Inace bih izludela nacisto.
jedino net.
Tadic bi sjedio na dvije stolice. Sa jedne strane bi covjek u Evropu, a sa druge mora ugadati slaboumnima oko pitanja Kosova.Ali radi se upravo o tom grcevitom drzanju prave linije u kontinuitetu sa onom politikom koja se navodno od strane Tadiceve stranke proglasava kao nesto najpogubnije za drzavu.
...Ali je zato jasno da ne moze biti jasnije odbio Cedinu ponudu da naprave zajednicku listu za izbore i time sprijece rasipanje demokratskih glasova. Pa je li on normalan!? Je li stvarno misli da sam moze da osvoji 51% glasova?krivorijek wrote:Tadic bi sjedio na dvije stolice. Sa jedne strane bi covjek u Evropu, a sa druge mora ugadati slaboumnima oko pitanja Kosova.Ali radi se upravo o tom grcevitom drzanju prave linije u kontinuitetu sa onom politikom koja se navodno od strane Tadiceve stranke proglasava kao nesto najpogubnije za drzavu.
On nikad nije bio jasan, i zato i nece privuci oko sebe ljude koji bi za njega glasali samo zbog njegove politike i principa, pa prolazi na izborima uz pomoc uplasenih glasaca koji biraju "manje zlo". Dok on jos uvijek vrijedno muti vodu, situacija postaje sve gora i opasnija. EU naravno vidi njegove akcije, ali ga i ona podrzava po principu "manjeg zla".
Srbiju moze izvuci samo sljedeca formula iz krize: 1 Ceda po ravnogorskoj glavi stanovnika. Moze bit da bi Kusturici bilo malo jedan, pa bi mu trebali s vremenom pojacati dozu.
Ali Ceda je malo u Srbiji. Kao uostalom i svugdje.
Tadic je kockar. Kocka se sa demokratskom masom u Srbiji, trazi linije manjeg otpora, itd. Samo da mu je ostati, to je najvaznije, pa ce on kasnije nesto vec uraditi. Uglavnom, za konkretnu akciju je njemu trenutno stanje uvijek pogresno. Kasnije. Nejasno bre. Pa vidi ti koliko je samo ovih sto im treba lagati da glasaju za mene. Kasnije. Kad ja dobijem onu pravu vecinu, pa cu ja onda, jaooo...sta cu da uradim ej.doktor78 wrote:...Ali je zato jasno da ne moze biti jasnije odbio Cedinu ponudu da naprave zajednicku listu za izbore i time sprijece rasipanje demokratskih glasova. Pa je li on normalan!? Je li stvarno misli da sam moze da osvoji 51% glasova?krivorijek wrote:Tadic bi sjedio na dvije stolice. Sa jedne strane bi covjek u Evropu, a sa druge mora ugadati slaboumnima oko pitanja Kosova.Ali radi se upravo o tom grcevitom drzanju prave linije u kontinuitetu sa onom politikom koja se navodno od strane Tadiceve stranke proglasava kao nesto najpogubnije za drzavu.
On nikad nije bio jasan, i zato i nece privuci oko sebe ljude koji bi za njega glasali samo zbog njegove politike i principa, pa prolazi na izborima uz pomoc uplasenih glasaca koji biraju "manje zlo". Dok on jos uvijek vrijedno muti vodu, situacija postaje sve gora i opasnija. EU naravno vidi njegove akcije, ali ga i ona podrzava po principu "manjeg zla".
Srbiju moze izvuci samo sljedeca formula iz krize: 1 Ceda po ravnogorskoj glavi stanovnika. Moze bit da bi Kusturici bilo malo jedan, pa bi mu trebali s vremenom pojacati dozu.
Ali Ceda je malo u Srbiji. Kao uostalom i svugdje.
Je li misli da ce svi koji su glasali za njega na predsjednickim izborima glasati i za DS? Srbija (a cini mi se i susjedi) ce jos dugo zaliti za Djindjicem... Ovaj nije odmakao daleko ispod tatinog sinjela
ovo za "Nacertanije i Garasanina"zavrzlama wrote:Ono sto je DSS u Srbiji je SDS u BIH...ono sto je DS u Srbiji to je SNSD u BIH..razlika..nikakva..znaci salonski cetnici i jedni i drugi..Tadic je jednostavno unistio demokratske snage u Srbiji..jer u Srbiji mozes biti demokrata sve dotle dok ne dirnes u "Nacertanije i Garasanina" eh kad dirnes u to silazis sa vlasti ko metak...u Srbiji postoje uvijek tri struje politika...minimalno 40% moraju biti radikali(SRS) i oni su velikosrpski folklor i sluze za prepadanje MZ i opcija na cekanju u slucaju da se silom i zlocinom moraju odraditi neki politicki ciljevi...
Druga struja su kvazi Demokrate (danasnja DS) koji mogu imati oko 35-40% i sluze za obmamljivanje MZ i davanje privida da je Srbija dosla tobe i da grabi ka demokratskom svijetu...obicno im zadatak: kupovina vremena i maska za instaliranje SRS ideologije...
