Obama i SAD (2008-2016)

Post Reply
pitt

#1501 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by pitt »

joj hikmeta :-) :-) :-) :-) okani se moonshine :D : D:D
danas

#1502 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by danas »

jadna hilka, zrela je za jagomira :roll: :roll:
pitt

#1503 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by pitt »

danas wrote:jadna hilka, zrela je za jagomira :roll: :roll:
bas mi je zao :D :D :D
danas

#1504 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by danas »

pitt wrote:
danas wrote:jadna hilka, zrela je za jagomira :roll: :roll:
bas mi je zao :D :D :D
pa zena je pukla, ono nije vise ni uzasno za gledat nego je jadno :roll: samo cekam da izadje i kaze, hi guys, i'm white, vote for me...
strasno... :run:
omar little

#1505 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by omar little »

Jel' Jagomir isto sto u Tuzli Kreka? :D
pitt

#1506 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by pitt »

pa sta ocekujes.....z.aduzila se i bogu i narodu :D niko je ne frma iz partije, laze radnicku klasu kad zine :D, a i bill se usutio u zadnje vrijeme. Jedino je izjavio nedavno da nije nemoguce da se i celsi u politiku baci :D :D :D toliko o opsjednusti kenedijevima :D :D
danas

#1507 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by danas »

pitt wrote:pa sta ocekujes.....z.aduzila se i bogu i narodu :D niko je ne frma iz partije, laze radnicku klasu kad zine :D, a i bill se usutio u zadnje vrijeme. Jedino je izjavio nedavno da nije nemoguce da se i celsi u politiku baci :D :D :D toliko o opsjednusti kenedijevima :D :D
pa chelsea je imala nose job (a kad je kod toga, mogla je vala nesto i sa onim zubima ucinit :D ) pa svako malo sad ocekujem i njenu kandidaturu...
kakvi ba kenedijevi, ovi su zajebali izetbegovice, ni stida ni srama... :roll:
gulas

#1508 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by gulas »

danas wrote: pa zena je pukla, ono nije vise ni uzasno za gledat nego je jadno :roll: samo cekam da izadje i kaze, hi guys, i'm white, vote for me...
Posto vidim da ovdje ima par upucenijih sto se tice cijelog ovog cirkusa, htio bih da priupitam - s obzirom na sve ovo, da li je moguce da se ova spodoba Hilari jos uvijek ne predaje samo da bi umanjila sanse Obami u odnosu na McCaina? Ne vidim (a vjerujem da je i ona svjesna toga) vise neku normalnu svrhu ovog maltretiranja. Prvo sam mislio da pikira na mjesto VP-a, ali poslije ove zadnje nebuloze imam utisak da joj je jedina svrha da sto vise izminira Obamu pred glavne izbore. U tom slucaju ne bih rekao da je zena pukla, vec da Obami predstoji teska bitka za Bijelu Kucu.
ahuseino

#1509 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by ahuseino »

gulas wrote:
danas wrote: pa zena je pukla, ono nije vise ni uzasno za gledat nego je jadno :roll: samo cekam da izadje i kaze, hi guys, i'm white, vote for me...
Posto vidim da ovdje ima par upucenijih sto se tice cijelog ovog cirkusa, htio bih da priupitam - s obzirom na sve ovo, da li je moguce da se ova spodoba Hilari jos uvijek ne predaje samo da bi umanjila sanse Obami u odnosu na McCaina? Ne vidim (a vjerujem da je i ona svjesna toga) vise neku normalnu svrhu ovog maltretiranja. Prvo sam mislio da pikira na mjesto VP-a, ali poslije ove zadnje nebuloze imam utisak da joj je jedina svrha da sto vise izminira Obamu pred glavne izbore. U tom slucaju ne bih rekao da je zena pukla, vec da Obami predstoji teska bitka za Bijelu Kucu.
Mislim da je njen zadnji biser bio rezultat shvatanja da nema sanse za VP, pa ko oni nasi jalijasi kad im das po pichci, kazu - vi'ces ti hebacu ti ja majku... pa ode podvijena repa....
A neko mi je na poslu predlozio upravo ovo sto kazes. Tako bi imala vise sansi da trci ponovo za chetiri godine...
omar little

