Pitanje ateistima

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
travar

#1501 Re: Pitanje ateistima

Post by travar »

Optimus Prime wrote: Goriti u paklu cijelu vjecnost ne zasluzuje niko ziv pa ni Hiltler, ni Staljin.
Svako ko tvrdi da zasluzuje je za mene nemoralan.

Jos kada se uzme u obzir da ´je slobodna volja ustvari samo iluzija onda takav pravni sistem djeluje i vise nego absurdno.
Ma naravno, milioni ljudi pobijeni, pa zašto bi dotični bili kažnjavani.
A šta je to što oni i njima slični zaslužuju?
Čokoladu, "ma uredu je niste vi krivi"...
beautyfool

#1502 Re: Pitanje ateistima

Post by beautyfool »

travar wrote:
Optimus Prime wrote: Goriti u paklu cijelu vjecnost ne zasluzuje niko ziv pa ni Hiltler, ni Staljin.

Jos kada se uzme u obzir da ´je slobodna volja ustvari samo iluzija onda takav pravni sistem djeluje i vise nego absurdno.
Ma naravno, milioni ljudi pobijeni, pa zašto bi dotični bili kažnjavani.
A šta je to što oni i njima slični zaslužuju?
Čokoladu, "ma uredu je niste vi krivi"...
Cuj samo cokoladu , pa bar hotel sa 3 zvijezdice i licnu poslugu, sto si to ti sebican :P
travar

#1503 Re: Pitanje ateistima

Post by travar »

beautyfool wrote: Cuj samo cokoladu , pa bar hotel sa 3 zvijezdice i licnu poslugu, sto si to ti sebican :P
Ma puno im je to, da se ne uobraze :D
Ateista

#1504 Re: Pitanje ateistima

Post by Ateista »

travar wrote:
Ateista wrote: Poenta je u tome sto pravila nisu postena i sto ne vidim uopste potrebu za takvom igrom, nisam trazio ni da me stvara ni da me stavlja u ovu igru koja nema nikakvu svrhu, pogotovo sto sam vec odavno dokazao da ne postoji slobodna volja pa time igra gubi smisao.
Dokazao, gdje, kako, šta....
Ljudi i ljudi koji se bave slobodnom voljom (sa stanovišta religije) se slažu da je to jedno od kompleksnijih pitanja i još ništa nisu dokazali, već se samo spekuliše, ali eto ti si dokazao, čestitam.
Kako to pravila nisu poštena, vjeruj dobićeš= nagradu, ne vjeruj=zaslužuješ kaznu, učini dobro djelo=dobiješ nagradu, uradi loše djelo=zaslužuješ kaznu, plain and simple, ili bi ti radi šta hoćeš=bićeš ionako nagrađen?
Pa fino, ne postoji ni najobicnija teorija kako bi bilo moguce imati slobodnu volju, bila je citava tema o tome i niko nije imao ni teoriju, a evo i sad sam postavio to pitanje kad ima i novih clanova i opet niko ne moze dati ni najobicniju teoriju, to je jednostavno paradoks - u trenutku kada je neko rodjen/stvoren, da bi napravio bilo kakav izbor, mora imati neke kriterije i sistem vrijednosti na osnovu kojeg ce donijeti taj izbor. Paradoks je da neko bez ikakvih kriterija donese odluku svojom voljom jer ako nema kriterija nema ni svoje volje, a ako se rodi sa svojom voljom onda mu je ona na neki nacin predodredjena i nje njegov izbor - potpuni paradoks koji nema rjesenja.

Cak i kada se zanemari sve ovo sto sam napisao, dovoljno je to sto nemaju svi iste predispozcije da postanu vjernici pa da pravila igre nisu postena, cak i ako kaze i nagrade nisu iste, nije posteno to sto se neko rodi u muslimanskoj a neko u recimo jevrejskoj porodici.
Da ne govorimo o tome sto nije posteno da je najvaznije pravilo igre slijepo vjerovati u nesto za sta nema pravih dokaza a pri tome ima jos toliko raznih religija koja nude slicna objasnjenja i slicne nagrade. Cak su i mnogi vjercnici rekli da se vjeruje srcem a ne razumom i logikom, sto pokazuje koliko je vjerovanje subjektivno i koliko je to besmisleno da ono bude glavno pravilo na osnovu kojeg ce se odlucivati hoce li neko ici u raj ili u pakao.