Treca struja su "osiguraci" to je DSS i Kostunjavi..on je kontrolor letova i shodno datom trenutku oni se sa svojih 10% prebacuju u jednu od predhodne dvije struje i tako prave SANU-ovu zeljenu kombinaciju koja ce da vlada Srbijom..sjetimo se da dosad nikad niko nije imao tih famoznih 126 poslanika u skupostini Srbije posle smjenjivanja Milosevica...zasto zakljucite sami..tako ce biti i posle Majskih izbora..
na ovo je najbolje nista ne reci jer , samo ti se sve kaze
pesak,
Mi ne cutimo kad Srbin trpi nepravdu
To jednostavno nije istina. I ti znaš da je mnogo naših intelektualaca pružalo ozbiljan otpor u to vreme. Istina nisu imali mogućnost da to pokažu na bilbordima ali mreža je opstajala na mišiće, pa Indaks, 92, studio B, internet .pesak wrote:Uf. Danas- u autobusu- kao bilbord neki, plakat, sta li je..![]()
Tri nasa glumca i parola iznad glave- Mi ne cutimo kad neko trpi nepravdu...mi smo saosecajni- tako nekako.![]()
A gde su bili svih ovih godina face glumacke saosecajne, kad je gorelo Sarajevo, Vukovar, Kosovo ? Mislim, gde su bili, da kazu nesto o NEKOM ko trpi nepravdu ?![]()
Taj NEKO mora biti Srbin, da bi nepravda uopste imala nekog odjeka u idiotskim mozgovima srpskih glumaca.
Recenica bi trebala glasiti - Mi ne cutimo kad Srbin trpi nepravdu![]()
![]()
Koji su to umetnicki debili.![]()
Gde god mrdnes, suocis se sa nekim debilitetom. Vremenom, postajes imun, i sve prihvatas zdravo za gotovo- bez razmisljanja..i onda je to opasnost ..onda si vec izmanipulisan.
I sta si s tim htela da kazes ?simi5 wrote:To jednostavno nije istina. I ti znaš da je mnogo naših intelektualaca pružalo ozbiljan otpor u to vreme. Istina nisu imali mogućnost da to pokažu na bilbordima ali mreža je opstajala na mišiće, pa Indaks, 92, studio B, internet .pesak wrote:Uf. Danas- u autobusu- kao bilbord neki, plakat, sta li je..![]()
Tri nasa glumca i parola iznad glave- Mi ne cutimo kad neko trpi nepravdu...mi smo saosecajni- tako nekako.![]()
A gde su bili svih ovih godina face glumacke saosecajne, kad je gorelo Sarajevo, Vukovar, Kosovo ? Mislim, gde su bili, da kazu nesto o NEKOM ko trpi nepravdu ?![]()
Taj NEKO mora biti Srbin, da bi nepravda uopste imala nekog odjeka u idiotskim mozgovima srpskih glumaca.
![]()
Gde god mrdnes, suocis se sa nekim debilitetom. Vremenom, postajes imun, i sve prihvatas zdravo za gotovo- bez razmisljanja..i onda je to opasnost ..onda si vec izmanipulisan.
Sećam se dobro i sati čekanja u beskrajnom redu ispred Karitasa koji se vije sve do Doma zdravlja u Siminoj, da se kupi kutija. Plata 20 maraka, hiperinflacija divlja, ako ne kupiš direktno kod preprodavaca je 12 maraka. A onda napuni 15 kila konzervi, trajne hrane, nečega što je kvalitetna hrana.
Ne razumem misliš li da ćeš se bolje ušlihtati ovom društvu bacajući takav hejt?
pesak wrote:I sta si s tim htela da kazes ?simi5 wrote:To jednostavno nije istina. I ti znaš da je mnogo naših intelektualaca pružalo ozbiljan otpor u to vreme. Istina nisu imali mogućnost da to pokažu na bilbordima ali mreža je opstajala na mišiće, pa Indaks, 92, studio B, internet .pesak wrote:Uf. Danas- u autobusu- kao bilbord neki, plakat, sta li je..![]()
![]()
Sećam se dobro i sati čekanja u beskrajnom redu ispred Karitasa koji se vije sve do Doma zdravlja u Siminoj, da se kupi kutija. Plata 20 maraka, hiperinflacija divlja, ako ne kupiš direktno kod preprodavaca je 12 maraka. A onda napuni 15 kila konzervi, trajne hrane, nečega što je kvalitetna hrana.
Ne razumem misliš li da ćeš se bolje ušlihtati ovom društvu bacajući takav hejt?
Ja se nikom ne slihtam.
Ne pada mi napamet.Sto bih to radila ? Mislim, koji bi mi bio motiv ?Ja sam ovde dosla ,jer do kraja mogu da kazem sta mislim i osecam, jer me na srpskim forumima cenzurisu, bacaju na deponiju, izbacuju sa foruma.A ovde, eto, imam slobodu da kazem ko je sve nacionalista u onom najgorem smislu reci . U cetnickom, koljackom.
Ja jako dobro znam koliko je ljudi bilo u parku kod skupstine kad je bio protest protiv rusenja Dubrovnika.