#1510 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by omar little »

ahuseino wrote:
gulas wrote:
Mislim da je njen zadnji biser bio rezultat shvatanja da nema sanse za VP, pa ko oni nasi jalijasi kad im das po pichci, kazu - vi'ces ti hebacu ti ja majku... pa ode podvijena repa....
A neko mi je na poslu predlozio upravo ovo sto kazes. Tako bi imala vise sansi da trci ponovo za chetiri godine...
4 godine? Mislis 8? Bas ce Huso ne dobit nominaciju nakon 4 godine predsjednickog iskustvva? Ili su to neki a la @hikmeta pa navijaju da dedo stari pobjedi?
Ja mislim da je ona politicki receno gotova. Istrosila je sve kredite koje je imala u stranci, ponasala se apsolutno neprimjerno tokom cijelih "prajmariz" i vrijeme njene politike je gotovo. Pa hebote te mis, ona je maltene sabotirala vlastitu stranku zarad svoje pozicije, pa to nema smisla nikakvog...
Koliko sam ja gledala polls izmedju Obame i starog, Obama se vrlo dobro drzi. Posebno kad se uzme u obzir da njemu rejting ide vise gore sto vise vremena provodi u nekoj drzavi. Ljudi imaju priliku da ga upoznaju, cuju sta ima da kaze na razlicite teme i onda ga podrzavaju. I to je jos jedan od razloga zbog kojih mislim da se Hillary ponasa k'o sabotazer, oduzima mu dragocjeno vrijeme i pozicioniraje za glavne izbore jer se s njom mora baktati do juna mjeseca.
danas

#1511 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by danas »

omar little wrote: 4 godine? Mislis 8? Bas ce Huso ne dobit nominaciju nakon 4 godine predsjednickog iskustvva? Ili su to neki a la @hikmeta pa navijaju da dedo stari pobjedi?
Ja mislim da je ona politicki receno gotova. Istrosila je sve kredite koje je imala u stranci, ponasala se apsolutno neprimjerno tokom cijelih "prajmariz" i vrijeme njene politike je gotovo. Pa hebote te mis, ona je maltene sabotirala vlastitu stranku zarad svoje pozicije, pa to nema smisla nikakvog...
Koliko sam ja gledala polls izmedju Obame i starog, Obama se vrlo dobro drzi. Posebno kad se uzme u obzir da njemu rejting ide vise gore sto vise vremena provodi u nekoj drzavi. Ljudi imaju priliku da ga upoznaju, cuju sta ima da kaze na razlicite teme i onda ga podrzavaju. I to je jos jedan od razloga zbog kojih mislim da se Hillary ponasa k'o sabotazer, oduzima mu dragocjeno vrijeme i pozicioniraje za glavne izbore jer se s njom mora baktati do juna mjeseca.
mislim da je poenta bila da ona namjerno sabotira husu, ne bi li pobijedio mccain, pa onda ona za 4 godine da ide opet kao kandidat za dems protiv mccaina. huso, ako bude nominiran a izgubi od mccaina, nece imati sanse za 4 godine ponovo kao demokratski kandidat. a ova krevetina valjda kao hoce :roll:

zena nije sekunde dobra :roll: zarad sulude licne ambicije je skroz sjebala partiju, i desice se nepojmljivo -- pobijedice ponovo republikanci nakon 8 godina katastrofalne administracije i kriminalne politike. da nominujes neku random budalu sa ovog foruma :D imao bi bolje sanse protiv ovakvih republikanaca, koji su izgubili svaki kredibilitet. a ona je uspjela postici da demokrate sa njom na celu -- pored OVAKVIH republikanaca -- izgledaju kao bolja opcija. o maj fakin gad :roll:
ahuseino

#1512 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by ahuseino »

... ne, mislio sam bas 4.

Ako Obama sada izgubi (general election), onda za cetiri godine imamo Demokratik prajmariz ponovo, i consequently Hilka 'trci' jope'.

