Pogotovo izrečene u amfiteatru Parlamenta FBiH...SBiH, pa sam svoj majstor? Trebaju čovjeku pare, nemreš živit samo od plaće univerzitetskog profesora i novinskih honorara...principijelno politički dokraja...A i Tarik Haverić je moralna nano-gromadica koja je našla sebi zakrpicu u moralnom Tunji...sve u svemu: nek se narod zaigra i razonodi...moj intelektualac je bolji i pošteniji od tvog intelektualca...Đuro Đušnjić se okreće u kaburu k'o čekrk...ultima_palabra wrote:za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:Tunjo će za porciju pačeta kod Hadžibajrića napisati šta god poželiš![]()
Marko Darinkin je svašta napisao, ali neke rečenice su zaslužile da se pamte hiljadu godina...
Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
Moderator: anex
- arzuhal
#1501 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
- ultima_palabra
#1502 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
Za ono spuštanje Brankoviću u Parlamentu, halalim mu prostituisanje u SBiHarzuhal wrote:Pogotovo izrečene u amfiteatru Parlamenta FBiH...SBiH, pa sam svoj majstor? Trebaju čovjeku pare, nemreš živit samo od plaće univerzitetskog profesora i novinskih honorara...principijelno politički dokraja...A i Tarik Haverić je moralna nano-gromadica koja je našla sebi zakrpicu u moralnom Tunji...sve u svemu: nek se narod zaigra i razonodi...moj intelektualac je bolji i pošteniji od tvog intelektualca...Đuro Đušnjić se okreće u kaburu k'o čekrk...ultima_palabra wrote:za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:Tunjo će za porciju pačeta kod Hadžibajrića napisati šta god poželiš![]()
Marko Darinkin je svašta napisao, ali neke rečenice su zaslužile da se pamte hiljadu godina...
- arzuhal
#1503 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
Tebe čovjek baš s mrvom može zadovoljitultima_palabra wrote:Za ono spuštanje Brankoviću u Parlamentu, halalim mu prostituisanje u SBiH
- ultima_palabra
#1504 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
Pa šta ćeš, taki vakat došoarzuhal wrote:Tebe čovjek baš s mrvom može zadovoljitultima_palabra wrote:Za ono spuštanje Brankoviću u Parlamentu, halalim mu prostituisanje u SBiH
-
neki
#1505 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
ludilo...danas su objavili intervju s Ekremom Jevricem
dno dna
dno dna
-
Blobi
#1506 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
Onaj, ovdje se govori pretezno o Avazu i Oslobodjenju, i navode se razni argumenti i protiv jednih i protiv drugih.
Ja imam isto tako nekoliko:
- Oslobodjenje - 16 stranica sa reklamama, najavom programa i smrtovnicama.
- Avaz - nikad ispod 40.
Provjereno (imam rodbinu koja je zaposlena i u Oslobodjenju, i u Avazu). Plate u Avazu, za razliku od Oslobodjenja, su redovne i visocije.
S druge strane, po cemu bi jedan klasicni ratni profiter, prijeratni prodavac farmerki na markalama, a koji je svoje sape u ratu stavio na sve sto je mogao - Hilmo Selimovic, bio bolji od Fahre?
Gdje su stotine MILIONA maraka koje su kao donacije pristizale Oslobodjenju u toku i poslije rata? Gdje su sad te pare? Pa po mom misljenju, sada bi po gradu trebali biti tornjevi Oslobodjenja, ne Avaza.
Hilmo i Fahro, ocito je, koriste svoj list da se itekako prepucavaju. Medjutim... Cinjenica je (a vi se zapitajte) da:
Hilmo = Mims, Klas, Sprind, Pivara, i Bog zna sta sve jos.
Fahro = A Roto Press.
Pitajte samo uposlenike Klasa sta misle o svom "gazdi", tajkunu gladnih ociju kojem se fucka za druge pa im isplacuje neredovni minimalac.
Zasto bih ja trebao sada kupiti Oslobodjenje? Sto je list postojao i prije rata? Ako vec na sceni postoje te dvije novine, ne zelim svoju marku dati onom vecem lopovu, a to je Hilmica.
- Avaz - nikad ispod 40.
Provjereno (imam rodbinu koja je zaposlena i u Oslobodjenju, i u Avazu). Plate u Avazu, za razliku od Oslobodjenja, su redovne i visocije.
