BH fudbalski/nogometni talenti
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Eborg
#1501 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Pa gdje to iskopa? Kenan Kodro danas ima 19 godina i još uvijek je u Real Sociedadu B.
-
Djubre_
#1504 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
niko ne igra nogomet kao BOSANCI !
Handanovic, Corluka, Garavranovic, Subotic, Ibrahimovic, Mandzukic, Jelavic, Pranjic, Lovren, Petric, Rakitic... sve stranci a sve Bosanci!!

Handanovic, Corluka, Garavranovic, Subotic, Ibrahimovic, Mandzukic, Jelavic, Pranjic, Lovren, Petric, Rakitic... sve stranci a sve Bosanci!!
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#1505 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
izgoriše od bosanstva 
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#1506 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
prenese i tebe jarane pravoBiTa wrote:Gorostasni bosanski dječak s pedigreom uskoro u Liverpoolu?
SIN nekadašnjeg vrsnog napadača Real Sociedada i Barcelone Mehe Kodre, Kenan Kodro vjerojatno će karijeru nastaviti na Anfieldu, piše "Tribalfootball".
13-godišnji Kenan Kodro označen je kao ogromni potencijal, a u prilog mu ide i nesvakidašnja visina. Naime, već sa 13 godina visok je 190cm, zbog čega je i zainteresirao Rafu Beniteza, koji očito simpatizira igrače koji sa visine gledaju svijet.
Kenan je trenutno član Real Sociedada, a ne napunivši 14 godina visinom je prestigao 188cm visokog oca, koji je i sam bio izrazito korpulentan napadač.
Kako u Liverpoolu trenutno igra i 202cm visoki Peter Crouch, nije nemoguće da s Kodrom juniorom jednoga dana zaigra u tandemu. Bio bi to svakako najviši napadački tandem u povijesti.
-
Bleks
#1507 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Legendarna tema.
-
Djubre_
#1508 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
http://scsport.ba/vijest/43154
Đurić: Srbija me nikad nije zvala, nadam se pozivu Safeta Sušića
jedna velika nada bh nogometa.. treba mu dati priliku u A selekciji.. ako nista jednu utakmicu..
Đurić: Srbija me nikad nije zvala, nadam se pozivu Safeta Sušića
jedna velika nada bh nogometa.. treba mu dati priliku u A selekciji.. ako nista jednu utakmicu..
-
salle_eh1986
#1509 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
kad se to vratio kraučBiTa wrote:Gorostasni bosanski dječak s pedigreom uskoro u Liverpoolu?
SIN nekadašnjeg vrsnog napadača Real Sociedada i Barcelone Mehe Kodre, Kenan Kodro vjerojatno će karijeru nastaviti na Anfieldu, piše "Tribalfootball".
13-godišnji Kenan Kodro označen je kao ogromni potencijal, a u prilog mu ide i nesvakidašnja visina. Naime, već sa 13 godina visok je 190cm, zbog čega je i zainteresirao Rafu Beniteza, koji očito simpatizira igrače koji sa visine gledaju svijet.
Kenan je trenutno član Real Sociedada, a ne napunivši 14 godina visinom je prestigao 188cm visokog oca, koji je i sam bio izrazito korpulentan napadač.
Kako u Liverpoolu trenutno igra i 202cm visoki Peter Crouch, nije nemoguće da s Kodrom juniorom jednoga dana zaigra u tandemu. Bio bi to svakako najviši napadački tandem u povijesti.
-
Eborg
-
MightyMatch
#1511 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Taj je dobio poziv za U-16 BIH repku i glatko odbio.Maltene uz opasku da ne dosadjuju vise jer je ovaj kockasti od glave do pete.
-
juventus
#1512 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Mamu mu je*em, osim ako nije ružna k'o otac.MightyMatch wrote:Taj je dobio poziv za U-16 BIH repku i glatko odbio.Maltene uz opasku da ne dosadjuju vise jer je ovaj kockasti od glave do pete.
- Muhamed Đakmić
#1513 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
juventus wrote:Mamu mu je*em, osim ako nije ružna k'o otac.MightyMatch wrote:Taj je dobio poziv za U-16 BIH repku i glatko odbio.Maltene uz opasku da ne dosadjuju vise jer je ovaj kockasti od glave do pete.
