Real Madrid C.F.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
aerosa

#1501 Re: Real Madrid C.F.

Post by aerosa »

Nažalost a možda i na sreću nisam sinoć gledao tekmu, ali sam imao neki osjećaj da će ovako završiti.
Očito je da im Lion ne leži i mislim da je to više stvar psihe postala nego nekog igračkog znanja.
Ne bih se složio sa onima koji kažu da je Real gotov, da nemaju igre (ovakvu glupost može izvaliti samo neko ko gleda jednu od 5,6 njihovih utakmica kad podbace i na osnovu toga izvlače zaključke)...
Na kraju krajeva, ide se dalje, ali sam ubiješen da primeru uzimaju sigurno...

Sharam wrote:Samo reci 300 miliona evrica u zrakkk ode....EJ MOJ RONALDO TAKO TI JA KAD BOSANAC IGRA....hahahahahahahaha ja levata Allahu dragi...MIRALEM ZEPA PJANIC....bolje vam je u humanitarne svrhe da dadu pare , po istocnoj Bosni, pa se onda mogu nadati necemu ovako tesko...papapa jedite se....PS. Sljedece godine kupovina Rooney, Ribery, Messi, Fabregas, Villa nova garnitura za naguzivanje appaap
Što, jeli se to dosad tamo nije dovoljno pokralo od humanitarne ????
Last edited by aerosa on 11/03/2010 17:50, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#1502 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

crysis wrote:citam ovde da realu treba spic igrac , ne nego realu treba jak vezni red , nema ga nikako. sve jaki igraci i svaki vuce na svoju stranu, to mogu smiriti jedino veliki treneri kao ferguson, murinjo i gvardiola. a taj svemirski stroj dolazi 11 aprila, onda deranje guzova , nek mole boga da opet nebude sestica. i fol isto bodova, moze, getafe iz madrida polomi pola odbrane barcelone + dva crvena, krnjava barca gubi od atletika, zadnja utakmica, sudija iz madrida barci dva crvena , a dolazi valencija. e tako real stize barcelonu.
Jah, tuga golema, ja ne znam kako ta Barca još postoji, šta im sudije rade :-)
Što se tiće evrića, investicije se procjenjuju nakon 4-5 godina
HarisKavaz

#1503 Re: Real Madrid C.F.

Post by HarisKavaz »

ne razumijem vas sto za real navijate,,,,"treba spic, treba sredina, treba odbrana treba ovo treba ono,,,,,nemate tim,,nemate slogu medju igracima,,svi hoce sami nesto da naprave,,a tako to ne ide,,,fino je sisnjo izjavio,,lik se osjecao kao u zatvoru dok je u realu bio,,,sve same sivonje,,,

...i ova sezona ce biti ista kao i prosla,,i prosle godine kad je real ispao iz lige prvaka uzimo je sve utakmice u spanskoj ligi do klasika,,,,tako ce i ove godine biti,,,al onda ce doci klasiko i lagano ce gvardiola i ekipa da vas naguze i opet ce biti ono ima sljedeca sezona,,ove godine se ekipa uigravala i nije kako treba poslozila.....ali ne brinite,,dok god je Barcelone vi cete vazda imati zagarantovano drugo mjesto,,,ako nista mozda slijedece godine kralj vam namjesti kup da uzmete :))))))))......visca el alcorcon i visca lion :))))
ultima_palabra

#1504 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Image
I šta još Azira kaže :-)
Da ne bi ove tekme ne bih saznao koliko bolida ima na ovom forumu 8-)
AmirF

#1505 Re: Real Madrid C.F.

