Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
muz66

#1501 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by muz66 »

VR6 wrote:Ja sam tog lika vidio za upravljacem te Astre prije 20-ak dana, znaci dosta je vozao. Dobro je sve dok im staje, kad pocne bjezati policiji ubuduce, tu moze nastati frka. To je onda letenje po cesti, a tek tad je opasan. Ovo mi je totalno sranje, sto oduzimaju tudje aute, znaci das nekom krug i mahnu ti auto. Koja glupost, ajd da ga dva puta zaustave za upravljacem tog auta - to je vec voznja na duzi rok, al ovako. Oduzimaju tudje automobile, a ti kojima je oduzet sutra sjednu u drugi. Svaka cast genijalcu koji je smislio taj zakon, da ga hoce sutra neko zgazit, dok nije smislio jos kakvu glupost...
Zato ne das nikome auto i zenu :D

p.s. jel tvoj c2 crne boje?
atko

#1502 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by atko »

VR6 wrote:Ja sam tog lika vidio za upravljacem te Astre prije 20-ak dana, znaci dosta je vozao. Dobro je sve dok im staje, kad pocne bjezati policiji ubuduce, tu moze nastati frka. To je onda letenje po cesti, a tek tad je opasan. Ovo mi je totalno sranje, sto oduzimaju tudje aute, znaci das nekom krug i mahnu ti auto. Koja glupost, ajd da ga dva puta zaustave za upravljacem tog auta - to je vec voznja na duzi rok, al ovako. Oduzimaju tudje automobile, a ti kojima je oduzet sutra sjednu u drugi. Svaka cast genijalcu koji je smislio taj zakon, da ga hoce sutra neko zgazit, dok nije smislio jos kakvu glupost...
:thumbup:

Al podrzavan ja i oduzimanje auta njegovog, maminog i sl ... al nako nasumice u cijem ga autu zateknu da to auto i oduzmu to je vala glupo da nemoze biti gluplj a njega puste ... zamisli sto kazes kad jednom krene bjezati i zabije se u stanicu gdje stoji 15 ljudi :-) ... oni samo malo ublazavaju posljedice (i to kao slon u staklari ) umjesto da problem rjesavaju u korjenu :x
VR6

#1503 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by VR6 »

muz66 wrote:Zato ne das nikome auto i zenu :D

p.s. jel tvoj c2 crne boje?
Mah desi se da dam nekom autic da proba, taj neko meni da svoj i eto ga :)

A nemam ja Citroen C2, nego Saxa VTS...
muz66

#1504 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by muz66 »

Ja kont'o c2 :lol: oki, danas neki crni c2 vts ili vtr, ne vidjoh najbolje, proleti k'o metak, reko' a Boki garant :D
Haris.ba

#1505 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Haris.ba »

atko wrote:dugovanje konvertovati u par godina zatvora to jest drustveno koristan rad :-) :x
Mislim da max se moze novcana kazna pretvoriti u 6 mjeseci zatvora. Ne moze vise.
VR6 wrote:Ovo mi je totalno sranje, sto oduzimaju tudje aute, znaci das nekom krug i mahnu ti auto.
A zasto da ne snosis posljedice ako si dao auto drugome? Tvoje je auto i imas pravo da kazes NE.
VR6 wrote:Oduzimaju tudje automobile, a ti kojima je oduzet sutra sjednu u drugi.
Ovo je odlicno indirektno kaznjavanje. Direktno se kaznjavaju oni koji omogucavaju nekome da cini prekrsaje. Radi se o maloljetniku. Ne ide maloljetnik tako lahko u zatvor. Tako da je najbolje za pocetak kaznjavati one koji mu omogucavaju da vozi ta auta. Kazne od 25000 nece nestati, ne brini se. To ce morati draga majka da mu plati iz cjelokupne njene imovine.
Policija koristi proceduralnu mogucnost da saceka sa dizanjem prekrsajne prijave, i tako drzi auto. Malo "iskrivljuje" smisao zakona, al izgleda da to mora. Neka.
Troll_Happens

#1506 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Troll_Happens »

Pa bolje i to onda ce se raja nauciti da ne daju auta takvim manijacima.. i sto je dobro nece mu se auto vratiti do okoncanja postupka...
Da su pametni da zaplijene kucu odmah ili stan dok se to ne izmiri ali eto jos nisu dosli do tog stepena razvoja.... ali eto valjda ce ici na tom polju na bolje. :-D
bpsang

#1507 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by bpsang »

e... raja zakona nema u ovoj drzavi, treba propisati zakon za sve , kako meni tako i tebi (mislim bukvalno),ako mogu mene kazniti za neupaljeno svjetlo zasto ne mogu kazniti motoristu koji trostruko brze vozi kroz grad,za koji ce im * motorole javis sacekas i kaznis,ne platis prvu kaznu u roku , vidi bolan prljav grad ,uvali mu metlu i nek cisti i pocisti svoju kaznu.

