Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
"Still no KERS Kimi, still no KERS"
"Yeah, you don't have to tell me every lap and every corner, I can see it from the lights"
"OK OK, this is very important cos this is our race package"
Brownov bolid je jednostavno predominantan.
Ljudi se igraju koliko ce puta otici u box.
Jos se onaj Button raduje nesta.Mene bi se bilo stid radovati da su mi onako namjestili,al' nejse.
Ferrari je prava komedija.Cuj nemaju goriva.Trebamo se pokusurat pa im poslat.Sta ces?Nema se.
McL-ov tim je usro utrku za najvljeg vozaca svih vremena.
Better Man wrote:Ponovo Button. Još jedna podvrda da je ove sezone bez premca.
Ma on je kiki vozač. Do sada nikakvog uspjeha, sada naučio da vozi... Ahaaa. Bez timskih odredbi, Felipe bi ga pobijedio. Odr'o ga je, ali timski red je red i protiv toga se ne može. Massa jer ovde bio bolji i šteta što njega ne forsiraju. Čovjek je imao više uspjeha u karijeri, ali ako se zna da je to engleski tim na čijem čelu je Englez, jasno je da i engleski vozač ima prednost. Po meni apsolutno nezasluženo, ali šta se može...
Ma on je kiki vozač. Do sada nikakvog uspjeha, sada naučio da vozi... Ahaaa. Bez timskih odredbi, Felipe bi ga pobijedio. Odr'o ga je, ali timski red je red i protiv toga se ne može. Massa jer ovde bio bolji i šteta što njega ne forsiraju. Čovjek je imao više uspjeha u karijeri, ali ako se zna da je to engleski tim na čijem čelu je Englez, jasno je da i engleski vozač ima prednost. Po meni apsolutno nezasluženo, ali šta se može...
Button je i prije bio dobar vozač, samo je imao jedan problem a to je da nikad nije imao dobar bolid. Ove sezone je konačno dobio dobar bolid i rezultat je odmah tu.
Button je i prije bio dobar vozač, samo je imao jedan problem a to je da nikad nije imao dobar bolid. Ove sezone je konačno dobio dobar bolid i rezultat je odmah tu.
Jebo vozača koji je dobar samo ako ima najbolji bolid. Isti jer takav bio i stari Piquet... Treba znati izvući iz slabašne mašine i bolida puno. A to danas samo mali Vettel može. Zato je Schumacher bio božanstvo i najbolji je F1 vozač svih vremena.
mozda gleda u buducnost...
ova trka jedva da moze da se analizira. najprijatnije iznenadjenje webber. kako su samo izveli onaj drugi odlazak u box. vettel...
bgp nista specijalno. ovako ce do kraja sezone. toyota ft. ostatak ocajni...
p.s. felipe baby je imao dobru poziciju, ali sta je ferrari ove sezone ako ne ukenja nesto...
Jebo vozača koji je dobar samo ako ima najbolji bolid. Isti jer takav bio i stari Piquet... Treba znati izvući iz slabašne mašine i bolida puno. A to danas samo mali Vettel može. Zato je Schumacher bio božanstvo i najbolji je F1 vozač svih vremena.
E za Schumia se nećemo složiti, jer ipak najbolji je Senna. Senna je iz levatskih bolida izvlaćio maximum i pobjeđivao daleko superiornije bolide. Ipak večinu uspjeha Schumi je napravio sa Ferariem.
Better Man wrote:
E za Schumia se nećemo složiti, jer ipak najbolji je Senna. Senna je iz levatskih bolida izvlaćio maximum i pobjeđivao daleko superiornije bolide. Ipak večinu uspjeha Schumi je napravio sa Ferariem.
Koji b'a' Senna? Pa cijelo vrijeme sjedio u najboljim bolidima zajedno sa Prostom (Prost je onda otiš'o u Ferrari), a kad je Prost otiš'o u penziju onda bez njega u Williamsu. Sjeti se samo McLarena sa Hondom, i Williamsa sa Renaultom. Samo je Schumacher bio toliko dobar da je sa taraba timom Benettonom razvalio ostaler. I više nikad Benetton nije bio tako dobar. Sječaš li se šta je radio sa bolidom sa Peugeotovim motorom 1991? To još niko nije uradio. Samo me još mali Vettel podsjeća na njega, jer je kao i Schumi najbolji na kiši. Pa ti sad vidi...