Post by AmirF »

Fakat tezak poraz sinoc, iako ne mogu reci da sam previse iznenadjen. Vise bih bio iznenadjen da smo prosli. :D

Citam na mnogim forumima, kao i na ovom da se uglavnom svi slazu da Pellegrini treba da ostane. Iako nisam za to da mjenjamo trenere svake godine, zabrinjava cinjenica da je Pellegrini potpuno takticki porazen od Puela. Od cetiri poluvremena Puel je dobio tri. U Lyonu smo bili totalno paralizovani, dok sinoc Pellegrini uopste nije znao kako ce reagovati na takticke promjene Lyona u poluvremenu. Ako Pellegrini nije dorastao taktikom Puelu, kako bi se onda nosio sa Ancellotjem ili Mourinhom :-? Do sada sam bio zadovoljan sa Pellegrinijem iako me u ove dve utakmice potpuno razocarao.
ultima_palabra

#1506 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

AmirF wrote:Fakat tezak poraz sinoc, iako ne mogu reci da sam previse iznenadjen. Vise bih bio iznenadjen da smo prosli. :D

Citam na mnogim forumima, kao i na ovom da se uglavnom svi slazu da Pellegrini treba da ostane. Iako nisam za to da mjenjamo trenere svake godine, zabrinjava cinjenica da je Pellegrini potpuno takticki porazen od Puela. Od cetiri poluvremena Puel je dobio tri. U Lyonu smo bili totalno paralizovani, dok sinoc Pellegrini uopste nije znao kako ce reagovati na takticke promjene Lyona u poluvremenu. Ako Pellegrini nije dorastao taktikom Puelu, kako bi se onda nosio sa Ancellotjem ili Mourinhom :-? Do sada sam bio zadovoljan sa Pellegrinijem iako me u ove dve utakmice potpuno razocarao.
Ja mu više zamjeram zbog prve utakmice, u kojoj se predefanzivno postavio. Apsolutno se morao postići gol u gostima.
Sinoć je imao samo jednog igrača (VDV) koji je mogao unijeti promjenu, i njega je ubacio na vrijeme. Bio je ograničen povredama i kartonima. Jbg nije mogao umjesto Higuaina zabiti ono.
Ako nastavi kao dosad u Primeri, Pellegrini ostaje.
jeza u ledja

#1507 Re: Real Madrid C.F.

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote:
jeza u ledja wrote:Pa upravo taj Santiago Bernabeu je Francov haver, borio se u njegovoj vojsci za vrijeme gradjanskog rata.
Najjaci klubovi u Spaniji su pored Reala bili Barcelona i Athletic Bilbao. Glavna uporista u ratu protiv Franca su upravo bili Katalonija i Baskija. Jeste, tacno, kad je Franco vidio prednosti proteziranja fudbala Real je izbio na vrh.
Da, borio se, nije zabilježeno da su bili neki haveri. Prije toga je bio odličan fudbaler.
Prije bih rekao da je izbio na vrh, a da je onda Franco vidio priliku da svoj režim prikaže u boljem svjetlu u Evropi :-D
Svejedno sta i kako. To ti je prvi i jasan dokaz da tu nesto tukne. Pa stadion im se zove po njemu!!
ultima_palabra wrote:
jeza u ledja wrote:Poslije Franca nije bilo diktature, samim tim ni proteziranja odredjenih klubova.
Pa maloprije reče da je režimski klub, koji ima podršku kralja, grada i države :-?
Tih nekoliko decenija proteziranja je bilo dovoljno da se uspostavi gigant koji danas ima zakonski omogucenu protekciju grada i drzave. Procitaj malo kako Perez iznalazi tolike pare za ugovore i kako je ustrojen Real i njegov odnos sa parama poreznika.

ultima_palabra wrote:
jeza u ledja wrote:Butragenjo i Sancez su bili super igraci, ali to su neka davna vremena.
Jesu davna, ali ti zbog još davnijih osuđuješ ;-)
Optuzujem ih ja i zbog nacina na koji danas posluju. Da su osamdesete pa hajde jos nekako. Ovo danas je uzas, zbog toga mi nije jasno kako neko moze njih gotiviti. Oni predvode unistavanje fudbala.
Static-X

#1508 Re: Real Madrid C.F.