S druge strane, po cemu bi jedan klasicni ratni profiter, prijeratni prodavac farmerki na markalama, a koji je svoje sape u ratu stavio na sve sto je mogao - Hilmo Selimovic, bio bolji od Fahre?
Gdje su stotine MILIONA maraka koje su kao donacije pristizale Oslobodjenju u toku i poslije rata? Gdje su sad te pare? Pa po mom misljenju, sada bi po gradu trebali biti tornjevi Oslobodjenja, ne Avaza.
Hilmo i Fahro, ocito je, koriste svoj list da se itekako prepucavaju. Medjutim... Cinjenica je (a vi se zapitajte) da:
Fahro = A Roto Press.
Pitajte samo uposlenike Klasa sta misle o svom "gazdi", tajkunu gladnih ociju kojem se fucka za druge pa im isplacuje neredovni minimalac.
Zasto bih ja trebao sada kupiti Oslobodjenje? Sto je list postojao i prije rata? Ako vec na sceni postoje te dvije novine, ne zelim svoju marku dati onom vecem lopovu, a to je Hilmica.
-
HORN1
#1507 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
Pa možda ljudi primaju bolju platu zbog takvog pisanja. Šalu na stranu mnogi se mogu složiti da u ovoj zemlji nemogu pravi biznismeni poslovati da ih ne uništi korumpirana vlast i sistem koji je stvorila takva politička vlast.kakavdanakneiskustvu wrote:Blobi wrote:Onaj, ovdje se govori pretezno o Avazu i Oslobodjenju, i navode se razni argumenti i protiv jednih i protiv drugih.![]()
- Avaz - nikad ispod 40.
Fahro = A Roto Press.
a da malo pogledaš tekstove u tim novinama,pa da vidiš da u avazu većinom bukvalno pljuju po ljudima koji smetaju vlasniku avaza
Možda su jedino stranci moćni da se odupru ovakvom sistemu, narovno nisu svi samo oni koji imaju jaku zaleđinu mogu se nositi sa našim političkim smicalicama. Da nemamo ovakve postavke u državi mogli bi odrediti tko je kakav, ovako možda ima i ispravnih ali se radije prilagode nemoralnim postavkama nego da propadnu.
Pa u ovakvoj situaciji za nas su svi krivi i osuđujemo sve koji su sebi uzeli pravo da se prilagode ovom sistemu koji obavezno zahtijeva od poslodavca nemilosrdno ponašanje prema zaposlenima ili će propasti, dok na drugoj strani politička vlast koja je pravi generator ovakvog stanja glumi da se zalaže za određene standarde a u stvari takvo joj je ponašanje i potrebno da može na razne načina reketariti privrednike.
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#1508 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
Džaba ti pišeš sve to, kada su ljudi nakačeni na naslove, i vjeruju novinarima kao seoskim vračevima u stara vremena.Osim toga, i kritika je nekim ljudima hobi, tako da često oni koji kritikuju predstavljaju najvjernije pratioce likova & djela maltene čitavih redakcija.HORN1 wrote:
Pa možda ljudi primaju bolju platu zbog takvog pisanja. Šalu na stranu mnogi se mogu složiti da u ovoj zemlji nemogu pravi biznismeni poslovati da ih ne uništi korumpirana vlast i sistem koji je stvorila takva politička vlast.
Možda su jedino stranci moćni da se odupru ovakvom sistemu, narovno nisu svi samo oni koji imaju jaku zaleđinu mogu se nositi sa našim političkim smicalicama. Da nemamo ovakve postavke u državi mogli bi odrediti tko je kakav, ovako možda ima i ispravnih ali se radije prilagode nemoralnim postavkama nego da propadnu.
Pa u ovakvoj situaciji za nas su svi krivi i osuđujemo sve koji su sebi uzeli pravo da se prilagode ovom sistemu koji obavezno zahtijeva od poslodavca nemilosrdno ponašanje prema zaposlenima ili će propasti, dok na drugoj strani politička vlast koja je pravi generator ovakvog stanja glumi da se zalaže za određene standarde a u stvari takvo joj je ponašanje i potrebno da može na razne načina reketariti privrednike.
Kritike novina se često pretvaraju u suprotnost i besmislenu opsesiju vrijeđanja novinara iz čiste zabave i frustracije.Sva priča se počinje svoditi na Avaz i Oslobođenje, koji su realno prosječne novine, i svako posebno seciranje na koncu prelazi u besmisao.