Slusao sam nesto interesantno i rather disturbing na NPR-u u svezi s ovim campain funding. Hilka potpisuje personal loans...

Sad me interesuje sta je njen rationale tu? Ako je izaberu, dali to znaci da ce na neki nachin imati 'neki novi 'specijalni' izvor prihoda (special interest kick ins) da otplati dugove? Zar to nije cista izopachenost sistema? Predsjednicka plata sigurno nije vecha nego sto bi ona mogla da zaradjuje kao advokatica, senatorka, consultant. Zasto ulagati svoje milione za novi 'posao' ako isti neche donositi unosan profit? Smrdljia posla pa eto ti...

I na kraju reportaze kao ako je ne izaberu, onda bi se kao mogli ostali kandidati chip in, da joj pomognu otplatiti dugove - good luck with that...
omar little

#1513 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by omar little »

ahuseino wrote:... ne, mislio sam bas 4.

Ako Obama sada izgubi (general election), onda za cetiri godine imamo Demokratik prajmariz ponovo, i consequently Hilka 'trci' jope'.

Slusao sam nesto interesantno i rather disturbing na NPR-u u svezi s ovim campain funding. Hilka potpisuje personal loans...

Sad me interesuje sta je njen rationale tu? Ako je izaberu, dali to znaci da ce na neki nachin imati 'neki novi 'specijalni' izvor prihoda (special interest kick ins) da otplati dugove? Zar to nije cista izopachenost sistema? Predsjednicka plata sigurno nije vecha nego sto bi ona mogla da zaradjuje kao advokatica, senatorka, consultant. Zasto ulagati svoje milione za novi 'posao' ako isti neche donositi unosan profit? Smrdljia posla pa eto ti...

I na kraju reportaze kao ako je ne izaberu, onda bi se kao mogli ostali kandidati chip in, da joj pomognu otplatiti dugove - good luck with that...
To sam ja cula, da je dala najmanje 5 miliona svojih para za kampanju. Predjsednik ima platu od $400,000 godisnje tako da tu nisu pare u pitanju. To je ego, i zelja za pozicijom, posebno u njenom slucaju. Jebiga, ipak se radi o mjestu predsjednik Amerike. A koliko bi ona para zaradila nakon "predsjednikovanja", pogledaj tax return Clintonovih, Bill milione zgrce od kojekakvih govornickih "fees", knjiga i ostalih popratnih kerefeka.
Evo dok ja ovo pisem, ja si mislim, zamisli dokle je doguralo, da ja kao vrlo o sebi pri sebi :D slobodna zena, njoj NIKAD ne bi dala glas. A zena je, i ja se na svoje nacine borim za zenska prava, ali ona mene ne predstavlja ni u kakvom obliku. Bas je fuj politicka jedinica.
A to nisam cula da bi joj pomogli otplatiti dug :D Huda majko :D
ahuseino

#1514 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by ahuseino »

omar little wrote:

To sam ja cula, da je dala najmanje 5 miliona svojih para za kampanju. Predjsednik ima platu od $400,000 godisnje tako da tu nisu pare u pitanju. To je ego, i zelja za pozicijom, posebno u njenom slucaju. Jebiga, ipak se radi o mjestu predsjednik Amerike. A koliko bi ona para zaradila nakon "predsjednikovanja", pogledaj tax return Clintonovih, Bill milione zgrce od kojekakvih govornickih "fees", knjiga i ostalih popratnih kerefeka.
Evo dok ja ovo pisem, ja si mislim, zamisli dokle je doguralo, da ja kao vrlo o sebi pri sebi :D slobodna zena, njoj NIKAD ne bi dala glas. A zena je, i ja se na svoje nacine borim za zenska prava, ali ona mene ne predstavlja ni u kakvom obliku. Bas je fuj politicka jedinica.
Ne znam koliki ego da joj je - nije vrijedan 5M$. Ali ima totalno smisla - da se pare prave poslije predsjenikovanja...
Na to sam zaboravio :-) .
danas

