Čovjek je još onda predvidio da će se Đerzelez i Zenica spojiti u jedan klub
N.K. Čelik Zenica
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Obuca9
#1501 Re: N.K. Čelik Zenica
A tek "Put Alije Đerzeleza"?
-
Eborg
#1502 Re: N.K. Čelik Zenica
Naravno, Andrićeva ljubav prema Čeliku je imala i vizionarske elemente, znao je da će u zeničkom gradskom derbiju njegov voljeni klub biti dominantan!
BTW, glede toga, koliko sada ima ostalih klubova u Zenici? FK Rudar Zenica, FK Rudar Tetovo i to je to? Nemilu neću brojati kao ni ŽFK Iris, ne znam jesu li aktivni Ljiljan i Željezničar.
BTW, glede toga, koliko sada ima ostalih klubova u Zenici? FK Rudar Zenica, FK Rudar Tetovo i to je to? Nemilu neću brojati kao ni ŽFK Iris, ne znam jesu li aktivni Ljiljan i Željezničar.
- ultima_palabra
#1503 Re: N.K. Čelik Zenica
hz__semir wrote:A tek "Put Alije Đerzeleza"?
- sadmire
#1504 Re: N.K. Čelik Zenica
celik je uvijek imao umjetnika u svojim redovima, a danas ponajvise glumaca!
-
Eborg
- sadmire
#1506 Re: N.K. Čelik Zenica
Dario Puric ostaje u Celiku!
To je dobro za klub, bio je jedan od najboljih, ali je ipak zalosno sto se obistinjuje moja tvrdnja da niko iz trenutnog sastava Celika ne moze na moze naci dobar angazman u inostranstvu niti klub moze ikoga dobro prodati!
To je dobro za klub, bio je jedan od najboljih, ali je ipak zalosno sto se obistinjuje moja tvrdnja da niko iz trenutnog sastava Celika ne moze na moze naci dobar angazman u inostranstvu niti klub moze ikoga dobro prodati!
-
bosnovizija
#1507 Re: N.K. Čelik Zenica
Ivo Andrić (1892-1975), književnik, jedan od najvećih jugoslovenskih pisaca. Rodjen je u dolcu,selu kraj Travnika. Gimnaziju je završio u Sarajevu, a slovenske književnosti i istoriju studirao u Zagrebu, Beču, Krakovu i Gracu. Za vrijeme Prvog svjetskog rata hapšen je i interniran. Izmedju dva rata bio je u diplomatskoj službi. Živio je u Beogradu gdje je i umro.
Dobio je povelju za životno djelo Saveza književnika i Udruženja izdavača 1956., Nobelovu nagradu za književnost 1961. kao prvi Jugosloven, Nagradu AVNOJ 1967., 27-julsku 1970., Vukovu nagradu za izuzetan stvaralački i opšti doprinos našoj kulturi 1972.; odlikovan je ordenom junaka socijalističkog rada.
-Romani: Na Drini ćuprija, Travnička hronika, Gospođica, Prokleta avlija, Omer-paša Latas (koji je ostao
nedovšen);
-zbirke pripovjedaka: Nemirna godina, Žeđ, Jelena, žena koje nema, Znakovi, Deca, Kuća na osami;
-putopisi i skice: Staze, lica, Predeli,
-lirska proza i pjesme: Ex Ponto, Nemiri, Lirika;
-meditativna proza: Znakovi pored puta, Esiji, kritike, članci I i II, Sveske.
Dobio je povelju za životno djelo Saveza književnika i Udruženja izdavača 1956., Nobelovu nagradu za književnost 1961. kao prvi Jugosloven, Nagradu AVNOJ 1967., 27-julsku 1970., Vukovu nagradu za izuzetan stvaralački i opšti doprinos našoj kulturi 1972.; odlikovan je ordenom junaka socijalističkog rada.
-Romani: Na Drini ćuprija, Travnička hronika, Gospođica, Prokleta avlija, Omer-paša Latas (koji je ostao
nedovšen);
-zbirke pripovjedaka: Nemirna godina, Žeđ, Jelena, žena koje nema, Znakovi, Deca, Kuća na osami;
- Ajatolah_
-
Mustang1
#1509 Re: N.K. Čelik Zenica
-
Eborg
#1510 Re: N.K. Čelik Zenica
@bosnovizija: Očito nisi shvatio zezanciju.
Što se tiče Adilovića, baš mi je nekako drago.
