SAVEZ NAPOLJE!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Da li ste za suspenziju nogometnog/fudbalskog saveza BiH?!

Da, ali samo ukoliko se ne promijeni statut
38
18%
Da, koji će nam k. fudbal uopšte
24
11%
Ne, jer suspenzija neće voditi ozdravljenju bh. fudbala
13
6%
Ne, ko su oni (FIFA i UEFA) da nama određuju da imamo jednog predsjednika
5
2%
Da, ali samo da se suspenduje savez a da klubovi i reprezentacija ne trpe posljedice suspenzije
131
62%

Total votes: 211

Stari

#1501 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Stari »

smoki_choko wrote:pa posto nema drzave u svijetu poput bosne i hercegovine onda i fifa i uefa moraju da prave izuzetke

Nesto kontam ...pa mi nikako nije jasno ...zasto bi to oni bas MORALI praviti izuzetke ? Jel to Fifa ne moze postojati bez nas ...ili mi ne mozemo postajti bez njih ?
smoki_choko

#1502 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by smoki_choko »

Stari wrote:
smoki_choko wrote:pa posto nema drzave u svijetu poput bosne i hercegovine onda i fifa i uefa moraju da prave izuzetke

Nesto kontam ...pa mi nikako nije jasno ...zasto bi to oni bas MORALI praviti izuzetke ? Jel to Fifa ne moze postojati bez nas ...ili mi ne mozemo postajti bez njih ?
moze ona postojati bez nas i bez mnogih drugih, al eto kao znak dobre volje da ne budemo crna rupa na mapi svijeta
Stari

#1503 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Stari »

505sCrtom wrote:@Stari:

Covjek je napisao "UEFA je jasno rekla da će smatrati stari savez nelegalnim, te da će formirati krizni komitet koji će raditi na formiranju novog saveza koji će biti bez političkog utjecaja i nacionalnih ključeva."

Znaci, nece UEFA praviti novi Savez nego ce formirati krizni komitet (nadam se od domacih fudbalskih strucnjaka), koji ce onda formirati novi Savez (najbitnije: bez političkog utjecaja i nacionalnih ključeva).

dobro ...ne sporim da je tvoja interpretacija onoga sto u avazovom clanku stoji napisano tacna...ma to opet ne mijenja puno toga ... ako su se kockice poslozile onako kako ja mislim da jesu ... od toga tesko da ce biti ikakvog hajra ... razloge znamo i ja i vi a i oni ...zbog necega se nekima vise svidja retorikom cijelu pricu razvlaciti ...valjda zbog toga sto je stvarno stanje stvari vrlo neprijatno ...
5 0 5

#1504 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by 5 0 5 »

@Stari:

Ja sam citirao ultima_palabra. Nisam citao clanak.
No, slazem se s tobom. Situacija je teska, ali svi smo znali da ce se ovako nesto desiti, prije ili kasnije.
Onako kako sam ja razumio navod, mislim da bi bila najbolja solucija za fudbal u BiH (ternutno). Znaci, novi pocetak sa novim ljudima. Za ljubitelje teorija zavjere moze se situacija isto predstaviti nesto kao, UEFA ce nas diskvalifikovati, a vec sutra ce FSRS predati zahtjev za pristup UEFA-i, a ovi ce ih primiti sa izgovorom "lobiralo se i do UN-a" (kao sa postanskim brojem). U tom slucaju mnogi u sadasnjem Savezu bi ispali magarci. A kako sada stvari stoje, jedino nacin da se zadrze u Savezu (poslije utakmica sa Rumunijom) je, da usvoje taj UEFA-in statut. U svakoj drugoj kombinaciji lete van. Ispravi me ako sam pogresno protumacio.
Stari

#1505 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Stari »

Vrlo zgodno to sto si spomenuo u vezi postanskog broja...simptomatican presedan...vrlo simptomatican. Mislim da cemo svi mi ovdje u narednom periodi biti svjedoci odigravanja jos barem nekoliko takvih presedana u raznim sferama ... dabogda ja vec prekosutra budem proglasen kompletnim kretenom ako se sve ovo svede na teoriju zavjere senilnog starca koji vise ne zna ni odakle je supalj... Dabogda sve ovo ispostavi kao moje licno bulaznjenje & lupetanje ...i dabogda se svi vi eto vec koliko prekosutra budete sprdali sa Starim u stilu .. e stari hajd ti u sanatorijum ...prolupao si u 100 gradi.

Eto ...
Edin H.

#1506 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Edin H. »

Fudbalski savez Republike Srpske, po svemu sudeći, neće pristati na ukidanje Predsjedništva N/FSBiH i uvođenje institucije jednog predsjednika.

