Ramazan, opet ;)

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
istocnjak

#1501 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

BHF_Manijak wrote: :lol: :lol: :lol: A ti bas luckast moj Istocnjak,Allah te nagradio sh`o me ovako fino nasmija u ove predifstarske sate!! :D :thumbup:
Nikad se ne zna iza kojeg coseta moze bahnuti BHF,samo se cuvajte,a @Zvijezdice,ko kaze da sam odusto od "semsali" strane,kakvi...nego kontam,cijeli zivot ovdje tavorimo na ovoj obali Miljacke,ne da nam se nikako ne drugu,pa sam malo skeptican bio,al` et`,moRebit mi se posreci,aa sta velis,da i mene sunce ogrije,pa da predjem na drugu stranu grada?! :D
Nego malo cit`o sh`a ehi hOptimisu pise pa se malo ibretio i smijo,La`netullahi alejhi,ne gine mu haman rostiljada inshallah :D
Zagrijavaj se ... vidis da smo te prosnjurali nekako preko stele ... opet si u igri ... :D

Nego kad spomenu hOptimalnog ... imas l' kakvu dovu za ove virtualne internet sejtane i dzine da nas Allah dž.š. sacuva i sakloni ... nalet ih bilo ... :run:
BHF_Manijak

#1502 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

:lol: Evo ovo ce nam pomoci inshallah,protiv dzahila :D
Allahhumme inni e'uzu bike mine-l-hubsi ve-l-habaisi
Euzubillahi minessejtan-nirradzim
Kul euzu bi rabbi-n-nas,meliki-n-nas,ilahi-n-nas,min serril wesvasil hannas,ellezi juvesvisu fiisu duri-n-nas,minnel dzinneti we-s-nas!
Allahumme' Alime-l-gajbi ve-š-šehadeti, Fatire- s-semavati ve-l-erdi, Rabbe kulli šej'in ve melikehu, ešhedu en la ilahe illa Ente. E'uzu bike min šerri nefsi ve min šerri-š-šejtani ve širkihi ve en akterife 'ala nefsi suen ev edžurrehu ila muslimin

A eto opet uletih u igru,kazem ti ja,finim sve i ide sa lahkocom bolan,vracano se na semsali stranu ope` ,jel`le Zvijezdice :D 8-)
Last edited by BHF_Manijak on 01/09/2009 18:58, edited 1 time in total.
zvjezdica_7

#1503 Re: Ramazan, opet ;)

Post by zvjezdica_7 »

Image

Ovi čuvaju kapije :D
:P
BHF_Manijak

#1504 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

Mashallah,tamam,spreman sam zivot dati i cast u borbi za Semsali stranu ,pasti na kapijama i utvrdama,pred silnu vojsku stati,sve za asik-trenutak na tom divnom Vratniku :D 8-) aha,eto sad... :P :P
zvjezdica_7

#1505 Re: Ramazan, opet ;)

Post by zvjezdica_7 »

BHF_Manijak wrote:Mashallah,tamam,spreman sam zivot dati i cast u borbi za Semsali stranu ,pasti na kapijama i utvrdama,pred silnu vojsku stati,sve za asik-trenutak na tom divnom Vratniku :D 8-) aha,eto sad... :P :P
Neka brate BHF, polahko, vidiš da ti brat Istočnjak i ja pokušavamo naći alernativne puteve. Ako nam o'ma zagineš na kapijama, ništa od ašik-trenutka :-) :D :-)
BHF_Manijak

#1506 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

zvjezdica_7 wrote:
BHF_Manijak wrote:Mashallah,tamam,spreman sam zivot dati i cast u borbi za Semsali stranu ,pasti na kapijama i utvrdama,pred silnu vojsku stati,sve za asik-trenutak na tom divnom Vratniku :D 8-) aha,eto sad... :P :P
Neka brate BHF, polahko, vidiš da ti brat Istočnjak i ja pokušavamo naći alernativne puteve. Ako nam o'ma zagineš na kapijama, ništa od ašik-trenutka :-) :D :-)
Ne ginu ovakvi olahko,nece grom u koprive kako kazu :D savladase se i jace vojske i perde,pa inshallah i vratnicka ce ;-) :thumbup:
Butcher

#1507 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Butcher »

Selam
Image
Image
BHF_Manijak

#1508 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

UUU Butcheru,dzezakellah hajr!!svaka cast za ovu sliku...grmi!! 8-)
HomeArt

#1509 Re: Ramazan, opet ;)