Vise je ljudi bilo na Crnoj traci u cenrtu grada , protiv rata u BIH. Bila sam tamo. Ne mozes me lagati. Te, majstorske , glumacke face nisu bile tamo. Nego mi sad seiru o nekoj solidarnosti i nepravdi. Hajde, ne lazi ti. JA NE LAZEM. JA SAM SVEDOK. MENE NE MOZES LAGATI, kao sto pokusavas ove ovde svojim naucenim tekstovima iz udbo-mafijaskih novina kao sto su KUrir i Press , moze i NIN...politika...i td.
I nije ovo hejt, ovo je realnost. A nazalost, realnost, samo po sebi, u Srbiji je danas jedan veliki HEJT. A ja tu nisam kriva.
Sto se tice glumaca koji su pruzali otpor, ja se secam samo Mirjane Karanovic i Mire Furlan koja je boravila pola u Beogradu, pola u Zagrebu, pa joj je bilo toliko dobro, da je morala da bezi za Ameriku.
Nijedan od ovih glumaca na slici nisu rekli ni A ni B, a mogli su. Cak je jedan pd njih bio poslanik u zlocinackoj socijalistickoj partiji Srbije, Slobodana Milosevica.
Mislim, niko nema nikakvo moralno pravo da sad "brani" Kosovo . Od cega ? Od koga ? Od ljudi koji zive na njemu ? Da brani teritoriju, a ljude da protera preko Prokletija ?
Pa sto nisu izasli da kazu KAKO ONI NECE DA CUTE KAD SE NEKOM CINI NEPRAVDA , kad je srpska policija palila, ubijala, krala, proterivala, silovala ..tamo-na Kosovu?Ili je to pravedno da se cini NE- SRBIMA? Sve sto se cini NE -SRBIMA JE PRAVEDNO ?Koji je to rasizam. Sto je okolina Beograda puna masovnih grobnica dece, zena, staraca-Albanaca ? Jel ti mislis da je to PRAVEDNO sto su cinili srpska vojska, policija? Pa zasto je dosla NATO intervencija ? Pa valjda da spreci genocid koji je srpska policija i vojska pokusala da ucini na Kosovu.
Pa, mislim, odkud nijima moralno pravo da bilo sta kazu sad oko Kosova?
Ma gadovi rasisticki.
A ti, blago meni, ne razumes nista. Kao i vecina u Srbiji.![]()
I da se razumemo, jedino mesto, gde sam do kraja mogla da vidim razmere zlocina /koliko je to onda bilo moguce/ je bio Beogradski Krug.Tamo sam gledala na pr. dokumentarac o strahovitom stradanju Sarajeva /a mi ovde nismo znali, zbog medijske blokade istih udbo-mafijaskih medija onda milosevicevih/...film je mislim da li snimio ili doneo i snimio Zdravko Grebo. Ne secam se tacno, ali se secam datuma i mog soka, jer sam ceo film preplakala i plakala sve do kuce. To je bilo u subotu, 5. marta, 1993, pa ti proveri. Bila sam u soku. Znala sam da je strasno, ali nisam znala da je TOLIKO strasno.
Ni b92, ni Index, nista nije postojalo u tom smislu. Oni su se borili protiv Milosevicevog rezima, ali ne toliko protiv rata u bivsoj jugi.bili su neki projekti na b92 rimtutitki ...bila je i emisija na radiju koja se zvala katarza, ali sve je to bilo prilicno malo. Slabo se pricalo o stradanju ljudi u bivsoj Jugoslaviji.
Ja nisam neki moralista, ali ovo sto vidim je stvarno strasno nemoralno , van pameti, glupo, ne znam kako bih nazvala...siluju ovom narodu mozak propaganda dssa na svakom koraku, pa cak i u autobusu.![]()
To verovatno za one koji su se izolovali kao ja, pa ne gledaju RTS i njegove grozote, ili za neke da utvrde gradivo. Da je Kosovo Srbija.
Ma hebe mi se za njihovo krvavo Kosovo. Rasisti jedni grozni.![]()
Sad niko nista ne prica o masovnim grobnicama Albanaca -civila u okolini Beograda. Niko ne prica o SPALJIVANJU leseva po nekim pecima u Srbiji.![]()
To, bre, sve go fasista. nacista.Kakp su im ispirali mozak, ovom narodu sad bi trebalo reprogramirati mozak na neku normalu. Da bi narod uopste bio normalan. To rade kad neko upadne u sektu...tamo mu isperu mozak, a onda se njime bave strucnjaci , koji su s njim po ceo dan i pricaju mu, pricaju, i reprogramoiraju mu mozak. Bilo je skoro o tome na TV-u. S obzirom da je SPC neka vrsta satanisticke sekte /ljudi koji vode spc/ i politika spca, potrebno je uvesti normalne, kao sto je na pr. Mirko Djordjevic, da im reprogramira mozak na osnovne hriscanske vrednosti.
Ne mogu da verujem sta se desava i u kojoj su meri ljudi nenormalni.
I zato dolazim na ovaj forum. Da sakupim malo ljudskosti.