Šta trenutno čitate?

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply

Citate?

Sa zadovoljstvom!
1196
91%
Dovoljno je sto moram citat titlove na TV-u...
123
9%

Total votes: 1319

Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

InfraRedRidinghood wrote:I ja sam literarni snob i time se dičim :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kopajuci da vidim sta citate da sebi kupim jer nemam jadna vremena od posla vec mjesecima, naletim na ovo :lol: :lol:

ja imam i ovjereno na papiru da sam snob :lol:
danas

Post by danas »

InfraRedRidinghood wrote:
dawn_upon_dawn wrote:
InfraRedRidinghood wrote:I ja sam literarni snob i time se dičim :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kopajuci da vidim sta citate da sebi kupim jer nemam jadna vremena od posla vec mjesecima, naletim na ovo :lol: :lol:

Ja neJmam ćage, ali odgovorno tvrdim :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :kiss:
okacite akreditaciju, papanke :D :D :P :kiss:
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

danas wrote:
dawn_upon_dawn wrote: kopajuci da vidim sta citate da sebi kupim jer nemam jadna vremena od posla vec mjesecima, naletim na ovo :lol: :lol:

Ja neJmam ćage, ali odgovorno tvrdim :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :kiss:
okacite akreditaciju, papanke :D :D :P :kiss:
odmah idem dati da se plastificiraju, da nas mogu prIpoznati :D:D :razz:
King Kikapu

Post by King Kikapu »

preporucujem Danilo Kis - Ostavstina...na CD ROMu ili na papiru. sve sto ste o ovom geniju htjeli znati, a bilo vam ofirno da pitate.

ne preporucujem Claudio Torres Nachon - Environmental Aspects of Landmines, odlican primjer kako od ultrazanimljive i hiperinteresantne prakse napraviti ubitacno dosadnu teoriju.
danas

Post by danas »

infirc, imas od mene sve harry pottere i lemony snickete za brzdej :D :D :D :lol: :lol: :lol:
danas

Post by danas »

danas wrote:infirc, imas od mene sve harry pottere i lemony snickete za brzdej :D :D :D :lol: :lol: :lol:
Izbubat ću te zbog ovoga čim pređeš granicu :D:D:D:D:kiss::kiss:
a za bajram imas mma ramotswe kolekciju :lol: :lol: :lol: :P :P :P
anais_nin

Post by anais_nin »

anais_nin wrote:
Qler wrote:Lovac na zmajeve Haled Hoseini

Image

procitao neki dan... nije losa knjiga.. malo sam se nervirao :) koliki je shupak glavni lik ali knjigu sam procitao za jedan dan, nekako je nisam mogao pustiti dok je nisam procitao.
meni jedna od najdrazih knjiga :D evo mi je na cekanju njegova zadnja knjiga THOUSAND SPLENDID SUNS :D navodno je jednako dobra, ali su mi rekli da spremim kutiju maramica :oops:

a ja gustiram PAOLO COELHO "THE WITCH OF PORTOBELLO" :D interesantno pravo....neobicna biografija jedne "vjestice" :D
vjestica mi je sve bolja i bolja sto je vise citam....ko ne voli Coelha nece ga voljeti ni poslije ove knjige, a ko ga gotivi svidjece mu se i ova knjiga :D
NadiaAgain

Post by NadiaAgain »

Eh Zovem se crvena drugi pokusaj :D Prvi put pocela kad je tek izasla knjigak od nas, i ne znam jesam li bila preumorna ili sta al nikako mi nije isla, ono gubila se skroz i ostavim...
Krenem u petak na more i ponesem..hajd reko da vidim ponovo..ma progutal aje u jednom dahu :P Svidjela mi se knjiga, i prica, i to kako su likovi obradjeni, i to sto kao i u stvarnom zivotu svaki sudionik drukcije vidi desavanje..
Stari mi kaze da mu je najbolja Dzevdet Beg i sinovi pa cu nju uzet cim stignem...
Sad su aktuelne jos Vatra s neba(Roman o Aleksandru Velikom) i Posljednji ruski car..s pocetka mi se obje svidjaju pa vas izvjestim dalje:)
_ad.hoc na drugu_

Post by _ad.hoc na drugu_ »

Cleland, John; "Fanny Hill"
danas

Post by danas »

za vikend kontam poceti jednu od ove dvije...