Post by Static-X »

Realu treba trener i mozda da dovedu bar jednog solidnog odbranbenog igraca, nebi ih niko mogao zaustaviti.
ultima_palabra

#1509 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

jeza u ledja wrote:Svejedno sta i kako. To ti je prvi i jasan dokaz da tu nesto tukne. Pa stadion im se zove po njemu!!
Ni ja, a Boga mi ni ti ne znamo dovoljno o tome da se upuštamo u neke paušalne ocjene. Čovjek je uradio i više nego što treba da bi stadion nosio njegovo ime.
jeza u ledja wrote:Tih nekoliko decenija proteziranja je bilo dovoljno da se uspostavi gigant koji danas ima zakonski omogucenu protekciju grada i drzave. Procitaj malo kako Perez iznalazi tolike pare za ugovore i kako je ustrojen Real i njegov odnos sa parama poreznika.
Ne znam kakva je to "zakonska protekcija". Zakoni valjda trebaju biti jednaki za sve (bar na papiru).
Perez tu koristi svoju poslovnu reputaciju i bogatstvo, i to je njegov način. Calderon nije mogao ni zamisliti ono što on može uraditi 8-) Znači nije do kluba, nego do čovjeka.
jeza u ledja wrote:Optuzujem ih ja i zbog nacina na koji danas posluju. Da su osamdesete pa hajde jos nekako. Ovo danas je uzas, zbog toga mi nije jasno kako neko moze njih gotiviti. Oni predvode unistavanje fudbala.
Svako se pokriva onoliko koliki mu je jorgan. Da neki drugi klub može svojom veličinom pokriti takvu strategiju, to bi i uradio. Po meni greške prave engleski klubovi koji troše pare koje ne mogu zaraditi i srljaju u propast, slično su radili Talijani 90-tih.
jeza u ledja

#1510 Re: Real Madrid C.F.

Post by jeza u ledja »

Static-X wrote:Realu treba trener i mozda da dovedu bar jednog solidnog odbranbenog igraca, nebi ih niko mogao zaustaviti.
Od trenera se ne zaradjuje na marketingu. Ne mozes prodat dres od Mourinha. :oops:
Static-X

#1511 Re: Real Madrid C.F.

Post by Static-X »

jeza u ledja wrote:
Static-X wrote:Realu treba trener i mozda da dovedu bar jednog solidnog odbranbenog igraca, nebi ih niko mogao zaustaviti.
Od trenera se ne zaradjuje na marketingu. Ne mozes prodat dres od Mourinha. :oops:
Hehe da svakako, sigurno da Real gleda i na to, ali ce valjda jednog dana biti svijesni da za uspijeh treba imati nekog dobrog na celu tima. Imam osjecaj kad bi doveli Mourinha da bi nesto i osvoili. Poslije Del Bosqua nisu nista tako reci ni osvoili iako imaju potencijala i te kakvog potencijala :-D
Nakon sigosnjeg poraza onom hajvanu se ljljuska stolica, a ako dovedu sta dobro na njegovo mjesto vrlo lahko da cemo Real vidjeti na vrhu Europe.
jeza u ledja

#1512 Re: Real Madrid C.F.

Post by jeza u ledja »

Static-X wrote:
jeza u ledja wrote:
Hehe da svakako, sigurno da Real gleda i na to, ali ce valjda jednog dana biti svijesni da za uspijeh treba imati nekog dobrog na celu tima. Imam osjecaj kad bi doveli Mourinha da bi nesto i osvoili. Poslije Del Bosqua nisu nista tako reci ni osvoili iako imaju potencijala i te kakvog potencijala :-D
Nakon sigosnjeg poraza onom hajvanu se ljljuska stolica, a ako dovedu sta dobro na njegovo mjesto vrlo lahko da cemo Real vidjeti na vrhu Europe.
Ja iskreno sumnjam da je njima uopste cilj da nesto osvajaju.
Glavni cilj im je izgleda zarada. Naravno, i od sportskih uspjeha se zaradjuje, ali danas najvise para izgleda donose zvijezde i marketing oko njih, odnosno medijska popularnost.

Kad smo vec kod para, sjetio sam se jos jednog detalja kojeg sam procitao negdje. Za razliku od recimo Engleske, pare od TV prava u Spaniji uglavnom idu Realu i Barsi.
ultima_palabra

#1513 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

jeza u ledja wrote:Kad smo vec kod para, sjetio sam se jos jednog detalja kojeg sam procitao negdje. Za razliku od recimo Engleske, pare od TV prava u Spaniji uglavnom idu Realu i Barsi.
Otprilike, prava se dogovaraju pojedinačno, u Engleskoj je 'collective bargaining'.
BTW, kojeg to trenera predlažete? Ne postoji trener koji garantuje uspjeh pod onakvim pritiskom
jeza u ledja

#1514 Re: Real Madrid C.F.