Što se tiče Adilovića, baš mi je nekako drago.
- sadmire
#1511 Re: N.K. Čelik Zenica
najnovija vijest: u ponedjeljak smjena Ibrakovica!!
Jest nas krenulo!
Jest nas krenulo!
- Ajatolah_
#1512 Re: N.K. Čelik Zenica
Trenera?sadmire wrote:najnovija vijest: u ponedjeljak smjena Ibrakovica!!
Jest nas krenulo!
- samo_ti
#1513 Re: N.K. Čelik Zenica
Treba staviti Amira Smriku za trenera, vratiti proslu i pretproslu generaciju juniora i laganini krenuti....sigurno ne bi` ispali, ali bi barem znali sta i koga gledas...
p.s. utakmicu finala juniora pretprosle godine je gledalo vise ljudi nego 90 % utakmica ove sezone od ovih manekena
p.s.s. Adilovicu, ne`š valjda ?
p.s. utakmicu finala juniora pretprosle godine je gledalo vise ljudi nego 90 % utakmica ove sezone od ovih manekena
- Co0l
#1514 Re: N.K. Čelik Zenica
bosnovizija wrote:Ivo Andrić (1892-1975), književnik, jedan od najvećih jugoslovenskih pisaca. Rodjen je u dolcu,selu kraj Travnika. Gimnaziju je završio u Sarajevu, a slovenske književnosti i istoriju studirao u Zagrebu, Beču, Krakovu i Gracu. Za vrijeme Prvog svjetskog rata hapšen je i interniran. Izmedju dva rata bio je u diplomatskoj službi. Živio je u Beogradu gdje je i umro.
nedovšen);
Ma hebo to,nego kolko je dao golova?
- Gandalf
#1515 Re: N.K. Čelik Zenica
Sada već bivši napadač Čelika, Eldin Adilović, karijeru će nastaviti u Željezničaru, što je potvrdio i za naš portal.
Najbolji strijelac Čelika u protekloj sezoni, Eldin Adilović, u naredne dvije godine nosit će dres aktuelnog osvajača Kupa Bosne i Hercegovine, sarajevskog Željezničara.
"Dogovorili smo sve uslove i sutra sam na treningu. Željan sam novih izazova, dokazivanja, igranja u Evropi. Mislim da je dolazak u Željezničar jedna stepenica više u mojoj karijeri. Možemo mi svi voljeti svoje matične klubove, kao što ih ustvari i volimo, no Željezničar je za Bosnu i Hercegovinu institucija i doista sam sretan što ću karijeru nastaviti na Grbavici", rekao je Adilović za SportSport.ba.
"Sa Čelikom nisam imao nikakvih razgovora nakon isteka sezone. Moje ambicije su mnogo veće nego što ih ima Čelik. Vjerujte da tamo nije još obavljen razgovor niti sa jednim igračem, još uvijek se ne zna ni ko će biti trener. Sve u svemu, mislim da Čelik i Zenica zaslužuju mnogo više. Međutim, ne želim se osvrtati na prošlost, preda mnom su novi izazovi i s velikim nestrpljenjem očekujem početak priprema", dodao je Adilović.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Otiš'o je, OOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLEEEEEEEEEEEEEE

Najbolji strijelac Čelika u protekloj sezoni, Eldin Adilović, u naredne dvije godine nosit će dres aktuelnog osvajača Kupa Bosne i Hercegovine, sarajevskog Željezničara.
"Dogovorili smo sve uslove i sutra sam na treningu. Željan sam novih izazova, dokazivanja, igranja u Evropi. Mislim da je dolazak u Željezničar jedna stepenica više u mojoj karijeri. Možemo mi svi voljeti svoje matične klubove, kao što ih ustvari i volimo, no Željezničar je za Bosnu i Hercegovinu institucija i doista sam sretan što ću karijeru nastaviti na Grbavici", rekao je Adilović za SportSport.ba.
"Sa Čelikom nisam imao nikakvih razgovora nakon isteka sezone. Moje ambicije su mnogo veće nego što ih ima Čelik. Vjerujte da tamo nije još obavljen razgovor niti sa jednim igračem, još uvijek se ne zna ni ko će biti trener. Sve u svemu, mislim da Čelik i Zenica zaslužuju mnogo više. Međutim, ne želim se osvrtati na prošlost, preda mnom su novi izazovi i s velikim nestrpljenjem očekujem početak priprema", dodao je Adilović.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Otiš'o je, OOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLEEEEEEEEEEEEEE
- sadmire
#1516 Re: N.K. Čelik Zenica
da, trenera, a za nadat je se da ce i ovaj drugi uskoro za njim!?EdoI wrote:Trenera?sadmire wrote:najnovija vijest: u ponedjeljak smjena Ibrakovica!!
