Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Saka

#1501 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

@bob sap: Prebacice ti se ta $2 na karticu automatski prvog u mjesecu.

@KvaziExpert: Sa PayPal BiH ne moze placati iz balance-a, mora cekati da pare budu na kartici. To je vec napisano X puta ovdje.

Sent from my iPad using Tapatalk HD
Saka

#1502 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

Tek od prošle godine se može i primati novac na PayPal u BiH. Za razliku od refund-a naplata ide na pending balance koji stoji mjesec dana i poslije toga ide u available balance pa prvog u mjesecu ide na karticu. Novac na balance-u (ni pending ni available) se ne može koristiti dok ne legne na karticu.
DJe_Nana

#1503 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by DJe_Nana »

Vjerovatno je vec pisano i ranije ali da ne listam, previse je stranica,
zanima me da li se paypal moze povezati sa onom najjednostavnijom "Sparkasse Visa Electron debitnom karticom" koju mogu izvaditi svi bez stalnog zaposlenja.
Skupio sam nekih novaca na paypalu pa kontam prebaciti na karticu u skorije vrijeme a paypal nikada nisam povezao sa karticom.
DJe_Nana

#1504 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by DJe_Nana »

R_v_P20 wrote:Ako si iz sarajeva, rado cu ti izaci u susret i prenjeti novac bez ikakve provizije :)
Ukoliko zelis javi se na pp pa mozes pitati za sve licne podatke ;)

LP
Hvala na ponudi i uz proviziju bi to super bilo, svakako se placa i kad se prebacuje i na karticu ali 120KM sam od Sarajeva... :)
christina6

#1505 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by christina6 »

ne znam gdje da pitam/komentarisem,ali poprilicno sam bijesna :roll:
pokusavam od sinoc nesto platiti i ne ide,zovem sluzbu za korisnike raiff banke,da bi me obavijestili da su blokirale placanje u funtama prosle sedmice :o dobro,jesu li oni normalni :roll: ne znam kakav je to odnos prema korisnicima,nit su obavijestili,nit ista :?
jel zna netko od vas vise o tome,jer ova gore sto sam pricala s njom "ne moze vise nista reci" :roll:
Saka

#1506 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

Pa izabrala si najgoru banku u BiH. Ja sam sve racune kod njih zatvorio kad sam saznao da naplacuju 2% provizije za svako placanje karticom na internetu, ukljucujuci PayPal.

Znaci ucini sebi uslugu i zatvori sve sto imas u RBBH.

Sent from my iPad using Tapatalk HD
christina6

#1507 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by christina6 »

necu jos zatvoriti racun,ali cu definitivno otvoriti u drugoj banci :)
mislila sam u unicredit, kakva je situacija s njima? jel imaju dnevna ogranicenja broja transakcija?
bitno mi je da mogu otvoriti bez stalnih prihoda,studentica sam :-)
Saka

#1508 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

Ja sam poslije RBBH otvorio u Unicredit i zadovoljan sam što se tiče PayPal-a. Kartica radi bez problema i bez provizija.
Nema ograničenja transakcija (nisam čuo da to neko ima). I možeš otvoriti račun bez stalnih prihoda. Čak je i jeftinije održavanje računa, 1.6KM i to samo ako imaš prometa taj mjesec (za razliku od RBBH gdje plaćaš 2KM imao/nemao prometa).
shiljak

#1509 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by shiljak »

Kod ProCredit imas mjesecno 1.5KM troskova za vodjenje racuna, ne znam da li naplacuju ako nisi koristio mjesec dana racun.. Imas i besplatnu opciju da ti izvjestaj dodje na mail u pdf-u u roku od 24h kada budu promjene na racunu.

U svakoj banci mozes dobiti racun, ne moras raditi.. To je mozda jedino u slucaju da hoces kreditnu karticu i da mozes otici u minus.
shiljak

#1510 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by shiljak »

zna li ko gdje je otvorena ProCredit banka blizu telmacha na stupu?
enelinho

#1511 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by enelinho »

Kreirao sam pay pal , sad samo trebam da odem do neke banke da otvorim racun tj tu karticu s kojom bi bila povezana s pay palom. Mozeli mi neko reci iz iskustva posto ne radim tj plata mi ne lijeze ni na jednu banku, u kojoj banci da otvorim tu karticu (master card, visa.. s kojom vec moze ) i u kojoj banci :? Hvala
enelinho