#1515 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by danas »

ma nista, najebali smo kako god okrenes :roll:
omar little

#1516 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by omar little »

danas wrote:ma nista, najebali smo kako god okrenes :roll:
To je to. Svi smo najebali. Od kako su oni zadri kriscani uhvatili fursata u Americi, odmah se prebacilo na Kanadu. I sad ja moram da se nosim sa konzervativnom bagrom na vlasti, a do sad nikad nisam morala (mislim u Kanadi, Bosna se ne racuna). Hrane jedni druge. Strahota! :(
ahuseino

#1517 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by ahuseino »

Obama mi daje nade, ipak.

Valjda mu neche ukrast kandidaturu...
pitt

#1518 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by pitt »

ma jok ba :D he is the MAN :D :D

Joj sto volim peggy noonan :D :D:D Iz weekend journal :D :D

DECLARATIONS
By PEGGY NOONAN

Sex and the Sissy
May 23, 2008; Page A11
She was born in Russia, fled the pogroms with her family, was raised in Milwaukee, and worked the counter at her father's general store when she was 8. In early adulthood she made aliyah to Palestine, where she worked on a kibbutz, picking almonds and chasing chickens. She rose in politics, was the first woman in the first Israeli cabinet, soldiered on through war and rumors of war, became the first and so far only woman to be prime minister of Israel. And she knew what it is to be a woman in the world. "At work, you think of the children you've left at home. At home you think of the work you've left unfinished. . . . Your heart is rent." This of course was Golda Meir.

Image

Another: She was born in a family at war with itself and the reigning power outside. As a child she carried word from her important father to his fellow revolutionaries, smuggling the papers in her school bag. War and rumors of war, arrests, eight months in jail. A rise in politics -- administering refugee camps, government minister. When war came, she refused to flee an insecure border area; her stubbornness helped rally a nation. Her rivals sometimes called her "Dumb Doll," and an American president is said to have referred to her in private as "the old witch." But the prime minister of India preferred grounding her foes to dust to complaining about gender bias. In the end, and in the way of things, she was ground up too. Proud woman, Indira Gandhi.

And there is Margaret Hilda Roberts. A childhood in the besieged Britain of World War II -- she told me once of listening to the wireless and being roused by Churchill. "Westward look, the land is bright," she quoted him; she knew every stanza of the old poem. Her father, too, was a shopkeeper, and she grew up in the apartment above the store near the tracks. She went to Oxford on scholarship, worked as a chemist, entered politics, rose, became another first and only, succeeding not only in a man's world but in a class system in which they knew how to take care of ambitious little grocer's daughters from Grantham. She was to a degree an outsider within her own party, so she remade it. She lived for ideas as her colleagues lived for comfort and complaint. The Tories those days managed loss. She wanted to stop it; she wanted gain. Just before she became prime minister, the Soviets, thinking they were deftly stigmatizing an upstart, labeled her the Iron Lady. She seized the insult and wore it like a hat. This was Thatcher, stupendous Thatcher, now the baroness.

Great women, all different, but great in terms of size, of impact on the world and of struggles overcome. Struggle was not something they read about in a book. They did not use guilt to win election -- it comes up zero if you Google "Thatcher" and "You're just picking on me because I'm a woman." Instead they used the appeals men used: stronger leadership, better ideas, a superior philosophy.

* * *

You know where I'm going, for you know where she went. Hillary Clinton complained again this week that sexism has been a major dynamic in her unsuccessful bid for political dominance. She is quoted by the Washington Post's Lois Romano decrying the "sexist" treatment she received during the campaign, and the "incredible vitriol that has been engendered" by those who are "nothing but misogynists." The New York Times reported she told sympathetic bloggers in a conference call that she is saddened by the "mean-spiritedness and terrible insults" that have been thrown "at you, for supporting me, and at women in general."

Where to begin? One wants to be sympathetic to Mrs. Clinton at this point, if for no other reason than to show one's range. But her last weeks have been, and her next weeks will likely be, one long exercise in summoning further denunciations. It is something new in politics, the How Else Can I Offend You Tour. And I suppose it is aimed not at voters -- you don't persuade anyone by complaining in this way, you only reinforce what your supporters already think -- but at history, at the way history will tell the story of the reasons for her loss.