-
Korisničkoime
#1514 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Jedina nada je da dobije neki ugovor tj. da se dobro proda prije nego bude zreo za A repku tada će i njegova motivacija da bude kockasti da naglo opadne i to nam je prilika da se zaista odluči onako kako i osjeća. Mislim da je njegova motivacija za HR upravo ta preko mlade repke Dinama i Mamića do prodaje u inostranstvo. Ali još je mlad i samo talenat ko zna kako će se razvijati ne bi bio ni prvi ni posljednji koji nije uspio.
- Murat Sabanovic
#1515 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
dijete rodjeno u zagrebu..sva raja mu zagrepcani(hrvati)..najljepse uspomene ga vezu za zagreb ... igra za mladu selekciju hrvatske ...stara mu hravtica...a vi bi da igra za nas samo zato sto mu je stari bosnjo i sto je nekad igrao za nas...Korisničkoime wrote:Jedina nada je da dobije neki ugovor tj. da se dobro proda prije nego bude zreo za A repku tada će i njegova motivacija da bude kockasti da naglo opadne i to nam je prilika da se zaista odluči onako kako i osjeća. Mislim da je njegova motivacija za HR upravo ta preko mlade repke Dinama i Mamića do prodaje u inostranstvo. Ali još je mlad i samo talenat ko zna kako će se razvijati ne bi bio ni prvi ni posljednji koji nije uspio.
- hrastov žižak
#1516 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Korisničkoime wrote:Jedina nada je da dobije neki ugovor tj. da se dobro proda prije nego bude zreo za A repku tada će i njegova motivacija da bude kockasti da naglo opadne i to nam je prilika da se zaista odluči onako kako i osjeća. Mislim da je njegova motivacija za HR upravo ta preko mlade repke Dinama i Mamića do prodaje u inostranstvo. Ali još je mlad i samo talenat ko zna kako će se razvijati ne bi bio ni prvi ni posljednji koji nije uspio.
-
Korisničkoime
#1517 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Kai ste vas dvojica tak negativni
.
Smijemo se valjda nadati, jest da je nategnuto i to dobro ali eto ima takvih slučajeva kod naših komšija/susjeda koji su privukli igrače iz drugih mladih repki iako su i oni dobar dio života od djetinjstva proveli u drugim zemljama. Kažem jest nategnuto ali baš skroz nemoguće ? Prije će biti da neće ali ko zna možda momak promjeni mišljenje ima još vremena do A repke.
Smijemo se valjda nadati, jest da je nategnuto i to dobro ali eto ima takvih slučajeva kod naših komšija/susjeda koji su privukli igrače iz drugih mladih repki iako su i oni dobar dio života od djetinjstva proveli u drugim zemljama. Kažem jest nategnuto ali baš skroz nemoguće ? Prije će biti da neće ali ko zna možda momak promjeni mišljenje ima još vremena do A repke.
- fortaleza
#1518 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Da, jesu ali su u pitanju bili tipični gastrabajteri koji su (rođeni) i živjeli u stranim državama pa su se odlučili na Hrvatsku tipa Rakitića, Petrića, braće Kovač itd. Kod Halilovićevog slučaja baš i nije slično, majka mu je Hrvatica, cijeli život je u hr, a i babo je bio kockasti, a veže ga i Dinamo, mislim da se mali gotovo sigurno osjeća Hrvatom.Korisničkoime wrote:Kai ste vas dvojica tak negativni.
-
MightyMatch
#1519 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
A da je kojim slucajem obrnuta situacija,ovaj bi vec u izjavama ne otisao pjeske u Zagreb,vec odleprsao.Murat Sabanovic wrote:dijete rodjeno u zagrebu..sva raja mu zagrepcani(hrvati)..najljepse uspomene ga vezu za zagreb ... igra za mladu selekciju hrvatske ...stara mu hravtica...a vi bi da igra za nas samo zato sto mu je stari bosnjo i sto je nekad igrao za nas...Korisničkoime wrote:Jedina nada je da dobije neki ugovor tj. da se dobro proda prije nego bude zreo za A repku tada će i njegova motivacija da bude kockasti da naglo opadne i to nam je prilika da se zaista odluči onako kako i osjeća. Mislim da je njegova motivacija za HR upravo ta preko mlade repke Dinama i Mamića do prodaje u inostranstvo. Ali još je mlad i samo talenat ko zna kako će se razvijati ne bi bio ni prvi ni posljednji koji nije uspio.