Post by HomeArt »

BHF_Manijak wrote:
zvjezdica_7 wrote:
Ne ginu ovakvi olahko,nece grom u koprive kako kazu :D savladase se i jace vojske i perde,pa inshallah i vratnicka ce ;-) :thumbup:
Ako zagusti ti bjež' u tekiju ko hadzi Lojo :D
zvjezdica_7

#1510 Re: Ramazan, opet ;)

Post by zvjezdica_7 »

sahan wrote:
:lol: :lol: :lol:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
HomeArt

#1511 Re: Ramazan, opet ;)

Post by HomeArt »

zvjezdica_7 wrote:
sahan wrote:
:lol: :lol: :lol:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Sjajna knjiga bdw ;-)

Da nam i ovaj dan bude kabul!
zvjezdica_7

#1512 Re: Ramazan, opet ;)

Post by zvjezdica_7 »

Zoya

#1513 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Zoya »

Merhaba narode. Haman je na mene red veceras da zacvrcim kafu i da sta slatkog prinesem :)
P.S. jeli BHF manijak blizu cilja ili? Nisam upratila bas dobro :D

Image

Image
Altuna

#1514 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Altuna »

Zoya :kiss: ruke ti se pozlatile :) tulumbe su :thumbup:

Selam narode :) jeste li mogli postiti danas? :) Ja se moradoh omrsiti i lijek popiti :( ali naposticu ako Bog da :)...

zvjezdica_7

#1515 Re: Ramazan, opet ;)

Post by zvjezdica_7 »

Zoya wrote:Merhaba narode. Haman je na mene red veceras da zacvrcim kafu i da sta slatkog prinesem :)

Merhaba merhaba. A plahiJeh tulumbi. Baš idu uz kahvu :D
BHF ne može proći vratničke kapije pa se okrenuo memli strani :D Čekamo informacije tamošnjih Vijeća :-) :lol:
Ahmmed

#1516 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Ahmmed »

Merhaba, Zoya....Ih, nemaš pojma koliko volim pozdrav " Merhaba" :) Podsjeća na djetinjstvo i sarajevske mahale :)

A svim cyber džematlijama , donosim večeras mahsuz selame iz Srebrenice :) Ramazanska atmosfera u srebreničkoj čaršiji na svakom koraku se osjeti....I bez obzira na sve, postača Bogu hvala ima, džamije pune, miriše ramazan u srebrenom gradu, jako, jako....Gledam danas u predikindijski čas...U hladovima srebreničkih sokaka, igraju se dječica....Plave, kuštrave glavice....budućnost ovog grada....Koji skuplja krhotine onoga što je ostalo od negdašnjih života...Nikad više neće biti isto, kaže mi jedan starina, sa francuzicom na glavi, blijedoga lica obajsanog svjetlom ramazanskog posta....Napravi pauzu,uzdahnu, pa nastavi: " Ali, mora se dalje, zbog ovih maksumčića, što se raduju životu....."Zapara srebreničko nebo, ikindijski ezan.....Srebreničanke i Srebreničani, odlaze laganim korakom u Bijelu džamiju, čija se alem na munari, presijava na popodnevnom suncu,koje se lijeno kreće ka magrebu.....
Nakon ikindije,mahnu mi hadži Zejneba,s čijeg staračkog lica, uokvirenog bijelom , keranom jemenijom, ne silazi lagani smiješak....Poljubih joj ruku, mubarek joj učinih ramazan.... Ona posla selame svima u lijepom Sarajevu, blago me prekorivši što nemam kad ostati na iftaru, zatraživši obećanje da ću to učiniti do kraja Ramazana...Obećah joj....Jedno od one dječice , prekide igru i uhvati joj se ručicama za dimije "zeleni" boje, prošarane sitnim grančicama.....i nešto joj objašnjava, pokazujući kao biser bijele zubiće.... Gledam novu munaru novoobnovljene čaršijske džamije....Razdragan smijeh nekoliko mladića i djevojaka, koji se spuštaju niz crnorječku mahalu.....Kažu, odoše da prekrate vrijeme do iftara, šetnjom po čaršiji....

