Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
bingov buraz

#1501 Re: reprezentacija

Post by bingov buraz »

Manijakus wrote:AKo dobiju ovo nasi uz pomoc chuck norrisa stvarno bih zelio znati sta im je Saby reko na odmoru :D
Parafraziram nemojte se zajebavat'
Romanista 101%

#1502 Re: reprezentacija

Post by Romanista 101% »

trebo bi Sabit reci ovim nasim da se ne zajebavaju :) Madjarska - kosarkaska velesila :-) jednom sam cuo da ih je stara Juga dobila nekih 70 razlike i oni se valjda zalili na to.
Baron_Samedi

#1503 Re: reprezentacija

Post by Baron_Samedi »

Ovaj Bajramovic je mazga, bio i ostao. Rijetko glup momak.
Manijakus

#1504 Re: reprezentacija

Post by Manijakus »

Bajramovic balvan zesci .. ne znam kojim cudom cemo pobjedit al imam osjecaj da hocemo nekom sadakom bozijom ..
cyprus

#1505 Re: reprezentacija

Post by cyprus »

jao Bajramovića :-) :-)
Baron_Samedi

#1506 Re: reprezentacija

Post by Baron_Samedi »

Sto ga zovu vise, jebo ih on...Kakvo govedo...Iz ciklusa u ciklus, iste gluposti radi...
cyprus

#1507 Re: reprezentacija

Post by cyprus »

Oj onog kloca ne zna uhvatit loptu :-) :-)
Baron_Samedi

#1508 Re: reprezentacija

Post by Baron_Samedi »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bajramovic idol
cyprus

#1509 Re: reprezentacija

Post by cyprus »

Definitivan zijan :sad:
Manijakus

#1510 Re: reprezentacija

Post by Manijakus »

a jeboga Bajramovic pogodi jednu usere 39 napada :roll:
atmel

#1511 Re: reprezentacija

Post by atmel »

Igrač utakmice definitivno BAJRAMOVIĆ.
Manijakus

#1512 Re: reprezentacija

Post by Manijakus »

Treba ovo sve poslat kuci i dat juniorima da igraju ako ih imamo uopste ..nek djeca igraju kosarke ako znaju ...
Baron_Samedi

#1513 Re: reprezentacija

Post by Baron_Samedi »

Nada je kurva. Ipak smo dno, i slijedi borba za ostanak u ovom rangu.
Suti i trpi

#1514 Re: reprezentacija

Post by Suti i trpi »

cyprus wrote:Stvarno nevjerovatno kako smo pali u roku od samo nekoliko godina :-)
Meni tu nema nista nevjerovatno. Ova drzava od svoje samostalnosti nije napravila niti jednog kvalitetnog sportistu. Dobre sportiste smo dobili od Jugoslavije i od mnogih evropskih zemalja koje znaju iskoristiti genetski dar nase djece. To je itekako nedovoljno za vrhunske rezultate. Dok se u BiH ne budu pravili dobri sportisti, mi cemo biti jedna od najgorih sportski nacija u Evropi.

Za ove amatere Dzevdo Alihodzic je PROFESOR :D .
atmel

#1515 Re: reprezentacija

Post by atmel »

Gledam turnir i igraju Slovenija-Španija. U prvoj petorci Slovenije igraju Hasan Rizvić i Sani Bećirović.
Da imamo normalan savez tu bi još bili Markota, Preldžić, Teletović mogli bi solidnu reprezentaciju, da napravimo. Neka nam je Bog na pomoći.
palermo

#1516 Re: reprezentacija

Post by palermo »

ja ću opet.......NLB liga je učinila samo zlo našoj košarci........naravno nije samo do nje

Nego, ja zaista mislim da je ovo Menso vodio da bi izgubili 23 razlike (najmanje). Mislim, u konačnici je svejedno sa kojom razlikom izgubiš, al eto moradoh reći :D
Twinklminkelson

#1517 Re: reprezentacija

Post by Twinklminkelson »

Keno, Domercant... felga, ratkapa
red01

#1518 Re: reprezentacija

Post by red01 »

Što napisati poslije ove blamaže.....

jad i čemer....