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote:
jeza u ledja wrote:Kad smo vec kod para, sjetio sam se jos jednog detalja kojeg sam procitao negdje. Za razliku od recimo Engleske, pare od TV prava u Spaniji uglavnom idu Realu i Barsi.
Otprilike, prava se dogovaraju pojedinačno, u Engleskoj je 'collective bargaining'.
BTW, kojeg to trenera predlažete? Ne postoji trener koji garantuje uspjeh pod onakvim pritiskom
Prica se o Mourinhu.
ultima_palabra

#1515 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

jeza u ledja wrote:
ultima_palabra wrote:
Prica se o Mourinhu.
1. Užasan fudbal, navijači bi ga protjerali za 2 mjeseca.
2. Tamo se trener ne pita baš puno, on ne bi mogao to podnijeti.
3. Imali su Capella, iskusniju verziju Mourinha. Ni on nije prošao osminu finala, ispao je od najgore ekipa Bayerna u zadnjih 20 godina.
jeza u ledja

#1516 Re: Real Madrid C.F.

Post by jeza u ledja »

Ne znam vala, ako ne osvoje ni Primeru, propala sezona totalno, a tolika ocekivanja...
kory

#1517 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory »

Prica se o Mourinhu.[/quote]
1. Užasan fudbal, navijači bi ga protjerali za 2 mjeseca.
2. Tamo se trener ne pita baš puno, on ne bi mogao to podnijeti.
3. Imali su Capella, iskusniju verziju Mourinha. Ni on nije prošao osminu finala, ispao je od najgore ekipa Bayerna u zadnjih 20 godina.[/quote]
ma nije los murinjo on ima autoritet a to sad treba....jedino malo taj stil igre po meni bi benitez bio dobar al nebih ja sad nista tek eventualno na kraju sezone
ultima_palabra

#1518 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Benitez je još gori od Mourinha.
Mislim da treba težiti stilu igre koji igra reprezentacija Španije, kakvi ovi destruktivci :D
LSD

#1519 Re: Real Madrid C.F.

Post by LSD »

ultima_palabra wrote:
Nakaradna politika kluba koji misli parama na brzinu doci do rezultata.
Trenere tjerate, svake godine po jednog strucnjaka potrošite (neki cak ne odrade ni punu sezonu).
Samo od 2004 godine redom ste tjerali ko kerove Queiroza ,Luxemburgoa,Capella,Shustera,Ramosa,evo sad i Pellegrinia najvjerovatnije tjeraju...treneri su potrošna roba,a izvaljuju se po 250 miliona eura za igrace koji ne mogu proci 1/8 finala LP ni uz pomoc voodoo magije....nakaradna politika koji je od kluba napravio marketinški servis za uzimanje para,a ne osvajanje trofeja .
Last edited by LSD on 11/03/2010 22:36, edited 1 time in total.
Static-X

#1520 Re: Real Madrid C.F.

Post by Static-X »

jeza u ledja wrote:Ne znam vala, ako ne osvoje ni Primeru, propala sezona totalno, a tolika ocekivanja...

Ja se ipak nadam premieri bar to jos nije gotovo :D
ultima_palabra

#1521 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

LSD wrote:
ultima_palabra wrote:
Nakaradna politika kluba koji mislim parama na brzinu doci do rezultata.
Trenere tjerate, svake godine po jednog strucnjaka potrošite (neki cak ne odrade ni punu sezonu).
Samo od 2004 godine redom ste tjerali ko kerove Queiroza ,Luxemburgoa,Capella,Shustera,Ramosa,evo sad i Pellegrinia najvjerovatnije tjeraju...treneri su potrošna roba,a izvaljuju se po 250 miliona eura za igrace koji ne mogu proci 1/8 finala LP ni uz pomoc voodoo magije....nakaradna politika koji je od kluba napravio marketinški servis za uzimanje para,a ne osvajanje trofeja .
Ima i toga, ali nije tako jednostavno. U vrijeme Calderona je bila druga politika, pa nije ni tako išlo.
Zato kažem da Pellegrini treba ostati, i u Villarealu je svake godine imao sve bolje rezultate.
ultima_palabra