Last edited by Lesli Eldridž on 10/05/2009 20:29, edited 1 time in total.
Definitvno onu bagru iz Ferrarija svu smjeniti, pa stvarno sta još mogu zajeb...! Pa koji su to klocevi, pa da sam ja Massa ja bi svu tu bagru poslao u mater poslije trke, Massa se onoliko trudio da zadrži Vetela, mali mu na vratu bio čitavu utrku i onda na kraju da ga mora pustiti. Neko je reko da je Massa mogao pobjediti, ma daj ja sam Tifoza, ali Massa nije imao šanse danas čisto po performansama do pobjede. A samo koliko su oni klocevi u Ferrariju neiskusni za razliku od Brawna Massa imao više goriva i od Butona i Barichela, a oni Massu povuku ranije stave ga na gume koje su 2 s sporije i onda jos naspu malo goriva. Mislim pa kad bi Branković sve po zakonu vodio Ferrari ne bi mogao biti gori od ovih kloceva. Ma upravu su bili Nacisti Italijani za nikakav ozbiljan rad nisu, samo su dobri za pjevanje i u krevetu!
A kako je danas samo Brawn inteligentno primjenio timske odredbe, e to je pamet?!
Ne da mi se više pisati, samo sam uletio da odgovorim jer se opraštam od ovoga foruma, ne može se više ništa kazati, a da ne zasmetaš voditeljima... Hajd' u zdravlje.
beco wrote:Definitvno onu bagru iz Ferrarija svu smjeniti, pa stvarno sta još mogu zajeb...! Pa koji su to klocevi, pa da sam ja Massa ja bi svu tu bagru poslao u mater poslije trke...
A kako je danas samo Brawn inteligentno primjenio timske odredbe, e to je pamet?!
Navodno je problem sa gorivom bio tehnicke prirode, neki kvar na pumpi. Cak postoji mogucnost da bude diskvalifikovan ako ne budu mogli uzeti uzorak goriva...
We swapped Jenson around because putting him on a three-stopper would have put him right behind Rosberg and we were scared of getting held up, so we went for the two-stop with Jenson but three still looked good – it was just that the tyres didn't work. We were choosing a strategy for Rubens to win the race. He has performed extremely well throughout this weekend and it has been largely thanks to his input that we have been able to maximise our pace and achieve the successes of today.
Better Man wrote:
Koji b'a' Senna? Pa cijelo vrijeme sjedio u najboljim bolidima zajedno sa Prostom (Prost je onda otiš'o u Ferrari), a kad je Prost otiš'o u penziju onda bez njega u Williamsu. Sjeti se samo McLarena sa Hondom, i Williamsa sa Renaultom. Samo je Schumacher bio toliko dobar da je sa taraba timom Benettonom razvalio ostaler. I više nikad Benetton nije bio tako dobar. Sječaš li se šta je radio sa bolidom sa Peugeotovim motorom 1991? To još niko nije uradio. Samo me još mali Vettel podsjeća na njega, jer je kao i Schumi najbolji na kiši. Pa ti sad vidi...
Senna se proslavio prije nego što je sa Prostom sjedio u najboljim bolidima. Vožnjom za McLaren je samo potvrdio talenat i došo do zaslužene nagrade, a to su titule svjetskog prvaka. E sad o superiornosti Schumahera. Zašto zadnje dvije sezone sa super bolidom Feraria nije uspio uzeti tiulu i šta ćemo sa periodom kad su ga Vilneuve i Diamond Hill derali. Ako tad bolid Feraria nije bio na vrhunskom nivou, onda o kavoj superiornosti pričamo kad nije uspio sa Ferariem biti svjetski prvak, odnosno trebalo je 4 sezone da prođu pa da uzme titulu sa Ferariem. Ako odbijemo jednu sezou zbog loma noge i sezonu prije zbog zabijanja Davida (ono što je uradio David nije sportski, ali zar isto Schumi nije radio Vilneuvu i Hillu?), opet ostaju 2 prve sezone vožnje za Ferari (a zna se da je bolid Ferairia bollji od bolida Benettona). Čovjek koji je dobio nadimak Rainman je Senna, jer je zaista bio kralj kišne vožnje. Kad se sjetim trke kad je Senna sa poderanim gumama za suho pobjedio na kiši. Misliš da bi Schumi napravio to što je napravio i ostvario toliki broj pobjeda i titula da Senna nije poginuo i da je ostao u formuli do vozačke penzije. Niko ne kaže da Schumi nije veliki vozač, već samo da nije veći od Senne.
