perfekcionista1 wrote:Ti ne diskutujes jer nemas pojma o ovoj temi. Diskusija se vodi argumentima. Inace jedina teza koju zagovornici vakcine ponavljaju jeste da vakcina moze uzrokovati stetne posljedice ali u rijetkim slucajevima. Vele procenat koristi i stete je u korist vakcine. O tome se da diskutovati. A vi ovdje uopste niste ni znali da vakcina moze izazvati ista osim malog osipa ili temperature.cyprus wrote:
I ti nešto raspravljaj s njim
Ja sam inače vrlo raspoložen za diskusiju sa drugim ljudima... Međutim, kada je riječ o sektašima (što neko reče), nema to nikakvog smisla...
Hajde i da pokušam, znam da je džabe, ti ćeš i dalje verglati svoje, ali evo, čisto da ne bude da nisam pokušao...
Kakvi bolan tvoji argumenti? To što zoveš argumentima su ništa drugo nego floskule kojima su ti konspiracijski youtube kanali, facebook stranice i literatura isprali mozak... Koliko je tvoje stvarno poznavanje materije govori i kolosalna provala o ospicama... To ti je otprilike kao da se predstaviš kao veliki poznavatelj historije, a onda se začudiš kad saznaš da Indijanci nemaju veze sa Indijom...
Ja nisam ekspert iz medicine, biologije, imunologije ili bilo čega sličnog... Nisi ni ti, kao ni tvoje kolege iz sekte... Ipak, osnovna razlika između nas je što ja i ne pokušavam biti ekspert, dok vi mislite da se to postoje tako što ćete pročitati nekoliko članaka na internetu... Još ako pročitate i kakvu knjigu koja je na fonu vaših ubjeđenja (stečenih na internetu), ih, onda vam djeluje da vašem znanju nema kraja... Svi drugi su glupani ispranih mozgova od strane mainstream medija, samo ste vi progledali i samo vi razmišljate svojom glavom... I onda krećete u misiju otvaranja očiju priglupom puku, tj. ovčicama koje nisu svjesne ničega i koje vjeruju da se protiv njih ne kuje nikakva urota...
Dakle, kao što rekoh - ja naročitog medicinskog znanja nemam, niti se mogu šicati nekim medicinskim argumentima (ponavljam, medicinskog znanja nemaš ni ti - posjeduješ samo floskule pokupljene iz konspiracijskih izvora dezinformacija)... Međutim, posjedujem u najmanju ruku neku prosječnu sposobnost rasuđivanja o svijetu koji me okružuje i vjerodostojnosti različitih izvora informacija... Ako 99,kusur % doktora tvrdi jedno, a sumnjivi youtube kanal tvrdi drugo, meni jebiga nije teško odlučiti kome vjerovati... Ako 99,kusur % naučnika tvrdi jedno, a anonimne kreature druge, opet ista stvar... Ako maltene sve i jedan naučni rad ide u prilog tvrdnje da vakcine ne izazivaju autizam, koji jebeni razlog imam da to odbacim i vjerujem kojekakvim hohštaplerima iz ćiribu-ćiriba spektra? Dakle, kakvu to logiku i razum čovjek mora imati da pomisli da milioni doktora, naučnika, medicinskih radnika i ekperata iz relevantnih oblasti lažu i žele nanijet zlo mom djetetu, a ta šaka opskurnih likova su eto jedini dobronamjerni...
Naravno, prije nego sam postao otac prošle godine, nastojao sam da se dobro informišem o vakcinama... Pa sam se raspitao i pročitao više tekstova i sa naučne i sa konspiracijske strane, jer jebiga, nije mi svejedno, dijete je to... I mogu ti reći da mi uopšte nije bilo teško razlučiti koja priča više drži vodu... Pogotovo kad su u priču ušli argumenti poput "potreba za reduciranjem svjetske populacije"