Donekle bih mogao prihvatiti da se bog redovno pojavljuje i daje nam jasne dokaze svog postojanja, te da su mu najvazniji nasi postupci i nase namjere a ne da mu je zadovoljavanje vlastitog ponosa nasim pokoravanjem vjerovanjem u njega bitnije od toga kakve cemo osobe biti...
sarajlija8888

#1505 Re: Pitanje ateistima

Post by sarajlija8888 »

Goriti u paklu cijelu vjecnost ne zasluzuje niko ziv pa ni Hiltler, ni Staljin.

jelde jadni hitler...ovim si sve rekao...ne moras vise govorit...pitaj jednu majku jednog ubijenog od strane hitlera rece ti da ima vise od vjenocsti u paklu ona bi hitleru vise pozeljela,a njih milone majki...

i ti mi nashao ovdje govorit o moralu i o Bogu potrcko jedan...ako si vec ateista onda barem pazi sta pricas da ne osramotis ostale ateiste...
cuj za tebe je nemoralan..ko si to ti matere ti...mis mali koji sjedi u mracnoj sobi i govori o Bogu,a ne znash ni pertle zavezat...kakav bezobrazluk i to otvoreni..nasao si mi ovdje govorit o hitleru..sta je sljedece?pocet ces govorit kako je hitler bio ljudina stoko jedna...

i ajd sad dosta pitanja vec se bacite na odgovore ateisti..tema je pitanje ateistima,ako imate pitanja muslimanima otvorite svoju temu!
ovdje vise vidim pitanja muslimanima nego ateistima a vise ima muslimana sto dokazuje ko je u sumnji u tome ''ko si sta si gdje si odakle si''
primitivac

#1506 Re: Pitanje ateistima

Post by primitivac »

samo da kazem da sve ateiste treba protjerat iz BiH,ili jos bolje pobit ko zeceve :D

smrt komunizmu i komunjarama
beautyfool

#1507 Re: Pitanje ateistima

Post by beautyfool »

Diskusija me malo posjeti na suru broj 6. Al-An'am pa eto, toplo je preporucujem :D
Selam alejkum
madner

#1508 Re: Pitanje ateistima

Post by madner »

Nego sto je bilo misljenje islamskih autoriteta o Hici?

Onih iz tog doba naravno :D
beautyfool

#1509 Re: Pitanje ateistima

Post by beautyfool »

madner wrote:Nego sto je bilo misljenje islamskih autoriteta o Hici?

Oooo ehlen we sehlen madneru, Ateist te stalno pominje, mora da si mu puno nedostajao :D
madner

#1510 Re: Pitanje ateistima

Post by madner »

beautyfool wrote:

Oooo ehlen we sehlen madneru, Ateist te stalno pominje, mora da si mu puno nedostajao :D
lamse beautyfool, kako ide epp?
beautyfool

#1511 Re: Pitanje ateistima

Post by beautyfool »

madner wrote:
beautyfool wrote:

lamse beautyfool, kako ide epp?
:lol: nije lose, vidis i sam :lol:
Optimus Prime

#1512 Re: Pitanje ateistima

Post by Optimus Prime »

sarajlija8888 wrote:Goriti u paklu cijelu vjecnost ne zasluzuje niko ziv pa ni Hiltler, ni Staljin.

jelde jadni hitler...ovim si sve rekao...ne moras vise govorit...pitaj jednu majku jednog ubijenog od strane hitlera rece ti da ima vise od vjenocsti u paklu ona bi hitleru vise pozeljela,a njih milone majki...

i ti mi nashao ovdje govorit o moralu i o Bogu potrcko jedan...ako si vec ateista onda barem pazi sta pricas da ne osramotis ostale ateiste...
cuj za tebe je nemoralan..ko si to ti matere ti...mis mali koji sjedi u mracnoj sobi i govori o Bogu,a ne znash ni pertle zavezat...kakav bezobrazluk i to otvoreni..nasao si mi ovdje govorit o hitleru..sta je sljedece?pocet ces govorit kako je hitler bio ljudina stoko jedna...

i ajd sad dosta pitanja vec se bacite na odgovore ateisti..tema je pitanje ateistima,ako imate pitanja muslimanima otvorite svoju temu!
ovdje vise vidim pitanja muslimanima nego ateistima a vise ima muslimana sto dokazuje ko je u sumnji u tome ''ko si sta si gdje si odakle si''
Naravno da sam nasao govoriti o moralu i o bogu.
To da neduzni ljudi provedu vjecnost u paklu jednostavno nije moralna odluka.