Znaci nedostaje nam zakonska uredba za takve prekrsitelje.
Lesli Eldridž

#1508 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Lesli Eldridž »

100_KA wrote:e... raja zakona nema u ovoj drzavi, treba propisati zakon za sve , kako meni tako i tebi (mislim bukvalno),ako mogu mene kazniti za neupaljeno svjetlo zasto ne mogu kazniti motoristu koji trostruko brze vozi kroz grad,za koji ce im * motorole javis sacekas i kaznis,ne platis prvu kaznu u roku , vidi bolan prljav grad ,uvali mu metlu i nek cisti i pocisti svoju kaznu.

Znaci nedostaje nam zakonska uredba za takve prekrsitelje.
Ne nedostaje zakonskih odredaba, nego ovi lopovi koji nas zaskaču sa radarima zbog nezavezanih pojaseva i neupaljenih svjetala, neće i ne smiju da zaustave i kazne mafijaše... Sud ih štiti jer su glavni mafijaši na vlasti... :D
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#1509 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Romeo 80 »

Večeras oko 22:30h na Skenderiji slijedeća scena... :roll:
Lola u autu je spuco u bočni dio kamiona (vidi se udubljenje), a kako mu je to uspjelo samo vile znaju!

Image
VR6

#1510 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by VR6 »

Moze bit da ga nije vidio :)

Ja veceras zamalo nekog Pola ne izgura u Miljacku, zbog kretena s Golfom 3 kojem je mrsko upaliti zmigavac kod skretanja...

Kud nema zakon da takve mozes izgurati sa ceste, kako bi ga rado zabio u kakvu zgradu, kad mu je ljeno jednu polugicu spustit.
bpsang

#1511 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by bpsang »

to se zove nekultura voznje i postivanja propisa ajd da se kladimo da bar 90 % vozaca ne pali zmigavce prilikom skretanja obilazenja drugog vozila, pogledajte samo kako divljaci voze po gradu, prelaze iz trake u traku , ubacuju se , ne procijnivsi mogu li to bezbjedno uraditi, a koliko ih tek vozi sa neispravnom signalizacijom prilikom kocenja
dimu

#1512 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by dimu »

bice da se ovaj htio ubacit ispred kamiona, ili je kamion smotao u desnu traku...

a ovo vala i nema nikakve veze sa davanjem zmigavca iako ga rijetko ko daje :)
lolo_lolo

#1513 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by lolo_lolo »

dimu wrote:bice da se ovaj htio ubacit ispred kamiona, ili je kamion smotao u desnu traku...

a ovo vala i nema nikakve veze sa davanjem zmigavca iako ga rijetko ko daje :)
kamion dolazio iz pravca kino radnika,mali crveni isao glavnom,na raskrsnici,maca je prelazila ulicu,kamion naglo zakocio,crveni skretao desno i puf,nema ozljedjenih
VR6

#1514 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by VR6 »

Neki plavi Clio se veceras zabio u semafor na Pofalicima, nije udario nekom brzinom, pa i nije neko preveliko ostecenje...
skuhlo

#1515 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by skuhlo »

Image
VR6

#1516 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by VR6 »

Da, to je taj Clio. Cudi me da ga nije odvukao odmah navecer...
skuhlo

#1517 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by skuhlo »

Vidio sam ga sinoć oko pola 1, a danas je stajao tu do jedno 12.
Skyfox

#1518 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Skyfox »

sta mu bi?
Cholina_Lokica

#1519 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Cholina_Lokica »

Skyfox wrote:sta mu bi?
bezobrazna bandera, nije htjela da se pomjeri :mrgreen:
Skyfox

#1520 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Skyfox »

Dile wrote:
bezobrazna bandera, nije htjela da se pomjeri :mrgreen:
pa ju zvizno' da joj pokaze :)
Cholina_Lokica

#1521 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Cholina_Lokica »

pa da, da se zna ko je gazda :D
Skyfox

#1522 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Skyfox »

al fakat tri trake
mora da je nekog pjesaka izbjegavao...
Cholina_Lokica

#1523 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Cholina_Lokica »

malo, malo :-) :mrgreen:
Skyfox

#1524 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Skyfox »

Dile wrote:malo, malo :-) :mrgreen:
jel to - pusti me da prodem :-) :-D
Cholina_Lokica

#1525 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Cholina_Lokica »

:lol: :lol: pa ja :mrgreen:
Locked