#1522 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

ThunderbirD wrote:
ultima_palabra wrote:
Bacaš bombe i stereotipe, taj Ronaldo je daleko najbolji strijelac CL sa 7 golova u 6 utakmica, a i u Primeri ima sličan skor. Polupismeni đikani - jel mi ovdje pričamo o fudbalu?
Gomila nabacanih svaštarija i kafanskih priča.
Zašto taj svemirski stroj onda ima isto bodova kao i oni?
Zbog fudbala ti je drago što je pobjedio tim koji je imao 34% lopte na svom terenu? give me a break :skoljka:
Zavisi iz kojeg ugla sve promatraš i zaključuješ. Ako analiziraš ekipu i igrače po pisanju i uveličavanju medija, i s obzirom na njihove nadahnute gladijatorske poze sa travnjaka u režiji bjelosvjetskih fotografa i drugih umjetnika, onda se tvoje promišljanje potpuno razumije.

Međutim, ukoliko iste analiziraš s obzirom na njihove zasluge, odnosno sportske manire na samom travnjaku, u okršajima sa protivnicima, kao i rezultate u kontinuitetu onda možeš zaključiti sledeće. Ronaldo je sebičan i prepotentan. Njegov broj golova nije odraz uigranosti i dobre igre ekipe, već podređenosti Reala Ronaldu, a trebalo bi biti obrnuto, osim ako imaš neku treću verziju. Kaka nije isti kao u Milanu, jer je timski igrač, a Real nije timska ekipa, već ekipa čiji sa igra oslanja na individualne akcije i sl.

Svaki sportista, koji je profesionalac i važi za vrhunskog igrača, atletičara i sl. mora da bude umjeren, i da ima određene sportske manire a koji se ogledaju prvoshodno u disciplini i radu. Znam, da današnji sport sve više ima kvazi sportskih elemenata, a koji ti izjednačuješ sa sportom. Međutim ta tvoja kratkovidnost je pomalo začuđujuća jer je to upravo top tematika diskusija naročito u evropskom nogometu. Odnosno koliko je nogomet ostao nogomet a koliko je nogomet postao marketing i biznis. Znak jednakosti, se ne može staviti niti u ludilu.

Samo još da napomenem s obzirom na usporedbu Barse i Reala. Nemam ja amozitet prema Realu iz Madrida, već samo zborim razumno. Što je Barsa uzela od trofeja u zadnji par godina a što Real je dovoljno. Međutim, ako bi samo to spomenuo onda bi možda bio kratkovidan kao i ti. Igra Barse, ta ljepota, i umjetnost na travnjaku, je u odnosu na igru Reala iz sasvim druge galaksije, sasvim drugog svijeta, neuporedivo.
Jesi to prepisao iz nekog socijalističkog udžbenika za fizičko vaspitanje? :run:
Ti ne poznaješ lično ni jednog vrhunskog igrača, i nemaš osnova da govoriš o nekim njihovim manirima. Tako da možeš govoriti jedino o igri, o kojoj očigledno ne znaš dovoljno :roll:
LSD

#1523 Re: Real Madrid C.F.