Senna se proslavio prije nego što je sa Prostom sjedio u najboljim bolidima (isto vazi i sa schumia). Vožnjom za McLaren je samo potvrdio talenat i došo do zaslužene nagrade, a to su titule svjetskog prvaka (kao i schumacher). Zašto zadnje dvije sezone sa super bolidom Feraria nije uspio uzeti tiulu i šta ćemo sa periodom kad su ga Vilneuve i Diamond Hill derali (ne zaboravi da je senna takodje izgubio 3 titule u mclarenu i da u zadnjoj sezoni nije imao niti jednu pobjedu). ...i sezonu prije zbog zabijanja Davida (ono što je uradio David nije sportski, ali zar isto Schumi nije radio Vilneuvu i Hillu?) (isto to je i senna radio i uvijek ce toga biti)...
senna zaista jeste bio odlican vozac kao i scumacher, ali od toga su ostala samo ova prepucavanja sta bi bilo da je ostao ziv...
Senna je imao 34 godine kada je poginuo tako da je živ mogao bi voziti jedno 2 sezone na najvišem nivou ali i to bi bilo upitno jer su ga već te iste godine kada je poginuo opasno stisnuli Berger, Schumacher i D.Hill.
Što znači da je bio na vrhuncu karijere .....
Fordas wrote:pa cekaj jel' to recesija u Ferrariju pa nema goriva? Stvarno, na sta je ferrari spao majko moja unistice totalno ovo malo vozaca sto imaju...
Ferari sve vise podsjeca na Nadrealiste i onu epizodu sa Ludim Maksom
"Benzina jarane"
"Nema benzina za tebe nitkove"
Zabrljali na pocetku tankovanja, a nisu smjeli se zadrzati ni sekundu vise jer bi ga prestigao Vettel, a na kraju ga uze i Alonso
Jeste da je uzeo vise od Dzajica i Zungula zajedno, ali onog Barichella levate gdje god da vozi
Uvalili mu hard, nahsporije gume za srednji, najduzi dio utrke i onda se kao pitaju kako ga je Janson prestigao, a Jansonu lafo krivo poslije utrke
Nakon tek devetog mjesta na VN Španjolske, Lewis Hamilton je rafalnom paljbom udario po McLarenovim inženjerima. U mikrofone BBC-a mladi je Britanac ispucao svo nezadovoljstvo zbog katastrofalno lošeg srebrnog bolida, što se čelnim ljudima u Wokingu sigurno nije svidjelo. Uostalom, u boksu se tek počela smirivati situacija između Lewisa Hamiltona i njegovih mehaničara zbog prijetnje odlaskom nakon Afere lažljivac, da bi se sada taj jaz ponovo produbio. 'Što sam drugo mogao napraviti? Nisu mi dali bolid koji mi omogućava ravnopravnu borbu. Uostalom, ovaj bolid uopće ne drži podlogu, stvarno je loš. Dao sam sve od sebe, ali je rezultat opet bio mizeran. Sada je očito da nisam dobio bolid s kojim se mogu upustiti u obranu naslova svjetskog prvaka, jer ovo ne nudi nikakvu nadu.' Lewis Hamilton je u prethodnoj izjavi dva puta spomenuo 'nisu mi dali bolid' i 'nisam dobio bolid', što je zapravo najveća katastrofa, a čime se mladi Britanac u potpunosti razotkrio. Naime, zar svaki bolid ne treba biti rezultat zajedničkog djelovanja stručnjaka (inženjera i dizajnera), vozača (Lewis Hamilton), te čelnika momčadi? I otkad je uloga prvog vozača samo sjesti u gotov bolid i pokušati što brže voziti? Međutim, tu leži cijela istina oko lika i djela mladoga Britanca, koji je medijski puno razvikaniji nego što zaslužuje realnim vozačkim sposobnostima. Uostalom, lako je 2007. godine bilo voziti Srebrnu strijelu u koju su bile ukomponirane sve vrijedne komponente s Ferrarija, a nakon što je Nigel Stepney na 780 stranica čelnicima britanske momčadi dostavio kompletnu tehničku specifikaciju crvenog bolida.