Ovakav stav znači da će UEFA i FIFA nametnuti sankcije državnom savezu, kada istekne rok za implementiranje statuta koji je predložen iz međunarodnih fudbalskih asocijacija.

Međutim, u Fudbalskom savezu Republike Srpske ističu kako im nije želja da UEFA i FIFA suspenduju klubove i reprezentaciju Bosne i Hercegovine, već da se jednom za sva vremena riješe problemi koji nastaju u federanom dijelu Bosne i Hercegovine.

"Ovdje se ne radi samo o stavu FSRS. Poznato je od ranije kakve su bile odluke Izvršnog odbora i Skupštine državnog saveza (oba ova tijela odbila su prijedlog statuta FIFA-e i UEFA-e op.a.). Mi zajedno moramo razmotriti sve opcije koje su pred nama, da nam se ne desi najopasnija varijanta, a to su sankcije", kaže za SportSport.ba generalni sekretar FSRS Rodoljub Petković.

"Potcrtavam, mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da se izbjegne kažnjavanje bh. klubova i reprezentacija Bosne i Hercegovine, koji su najmanje krivi za ovu situaciju u kojoj smo se našli. Međutim, mora se urediti stanje u pojedinim dijelovima federalnog dijela saveza, pogotovo nakon tužbe Kentara koja je stigla prije nekoliko dana. Moraćemo se na neki način odrediti prema tim stvarima. Ukoliko bude realizovana tužba Kentara, odnosno ukoliko budu naplaćena potraživanja, onda neće ni biti potrebe za sankcijama. To će svakako uništiti N/FSBiH", dodao je Petković.

(SportSport)
O'zone
Globalni moderator

#1507 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by O'zone »

Sad na Hayatu javiše da je FSRS jednoglasno sa 51 glasom protiv odbio novi statut.
campa_xxx

Post by campa_xxx »

Fudbalski savez RS-a odbio usvajanje novog statuta NSBiH !

Fudbalski savez BiH može funkcionirati samo ako ima Predsjedništvo, i danas tvrdio Mile Kovačević, predsjednik FS RS

Na današnjoj Skupštini FS Republike Srpske, održanoj danas u Banjaluci, jednoglasno je odbijeno usvajanje novog Statuta Nogometnog /Fudbalskog saveza BiH.
Svih 51 prisutnih delegata na sjednici imalo je identičan stav, te su glasali protiv usvajanja novog Statuta na kojem izričito insistiraju FIFA i UEFA.

Shodno tome, ne promijeni li se nešto u glavama čelnika FS RS do sjednice Skupštine N/FS BiH, a koja će se održati 29. marta, naš fudbal od 1. aprila odlukom Izvršnih komiteta UEFA i FIFA bit će automatski suspendiran.

«Fudbalski savez BiH može funkcionirati samo ako ima Predsjedništvo. Ne želimo da ubuduće dođe do preglasavanja prilikom donošenja odluka u N/FS BiH. Svjesni smo da naša današnja odluka znači suspenziju, ali jednostavno preko nekih stvari ne možemo, niti želimo preći. Fudbal mora pratiti ustrojstvo države», i danas tvrdio je Mile Kovačević, predsjednik FS RS.
smoki_choko

#1509 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by smoki_choko »

Čolaković: Neka Srbin bude 100 godina predsjednik N/FS BiH!

Svi smo svjesni gdje bi nas mogla odvesti moguća suspenzija od strane FIFA i UEFA, rekao je za SCsport.ba Sulejman Čolaković, predsjednik N/FS BiH

Nemam pretjeran komentar o odluci Skupštine FS Republike Srpske o odbijanju novog Statuta N/FS BiH. Svaka riječ je suvišna i svi smo svjesni gdje bi nas mogla odvesti moguća suspenzija od strane FIFA i UEFA, rekao je za SCsport.ba Sulejman Čolaković, predsjednik N/FS BiH.

Ipak, Čolaković ističe da se nada da će se stvari promijeniti do Skupštine N/FS BiH, koja će 29. marta dati završnu riječ o tome prihvatamo li Statut na osnovu kojeg bi i naš Savez imao jednog predsjednika, a na kojem ultimativno insistiraju Svjetska i Evropska fudbalska federacija.

«Nadam se da će razum prevladati. Vjerujem u iznalaženje rješenja. Evo, ako mene pitate, pristajem da Srbin bude u narednih 100 godina predsjednik N/FS BiH. Sve, samo da nas ne suspendiju, jer to bi bilo pogubno za reprezentacije, klubove, igrače, trenere, sudije, navijače iz cijele BiH», smatra Čolaković.