So, to address the charge that sexism did her in:

It is insulting, because it asserts that those who supported someone else this year were driven by low prejudice and mindless bias.

It is manipulative, because it asserts that if you want to be understood, both within the community and in the larger brotherhood of man, to be wholly without bias and prejudice, you must support Mrs. Clinton.

It is not true. Tough hill-country men voted for her, men so backward they'd give the lady a chair in the union hall. Tough Catholic men in the outer suburbs voted for her, men so backward they'd call a woman a lady. And all of them so naturally courteous that they'd realize, in offering the chair or addressing the lady, that they might have given offense, and awkwardly joke at themselves to take away the sting. These are great men. And Hillary got her share, more than her share, of their votes. She should be a guy and say thanks.

It is prissy. Mrs. Clinton's supporters are now complaining about the Hillary nutcrackers sold at every airport shop. Boo hoo. If Golda Meir, a woman of not only proclaimed but klix toughness, heard about Golda nutcrackers, she would have bought them by the case and given them away as party favors.

It is sissy. It is blame-gaming, whining, a way of not taking responsibility, of not seeing your flaws and addressing them. You want to say "Girl, butch up, you are playing in the leagues, they get bruised in the leagues, they break each other's bones, they like to hit you low and hear the crack, it's like that for the boys and for the klix."

And because the charge of sexism is all of the above, it is, ultimately, undermining of the position of women. Or rather it would be if its source were not someone broadly understood by friend and foe alike to be willing to say anything to gain advantage.

* * *

It is probably truer that being a woman helped Mrs. Clinton. She was the front-runner anyway and had all the money, power, Beltway backers. But the fact that she was a woman helped give her supporters the special oomph to be gotten from making history. They were by definition involved in something historic. And they were on the right side, connected to the one making the breakthrough, shattering the glass. They were going to be part of breaking it into a million little pieces that could rain down softly during the balloon drop at the historic convention, each of them catching the glow of the lights. Some network reporter was going to say, "They look like pieces of the glass ceiling that has finally been shattered."

I know: Barf. But also: Fine. Politics should be fun.

Meir and Gandhi and Mrs. Thatcher suffered through the political downside of their sex and made the most of the upside. Fair enough. As for this week's Clinton complaints, I imagine Mrs. Thatcher would bop her on the head with her purse. Mrs. Gandhi would say "That is no way to play it." Mrs. Meir? "They said I was the only woman in the cabinet and the only one with -- well, you know. I loved it."

See all of today's editorials and op-eds, plus video commentary, on Opinion Journal.
jeza u ledja

#1519 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by jeza u ledja »

omar little wrote:

Clintonovi su pare zaradili uglavnom nakon 2000-e. Od toga ubjedljivo najvise od prodaje svojih knjiga. U Americi svaka poznata licnost 'napise' knjigu svakih nekoliko godina i to ide ko halva. Sto se tice advokature pretpostavljam dok drzi funkciju senatora ne moze se tim baviti. Svejedno, sta god da se desi, Clintonovi ce lako to nadomiriti. Pa dovoljno joj je da napise knjigu o desavanjima u prajmariz u posljednjih 6 mjeseci i to ce se prodati u milionima kopija.

Clintonova je jednostavno izgubila kompas i udara gdje stigne. U stvari oboje njih. Neki dan je Bill lupao nesto o haman 'velikoj uroti' protiv Hilke od strane medija i Demokratske stranke, a sve valjda od strane muskih sovinista. :shock: Rezultat prevelike ambicije, zaludjenosti, ne znam ni ja. Sto je najgore, Hillaryni supporters, ciju bazu cine starije zene, vjeruju u to.

