HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
respo

#1501 Re: HS kablovska

Post by respo »

svejedno je imao ti lcd ili ja rudi cajevac kad je dalvi preko rca kablova prikopcan na tv a ne hdmi-om
FedEx

#1502 Re: HS kablovska

Post by FedEx »

bolji su, nema sta al kolko ja vidim nema te brojke koju su obecali...fali im kanala :-? :-?
Bourne

#1503 Re: HS kablovska

Post by Bourne »

Kakava je slika na Digitali???
Dady

#1504 Re: HS kablovska

Post by Dady »

Bourne wrote:Kakava je slika na Digitali???
Zavisi sve od kanala. TV Nova je npr bolja na Analognoj. Arena1 kriza. Ostalo manje vise OK
Bourne

#1505 Re: HS kablovska

Post by Bourne »

Dady wrote:
Bourne wrote:Kakava je slika na Digitali???
Zavisi sve od kanala. TV Nova je npr bolja na Analognoj. Arena1 kriza. Ostalo manje vise OK
Moze li mi neko objasniti kako to fercera "Analogna-Digitalna"???Konkretno mislim ako imam digitalnu dali su svi zajedno kanali u resiveru (Analogni & Digitalni) ili ako gledam Analognu a kasnije hocu Digitalnu moram ukljuciti resiver da bi gledao gledao kanale na Digitalnoj???I jos nesto... interesuje me ovaj paket Full2 koji kosta 39,90KM da li dobijam sviH 111kanala i je li ovo privremena "Akcija" ili cu kasnije "morati" placati 50,00KM???Ovo pisem jer NE znam kako to fercera na HS-u dugogodisnji sam pretplatnik Elob DTV-MMDS-a sada Telemach-a tako da nisam imao priliku se susretati s' HS-om i NE znam kako to kod vas fercera...Posto Telemach NE namjerava poboljsati MMDS kao ni prog.semu (barem da su ubacilli RTL-hr i B92) primoran sam preci na drugog provajdera...s'toga sam veoma zainteresiran za ovaj Full2 paket,pa ako neko moze da mi objasni sve ovo gore navedeno.Unaprijed HVALA.
hoggarr

#1506 Re: HS kablovska

Post by hoggarr »

Bourne wrote:Moze li mi neko objasniti kako to fercera "Analogna-Digitalna"???Konkretno mislim ako imam digitalnu dali su svi zajedno kanali u resiveru (Analogni & Digitalni) ili ako gledam Analognu a kasnije hocu Digitalnu moram ukljuciti resiver da bi gledao gledao kanale na Digitalnoj???I jos nesto... interesuje me ovaj paket Full2 koji kosta 39,90KM da li dobijam sviH 111kanala i je li ovo privremena "Akcija" ili cu kasnije "morati" placati 50,00KM???Ovo pisem jer NE znam kako to fercera na HS-u dugogodisnji sam pretplatnik Elob DTV-MMDS-a sada Telemach-a tako da nisam imao priliku se susretati s' HS-om i NE znam kako to kod vas fercera...Posto Telemach NE namjerava poboljsati MMDS kao ni prog.semu (barem da su ubacilli RTL-hr i B92) primoran sam preci na drugog provajdera...s'toga sam veoma zainteresiran za ovaj Full2 paket,pa ako neko moze da mi objasni sve ovo gore navedeno.Unaprijed HVALA.
U Full 2 paketu dobivaš sve analogne kanale, osnovni paket digitalne (uključeni RTL-HR i B 92) i FLAT internet. Cijena je fiksna, a mijenja se isključivo kada kupuješ dodatne pakete i u tom slučaju pretplata raste. Analogni i digitalni programi su razdvojeni, tj. kada želiš gledati digitalu moraš ih pratiti preko risivera, samo pojedini kanali iz analogne možeš pratiti preko risivera (OBN, RTS, HRT, TVCG, Hayat, Hema...).
chakany

#1507 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Imam par pitanja.Interesuje me zasto na MTV Adria nema prevoda, po pravilu cijeli region ima prevod (zemlje u kojima se gleda MTV Adria), ali samo mi izgleda nemamo.
Takodje, svi Discovery kanali koje imamo na digitalnoj (ona 3), trebali bi imati prevod, ali mi i to nemamo.
Disney XD koliko znam treba imati prevod, ali mi to opet nemamo.
To mi je neka zamjerka, ali sta se moze.
japo-