Dakle takav bog jednostavno nije moralan. Cisav sistem je nemoralan i nepravedan i svi koji misle da bi i ja trebao citavu vjecnost goriti u paklu, zato sto nigdje ne vidim dokaze da bog postoji, je u istoj mjeri nemoralan kao i taj bog.
Optimus Prime

#1513 Re: Pitanje ateistima

Post by Optimus Prime »

primitivac wrote:samo da kazem da sve ateiste treba protjerat iz BiH,ili jos bolje pobit ko zeceve :D

smrt komunizmu i komunjarama
Da li komentarisati ljude koji ne znaju razliku izmedju komumizma i ateizma.
sarajlija8888

#1514 Re: Pitanje ateistima

Post by sarajlija8888 »

da li komentarisati vasa pitanja za muslimane u temi pitanja ateistima
da li komentarisati ovog lika koji govori da je hitler neduzan
vipostavljate samo pitanja i pitanja na koja su davno dobijena rjesenja,vas problem sto ga ne prihvatate..ocetel postavljat jedno te isto pitanje muslimanima sve dok vam ne kazu da bi vas otjerali i rekli nema Boga?
naime ovo je tema pitanje ateistima
zelim vase misljenje o bjeloguzoj(ona ptica sto pravi gnijezdo na 70 stepeni ako se sjecate) ili npr solarni sistem harmonija u njemu i u vasem tijelu itd...
Big Boy
Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.

#1515 Re: Pitanje ateistima

Post by Big Boy »

Sta ako...

Spominjemo neka ljudska dostignuca u nauci i definicije koje su ljudi vremenom napravili i uvodimo ih u konflikt s nekim teorijama trazeci u tome naucne dokaze !? Sjetimo li se ikad da mozda ne baratamo dovoljnim brojem informacija i sta ako... ono sto mi smatramo sigurnim nije uopste tako kako nam na prvu izgleda.

Ljudi su u proslosti dokazivali mnoge stvari za koje je vrijeme pokazalo koliko su u krivu. Sta ako... nemamo odgovarajucu referentnu osnovu s koje bi se mogli adekvatno upustiti u ovakvu raspravu ?

- Kako da vjerujem u Boga kad niko ne zna koliko je visoko taj Bog?
- Sta je visina?
- Po ljudskim definicijama, vertikalno rastojanje neke tacke od horizontalne ravni. Zajedno sa sirinom i duzinom predstavlja tri dimenzije nekog tijela.
- Kako se mjeri ta tvoja visina?
- U metrima.
- Sta je metar?
- Cedrdesetmilioniti deo Zemljinog meridijana.
- Ko je to izracunao?
- Covjek.
- Moze li covjek da se rodi bez misli o metru?
- Moze.
- Znaci, nije Bog stvorio metar, nego covjek.
- Tacno.
- Kako onda Tvorca covjeka da izmjeris covjekovom tvorevinom?
- Tesko...
- Nikako!

- Kako da vjerujem u Boga kad ne znam koliko je tezak Bog?
- Sta je tezina?
- Proizvod mase tijela i ubrzanja zemljine teze.
- Kako se mjeri masa?
- U kilogramima?
- Sta je kilogram?
- Masa jednog kubnog decimetra vode na cetiri celzijusova stepena.
- Sta je decimetar, sta jedan, a sta kubni; sta je voda, sta stepen, a sta Celzijus?
- Ali... u Parizu postoji etalon kilograma napravljen od iridijuma i platine.
- Ko je to napravio?
- Covjek.
- Moze li covjek da zivi bez znanja o kilogramu?
- Moze.
- Znaci nije Bog izmjerio kilogram, nego covjek.
- Tacno.
- Kako onda da izvagas ljudskom mjerom Onoga Koji ce da vaga cijelom ljudskom rodu?
- Tesko...
- Nikako!