- Control panel
#1509 Re: Jos jedan Avazov biser :)
jeli se pise preDplata ili preTplata.
na avazu koji je na pretplati pise peDplata!?
ja koliko znam, a nisam neki strucnjak pise se pretplata.
-
tabloid
#1511 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Ja sam tvorac najprodavanijeg proizvoda u BiH - “Dnevnog avaza”. Mi smo već proslavili jubilej izlaska 5.000 brojeva, dakle više od 5.000 dana čitaju nas građani ove zemlje. Svaki broj smo prodali u 50.000 primjeraka i samo na bazi prodaje u našu kompaniju je ušlo dakle 250 miliona KM. Ako znate da je još toliko ušlo od marketinga, to je 500 miliona KM. Jasno vam je da u svakoj domaćinskoj kući 20 posto treba ostati u kompaniji koja se vodi legalno i pošteno. Za tih 100 miliona mi smo napravili dvije zgrade uz pomoć kreditnih linija i potpuno je jasno da smo iskoristili blagodeti kapitalizma.
Sta je sa niskotiraznim Oslobodjenjem?I Oslobodjenje ima marketing:Mims, Klas, Sprind, Pivara,i jos poneka.
- seln
#1512 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
Zar nije najprodavaniji proizvod u BiH "Violeta" tariguz? Mada se to moze lahko pomijesati sa ABA3OM....Ja sam tvorac najprodavanijeg proizvoda u BiH - “Dnevnog avaza”.
I Sarajevo je bilo u opsadi 1425 dana...nikakav razlog za slavlje.Mi smo već proslavili jubilej izlaska 5.000 brojeva, dakle više od 5.000 dana čitaju nas građani ove zemlje.
I sav taj novac nije bio dovoljan, vec ste morali uzeti nekoliko miliona nanijecenih za razvoj poljoprivrede?Svaki broj smo prodali u 50.000 primjeraka i samo na bazi prodaje u našu kompaniju je ušlo dakle 250 miliona KM. Ako znate da je još toliko ušlo od marketinga, to je 500 miliona KM. Jasno vam je da u svakoj domaćinskoj kući 20 posto treba ostati u kompaniji koja se vodi legalno i pošteno. Za tih 100 miliona mi smo napravili dvije zgrade uz pomoć kreditnih linija i potpuno je jasno da smo iskoristili blagodeti kapitalizma.
Za pisanje i citanje Oslobodjenja treba biti pismen. Za pisanje i citanje ABA3A je dovoljno biti papak.Sta je sa niskotiraznim Oslobodjenjem?
- Better Man
#1513 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
Ova rečenica je klasična laž i bacanje prašine u oči.tabloid wrote:
Ja sam tvorac najprodavanijeg proizvoda u BiH - “Dnevnog avaza”. Mi smo već proslavili jubilej izlaska 5.000 brojeva, dakle više od 5.000 dana čitaju nas građani ove zemlje. Svaki broj smo prodali u 50.000 primjeraka i samo na bazi prodaje u našu kompaniju je ušlo dakle 250 miliona KM. Ako znate da je još toliko ušlo od marketinga, to je 500 miliona KM. Jasno vam je da u svakoj domaćinskoj kući 20 posto treba ostati u kompaniji koja se vodi legalno i pošteno. Za tih 100 miliona mi smo napravili dvije zgrade uz pomoć kreditnih linija i potpuno je jasno da smo iskoristili blagodeti kapitalizma.
Sta je sa niskotiraznim Oslobodjenjem?I Oslobodjenje ima marketing:Mims, Klas, Sprind, Pivara,i jos poneka.
-
Blobi
#1514 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
Sta je sa nekoliko stotina miliona dolara donacija za Oslobodjenje? Zasto Oslobodjenje nije najtirazniji list?seln wrote:Zar nije najprodavaniji proizvod u BiH "Violeta" tariguz? Mada se to moze lahko pomijesati sa ABA3OM....Ja sam tvorac najprodavanijeg proizvoda u BiH - “Dnevnog avaza”.
I Sarajevo je bilo u opsadi 1425 dana...nikakav razlog za slavlje.Mi smo već proslavili jubilej izlaska 5.000 brojeva, dakle više od 5.000 dana čitaju nas građani ove zemlje.