#1508 Re: HS kablovska

Post by japo- »

kod mene radi prevod, samo nema na disney XD, imam tipku na TV_u i upalim subtitle pa pogledaj mozda i kod tebe ta opcija negdje postoji :D
Bourne

#1509 Re: HS kablovska

Post by Bourne »

hoggarr wrote:U Full 2 paketu dobivaš sve analogne kanale, osnovni paket digitalne (uključeni RTL-HR i B 92) i FLAT internet. Cijena je fiksna, a mijenja se isključivo kada kupuješ dodatne pakete i u tom slučaju pretplata raste. Analogni i digitalni programi su razdvojeni, tj. kada želiš gledati digitalu moraš ih pratiti preko risivera, samo pojedini kanali iz analogne možeš pratiti preko risivera (OBN, RTS, HRT, TVCG, Hayat, Hema...).
Hvala na odgovoru...malo mi je ovo staltanje kanala s' TV-a na resiver bezzzza ali OK...nego jos jedno pitanje ako nije problem...imam 6 resivera MMDS-a na 4 sprata (kuca)...moram li ponovo kupovati resivere od HS-a ako moram koliko kostaju i da li ce biti jedna pretplata...sto se tice interneta imam 3 racunara moram li kupovati i novi modem???Izinjavam se ako sam "malo" NAPORAN ali fakat sam zainteresiran za ovaj Full 2 paket, a nisam bas upucen u HS i njihove ponude. :thumbup:
japo-

#1510 Re: HS kablovska

Post by japo- »

bourne mislim da NE za resivere jer ako si pretplatnik full paketa da su resivre u sklopu istalcije, mislim da ti je njbolje da ih zovneš i razgovaraj ...
plemba

#1511 Re: HS kablovska

Post by plemba »

japo- wrote:bourne mislim da NE za resivere jer ako si pretplatnik full paketa da su resivre u sklopu istalcije, mislim da ti je njbolje da ih zovneš i razgovaraj ...
jedan resiver dobija, ostale mora kupovati
chakany

#1512 Re: HS kablovska

Post by chakany »

japo- wrote:kod mene radi prevod, samo nema na disney XD, imam tipku na TV_u i upalim subtitle pa pogledaj mozda i kod tebe ta opcija negdje postoji :D
Kako to?Ja to ne znam.Mozda imas drugi resiver, kod mene je Dalvi.
I znas sta mi jos nije jasno, kako teletekst radi preko digitalne, ili mozda ipak ne radi.
Dady

#1513 Re: HS kablovska

Post by Dady »

chakany wrote:
japo- wrote:kod mene radi prevod, samo nema na disney XD, imam tipku na TV_u i upalim subtitle pa pogledaj mozda i kod tebe ta opcija negdje postoji :D
Kako to?Ja to ne znam.Mozda imas drugi resiver, kod mene je Dalvi.
I znas sta mi jos nije jasno, kako teletekst radi preko digitalne, ili mozda ipak ne radi.
japo- ocigledno gleda te programe preko ugradjeno DVB-C receivera od TV-a. I kod mene ima ta opcija, mjenjanje jezika titlova, mjenjanje audia- ukoliko ima vise audio izvora na kanalu.

japo- koji TV imas? meni Pany nikako da nadje programe na 330 MHz
japo-

#1514 Re: HS kablovska

Post by japo- »

jeste preko TV nismo se bash razumjeli :D kod mene je LG 42pj350 :D
respo

#1515 Re: HS kablovska

Post by respo »

jeli itko skuzio koji je kanal S2
taj kanal mi nadje cini mi se otkad sam uveo digitalu al uvijek je crn ekran
riko-ga

#1516 Re: HS kablovska

Post by riko-ga »

Ja kad skeniram ove sve kanale po onim kodovima gore izbaci mi to jeste nadje samo 25 kanala :? :? :? Znam kad sam uvodio digitalnu i onome "majstoru " se to desavalo pa je zvao centralu i cujem govori spasava mi kanale na Radio a ne na TV????????????Poslije je nesto "barko" i imao sam sve kanale.Kada sam danas ja skenirao nadjem B92 i RTL-HR ali imam samo 25 kanala.

