Viza za Njemacku

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
vjesticanametli

#1501 Re: Viza za Njemacku

Post by vjesticanametli »

Hmmn dopis smrdi na odbijenicu ali hajd ponovo objasni pls... ko je dopunjavao papire ti il muz.....odg. na mail odmah i napisi da nisi dobila pismo i uzmi pasos i ujutru odmah u ambasadu pokusaj...pitaj ih posalju opet...mozda su trazili dopunu opet. Nek te dopune ne brinu i mene su handrili :-) dopis isto moze biti dabsu poslali papire u njemacku jer sam ja tako dobila da su otisli papiri. Zovi ih i odgovori na mail
AlmaDelic

#1502 Re: Viza za Njemacku

Post by AlmaDelic »

vjesticanametli wrote:Hmmn dopis smrdi na odbijenicu ali hajd ponovo objasni pls... ko je dopunjavao papire ti il muz.....odg. na mail odmah i napisi da nisi dobila pismo i uzmi pasos i ujutru odmah u ambasadu pokusaj...pitaj ih posalju opet...mozda su trazili dopunu opet. Nek te dopune ne brinu i mene su handrili :-) dopis isto moze biti dabsu poslali papire u njemacku jer sam ja tako dobila da su otisli papiri. Zovi ih i odgovori na mail
Ja sam zadnju dopunu poslala 3 januara 2018 u Sarajevo, moj muž nikada nije tamo dopunjavao papire, nikada ga niko nije ni pozvao. Ne znam zašto odbijenica a nisu ni uslove provjerili. Zvala sam i danas poštu. Čovjek mi kaže za Delić nije dolazila nikakva pošta. Realno, ne znam šta da radim. :?:
vjesticanametli

#1503 Re: Viza za Njemacku

Aha onda ga nisu jos zvali zeno polako. Nazovi amb. Danas i odg na mail. Ne mora biti odbijenica moze biti dopis da su papiri otisli u njemacku ...polakooo
AlmaDelic

#1504 Re: Viza za Njemacku

Post by AlmaDelic »

[quote="vjesticanametli"]Aha onda ga nisu jos zvali zeno polako. Nazovi amb. Danas i odg na mail. Ne mora biti odbijenica moze biti dopis da su papiri otisli u njemacku ...polakooo[/quo

Danas ambasada ne radi, pa ću pokušati sutra da ih nazovem, a email ću večeras opet da pošaljem.
Hvala još jednom na odgovoru i savjetu. Nekako sam pod stresom, pa sam se odmah ovdje javila. :zoka:
vjesticanametli

#1505 Re: Viza za Njemacku

Haj 1 to uradi a cojku naredi da nazove u svom gradu ausländeramt i pita jesul dosli papiri i ne srkleti...ide polako al se i zavrsi :)
AlmaDelic

#1506 Re: Viza za Njemacku

Post by AlmaDelic »

vjesticanametli wrote:Haj 1 to uradi a cojku naredi da nazove u svom gradu ausländeramt i pita jesul dosli papiri i ne srkleti...ide polako al se i zavrsi :)
Hoću hvala, sutra će muz da ide u Ausländer, da vidi šta se dešava i ja ću da zovem sutra takodjer, pa ćemo vidjeti. :-) Hvala ti!
AlmaDelic

#1507 Re: Viza za Njemacku

Post by AlmaDelic »

AlmaDelic wrote:
vjesticanametli wrote:Haj 1 to uradi a cojku naredi da nazove u svom gradu ausländeramt i pita jesul dosli papiri i ne srkleti...ide polako al se i zavrsi :)
Hoću hvala, sutra će muz da ide u Ausländer, da vidi šta se dešava i ja ću da zovem sutra takodjer, pa ćemo vidjeti. :-) Hvala ti!
Odbijenica, nisam na vrijeme dostavljala papire i nisam bila zainteresovana za saradnju. Pomoć, šta sada, ima li smisla za žalbu? :-x
vjesticanametli

#1508 Re: Viza za Njemacku

Ima ....prilozi dve papire i dostavi uz zalbu i napisi da vadenje istih traje i da di dostvljala kad si sta dobijala
vjesticanametli

#1509 Re: Viza za Njemacku

Na njem. Pisi i salji s povratnicom u amb. A skeniraj i salji i na mail obavezno
AlmaDelic

#1510 Re: Viza za Njemacku

Post by AlmaDelic »

vjesticanametli wrote:Ima ....prilozi dve papire i dostavi uz zalbu i napisi da vadenje istih traje i da di dostvljala kad si sta dobijala
Hvala, u ponedjeljak idem kod advokata da pišem žalbu kopirati cu sve papire i sve emailove. Znaš li možda koliko imam vremena za ulaganje žalbe, mjesec ja mislim?
vjesticanametli