Sto se tice Obame, njegov uspjeh nazalost ovisi od toga kako ce Hillary izaci iz trke. Da li ce biti 'crash and burn' ili 'reconciliation'. Tri kljucne stvari desice se uskoro - 31. maja komisija ce odluciti sta ce se uraditi sa glasovima iz Floride i Michigana. 1. juna su prajmariz u Portoriku, te 3. juna prajmariz u Montani i South Dakoti. To su zadnji prajmariz i nakon toga nema vise. Ta komisija 31. maja ce utvrditi koji ce biti konacni broj boba koji pobjednik mora osigurati (trenutni broj je 2026, a Obama ima oko 1970, znaci fali mu samo malo). Novi broj koji bi ukljucio Floridu i Michigan ce biti drukciji. Ako i kad Obama predje bilo koji od ta dva broja, a to ce se skoro sigurno desiti u naredne 2-3 sedmice - sve je gotovo, ali ne i formalno. Formalno, superdelegati uvijek mogu promjeniti misljenje, od danas pa do kraja augusta. To me plasi jer to onda znaci da Clintonova moze gurati cijelo ljeto da se to promjeni, medjutim to bi bilo samoubistvo za Demokrate jer bi to znacilo da su glavesine izabrale kontra volje naroda. To bi znacilo svadju u augustu na konvenciji stranke, kada se formalno 'krunise' kandidat za izbore.
Ako Hillary uradi ono sto se od nje ocekuje, a to je da prizna poraz nakon 3. juna, onda ce Obamina podrska polako rasti. Ta anomalija o kojoj govorite - kako su Republikanci na celu sa Bushom strasno nepopularni ove godine, a da je McCain sa Demokratama u anketama maltene 50%-50% , je takodje posljedica specificnosti McCaina kao kandidata, koji nije tipicni Republikanac, i to je opste poznato svima. Republikanci su izabrali najboljeg moguceg kandidata ove godine, u stvari mozda jedinu osobu iz te stranke koja ima neke sanse u novembru.
Vidjecemo 3. juna.
walkabout

#1520 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by walkabout »

evo i Bill zagalamijo...

-------------------------------

Anne Davies in Washington
May 28, 2008

THE former president Bill Clinton has upped the ante in the final days of his wife's primary race, saying Hillary Clinton has been treated disrespectfully and warning the Democratic Party that it has less chance of winning if she is not the nominee.

The comments are being interpreted as a new attempt by the Clintons to deal themselves into the vice-presidency, even though the chemistry between the Clinton and Obama campaigns would suggest that such a solution is unlikely.

"She is winning the general election today and he is not, according to all the evidence," Mr Clinton said while campaigning in South Dakota. "I have never seen anything like it. I have never seen a candidate treated so disrespectfully just for running."

He suggested some were trying to "cover up" Senator Clinton's chances of winning in key states in the presidential election.

Barack Obama, the frontrunner in the primary race, is now campaigning as if he has clinched the nomination. This week he will be in Nevada and Colorado - states that are potentially winnable in the presidential election - rather than in South Dakota, Montana and the territory of Puerto Rico for the remaining primaries.

A fresh Newsweek poll shows Senator Obama and the Republican nominee, John McCain, tied among voters nationally, each with 46 per cent. Senator Clinton fares slightly better against Senator McCain, 48 per cent to 44 per cent, although her lead is within the survey's margin of error.

The next showdown between the Democratic candidates will come this Saturday when the party holds its Rules Committee meeting in Washington DC to decide what to do about the Michigan and Florida delegations, which held early primaries in breach of party rules.

The event could become a circus, with the Clinton campaign planning to bus thousands of supporters to the hotel venue to support her case that the two delegations should be reinstated and in the proportions they voted, which were heavily in her favour.

If those votes were counted as cast, Senator Clinton would still trail Senator Obama in the overall delegate count but the gap would narrow and the number needed to clinch the nomination would be 2209. This would mean the race could be prolonged. It would need almost every delegate to declare their preference before the titanic struggle between the senators could be declared over.

But with many Democrats looking towards the all-important race against Senator McCain, names are being floated as running mates for Senator Obama.

While many would like to see an Obama-Clinton duo, other names include the former Virginia governor Mark Warner, the Virginia senator Jim Webb, the Ohio Governor, Ted Strickland, and Delaware senator Joe Biden.