Stvar odgoja i indentiteta.
- fosil
#1520 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Drug, sve je to do kucnog odgoja.Murat Sabanovic wrote: dijete rodjeno u zagrebu..sva raja mu zagrepcani(hrvati)..najljepse uspomene ga vezu za zagreb ... igra za mladu selekciju hrvatske ...stara mu hravtica...a vi bi da igra za nas samo zato sto mu je stari bosnjo i sto je nekad igrao za nas...
Nes' pusit' Bog te jebo, sa zemljom cu te sastavit', jes' cuo.
-
Tyke
#1521 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Nekad je i stvar postovanja prema onome ko ti pruza potporu, daje ti sve uslove da bi napredovao, tu se skolujes, drugujes, tako da je Hrvatska zasluzila tog momka. Ako on sam imadne potrebu i zelju da igra za BiH, sigurno ce se nametnuti i nagovijestiti to. Mi mozemo mu dati mogucnost izbora i jasno mu dati do znanja da ga zelimo vidjeti u nasoj repki, ali nikako ne mozemo kriviti ni njega niti nas savez ako odbije.
-
Tyke
#1522 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Nekad je i stvar postovanja prema onome ko ti pruza potporu, daje ti sve uslove da bi napredovao, tu se skolujes, drugujes, tako da je Hrvatska zasluzila tog momka. Ako on sam imadne potrebu i zelju da igra za BiH, sigurno ce se nametnuti i nagovijestiti to. Mi mozemo mu dati mogucnost izbora i jasno mu dati do znanja da ga zelimo vidjeti u nasoj repki, ali nikako ne mozemo kriviti ni njega niti nas savez ako odbije.
- amoninan
#1523 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
http://scsport.ba/vijest/43742
Arsenal scouting Ligue 1 starlet
http://www.givemefootball.com/premier-l ... -1-starlet
Arsenal showing interest in Metz youngster Mustafic
http://au.sports.yahoo.com/news/article ... -mustafic/
http://www1.skysports.com/football/news ... o-Metz-gem
Evo momka, novinari pumpajte...
Arsenal scouting Ligue 1 starlet
http://www.givemefootball.com/premier-l ... -1-starlet
Arsenal showing interest in Metz youngster Mustafic
http://au.sports.yahoo.com/news/article ... -mustafic/
http://www1.skysports.com/football/news ... o-Metz-gem
Evo momka, novinari pumpajte...
- Murat Sabanovic
#1524 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
ok.obrnimo situaciju ...MightyMatch wrote:A da je kojim slucajem obrnuta situacija,ovaj bi vec u izjavama ne otisao pjeske u Zagreb,vec odleprsao.Murat Sabanovic wrote:dijete rodjeno u zagrebu..sva raja mu zagrepcani(hrvati)..najljepse uspomene ga vezu za zagreb ... igra za mladu selekciju hrvatske ...stara mu hravtica...a vi bi da igra za nas samo zato sto mu je stari bosnjo i sto je nekad igrao za nas...Korisničkoime wrote:Jedina nada je da dobije neki ugovor tj. da se dobro proda prije nego bude zreo za A repku tada će i njegova motivacija da bude kockasti da naglo opadne i to nam je prilika da se zaista odluči onako kako i osjeća. Mislim da je njegova motivacija za HR upravo ta preko mlade repke Dinama i Mamića do prodaje u inostranstvo. Ali još je mlad i samo talenat ko zna kako će se razvijati ne bi bio ni prvi ni posljednji koji nije uspio.
Stvar odgoja i indentiteta.
stari mu hrvat ,a stara bosnjakinja i zivi u sarajevu.od kako zna za sebe voli zelju u kojem i igra . sve ga veze za grad sarajevo ! sta mislis za koga bi igrao ?
- Murat Sabanovic
#1525 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
vidis, mene zaboli ona stvar za koga ce zaigrati i uopste je nebitno u ovoj prici.ko se ne osjeca pripadnikom bosanske nacije i bolje nek ne igra. pojedini bi ovdje ,da svaki igrac koji ima "jedno bosansko krvno zrnce" da igra za BIH. ovdje se povlace paralele ,a ne ide se od slucaja do slucaja .jer svaki slucaj je zaseban!!!ovdje se prica o necijem kucnom odgoju ,a u opste se ne poznaje porodicna prica i okolnosti u kojima se sportas nalazi !