- Kako da verujem u Boga kad ja ne mogu da dokucim koliko vremena traje taj Bog?
- Sta je vrijeme?
- Vrijeme je redoslijed dogadjaja koji se dozivljavaju kao proslost, sadasnjost i buducnost nastajanja i prolazenja tih dogadjaja.
- Kako se mjeri to vrijeme?
- U sekundama.
- Sta je sekunda?
- Sekunda je 1/86400 dio trajanja obrtanja Zemlje oko svoje ose.
- Da li je i dan izdjelio covjek uz pomoc instrumenata koje je napravio i u koje se kune?
- Jeste.
- Moze li covjek da se rodi, zivi i umre bez da spozna sta znaci sekunda?
- Moze.
- Znaci nije Bog proracunao koliko traje vrijeme, vec je covjek definisao sekundu da bi lakse ukalupio redoslijed dogadjaja?
- Tacno.
- Kako onda mislis da izmjeris Bozju vjecnost postojanja bijednom sekundom vlastitog trajanja?
- Tesko...
- Nikako!

- Ali... kako da ja vjerujem u Boga kad ga nikad nisam vidjeo sopstvenim ocima?
- A jesi li ikad vidjeo svojim ogranicenim ocima sjeverni pol, strukturu jezgra atoma ili mozda unutrasnjost vlastitog srca?
- Nisam.
- Pa ipak vjerujes da postoji sjeverni pol, da elektroni kruze oko protona i da tvoje srce ima dvije pretkomore i dvije komore?
- Vjerujem.
- Kako vjerujes kad ni to nisi vidjeo svojim ocima ili osjetio svojim culima?
- Ne mogu ljudske oci sve da sagledaju!
- Tacno... Tu lezi i odgovor na tvoje sumnje... ;-)
Optimus Prime

#1516 Re: Pitanje ateistima

Post by Optimus Prime »

sarajlija8888 wrote:da li komentarisati vasa pitanja za muslimane u temi pitanja ateistima
da li komentarisati ovog lika koji govori da je hitler neduzan
vipostavljate samo pitanja i pitanja na koja su davno dobijena rjesenja,vas problem sto ga ne prihvatate..ocetel postavljat jedno te isto pitanje muslimanima sve dok vam ne kazu da bi vas otjerali i rekli nema Boga?
naime ovo je tema pitanje ateistima
zelim vase misljenje o bjeloguzoj(ona ptica sto pravi gnijezdo na 70 stepeni ako se sjecate) ili npr solarni sistem harmonija u njemu i u vasem tijelu itd...
Da nije bog tu harmoniju stvorio?

Niko nije rekao da je Hitler neduzan, kriv je i reba ga kazniti ali ne time sto ce citavu vjecnosti gorjeti u paklu. Jer kakav god da je bio vi vjerujete da ga je bog takvog napravio. U biti mozda Hitler nije ni mogao drugacije, bog mu dao takve gene i smjestio ga u takvu sredinu i iz njega je nastao monstrum.
Ali u u krajnjem slucaju on nije ni bitan za ovu diskusiju, bitno je sam to da i neduzni ljudi koji nisu ubili nikog, niti ucilili nazao ikom, po tom sistemu moraju cijelu vjecnost gorjeti u paklu samo zato sto nisu vjerovali u price koje su im neki ljudi ispricali, ili nisu pogodile pravu religiju od njih hejbet koje postoje.

A sto e tice harmonije, to je rezultat pocetne inflacije prostora i djelovanja 4 elementarne sile: gravitacije, elektromagnetne sile, slabe i jake nuklearne sile.
smajkan

#1517 Re: Pitanje ateistima

Post by smajkan »

Big Boy wrote:
- Kako da verujem u Boga kad ja ne mogu da dokucim koliko vremena traje taj Bog?
- Sta je vrijeme?
- Vrijeme je redoslijed dogadjaja koji se dozivljavaju kao proslost, sadasnjost i buducnost nastajanja i prolazenja tih dogadjaja.
- U sekundama.
- Sta je sekunda?
- Da li je i dan izdjelio covjek uz pomoc instrumenata koje je napravio i u koje se kune?
- Jeste.
- Moze.
- Znaci nije Bog proracunao koliko traje vrijeme, vec je covjek definisao sekundu da bi lakse ukalupio redoslijed dogadjaja?
- Tacno.
- Kako onda mislis da izmjeris Bozju vjecnost postojanja bijednom sekundom vlastitog trajanja?
- Tesko...
- Nikako!
Pa sto se onda koristi "ljudsko" vrijeme za odredjivanje kad se klanjaju namazi, kad dolazi ramazan, koliko traje koji praznik?
Optimus Prime

#1518 Re: Pitanje ateistima

Post by Optimus Prime »

Big Boy wrote:Sta ako...