With agencies
stranacc

#1521 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by stranacc »

Yebat ce nas sve obama ako ga izaberu.
On meni lici na SDA .... SDS ..HDZ...
On ce k nesto promijeniti?
Kako? Sta?
donijet ce demokratiju kao i sda.
Pa za njega glasa 100 % crnaca i ovi napuseni omladinci koji nemaju dvije ciste o politici. yebi ga on ce promijeniti washington pretvorit ce ga u orladno , sta li?
i josh se narod lozi!?>> subhanala
ahuseino

#1522 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by ahuseino »

stranacc wrote:Yebat ce nas sve obama ako ga izaberu.
Kako? Sta?
Pa za njega glasa 100 % crnaca i ovi napuseni omladinci koji nemaju dvije ciste o politici. yebi ga on ce promijeniti washington pretvorit ce ga u orladno , sta li?
Ne znam jel' pratis dovoljno, ali sam gotovo siguran da nakon sto ga 'poslusas' jedno 15-ak minuta promijenices misljenje.

On za razliku od svih drugih INSPIRISE mase i ima novu viziju.

Nije mi jasna tvoja paralela sa SDA, kakve veze ima on sa nacionalistickim partijama koje u glavnom stoje za razdjeljivanje.
jeza u ledja

#1523 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by jeza u ledja »

Kako? Sta?
A za koga bi ti glasao i zasto?

Jesi ti kad bio u Orlandu? :cry:
BihYankee

#1524 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by BihYankee »

Bio sam ja 2000 u Daytonu kada je u( ama bas svakoj )debati sa tadasnjim protukandidatom J.W.B. bio "do nogu" potučen argumentima nakon čega je Amerika iz budžetskog suficita strmeknula u skoro pa rekordni deficit, svijet dobio seriju novih ratova i kriza... A bio sam i 2004 u West Palm Beachu kad je Bushova mama zvala ljude po privatnim stanovima i ako se javis prekine vezu a ako se javi automatska sekretarica onda se snimi njena molba da glasate za njenog sina, sto joj je omogucio JW -ov brat Džebedaja( guverner Floride koji se proslavio brojanjem glasova u Miami Dade okrugu).(BTW: Nikad mi neće biti jasno zašto je budući nobelovac klepio ušima pred očiglednom i dokumentovanom prevarom ). Tu je negdje počela sijati Obamina zvijezda jer je itekako odskakao u predizbornoj kampanji svoje stranke i slovio za najboljeg vote i fund rejzera. Tada su mu (valjda ) tepali Rok O'bama i neko je od njuzmena govorio da bi za njegovu strnku bilo bolje da je on tada bio predsjednički kandidat. Zašto ovoliki uvod? Pa čuo sam mišljenja da Hilari namjerno blati Obamu (ali ne da bi dobila ovu nominaciju već da bi 2012 mogla ponoviti kandidaturu)i time pomaže Republikancu jer je izvjesno da on neće ići u drugi mandat. Dakle, ona radi protiv svoje stranke : ide na to da oslabi Husu ( tu leži i odgovor na @pitt-ovu tvrdnju, podržanu od strane najboljih analitičara, da je u odnosu na McKaina ona izvjesniji pobjednik) samo da bi se mogla kandidovati i na slijedećim izborima. Baš me zanima "what say you" yeli ovo tzv "conspiracy theory" ili ima nekog dima u predizbornoj vatri.
gulas

#1525 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by gulas »

ahuseino wrote:
Kako? Sta?
Ne znam jel' pratis dovoljno, ali sam gotovo siguran da nakon sto ga 'poslusas' jedno 15-ak minuta promijenices misljenje.

On za razliku od svih drugih INSPIRISE mase i ima novu viziju.

Nije mi jasna tvoja paralela sa SDA, kakve veze ima on sa nacionalistickim partijama koje u glavnom stoje za razdjeljivanje.
E stvarno Obama i SDA SDS HDZ ????
Nidje veze.... :zzzz:
Post Reply