A počelo je lijepo... JEDNA SI JEDINA.... nema što sjajna himna... :-D :bih: :thumbup:

A onda je krenula trakavica od tekme, koja je trebala biti lako dobijena... no kad imaš Sabeta koji je trener nivoa mog LJUBIMCA Vukoičića onda je moguće da se i od ovih levata Mađara izgubi.... Taj Sabe uvede onog kloca Nešovića i dok ne ode na 20-tak koševa razlike(blizu tačnije 19.) za mađare...nije ga vadio... , drugi kloc koji uzima minute beze Milošević, ni sam nije znao što čini na terenu...
Uvijek se ide sa najjačom petorkom u početku i trenucima kad se tekma lomi, a ona bi trebala protiv mađara biti:Gordić,Henry(Đedović),Keno(Kojadinović), Bavke i Varda, i to bi nam donijelo supremaciju pod košem, ali Sabe zvani 2-3 akcije to nažalost NIKAD SKONTAT NEĆE..., igramo to moram priznati DEMODE KOŠARKU SA TRI BEKA(kud se DEBIL ne sjeti svog trenera Boše KOJI JE PROTIV VARESEA IGRAO SA 4 VISOKA IGRAČA, pri čemu je on UPRAVO završio na klupi(Mirza, Đogić,Varajić, rašo i Krvavac ili Boša), pa nas čak i mrtvi mađari uzimaju u skoku, gud ćeš dalje....
Moglo bi se još mnogo pričat' al sve stane u dvije riječi: JAD I ČEMER.....
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1519 Re: reprezentacija

Post by hrasno38 »

U nasoj reprezentaciji nikada nije igrao neintelegentniji igrac od Bajramovica. To je nevidjen sklop. Covjek ima takve poteze da je to nevidjeno. Isto tako nikada do sada nismo imali selektora sa mudima pa ga nemamo ni sada. Pa bolan Sabite Hadzicu daj minutu tom malom Djurasovicu, to je onaj momak sto se ususdio da zakuca preko covjeka od 220 cm, Slavka Vranjesa i utjerao u kos loptu i njega. Koji selektori i govna kao i savez koji ih postavlja. Pa selektori gledajte utakmice Duska Vujosevica i ucite kako preko noci djeca postaju vrhunski igraci. Uuuuhhhhhhhh FFUUUJJJJJJ.!!!!!!!!!!!!!!!!
fixer

#1520 Re: reprezentacija

Post by fixer »

Za sve ovo je kriv fakultet za sport i ljudi u njemu. Sta je ocekivati kad je nama Asim Bradic najskolovanije lice u kosarci. A bit ce jos gore.
Bosanski_kralj

#1521 Re: reprezentacija

Post by Bosanski_kralj »

Bajraoviću kad složi onu facu "šta sam sad uradio" bi mogao žvalje razvaliti. :x :x

I onaj Domerkant sto puta je loptu izgubio. :x

Fuj, gamad, ne mogu pobijediti ekipu u kojoj samo jedan igrač igra u inostranstvu. :shock:
mgogic

#1522 Re: reprezentacija

Post by mgogic »

Pomenuo bih Imamovica, ali da ne bih popio ban posto ovdje na forumu ima njegove familije u moderaciji, presuticu!
Danas je preminula u 18-toj godini zivota BH KOSARKA.Nakon nesretnog slucaja zvanog Nihad Imamovic & co. istog onog koji godinama sistematski unistava Bosnu.I nju ce da sahrane jer je na izdisaju snaga.A i ja sam potanak sa zivcima a jos nemam 25.A sve zbog nasih vrlih sportskih zgoda i nezgoda!Valja prestati gledati ovu zajebanciju!
Comrad

#1523 Re: reprezentacija

Post by Comrad »

Moramo mi nesto u*rat. Kontam ove cemo poderati, ako su ih makedonci dobili 40+, mozemo i mi barem 20+, kad pogledam rezultat gubimo 15 razlike :shock: Nisam bio u mogucnosti da gledam tekmu i citam izvjestaj i kontam sto li nisu igrali Bajramovic i Domercant :-) Keno se proslu tekmu izvukao u drugom poluvremenu, ali sad mu ocito to nije poslo za rukom. Ja u zivotu sporiji sut nisam vidio, stoji sam na trici, pa dok se odluci, pa dok uhvati fino loptu, pa dok je digne, pa nekakvo natezanje, svaki put kontam nije mi uredu nesto slika na tv-u. Osutaj je vise!!! Brzi Varda ima izbacaj. Da ne govorim njegov famozni "fade away" sut, kad udje pod kos, nagurava se i skoci unazad i osuta, u prosjeku pogadja jedan od 24 takva suta po tekmi. Kakvi Jole i Kobe.

Nesovic - no comment, ja ne znam stvarno cime je ovaj igrac zasluzio da bude u repki? Pa prosle kvalifikacije nula, ove nula. Ne kontam, je li neki nacionalni kljuc u pitanju? Ako jeste, pa ima i boljih igraca sa slicnim krvnim zrncima. :x

I sta sad, moramo se izvlaciti protiv VB u Londonu. Uvijek tako kod nas, sto bi jednostavno kad moze komplikovano.