Osim toga, Lewis Hamilton je pretprošle godine pokraj sebe imao bivšeg dvostrukog svjetskog prvaka Fernanda Alonsa, čiji je set-up bolida u potpunosti kopirao i koristio za sebe. Budući da 2008. nije bilo velikih promjena tehničkih pravila, na krilima bolida iz 2007. mogao je stići do prve krune u karijeri. No sada, kada su McLarenovi stručnjaci i vozači morali krenuti samostalno stvarati potpuno novi bolid od nule, bez ukradenih Ferrarijevih dokumenata i korištenja bogatog iskustva Fernanda Alonsa, dotaknuli su dno. Mladi Britanac očito nema niti dovoljno potrebnog tehničkog znanja, niti osjećaja za razvoj bolida, već se čini da samo zna krivicu prebaciti na drugoga. Kao da on nije nimalo kriv što danas McLaren zaostaje za Brawnom GP oko sekundu i pol po krugu, iako koristi iste motore (Mercedes). Za kompletnog vozača ipak treba malo više od pukog stiskanja papučice gasa i snimanja po mondenim mjestima sa slavnom pop-pjevačicom.
Lesli Eldridž wrote:Nakon tek devetog mjesta na VN Španjolske, Lewis Hamilton je rafalnom paljbom udario po McLarenovim inženjerima. U mikrofone BBC-a mladi je Britanac ispucao svo nezadovoljstvo zbog katastrofalno lošeg srebrnog bolida, što se čelnim ljudima u Wokingu sigurno nije svidjelo. Uostalom, u boksu se tek počela smirivati situacija između Lewisa Hamiltona i njegovih mehaničara zbog prijetnje odlaskom nakon Afere lažljivac, da bi se sada taj jaz ponovo produbio. 'Što sam drugo mogao napraviti? Nisu mi dali bolid koji mi omogućava ravnopravnu borbu. Uostalom, ovaj bolid uopće ne drži podlogu, stvarno je loš. Dao sam sve od sebe, ali je rezultat opet bio mizeran. Sada je očito da nisam dobio bolid s kojim se mogu upustiti u obranu naslova svjetskog prvaka, jer ovo ne nudi nikakvu nadu.' Lewis Hamilton je u prethodnoj izjavi dva puta spomenuo 'nisu mi dali bolid' i 'nisam dobio bolid', što je zapravo najveća katastrofa, a čime se mladi Britanac u potpunosti razotkrio. Naime, zar svaki bolid ne treba biti rezultat zajedničkog djelovanja stručnjaka (inženjera i dizajnera), vozača (Lewis Hamilton), te čelnika momčadi? I otkad je uloga prvog vozača samo sjesti u gotov bolid i pokušati što brže voziti? Međutim, tu leži cijela istina oko lika i djela mladoga Britanca, koji je medijski puno razvikaniji nego što zaslužuje realnim vozačkim sposobnostima. Uostalom, lako je 2007. godine bilo voziti Srebrnu strijelu u koju su bile ukomponirane sve vrijedne komponente s Ferrarija, a nakon što je Nigel Stepney na 780 stranica čelnicima britanske momčadi dostavio kompletnu tehničku specifikaciju crvenog bolida.
Osim toga, Lewis Hamilton je pretprošle godine pokraj sebe imao bivšeg dvostrukog svjetskog prvaka Fernanda Alonsa, čiji je set-up bolida u potpunosti kopirao i koristio za sebe. Budući da 2008. nije bilo velikih promjena tehničkih pravila, na krilima bolida iz 2007. mogao je stići do prve krune u karijeri. No sada, kada su McLarenovi stručnjaci i vozači morali krenuti samostalno stvarati potpuno novi bolid od nule, bez ukradenih Ferrarijevih dokumenata i korištenja bogatog iskustva Fernanda Alonsa, dotaknuli su dno. Mladi Britanac očito nema niti dovoljno potrebnog tehničkog znanja, niti osjećaja za razvoj bolida, već se čini da samo zna krivicu prebaciti na drugoga. Kao da on nije nimalo kriv što danas McLaren zaostaje za Brawnom GP oko sekundu i pol po krugu, iako koristi iste motore (Mercedes). Za kompletnog vozača ipak treba malo više od pukog stiskanja papučice gasa i snimanja po mondenim mjestima sa slavnom pop-pjevačicom.