#1512 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by enelinho »

enelinho wrote:Kreirao sam pay pal , sad samo trebam da odem do neke banke da otvorim racun tj tu karticu s kojom bi bila povezana s pay palom. Mozeli mi neko reci iz iskustva posto ne radim tj plata mi ne lijeze ni na jednu banku, u kojoj banci da otvorim tu karticu (master card, visa.. s kojom vec moze ) i koju vec karticu :? Hvala
quarterback

#1513 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

enelinho wrote:Kreirao sam pay pal , sad samo trebam da odem do neke banke da otvorim racun tj tu karticu s kojom bi bila povezana s pay palom. Mozeli mi neko reci iz iskustva posto ne radim tj plata mi ne lijeze ni na jednu banku, u kojoj banci da otvorim tu karticu (master card, visa.. s kojom vec moze ) i u kojoj banci :? Hvala
unicredit visa electron debitna
stidljiv

#1514 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by stidljiv »

ProCredit banka, Visa Electron
Seljanka

#1515 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Seljanka »

Moze li se prijaviti na PayPal sa Visa Electron od Hypo banke?
Citam da u Hrvatskoj s Hypo i PayPalom imaju problema, a divna gospoda u nasim poslovnicama ove banke nisu nikad cula za PayPal. :(
quarterback

#1516 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

prije 3 godine dok sam imao tu karticu nije moglo
Seljanka

#1517 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Seljanka »

quarterback wrote:prije 3 godine dok sam imao tu karticu nije moglo
Hvala, ali ima li ko nesto noviju informaciju? :-D
quarterback

#1518 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

ako imas vec tu karticu jednostavno je unesi u paypal i vidi da li ce je prihvatiti, ako nemas onda ti je vjerujem svejedno koju ces izvaditi, tj od koje banke
Seljanka

#1519 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Seljanka »

Ma probala sam, ali mislim da nemam nista para na njoj, posto je i ne koristim bas, pa moguce da mi je iz tog razloga nece povezati sa PayPalom, a kako sam nacula da ljudi imaju problema s tom bankom i PayPalom, pa rekoh da vidim zna li ko iz prve ruke ista. :D
quarterback

#1520 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

nisam siguran jer sam se davno registrovao ali mislim da cim ukucas broj kartice paypal odmah napise da li je prihvata ili ne - nevezano za to koliko ima novaca

ako ju je prihvatio tek onda uradi pokusaj tranakcije kojom potvrduje da si vlasnik kartice

u svakom slucaju ako je na kartici ostalo i 10 KM dovoljno je da paypal svoje uradi (ako kartica prolazi)
Seljanka

#1521 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Seljanka »

Aha, pa onda je bit ce do kartice, tj. do banke, joj hvala ti puno, koju da izvadim onda, unicredit? vidim da se zalíte nesto na raiffeisen.
quarterback

#1522 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

nema na cemu, kod mene je unicredit visa electron debitna i radi bez problema

koliko sam bio u toku prije par godina i raiffeisen visa electron debitna je radila bez problema, da li sada radi - ne znam
Saka

#1523 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

Radi i Raiffeisen međutim kod ove banke ima jedan drugi problem, a to je da gospoda naplaćuje 2% za "konverziju valute" za svaku kupovinu na internetu koja nije u KM (znači u praksi za maltene sve). Zato preporučujem bilo koju drugu banku i njihovu karticu osim ove.
miki.ba

#1524 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by miki.ba »

Saka wrote:Radi i Raiffeisen međutim kod ove banke ima jedan drugi problem, a to je da gospoda naplaćuje 2% za "konverziju valute" za svaku kupovinu na internetu koja nije u KM (znači u praksi za maltene sve). Zato preporučujem bilo koju drugu banku i njihovu karticu osim ove.
Da al zato kad naplacuješ novac kenverziju ne naplacuju, što je slucaj kod drugih banaka.
Kod nas trenutno sve banke su u 2 grama, ja sam 4 promjenio.
Saka

#1525 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

Ne naplaćuje meni ni UniCredit nikakvu konverziju ako mi naplata legne u Eurima. Tačno po kursu u KM dobijem.
Ako legne u dolarima onda bude nešto manje nego po aktuelnom kursu, ali zato naplaćuješ u Eurima na PayPal-u i nemaš tih problema.

Jesu u 5 deka ali Raiffeisen je daleko najgora. Pogledaj samo njihove kamate u odnosu na bilo koju banku, a o raznim bezobrazlucima ove banke mogu knjigu napisati.
Post Reply