#1511 Re: Viza za Njemacku

To je remonstrationsverfahren...ako ne pise nista na papiru onda imas godinu dana al hajd ti to odmah...ne treba ti advokat....posalji mi mail poslacu ti urnek
AlmaDelic

#1512 Re: Viza za Njemacku

Post by AlmaDelic »

[quote="vjesticanametli"]To je remonstrationsverfahren...ako ne pise nista na papiru onda imas godinu dana al hajd ti to odmah...ne treba ti advokat....posalji mi mail poslacu ti
electriq

#1513 Re: Viza za Njemacku

Post by electriq »

poz ljudi
pronosao sam hvala Bogu poslodavca koji bi me primio u njemackoj da radim
bio na intervju i sve to obavio, odredio mi mjesto rada i tu je zavrsila prica. rekao me nazvati medutim evo jos ne zove.
predao sam termin za vizu prije 2 mjeseca preko interneta.
kako sad ide sve to dalje? treba da dobijem ugovor na 6 mjeseci jeli tako? kad mogu ocekivati ugovor (mjesec, dva?)
i jedino jos moram da cekam na vizu ako se ne varam, kad je dobijem idem u ambasadu sa papirima i to je to?
hvala
vjesticanametli

#1514 Re: Viza za Njemacku

AlmaDelic wrote:
vjesticanametli wrote:To je remonstrationsverfahren...ako ne pise nista na papiru onda imas godinu dana al hajd ti to odmah...ne treba ti advokat....posalji mi mail poslacu ti
hanumaaaaaaaaaaaaaaaa jesil sta :)

@elektrike prvo nek ti sad poslodavac da ug..... zovi ti njega ne cekaj......termin za vizu ces dobiti i prikupljaj u meDZuvremenu papire ostale, zavrsi prevode i tako
AlmaDelic

#1515 Re: Viza za Njemacku

Post by AlmaDelic »

vjesticanametli wrote:
AlmaDelic wrote:
vjesticanametli wrote:To je remonstrationsverfahren...ako ne pise nista na papiru onda imas godinu dana al hajd ti to odmah...ne treba ti advokat....posalji mi mail poslacu ti
hanumaaaaaaaaaaaaaaaa jesil sta :)

@elektrike prvo nek ti sad poslodavac da ug..... zovi ti njega ne cekaj......termin za vizu ces dobiti i prikupljaj u meDZuvremenu papire ostale, zavrsi prevode i tako
Jesam naravno, poslala sam žalbu s povratnicom u utorak. Pisala sam je onako, kao što si mi ti poslala. :thumbup:
leptiredda

#1516 Re: Viza za Njemacku

Post by leptiredda »

Pozdrav, da li je neko mozda radio annerkenung diplome za dipl.ekonomistu, kakva je procedura? Hvala unaprijed :)
moke_017

#1517 Re: Viza za Njemacku

Post by moke_017 »

..
Last edited by moke_017 on 20/05/2018 09:42, edited 1 time in total.
vjesticanametli

#1518 Re: Viza za Njemacku

Samo xekaj dobices termin. To je laz sto si cuo.
batara

#1519 Re: Viza za Njemacku

Post by batara »

Laz druze, i ja sam predao za termin proslog jula i evo jos cekam..Da znas cekaces otprilike od 12 do 15mjeseci, tako da budi strpljiv, tek su dosli do 13.aprila :-)
Bluemore

#1520 Re: Viza za Njemacku

Post by Bluemore »

a sta vi u stvari predajete za termin?!

ili ste samo prijavili se na stranici ambasade za termin koji sad cekate :?:
moke_017

#1521 Re: Viza za Njemacku

Post by moke_017 »

vjesticanametli wrote:Samo xekaj dobices termin. To je laz sto si cuo.
zetareticula

#1522 Re: Viza za Njemacku

Post by zetareticula »

Danas su djelili termine trenutno su do 20.04 dosli :sabur:
Hercegoviina

#1523 Re: Viza za Njemacku

Post by Hercegoviina »

ja sam danas predao za termin u ambasadi, a jos nema nikakvog posla na vidiku za njemacku. kakve su mi sanse da za godinu dana nadjem posao / bilo sta/ pa da uletim na taj intervju? da li je tako neko radio?
vjesticanametli

#1524 Re: Viza za Njemacku

sanse su dobre ali zadaj se pravo :) sretno ti

ako imas koga za bilo sta samo da se docepas ugovora...drug neki ili neko u DE da ti pogura :)
zetareticula

#1525 Re: Viza za Njemacku

Post by zetareticula »

Hercegoviina wrote:ja sam danas predao za termin u ambasadi, a jos nema nikakvog posla na vidiku za njemacku. kakve su mi sanse da za godinu dana nadjem posao / bilo sta/ pa da uletim na taj intervju? da li je tako neko radio?
Sta ste po zanimanju? Dali ima nesto odredjeno sto znate raditi npr. električar, vodoinstalater, varioc, keramičar ili tako nesto?
Post Reply