Naravno zvao sam ove u HS-u ali bi prije Bijelu kucu dobio vec nji.Pa eto ako ko zna do cega je neka napise. :-D
dzeno123

#1517 Re: HS kablovska

Post by dzeno123 »

Kako se ubacuju titlovi na digitalnoj, imam onaj novi reciver i nadjem tu opciju medjutim kada pritisnem ok ne prebaci mi npr. na 2/3 titl nego uvijek stoji 1/3 fabricki. :-?
nanda_

#1518 Re: HS kablovska

Post by nanda_ »

Gledam sad ovu im novu semu mi koji imamo analogni paket nista novo nismo dobili al sad sta me zbunjuje pise im da je arena 1 u osnovnom paketu i anal. i digit. a pricali su da je arena samo do nove godine u analognom paketu i da prebacuju u digitalni paket pa sta sad :-)
dube

#1519 Re: HS kablovska

Post by dube »

da li je promjenjena frekvencija 618 na digitali na kojoj su bili kanali hrt1, viva, rts, obn.... los signal prikazuje ?
sabanss

#1520 Re: HS kablovska

Post by sabanss »

Liga sampiona ide na Arenama :D

Nema zamracivanja, alealeale...... 8-)
Cibra

#1521 Re: HS kablovska

Post by Cibra »

riko-ga wrote:Ja kad skeniram ove sve kanale po onim kodovima gore izbaci mi to jeste nadje samo 25 kanala :? :? :? Znam kad sam uvodio digitalnu i onome "majstoru " se to desavalo pa je zvao centralu i cujem govori spasava mi kanale na Radio a ne na TV????????????Poslije je nesto "barko" i imao sam sve kanale.Kada sam danas ja skenirao nadjem B92 i RTL-HR ali imam samo 25 kanala.

Naravno zvao sam ove u HS-u ali bi prije Bijelu kucu dobio vec nji.Pa eto ako ko zna do cega je neka napise. :-D
Prebaci tamo na RADIO, kao da hoces da slusas na radio i izabiraj kanale, kada stavis zutu traku na kanal pritisni OK, i on bi ga trebao prebaciti i sve one koji su na njegovoj frekvenciji na TV, tako ponovi nekoliko puta dok ne "nestanu" kanali iz RADIO, i onda ces ih nekim cudom naci u TV :D
riko-ga

#1522 Re: HS kablovska

Post by riko-ga »

Cibra wrote:
riko-ga wrote:Ja kad skeniram ove sve kanale po onim kodovima gore izbaci mi to jeste nadje samo 25 kanala :? :? :? Znam kad sam uvodio digitalnu i onome "majstoru " se to desavalo pa je zvao centralu i cujem govori spasava mi kanale na Radio a ne na TV????????????Poslije je nesto "barko" i imao sam sve kanale.Kada sam danas ja skenirao nadjem B92 i RTL-HR ali imam samo 25 kanala.

Prebaci tamo na RADIO, kao da hoces da slusas na radio i izabiraj kanale, kada stavis zutu traku na kanal pritisni OK, i on bi ga trebao prebaciti i sve one koji su na njegovoj frekvenciji na TV, tako ponovi nekoliko puta dok ne "nestanu" kanali iz RADIO, i onda ces ih nekim cudom naci u TV :D

Hvala.
ado-pasha

#1523 Re: HS kablovska

Post by ado-pasha »

Jel kome proradio food network? Bas me zanima u cemu je problem da cim naprave jedan kanal, drugi nestane...sto ne nestanu wedding ili yacht and sailing ili raj tv????
addem

#1524 Re: HS kablovska

Post by addem »

Sta se dogadja nema B92. Kaze javite se korisnickoj sluzbi da bi se preptlatili na ovaj kanal :? :?
chakany

#1525 Re: HS kablovska

Post by chakany »

addem wrote:Sta se dogadja nema B92. Kaze javite se korisnickoj sluzbi da bi se preptlatili na ovaj kanal :? :?
Po hiljaditi put pisem, serija Indija se emituje u tom terminu, a posto ista serija ide i na mreži plus, onda je logično da se zatamni.
Nadam se da ti je sada jasno zašto nema B92.
Nastavak programa očekuj za nekih sat vremena.
Locked