Podsjetimo, sa 51 glasom delegata Skupština FS RS juče je u Banjaluci jednoglasno odbila usvajanje novog Statuta N/FS BiH. Međutim, nisu propustili priliku za člana Predsjedništva N/FS BiH predložiti Mileta Kovačević, čime su direktno najavili smjenu dosadašnjeg predstavnika iz ovog entiteta, Bogdana Čeke.
extraordinary

#1510 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by extraordinary »

Ko odlučuje o Miletu Kovačeviću? Ako se išta pita u Savezu, trebaju svi glasati protiv njega. Nek jebe mater, kad je đubre, bićemo i mi.
travnik

#1511 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by travnik »

ne gine nam suspenzija zbog gamadi koja se dokopala fotelja i ne ispušta ih.
burek_in_space

#1512 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by burek_in_space »

Zamoljen sam na pp da ubacim anketu na ovu temu, da vidimo razmishljanja forumasha na ovu temu.
Anketa je ubachena, neka igre pochnu! :D
fosil

#1513 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by fosil »

smoki_choko wrote:
«Nadam se da će razum prevladati. Vjerujem u iznalaženje rješenja. Evo, ako mene pitate, pristajem da Srbin bude u narednih 100 godina predsjednik N/FS BiH. Sve, samo da nas ne suspendiju, jer to bi bilo pogubno za reprezentacije, klubove, igrače, trenere, sudije, navijače iz cijele BiH», smatra Čolaković.
I ja se nadam da razum nece prevladati i da ce nas suspendovati, a vi svi dobiti po 100. godina murije. Klica vam se zatrla.
pravda za Sarajevo

#1514 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by pravda za Sarajevo »

Vlahe treba pustiti da idu svojim putem. Ako FIFA i UEFA naprave presedan i prime Kosovo kao zasebnog clana, ne vidim sto to isto ne bi trebali uraditi i sa Republikom Srpskom, ali samo neka im je daleko od nas. Mi cemo napraviti svoju bosnjacku reprezentaciju i napokon cemo imati koheziju unutar reprezentacije. Bolje da zrtvujemo narednih nekoliko godina, pa da onda imamo zdravo stvorene temelje, nego da ovako bezgranicno i do daljnjeg tonemo u apatiju sa vlasima u ekipi koji moraju igrati po nacionalnom kljucu.
kamen spoticanja

#1515 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by kamen spoticanja »

pravda za Sarajevo wrote:Vlahe treba pustiti da idu svojim putem. Ako FIFA i UEFA naprave presedan i prime Kosovo kao zasebnog clana, ne vidim sto to isto ne bi trebali uraditi i sa Republikom Srpskom, ali samo neka im je daleko od nas. Mi cemo napraviti svoju bosnjacku reprezentaciju i napokon cemo imati koheziju unutar reprezentacije. Bolje da zrtvujemo narednih nekoliko godina, pa da onda imamo zdravo stvorene temelje, nego da ovako bezgranicno i do daljnjeg tonemo u apatiju sa vlasima u ekipi koji moraju igrati po nacionalnom kljucu.
:-)
velis da stavimo granicu na koziju cupriju :roll:
pravda za Sarajevo

#1516 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by pravda za Sarajevo »

kamen spoticanja wrote:
pravda za Sarajevo wrote:Vlahe treba pustiti da idu svojim putem. Ako FIFA i UEFA naprave presedan i prime Kosovo kao zasebnog clana, ne vidim sto to isto ne bi trebali uraditi i sa Republikom Srpskom, ali samo neka im je daleko od nas. Mi cemo napraviti svoju bosnjacku reprezentaciju i napokon cemo imati koheziju unutar reprezentacije. Bolje da zrtvujemo narednih nekoliko godina, pa da onda imamo zdravo stvorene temelje, nego da ovako bezgranicno i do daljnjeg tonemo u apatiju sa vlasima u ekipi koji moraju igrati po nacionalnom kljucu.
Ne moramo se mi brinuti za grancie, oni ce ih sami napraviti. Ozidace kineski zid od mrznje i naboja koji imaju prema nama. Samo neka im je daleka kuca, ne mogu vise podnijeti da se oni pitaju za bilo sto.
kamen spoticanja