I sav taj novac nije bio dovoljan, vec ste morali uzeti nekoliko miliona nanijecenih za razvoj poljoprivrede?Svaki broj smo prodali u 50.000 primjeraka i samo na bazi prodaje u našu kompaniju je ušlo dakle 250 miliona KM. Ako znate da je još toliko ušlo od marketinga, to je 500 miliona KM. Jasno vam je da u svakoj domaćinskoj kući 20 posto treba ostati u kompaniji koja se vodi legalno i pošteno. Za tih 100 miliona mi smo napravili dvije zgrade uz pomoć kreditnih linija i potpuno je jasno da smo iskoristili blagodeti kapitalizma.
Za pisanje i citanje Oslobodjenja treba biti pismen. Za pisanje i citanje ABA3A je dovoljno biti papak.Sta je sa niskotiraznim Oslobodjenjem?
Zato sto gdin. Hilmo, sa svojim potrckom Mujom imao da "zavrsi" par fasada na svojoj vili.
- bosanski
#1515 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
De malo odvadi od tih stotina miliona "Oslobođenju". U vrh glave u vrijeme donacija "Oslobođenje" je moglo dobiti nekih desetak miliona. Pare nije pokrao Hilmo kojeg tada nije bilo ni na mapi, nego establišment poratnog oslobođenja. Što se tiče razlike između "Avaza" i "Oslobođenja", to su dvije strane jednog novčića. Oba lista su se uspjela brendirati i u skladu s brendom i pišu. Nnovinari su im manje više isti. U Avazu dobrim dijelom pišu ljudi koji su karijeru stekli u Oslobođenju. Pogledaj im uredniči kadar - sve su to mahom ljudi iz Oslobođenja. Što se tiče tiraža vjerujem da su oba lista tu negdje u deset deka. Obojica vlasnika (Hilmo i Fahro) kroz izmišljeni (veliki i mali) tiraž novina peru pare. Molim te lijepo kako je moguće da avaz održi tiraž od 50.000 primjeraka tokom svih ovih godina kontinuiranog pada tiraža svjetskih printanih medija usljed povećanja broja online pružaoca informacija. Onda taj fahro je jači od warena buffet-a. Kako je uspio održati 50.000 tiraža 2008. i 2009. između je bila recesija usljed koje su desetine hiljada ljudi izgubile posao. i masa stvari o kojima mi se ne da pisati. uglavnom sve te fahrine brojke su po mom skromnom mišljenju - pupa hava. Dok se ne počne provoditi zakon o sprečavanju pranja novca i zakon o oduzimanju ilegalno stečene imovine nema razloga pričati o ovdašnjim tiražima.
- bosanski
#1516 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
Stvarno, poslovni jezik jednog CEO-atabloid wrote:
Svaki broj smo prodali u 50.000 primjeraka i samo na bazi prodaje u našu kompaniju je ušlo dakle 250 miliona KM. Ako znate da je još toliko ušlo od marketinga, to je 500 miliona KM.
Riječnik mu je ko' da pitam zidara da mi napravi temelje. " 1000 maraka za cement i pijesak. U to ti ide 200 maraka armature i na to sve dodaj 50% za ruke. To je 1800 - 2000 maraka."
- seln
#1517 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
Najbolja mu je ova o 250 miliona iz marketinga...haman pa cijela BiH ne investira toliko u marketing.
- bosanski
#1518 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
Od tih 250 miliona, barem 1/5 su osmrtnice...seln wrote:Najbolja mu je ova o 250 miliona iz marketinga...haman pa cijela BiH ne investira toliko u marketing.
Kad malo bolje razmislim to i nije loša poslovna ideja. Objavljivati besplatne dnevne novine samo sa osmrtnicama. Evo Fahro mi već odradio istraživanje tržišta. Samo u fildžan državi stanovnici potroše cirka 2-3 miliona maraka godišnje da se jave da su umrli...