Post by LSD »

Buraz , Real pravi cirkus od sebe (doduše imaju para pa im se može , treba i to reci) ali praviti svake godine tolike transfere,mjenjati,kupovati i prodavati tolike igrac i ocekivati trenutni uspjeh je totalno nerealno,pa makar se radilo o super-bogatom Realu.
Sjeti se samo koliko je igraca prošlo kroz Real za ovih samo nekoliko godina unatrag ,koliko je bezveze dovedeno,koliko ih je bezveze prodano,koliko je bilo promašaja u kadrovskoj politici.
Negreda koji je paklen igrac ste bezveze otjerali,Saviolu platili da sjedi na klupi,kao i Owena prije,Huntelara takođe,Cassano takođe,Baptistu isto,Robinha itd...ne kontam što su dovodili Robbena i Sneijedera ako ce ih odmah tjerati ( a radi se o odlicnim igracima) ,par godina prije toga glupost naprave kad se olako odreknu Cambiassa,dovode Van der Varta da im sjedi na klupi...ma cirkus od kluba,Real nije klub normalan vec pijaca klasicna...tezba ba,Heco promet...to nije ozbiljno poslovanje.
Samo ulaži u napad,a yebo odbranu...tolike milione troše za naprijed ,a za nazad dovode veterana Canavara,nekakvog Metzeledera,Pepe-a...veoma smiješno....bitno je napucati se mega zvjezdama ,da se prodaju dresovi i snimaju reklame.
Last edited by LSD on 11/03/2010 22:55, edited 1 time in total.
kory

#1524 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory »

pa i ja sam istog misljenja.i nevolim to kad kupe nekog igraca i on se ne pokaze prvu godinu odma ga daju za nekoliko puta manju vijenu..nemozez ti na osnovu jedne godine tako cijenit igraca ako si vec ulozio puno u njeg....imam neki los predosjecaj da ce opet na ljeto doc nekoliko novih igraca ovih pola otic...pa tu se allah nemoze uigrat..treba ih pustit malo...eto sad se bore samo za primeru i tu neka s ekoncetrisu dobro...onda vidjet eventualno kupit nekog dobrog kvalitetnog igraca...znaci nemijenjat kostur ekipe..ostavit ovog pelegrinija pa nije ni on svemoguc....samo trebaju vise igrati timski ko protiv sevilje drugo poluvrijeme...napadat sa svih strana..a ovi dole u odbrani ojacat ce oni ba,jos kad se vrati najboji igrac dole pepe..znaci treba malo strpljena a to u Madridu nikako nemaju...ja mislim da ce sledeca sezona biti prekretnica..abd nabolje.. :D
ultima_palabra

#1525 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

LSD wrote:Buraz , Real pravi cirkus od sebe (doduše imaju para pa im se može , treba i to reci) ali praviti svake godine tolike transfere,mjenjati,kupovati i prodavati tolike igrac i ocekivati trenutni uspjeh je totalno nerealno,pa makar se radilo o super-bogatom Realu.
Sjeti se samo koliko je igraca prošlo kroz Real za ovih samo nekoliko godina unatrag ,koliko je bezveze dovedeno,koliko ih je bezveze prodano,koliko je bilo promašaja u kadrovskoj politici.
Negreda koji je paklen igrac ste bezveze otjerali,Saviolu platili da sjedi na klupi,kao i Owena prije,Huntelara takođe,Cassano takođe,Baptistu isto,Robinha itd...ne kontam što su dovodili Robbena i Sneijedera ako ce ih odmah tjerati ( a radi se o odlicnim igracima) ,par godina prije toga glupost naprave kad se olako odreknu Cambiassa,dovode Van der Varta da im sjedi na klupi...ma cirkus od kluba,Real nije klub normalan vec pijaca klasicna...tezba ba,Heco promet...to nije ozbiljno poslovanje.
Samo ulaži u napad,a yebo odbranu...tolike milione troše za naprijed ,a za nazad dovode veterana Canavara,nekakvog Metzeledera,Pepe-a...veoma smiješno....bitno je napucati se mega zvjezdama ,da se prodaju dresovi i snimaju reklame.
Slažem se da je bilo dosta nestabilnosti, mijenjali se predsjednici, pa treneri, igrači. Zato sad treba raditi drukčije, ostaviti trenera (pod uslovom da baš ne zariba do kraja sezone), sa 1-2 nova igrača pokušati ponovo (za Negreda ima klauzula o povratku).
Što se tiče odbrane, mislim da nije loša sama po sebi. Pepe je klasa stoper, Ramos desni bočni, Albiol, Garay, Arbeloa solidni igrači. Protiv Lyona je sredina izgubila utakmicu.
Post Reply