Jest nas krenulo!
- Ajatolah_
#1517 Re: N.K. Čelik Zenica
Članak napisan 18. juna 1945., a osnivanje 16., znači dva dana postojanja kluba su bila potrebna da se Ivo Andrić istakne kao jedan od najuspješnijih igrača. Pa vi vidite o kakvom se igraču radi. 
- sadmire
#1518 Re: N.K. Čelik Zenica
samo_ti wrote:Treba staviti Amira Smriku za trenera, vratiti proslu i pretproslu generaciju juniora i laganini krenuti....sigurno ne bi` ispali, ali bi barem znali sta i koga gledas...![]()
slazem se, Smriko bi bio najbolje rjesenje, al nije Celik lud da odabere skolovan, uspjesan, neiskompromitiran i perspektivan kadar!? Ko me bi ostatak onda maglu prodavao?
Izgleda da ce Gavrana dovesti!?
- Ajatolah_
#1519 Re: N.K. Čelik Zenica
Ma nije toliko do trenera koliko je do igrača. Sumnjam da bi nam bilo koji premijerligaški trener s ovakvim igračkim kadrom donio značajno bolje rezultate od ovog što se postiglo.
Priča li se o kakvom mogućem dolasku igrača?
- samo_ti
#1520 Re: N.K. Čelik Zenica
Pa naravno da nije do trenera, jer njega dovedu i onda "oni" odabiru i vrse selekciju igraca koje ce dovesti ... trener moze samo sisati veslo
i kakav Jadranko skaut, lik koji je jednu utakmicu odigrao u zivotu i sam sebi slomio nogu, koljeno ili sta vec
...a poznato je da su se dole u njegovoj kafani smjenjivali treneri, odredjivale taktike, odredjivalo ko ce igrati i td. ( o svim selekcijama ) ...sada se to samo preselilo u Keminu kafanu 
i kakav Jadranko skaut, lik koji je jednu utakmicu odigrao u zivotu i sam sebi slomio nogu, koljeno ili sta vec
- sadmire
#1521 Re: N.K. Čelik Zenica
po meni bi Jovic bio dobro rjesenje! Barem bi zaveo red i disciplinu medju igracima! A tad je odmah manje uticaja sa strane!EdoI wrote:Ma nije toliko do trenera koliko je do igrača. Sumnjam da bi nam bilo koji premijerligaški trener s ovakvim igračkim kadrom donio značajno bolje rezultate od ovog što se postiglo.
- Co0l
#1522 Re: N.K. Čelik Zenica
U Celik je dosao iz Travnika kao vec afirmisan igrac!EdoI wrote:Članak napisan 18. juna 1945., a osnivanje 16., znači dva dana postojanja kluba su bila potrebna da se Ivo Andrić istakne kao jedan od najuspješnijih igrača. Pa vi vidite o kakvom se igraču radi.
- splend
#1523 Re: N.K. Čelik Zenica
ja jos ne vjerujem, dok ga ne vidim na toj prozivciGandalf wrote:Sada već bivši napadač Čelika, Eldin Adilović, karijeru će nastaviti u Željezničaru, što je potvrdio i za naš portal.
Otiš'o je, OOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLEEEEEEEEEEEEEE![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Mustang1
#1524 Re: N.K. Čelik Zenica
Jesmo li se to odlucili osvetiti Zelji za poraz pa im uvaljujemo svoje zvijezde
Ili mu je Osim rekao ako ofulas penal sljedece sezone si kod nas

-
Eborg
#1525 Re: N.K. Čelik Zenica
Ja ozbiljno razmišljam da počnem pratiti juniore. Jebo ovo, samo će biti patnja kao i uvijek a oni makar igraju i ne kalkuliraju. Je li i oni igraju vikendom?
I da dođe Smriko i postavi mladiće koji će igrati, opet bi Šaba & Co. umiješali svoje prste i sjebali to, što ucjenjivanjem ko da igra, što prodajom utakmica.
I da dođe Smriko i postavi mladiće koji će igrati, opet bi Šaba & Co. umiješali svoje prste i sjebali to, što ucjenjivanjem ko da igra, što prodajom utakmica.