljeni, kako izgledaju na treningu, i onda vidis nas, alasellamet :D
ELMauro

#1523 Re: Dres fudbalske reprezentacije BiH

Post by ELMauro »

samo_ti wrote:Ima negdje slicna tema, ako ne i ista :)

Ali, dresovi i oprema su katastrofa !
Pogledas Hrvate i Srbe kako su opremljeni, kako izgledaju na treningu, i onda vidis nas, alasellamet :D
Pa upravo tako, žalosno za vidjeti. A ova Legea oprema sljedeće repke i timove:

Bosnia & Herzegovina National Team

North Korea National Team

Albania National Team

Montenegro National Team

Udinese Football Club - Serie A

Palermo Football Club - Serie A

Catania Football Club - Serie A

Livorno Football Club - Serie A

The New Saints F.C. - Welsh Premier Football League

Prestatyn Town F.C. - Welsh Premier Football League

Brackley Town F.C. - British Gas Business Football League - Premier Division

:)
It_is_a_Leclerc

#1524 Re: Dres fudbalske reprezentacije BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Zahvaliti Ušanović Munibu koji je sa tim haharima sklopio neki zelenaški ugovor do sudnjeg dana.
Raskidanje bi nas koštalo crno ispod nokta, a mi (savez, op.a.) jedva i za cigare imamo.
samo_ti

#1525 Re: Dres fudbalske reprezentacije BiH

Post by samo_ti »

Bgmi je Savez i danas inkasirao 200 milja od Elektroprivrede :D
Nije bas da se nema :)
Post Reply