Image or Image
Last edited by danas on 30/08/2007 16:01, edited 1 time in total.
danas

Post by danas »

variety is the spice of life :D mak' se vise od dezulovica :lol: :lol: :P
rikardoreis

Post by rikardoreis »

danas wrote:variety is the spice of life :D mak' se vise od dezulovica :lol: :lol: :P
suti, :D hoce infri da udje u onaj uski krug njegovih ljudi s kojima Deža redovno utorkom ili cetvrtkom tulumari u konobi (kakoseonozvase), jedu ribu, pricaju o Hajduku i trijebe politiku:P :D
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Mog idola, Mesu i njegova "Sjecanja"

"Dubokom nježnošću sam se tada vezao za brata i sestru. Očeva ravnodušnost me je teško ožalostila, pa i ozlijedila. Godinama nakon toga mogao sam zaplakati kad se sjetim te noći. Zbog oca, što ga se nije ticalo da li postojim i da li sam zdrav ili bolestan, i zbog brata i sestre što su željeli da mi nadomjeste svu ljubav koju mi je otac uskraćivao. (A dvadesetak godina poslije te dramatične noći, na izmaku druge, daleko teže i dramatičnije noći, kad je voljeni brat, strijeljan, izdisao negdje u okolini Tuzle, u praskozorje jednog jutra na samom kraju rata, sam na svijetu, ponižen i prokažen bez ikakve krivice, nisam mogao da mu vratim makar dio ukazane ljubavi ni da mu pomognem u tom najstrašnijem času njegova života, da mu dodirnem ruku, da mu olakšam samoću pred nepovratni put u nepoznato; nisam ni znao šta se s njim dešava. Taj moj ubijeni brat je moja najveća tuga, i oni koji su ga ubili kao da su dugo smišljali kako če mi nanijeti najveći bol.)
burekodsira

Post by burekodsira »

Image

Kad je bio Juli
Autor: Nura Bazdulj Hubijar
danas

Post by danas »

InfraRedRidinghood wrote:Vidim kak' je tebi Harry butthole Potter pomogao da budeš bolja osoba :D:D:D :P
we believe in being good people :D but we aren't practicing :lol: :lol: :lol:
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

burekodsira wrote:Image

Kad je bio Juli
Autor: Nura Bazdulj Hubijar
ja sam na drugoj strani ove knjige pocela plakat, a kada sam dosla do pola vise nisam smjela citat :( Kad dusu nisam pustila :(
Ne znam da im ikad vise knjiga tako pogodila :(
anais_nin

Post by anais_nin »

InfraRedRidinghood wrote:Image

Ja sam na ovom :):):):)
joj hocu i ja :oops:
Faust

Post by Faust »

anais_nin wrote:
InfraRedRidinghood wrote:Image

Ja sam na ovom :):):):)
joj hocu i ja :oops:
10 KM u novčanik i do knjižare... :D :D
danas

Post by danas »

Faust wrote: 10 KM u novčanik i do knjižare... :D :D
e, da je nama to tako lako :-)
Bea_Trix

Post by Bea_Trix »

danas wrote:
joj pa moramo i mi imati nesto sto nam je lakse uraditi nego vama :D:D:D

:kiss:
Faust

Post by Faust »

danas wrote:
ne znam sto ne bi bilo lako... nemate para? ne volite šetati? mrzite knjižare? :D :D
Bea_Trix

Post by Bea_Trix »

Faust wrote:
danas wrote:
ne znam sto ne bi bilo lako... nemate para? ne volite šetati? mrzite knjižare? :D :D
nisu u bosni, ba :D
Faust

Post by Faust »

dawn_upon_dawn wrote:
Faust wrote:
danas wrote: e, da je nama to tako lako :-)
ijao, žalim ih onda, ne znaju šta propuštaju. Mi uvije možemo prošetati do knjižare i kupiti kjnigu zanimljivu kad izađe, svake prestupne.. :-) :-)
danas

Post by danas »

dawn_upon_dawn wrote:
Faust wrote:
danas wrote: e, da je nama to tako lako :-)
:P

zato jos malo pa idem, pa ce se dovuci humanitarne :lol: :lol: :lol: :lol:
Orhanowski

Post by Orhanowski »

danas wrote:
dawn_upon_dawn wrote:
Faust wrote: ne znam sto ne bi bilo lako... nemate para? ne volite šetati? mrzite knjižare? :D :D
:P

zato jos malo pa idem, pa ce se dovuci humanitarne :lol: :lol: :lol: :lol:
Je l to i ti ides na SA-X okupljanje? :D
Post Reply