-
Blobi
#1519 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
Fahro je to uspio na racun 80% zrelog stanovnistva koje nema internet/nije informaticki pismeno.bosanski wrote:De malo odvadi od tih stotina miliona "Oslobođenju". U vrh glave u vrijeme donacija "Oslobođenje" je moglo dobiti nekih desetak miliona. Pare nije pokrao Hilmo kojeg tada nije bilo ni na mapi, nego establišment poratnog oslobođenja. Što se tiče razlike između "Avaza" i "Oslobođenja", to su dvije strane jednog novčića. Oba lista su se uspjela brendirati i u skladu s brendom i pišu. Nnovinari su im manje više isti. U Avazu dobrim dijelom pišu ljudi koji su karijeru stekli u Oslobođenju. Pogledaj im uredniči kadar - sve su to mahom ljudi iz Oslobođenja. Što se tiče tiraža vjerujem da su oba lista tu negdje u deset deka. Obojica vlasnika (Hilmo i Fahro) kroz izmišljeni (veliki i mali) tiraž novina peru pare. Molim te lijepo kako je moguće da avaz održi tiraž od 50.000 primjeraka tokom svih ovih godina kontinuiranog pada tiraža svjetskih printanih medija usljed povećanja broja online pružaoca informacija. Onda taj fahro je jači od warena buffet-a. Kako je uspio održati 50.000 tiraža 2008. i 2009. između je bila recesija usljed koje su desetine hiljada ljudi izgubile posao. i masa stvari o kojima mi se ne da pisati. uglavnom sve te fahrine brojke su po mom skromnom mišljenju - pupa hava. Dok se ne počne provoditi zakon o sprečavanju pranja novca i zakon o oduzimanju ilegalno stečene imovine nema razloga pričati o ovdašnjim tiražima.
-
Blobi
#1520 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
To se zove sjecanje na mrtve, ne da se javi da su umrli. Kao da nisi nikad bio u takvoj situaciji. Posljednji selam/pocast/sjecanje na drage osobe.bosanski wrote:Od tih 250 miliona, barem 1/5 su osmrtnice...seln wrote:Najbolja mu je ova o 250 miliona iz marketinga...haman pa cijela BiH ne investira toliko u marketing.
Kad malo bolje razmislim to i nije loša poslovna ideja. Objavljivati besplatne dnevne novine samo sa osmrtnicama. Evo Fahro mi već odradio istraživanje tržišta. Samo u fildžan državi stanovnici potroše cirka 2-3 miliona maraka godišnje da se jave da su umrli...
- bosanski
#1521 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
Tvoja konstatacija dosta govori o profilu Fahrinih čitalaca. Međutim nešto mi tu ne štima da armija od 50.000 nepismenih odvaja 30 maraka mjesečno za Fahru. Prije se tu radi da Fahro ima armiju od 50.000 nepismenih koji randomly kupuju 20.000 primjeraka dnevno a ostatak Fahro sam otkupljuje i upumpava (pere) novac.Blobi wrote:
Fahro je to uspio na racun 80% zrelog stanovnistva koje nema internet/nije informaticki pismeno.
-
zonbirile
#1522 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
-----------------------------Blobi wrote:To se zove sjecanje na mrtve, ne da se javi da su umrli. Kao da nisi nikad bio u takvoj situaciji. Posljednji selam/pocast/sjecanje na drage osobe.bosanski wrote:Od tih 250 miliona, barem 1/5 su osmrtnice...seln wrote:Najbolja mu je ova o 250 miliona iz marketinga...haman pa cijela BiH ne investira toliko u marketing.
i to je stiglo sa papcima,koji se nisu imali gdje prije oglašavati,a sada otkrili čari grada.
-
Sarajevski
#1523 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
u danasnjem oslobođenju objavljeno pismo naseg ambasadora u italiji branka kesica, koje je poslao u ministarsvo vanjskih poslova u kojem stoji da je avaz izmislio intervju italijanskog drzavnog tuziteljja paola grossija u kojem stoji kako je grosso izjavio da oruzje za mafiju stize iz bih
kesic u pismu tvrdi da je razgovarao sa grossom te da m u je ovaj kazao kako nikada nije dao nikakvu izjavu za avaz
inace razgovor sa grossom pobjavlhjen neki dan na naslovnici avaza pod markom ekskluzivno
e sta sad da se radi, kome vjerovat, ambasadi ili avazu?
kesic u pismu tvrdi da je razgovarao sa grossom te da m u je ovaj kazao kako nikada nije dao nikakvu izjavu za avaz
inace razgovor sa grossom pobjavlhjen neki dan na naslovnici avaza pod markom ekskluzivno
e sta sad da se radi, kome vjerovat, ambasadi ili avazu?