#1517 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by kamen spoticanja »

pravda za Sarajevo wrote:
kamen spoticanja wrote:
Ne moramo se mi brinuti za grancie, oni ce ih sami napraviti. Ozidace kineski zid od mrznje i naboja koji imaju prema nama. Samo neka im je daleka kuca, ne mogu vise podnijeti da se oni pitaju za bilo sto.
jeste ali ta mrznja na kraju vodi do novog sada :wink: nazalost ali je tako...
extraordinary

#1518 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by extraordinary »

Ja sam u ovom tvom postu vidio toliko mržnje i bljuvotina, da mi se ogadio. Pogrešno je ko prvo reći da Srbi igraju za reprezentaciju BiH, za nju igraju Bosanci i Hercegovci. To što nas neko dijeli na osnovu vjerske pripadnosti na Srbe, Bošnjake i Hrvate je nešto drugo, a ''naši'' su ti koji su se počeli ponositi tim nazivom Bošnjaci, pa sad imamo situaciju ovakvu kakva jeste.

Elem' da ne idem u offtopic, koheziju u ekipi ne donosi religija, nego ljudski kvaliteti. Ja više volim sa svojim jaranima Tonijem i Markom popiti kafu, nekako se bolje u priči nađemo, nego sa Ibrahimom s kojim sjedim na džumi u džamiji. A sigurno je i Miske vlah, pa Zvjezdan se zove. I one ustaše treba sve poizbacivati, i pogrešno je da Sergeja Barbareza smatramo jednom od legendi našeg fudbala. Sergej, a legenda BiH. TU nešto ne štima :sad:
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#1519 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by 1946 »

burek_in_space wrote:Zamoljen sam na pp da ubacim anketu na ovu temu, da vidimo razmishljanja forumasha na ovu temu.
Anketa je ubachena, neka igre pochnu! :D
Malo ti je nedorečena anketa. Ja, u globalu, nisam za suspenziju, ali ako ostane nepromijenjeno stanje onda jesam. I šta sad da ja odgovorim ovdje :D
palermo

#1520 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by palermo »

Đe si Ibro70 :lol:
5 0 5

#1521 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by 5 0 5 »

@1946:

Dobro si odgovorio. Tako nekako i ja razmisljam. Znaci suspenzija sa potpuno novim ljudima (nadajmo se fudbalskim strucnjacima i legendama bh fudbala) ili bez suspenzije, ali sve kao i do sad.

Najbolje bi bilo da UEFA istoga dana kada suspendira savez postavi nove ljude sa vec napisanim (predlaganim) statutom. U tom slucaju, novi clanovi novog saveza bi trebali odmah regulisati lige, reprezentacije, ocistiti fudbal od korumpiranih. Ako FSRS odbije ucestvovati u takvom savezu, onda smo negdje gdje sto smo bili '95. (samo sa malo vise iskustva). S pravim ljudima, a ne bijelosvijetskim lopovima i muljatorima.
Cisto sumnjam da bi UEFA poslije svega primila FSRS kao ravnopravnog clana.
burek_in_space

#1522 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by burek_in_space »

Jedan konstitutivni ban ti se smijeshi, na duzhi vremenski period.
1946 wrote: Malo ti je nedorečena anketa. Ja, u globalu, nisam za suspenziju, ali ako ostane nepromijenjeno stanje onda jesam. I šta sad da ja odgovorim ovdje :D
Samo sam napravio anketu onako kako sam zamoljen. Ako imash neki prijedlog kako da izgleda izmijenjena anketa, pp mi je otvoren. :-D
palermo

#1523 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by palermo »

505sCrtom wrote:
Cisto sumnjam da bi UEFA poslije svega primila FSRS kao ravnopravnog clana.
Nemojte se zajebavati, ako bi cijena novog saveza bila to da FSRS dobije status ravnopravnog člana onda je mnogo skuplja pita od tepsije. Ja sam za djelimičnu suspenziju, sva takmičenja u BiH suspendovati, i svaeznaravno, ali ostaviti,ako je ikako moguće, reprezentaciju. Formirati neko ad hoc radno tijelo koje će biti zaduženo za reprezentaciju.
Suviše je velika stvar reprezentacija da bi se igralo sa njom.
splend

#1524 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by splend »

vala da nas hoce konacno zabraniti. i ovako nam je svejedno, sem sto ce faliti 5-6 tekmi repke godisnje. al manje cemo se sekirati, jer i ovako nikada nigdje nismo otisli, pa vala necemo ni sad :mrgreen: a za neke klubove je to takodjer veliki plus, da nas ne blamiraju po evropi :mrgreen:
burek_in_space

#1525 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by burek_in_space »

Na prijedlog @1946, anketa je malo izmijenjena, a vi slobodno uzmite ucheshce u njoj. :sax:
Locked