:bih:
MELBOURNE_SARAJEVO

#1524 Re: reprezentacija

Post by MELBOURNE_SARAJEVO »

Zasto se mi cudimo kad mi fakat smo taraba ekipa pa halo Madzari nas vode po 20 razlike a jedan im igrac samo igra van Madzarske,mora da im je jaka ta njihova liga :D

Dzedovic- momak nije los brz je ima odraz ali suta nema i to ce tako vjecno trajati ali opet kazem nije lose.

Bajramovic-Kreten jedan samo cu to reci igra pod kosem je nula a sut mu je jos gori a inteligencija :D :D ,u svakom slucaju Keno fakat si taraba

Neso-samo cu reci jedan detalj 5 sekundi do kraja on ima zadnji napad ali on je toliko glup da ne konta da se mora krenuti prema kosu da bi se poentirao. nego tako doceka i zadnju sekundu a da nije ni krenuo :D :D

Domerkant-je klasa za nase igrace ali imam osjecaj da on nije fizicki spreman nemoze trka napraviti kako treba

Bavcic-Pozitivno me iznenadio ne srlja puno igra korektno i pod kosem je solidan pogotovu u odbrani za kenu je postao klasa :D :D

Gordic-nas najbolji play i mali igra fino vidi se da zna i ima meku ruku i treba da igra puno vise

Jazvin-pa zar je on kosarkas :D

Varda-Zna i dobar je malo srlja ali je dobar da nije njega jadni mi :D :D

Ostali mislim no comment :D :D
campa_xxx

#1525 Re: reprezentacija

Post by campa_xxx »

Jarane... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Bosnia & Herzegovina

1993 EuroBasket: finished 8th among 16 teams
Sabahudin "Dino" Bilalović, Emir Mutapčić, Gordan Firić, Adis Bećiragić, Samir Avdić, Mario Primorac, Emir Halimić, Samir Selešković, Senad Begović, Ilijaš Masnić (Coach: Ibrahim Krehić)
1995 EuroBasket: did not qualify
1997 EuroBasket: finished 15th among 16 teams
Nenad Marković, Gordan Firić, Adis Bećiragić, Samir Avdić, Elvir Ovčina, Dževad Alihodžić, Haris Mujezinović, Samir Selešković, Sejo Bukva, Adnan Hodžić, Samir Lerić, Azur Korlatović (Coach: Sabit Hadžić)
1999 EuroBasket: finished 15th among 16 teams
Nenad Marković, Gordan Firić, Adis Bećiragić, Haris Mujezinović, Jasmin Hukić, Dževad Alihodžić, Elvir Ovčina, Samir Lerić, Abdurahman Kahrimanović, Damir Mirković, Tarik Valjevac, Ivan Opačak (Coach: Sabit Hadžić)
2001 EuroBasket: finished 15th among 16 teams
Damir Mršić, Nenad Marković, Gordan Firić, Haris Mujezinović, Elvir Ovčina, Jasmin Hukić, Samir Lerić, Bariša Krasić, Siniša Kovačević, Goran Terzić, Ivan Opačak, Ramiz Suljanović (Coach: Sabit Hadžić)
2003 EuroBasket: finished 15th among 16 teams
Damir Mršić, Terrell Castle, Haris Mujezinović, Kenan Bajramović, Jasmin Hukić, Elvir Ovčina, Mirza Teletović, Damir Krupalija, Bariša Krasić, Samir Lerić, Siniša Kovačević, Želimir Stevanović (Coach: Draško Prodanović)
2005 EuroBasket: finished 15th among 16 teams
Henry Domercant, Damir Mršić, Aleksandar Radojević, Kenan Bajramović, Mirza Teletović, Jasmin Hukić, Elvir Ovčina, Edin Bavčić, Siniša Kovačević, Samir Lerić, Mujo Tuljković, Vedran Princ (Coach: Mensur Bajramović)
2007 EuroBasket: did not qualify
2009 EuroBasket: did not qualify

1993 - 8
1995
1997- 15
1999 -15
2001- 15
2003- 15
2005- 15
2007 - Division A (3rd in AQT)
2009

AQT = Additional Qualifying Tournament

-------------------------------------------------------------------------------------------

Prvu utakmicu na "velikom takmicenju" odigrali protiv Rusije na Eurobasketu 1993
June, 22. 1993.
Russia - Bosnia and Herzegovina 99–77

A posljednju protiv Grcke na Eurobasketu 2005
September 18, 2005
Greece - Bosnia and Herzegovina 67-50

--------------------------------------------------------------------------------------------

Eto ja malo bezze :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: nostalgija valjda
Post Reply