-
tabloid
#1524 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
Tužilaštvo BiH saslušava svjedoke iznuđivanja od Nihada Imamovića
Uz predsjednika Uprave "ASA Holdinga", iskaz bi trebali dati Ljutvo Hajrović, Sanin Granov, Emir Ahmetagić
Autor: F. VELE
14.05.2010. 11:00
Tužilaštvo BiH intenzivira istragu u slučaju "Reket SDP-a", pa će, nakon predsjednika te opozicione stranke Zlatka Lagumdžije, načelnika općine Novi Grad i dopredsjednika SDP-a Damira Hadžića i vlasnika GP-a "Butmir" Huseina Seje Hasibovića, narednih dana biti saslušano i više svjedoka pokušaja milionskog iznuđivanja od predsjednika Uprave "ASA Holdinga" Nihada Imamovića i drugih sarajevskih privrednika.
Prema Naredbi o provođenju istrage od 16. februara ove godine, Lagumdžija, Hadžić i Hasibović terete se za pokušaj uzimanja 2,2 miliona KM mita od Imamovića i drugih privrednika za usvajanje Regulacionog plana "Alipašin most 7", koji je neophodan za izgradnju velikog poslovnog objekta na Otoci, koji je bio povod za traženje reketa.
Hasibović je saslušan sredinom marta, Lagumdžija 1. aprila, a Hadžić 22. aprila.
Uz Nihada Imamovića, saznajemo, među onima koji bi uskoro trebali dati svoj iskaz Tužilaštvu BiH su Ljutvo Hajrović, vlasnik kompanije "Dalas", Sanin Granov, direktor "AGradnje" koja je investitor objekta na Otoci, Emir Ahmetagić, šef finansija "ASA Holdinga", projektant Beriz Povlakić i izvršni direktor "AGradnje" Džemo Poljak.
Oni su, naime, prisustvovali snimljenom sastanku na kojem je Hasibović iznio zahtjeve za reket. Uz snimak, oni bi svojim iskazima trebali potvrditi da je novac tražen za usvajanje Regulacionog plana "Alipašin most 7".
Nakon njih trebali bi biti saslušani i drugi svjedoci.
Dnevni avaz
Lagumdzija mislio prvoaprilska sala
Uz predsjednika Uprave "ASA Holdinga", iskaz bi trebali dati Ljutvo Hajrović, Sanin Granov, Emir Ahmetagić
Autor: F. VELE
14.05.2010. 11:00
Tužilaštvo BiH intenzivira istragu u slučaju "Reket SDP-a", pa će, nakon predsjednika te opozicione stranke Zlatka Lagumdžije, načelnika općine Novi Grad i dopredsjednika SDP-a Damira Hadžića i vlasnika GP-a "Butmir" Huseina Seje Hasibovića, narednih dana biti saslušano i više svjedoka pokušaja milionskog iznuđivanja od predsjednika Uprave "ASA Holdinga" Nihada Imamovića i drugih sarajevskih privrednika.
Prema Naredbi o provođenju istrage od 16. februara ove godine, Lagumdžija, Hadžić i Hasibović terete se za pokušaj uzimanja 2,2 miliona KM mita od Imamovića i drugih privrednika za usvajanje Regulacionog plana "Alipašin most 7", koji je neophodan za izgradnju velikog poslovnog objekta na Otoci, koji je bio povod za traženje reketa.
Hasibović je saslušan sredinom marta, Lagumdžija 1. aprila, a Hadžić 22. aprila.
Uz Nihada Imamovića, saznajemo, među onima koji bi uskoro trebali dati svoj iskaz Tužilaštvu BiH su Ljutvo Hajrović, vlasnik kompanije "Dalas", Sanin Granov, direktor "AGradnje" koja je investitor objekta na Otoci, Emir Ahmetagić, šef finansija "ASA Holdinga", projektant Beriz Povlakić i izvršni direktor "AGradnje" Džemo Poljak.
Oni su, naime, prisustvovali snimljenom sastanku na kojem je Hasibović iznio zahtjeve za reket. Uz snimak, oni bi svojim iskazima trebali potvrditi da je novac tražen za usvajanje Regulacionog plana "Alipašin most 7".
Nakon njih trebali bi biti saslušani i drugi svjedoci.
Dnevni avaz
Lagumdzija mislio prvoaprilska sala
-
Bodkin
#1525 Re: Jos jedan Avazov biser :)
naravno da je pretplata,jednacenje suglasnika po zvucnosti.doduse mozda postoji neko novo pravilo u novom pravopisuControl panel wrote:jeli se pise preDplata ili preTplata.