Prolazim kraj Potočara.....Selam alejk, šehidi.....Selam alejk, svima vama koji ostajete u Srebrenici.....
arzuhal

#1517 Re: Ramazan, opet ;)

Post by arzuhal »

Ahmmede lijepi, selam alejk ti i merhaba :-D Ti po starom - vazda po damarima duše, Allah ti svako dobro dao :)

I cijelom forumskom safu selam olsun! :D
suspect_zero

#1518 Re: Ramazan, opet ;)

Post by suspect_zero »

Selam i od mene :) ...............navratim nešto kasnije
ružmarin-a

#1519 Re: Ramazan, opet ;)

Post by ružmarin-a »

alejkumu selam :) sisterz end braderz

ja jedva gledam, sinoć tu mač bijaše :roll:

ugodnavo vam noćešnje splavaranje po ovom lijepom dijelu forumske vode :oops:
BHF_Manijak

#1520 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

zvjezdica_7 wrote:
Zoya wrote:Merhaba narode. Haman je na mene red veceras da zacvrcim kafu i da sta slatkog prinesem :)

BHF ne može proći vratničke kapije pa se okrenuo memli strani :D Čekamo informacije tamošnjih Vijeća :-) :lol:
Selam vam narode,sestre i braco,maksuzije ono...Ahmmedu nasem merhaba od srca! :thumbup:
Iz Begove nam se dzamije vratih,brate plaho mi nesto brzo veceras zavrsi steravija,vas mokar izadjoh,il ja ne moRem tempo bas pratit il se efendiji negdje ko i zuri... :D
@Zoya,ma kakvi blizu cilja lijepa Zoyo,ne daju mi na Vratnik pa hajde,brat istocnjak ko i bi dao,ali Zvijezdica neke barijeriece pravi,haman mi zahatorila sto spomenuh a bi i memli stranu zijaretio ako ne imadnem prodje na lijepom Vratniku,ali sredit c emo to ako Bog da :D
@Zvijezdice,rjesavcaj to sa Vijecem,ne sali se u ove ramazanske dane :P
Ahmmed

#1521 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Ahmmed »

arzuhal wrote:Ahmmede lijepi, selam alejk ti i merhaba :-D Ti po starom - vazda po damarima duše, Allah ti svako dobro dao :)

I cijelom forumskom safu selam olsun! :D
we alejkumusselam wwe rahmetulahi we berekatuhu i merhaba :) Amin, dragi brate, da te Gospodar obraduje najvećom radosti :)
Zoya

#1522 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Zoya »

BHF_Manijak wrote:
zvjezdica_7 wrote:

Selam vam narode,sestre i braco,maksuzije ono...Ahmmedu nasem merhaba od srca! :thumbup:
Iz Begove nam se dzamije vratih,brate plaho mi nesto brzo veceras zavrsi steravija,vas mokar izadjoh,il ja ne moRem tempo bas pratit il se efendiji negdje ko i zuri... :D
@Zoya,ma kakvi blizu cilja lijepa Zoyo,ne daju mi na Vratnik pa hajde,brat istocnjak ko i bi dao,ali Zvijezdica neke barijeriece pravi,haman mi zahatorila sto spomenuh a bi i memli stranu zijaretio ako ne imadnem prodje na lijepom Vratniku,ali sredit c emo to ako Bog da :D
@Zvijezdice,rjesavcaj to sa Vijecem,ne sali se u ove ramazanske dane :P
Sto si se brate vratnika uhvatio? Ta zar su samom na vratniku loijepe hanume? Oprostite ako jesu, znala nijesam :D

Ahmede, kao i uvijek ostavis me bez teksta :)
BHF_Manijak

#1523 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

Ma jok,nego eto IStocnjak nanijjetio da me gore "vjesa" pa haj` :mrgreen: a pun je seher lijepiJeh djevojaka mashallah,nemoj da se koji dio grada nadje uvrijedjen nedo mi Bog! 8-)
arzuhal

#1524 Re: Ramazan, opet ;)

Post by arzuhal »

Predlažem da vas nekolicina otvori novu temu, nešta kao "Ašiklijski elif-be: Od Novog grada do Vratnika i nazad - ramazanija"...Obećavam da ću navrnut pođahkad :D
zvjezdica_7

#1525 Re: Ramazan, opet ;)

Post by zvjezdica_7 »

hadzinica wrote: selam vam od srca..put srca ka srcu,ne zna za onu i ovu stranu..pa makar i memli bila...moje je ostalo na Vratniku :-D
:kiss:
Locked