Spominjemo neka ljudska dostignuca u nauci i definicije koje su ljudi vremenom napravili i uvodimo ih u konflikt s nekim teorijama trazeci u tome naucne dokaze !? Sjetimo li se ikad da mozda ne baratamo dovoljnim brojem informacija i sta ako... ono sto mi smatramo sigurnim nije uopste tako kako nam na prvu izgleda.

Ljudi su u proslosti dokazivali mnoge stvari za koje je vrijeme pokazalo koliko su u krivu. Sta ako... nemamo odgovarajucu referentnu osnovu s koje bi se mogli adekvatno upustiti u ovakvu raspravu ?

- Sta je visina?
- Po ljudskim definicijama, vertikalno rastojanje neke tacke od horizontalne ravni. Zajedno sa sirinom i duzinom predstavlja tri dimenzije nekog tijela.
- U metrima.
- Sta je metar?
- Ko je to izracunao?
- Covjek.
- Moze.
- Tacno.
- Tesko...
- Nikako!

- Sta je tezina?
- Kako se mjeri masa?
- U kilogramima?
- Sta je kilogram?
- Sta je decimetar, sta jedan, a sta kubni; sta je voda, sta stepen, a sta Celzijus?
- Ko je to napravio?
- Covjek.
- Moze.
- Tacno.
- Kako onda da izvagas ljudskom mjerom Onoga Koji ce da vaga cijelom ljudskom rodu?
- Tesko...
- Nikako!

- Sta je vrijeme?
- U sekundama.
- Sta je sekunda?
- Jeste.
- Moze.
- Tacno.
- Tesko...
- Nikako!

- Ali... kako da ja vjerujem u Boga kad ga nikad nisam vidjeo sopstvenim ocima?
- A jesi li ikad vidjeo svojim ogranicenim ocima sjeverni pol, strukturu jezgra atoma ili mozda unutrasnjost vlastitog srca?
- Nisam.
- Pa ipak vjerujes da postoji sjeverni pol, da elektroni kruze oko protona i da tvoje srce ima dvije pretkomore i dvije komore?
- Vjerujem.
- Kako vjerujes kad ni to nisi vidjeo svojim ocima ili osjetio svojim culima?
- Ne mogu ljudske oci sve da sagledaju!
- Tacno... Tu lezi i odgovor na tvoje sumnje... ;-)
kad djelovanje boga izmjeris statisticki kroz manji mortalitet vjernika koji su se molili bogu da prezive neku opaku bolest, tek onda mozes da vrsis takve usporedbe.
Iako atom ne vidimo, znamo sa ogromnom vjerovatnocom da je tu jer nam sva mjerenja ukazuju na to.
sarajlija8888

#1519 Re: Pitanje ateistima

Post by sarajlija8888 »

''Niko nije rekao da je Hitler neduzan, kriv je i reba ga kazniti ali ne time sto ce citavu vjecnosti gorjeti u paklu.''

rekao sam kad bi pitao majku ubijenog jevreja kojeg je mucio a zatim ubio hitler...a njih ima milione majki...i kada bi im rekao da ce hitler bit vjecno u paklu,oni bi ti rekli da postoji nesto vise od vjenocsti od pakla one bi to njemu pozeljele...budi siguran u to...

''A sto e tice harmonije, to je rezultat pocetne inflacije prostora i djelovanja 4 elementarne sile: gravitacije, elektromagnetne sile, slabe i jake nuklearne sile.''

pitanje nije uzrok vec nacin...nacin dokazuje da mora postojat Bog...

i sta je sa bjeloguzom?

P.S...ne citirajte 100 kilometarski post da bi rekli dvije bespotrebne rijeci
sarajlija8888

#1520 Re: Pitanje ateistima

Post by sarajlija8888 »

smajkan wrote:
Big Boy wrote:
- Sta je vrijeme?
- U sekundama.
- Sta je sekunda?
- Jeste.
- Moze.
- Tacno.
- Tesko...
- Nikako!
Pa sto se onda koristi "ljudsko" vrijeme za odredjivanje kad se klanjaju namazi, kad dolazi ramazan, koliko traje koji praznik?
kako glupo pitanje...pa cime ces se onda matereti koristit?sto je uopste onda izmisljeno vrijeme?
nije izmisljeno da pomocu njega spoznas Boga vec zbog takvih stvari sto si nabrojao itd...
oktobar07

#1521 Re: Pitanje ateistima

Post by oktobar07 »

Big Boy wrote:Sta ako...

- Sta je visina?
- U metrima.
- Sta je metar?
- Ko je to izracunao?
- Covjek.
- Moze.
- Tacno.
- Tesko...
- Nikako!

- Sta je tezina?
- Kako se mjeri masa?
- U kilogramima?
- Sta je kilogram?
- Ko je to napravio?
- Covjek.
- Moze.
- Tacno.
- Tesko...
- Nikako!

- Sta je vrijeme?
- U sekundama.
- Sta je sekunda?
- Jeste.
- Moze.
- Tacno.
- Tesko...
- Nikako!
nisam neki vjernik, ali na sve ovo gore napisano "sta ako" se moze postaviti i sljedece kontra-pitanje:

sta ako je bog sve unaprijed vec odredio sta ce covjek izmisliti, a sta ne?
znaci ko kaze da je sekundu, visinu i tezinu izmislio covjek, ako je vec unaprijed odredjeno da covjek dodje do tog saznanja?
ovo mi vise spada u kategoriju "logika" nego religija :)
Optimus Prime

#1522 Re: Pitanje ateistima

Post by Optimus Prime »

sarajlija8888 wrote:''Niko nije rekao da je Hitler neduzan, kriv je i reba ga kazniti ali ne time sto ce citavu vjecnosti gorjeti u paklu.''

rekao sam kad bi pitao majku ubijenog jevreja kojeg je mucio a zatim ubio hitler...a njih ima milione majki...i kada bi im rekao da ce hitler bit vjecno u paklu,oni bi ti rekli da postoji nesto vise od vjenocsti od pakla one bi to njemu pozeljele...budi siguran u to...

''A sto e tice harmonije, to je rezultat pocetne inflacije prostora i djelovanja 4 elementarne sile: gravitacije, elektromagnetne sile, slabe i jake nuklearne sile.''

pitanje nije uzrok vec nacin...nacin dokazuje da mora postojat Bog...

i sta je sa bjeloguzom?

P.S...ne citirajte 100 kilometarski post da bi rekli dvije bespotrebne rijeci
Rekao sam da Hitler uopste nije tema. Ako vec imas zelju da komentarises onda nam reci sta ti mislis o tome da li neduzni skeptici zasluzuju da gore vjecno u paklu. Ali iznesi cisto tvoje misljenje, ne ono sto ti bog propagira.

A nacin ni u najmanju ruku ne dokazuje da mora postojati bog, samo dokazuje da mora postojati neko objasnjenje.

Zasto ljudi misle da kreator mora postojati sam ti neki dan objasnio na ovoj temi.
Last edited by Optimus Prime on 19/08/2009 22:29, edited 1 time in total.
andrija2007

#1523 Re: Pitanje ateistima

Post by andrija2007 »

Jeli ono Grunf iz Alan Forda izjavio: Bolje biti kreator nego modni kreator!
Optimus Prime

#1524 Re: Pitanje ateistima

Post by Optimus Prime »

andrija2007 wrote:Jeli ono Grunf iz Alan Forda izjavio: Bolje biti kreator nego modni kreator!
Ako uzivas u mucenju jedinki tvoje kreacije onda sigurno.
smajkan

#1525 Re: Pitanje ateistima

Post by smajkan »

sarajlija8888 wrote:
smajkan wrote:
Big Boy wrote:
- Sta je vrijeme?
- U sekundama.
- Sta je sekunda?
- Jeste.
- Moze.
- Tacno.
- Tesko...
- Nikako!
kako glupo pitanje...pa cime ces se onda matereti koristit?sto je uopste onda izmisljeno vrijeme?
nije izmisljeno da pomocu njega spoznas Boga vec zbog takvih stvari sto si nabrojao itd...
Zasto je glupo pitanje? Ako je Kur'an Bozija rijec, a vrijeme ljudski koncept, zasto je Bog koristio ljudski koncept vremena u Kur'anu?
Locked