Bosanska piramida Sunca vol.2

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

e sad ne znam jel ova treca slika Zmaj ili Mjesec, ali ako vama to ne lici na piramidu, onda vas je nastavnik/ca geometrije zajebala momacki u razvoju...
sen

Post by sen »

mIRCerka wrote:
volim rjecite prvacice...
cemu provociranje Prenja Tita ti?
umjesto da se ovdje prica IMA NEMA piramide, svi se nesto licno bockate..

ljudi, fino vam pise gore, GOOZEETE se cesce :D

Prenj, jesi antipiramidash, al ne da tebe mIRCi :D

OK.
PIRAMIDE IMA.Tita mi.
Samo su nama potrebni neki veliki dokazi /koji su vec i ponudjeni/da bi shavitili da ta piramida postoji.Cak i kada ta nasa piramida ugleda svjetlo dana, kada je priznaju svi svjetski arheolozi i naucnici,nas narod ce i dalje sumnjati u to.
Postavljace se pitanja kao:
Da je nije Semir prvo sagradio,zatim zakopao pa je on sada kao otkopava i kupi svu slavu sebi?Vazno je da se vjecito u nesto sumnja,da se trazi neka prevara tamo gdje je nema.
Istina je da se nas narod opekao na silne prevare i mutljaze kako nasih tako i stranih politicara i predstavnika vlasti.Vjerovatno zbog toga nemoze da prepozna istinu koja je tako ocigledna.
Procitajte danasnje "Oslobodjenje" strana 56.
Ljudi na osnovu mulja iz rijeke opovrgli istoriju.I svi im vjeruju.

Ej Mircerka, cim spominjes to sa g......, ocigledno da tebi toga fali.
pozdrav
mIRCerka

Post by mIRCerka »

sen wrote:
Ej Mircerka, cim spominjes to sa g......, ocigledno da tebi toga fali.
pozdrav
ne fali draga... vidis kako sam vesela i razdragana...
:-) meni dobro, bilo ne bilo piramide... :-)
ferdo

Post by ferdo »

Jel zna neko od vas poklonika semirovih engleski jezik? Jel vam fondacija mozda daje neku sicu?. Nesto mislim i kad semir sam kaze da je sve laz vi cete jos uvijek ponavaljat recenicu "gdje su dokazi da ovo nije piramida, gdje su dokazi..."

joj da mi je vasu praznu glavu samo na dan vremena da se odmorim.

Where are the tools marks?

Where are the artefacts?

Where is the civilisation that made this? Central Europe has a long and excellent history of archaeology - the construction of such a pyramid would require infrastructure, there would be evidence of older simpler pyramids and other monumental buildings based on similar principles/technology/cultural underpinnings.

How does a pyramid get evenly covered in soil so it still looks pyramidal? Such a huge structure would tend to get buried from the base upwards resulting in a much more blurred and curved profile with erosion uncovering sharp edges and the like.
ferdo

Post by ferdo »

Jel zna neko od vas poklonika semirovih engleski jezik? Jel vam fondacija mozda daje neku sicu?. Nesto mislim i kad semir sam kaze da je sve laz vi cete jos uvijek ponavaljat recenicu "gdje su dokazi da ovo nije piramida, gdje su dokazi..."

Where are the artefacts?

Where is the civilisation that made this? Central Europe has a long and excellent history of archaeology - the construction of such a pyramid would require infrastructure, there would be evidence of older simpler pyramids and other monumental buildings based on similar principles/technology/cultural underpinnings.

How does a pyramid get evenly covered in soil so it still looks pyramidal? Such a huge structure would tend to get buried from the base upwards resulting in a much more blurred and curved profile with erosion uncovering sharp edges and the like.
Mahalac

Post by Mahalac »

Vidi Mircerke Schumahera ...ote!
Pretice (vozi lijevom stranom), salta, slika tj zumira sve u istom momentu..i to par slika :-) :-) :-)

il mi se cini.... :lol:
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

citat iz bloga: http://r.blogger.ba/

Nije mi se dalo pisati postove ovih dana. Sto zbog prvatnih i drugih obaveza, sto zbog toga sto se nista znacajnije nije desavalo. Jutros nadjoh malo vremena pa uz kafu prodjoh po internetu i nadjoh izvjestaj bivseg novinara BBC-a i Guy Leigha njegov interview sa Sam-om. Vec presusavajuci kratki uvod vidjeh da je novinar iznio neke netacnosti. Naime Sam-aje nazvao yugoslovenom koji je stekao master diplomu na sarajevskom univerzitetu na temu civilizcije Maya. Kada sam preslusao interview vidjeh da je novinar pogresno skontao i da mu je Sam objasnio da je predao PhD disertciju i da ceka odbranu. Sam spominje i da cita knjige 50-60 per year, kako rece. Onda spomnje 15 godina istrazivanja po J.Americi(koje cesto spominje na tv-u impresionirajuci gledaoce:). Sad mi se ovdje namece jedno pitanje : kako covjek koji istrazuje 15-ak godina piramide iza sebe nema niti jedan rad vrijedan paznje. Ako pogledamo njegovih 10ak knjiga, mozemo vidjeti da je njegov najozbiljniji "naucni" rad je feljton koji je izlazio u "Oslobodjenju".
Na pitanje kako je nasao piramidu,prepricava dio svoje sada vec pretposljednje knjige s tim sto je izostavio dio da mu je cak i brdo Kriz licilo na piramidu. Nemogu vise prolaziti dalje kroz interview jer je trajo preko 1 h a sve je vec deja vu.
"Činjenica da sam od toliko stranica knjige okrenuo odmah onu koja prikazuje meksičku piramidu nije slučajna. U životu sam naučio da koincidencije ne postoje… već znakovi, koje treba slijediti.", kaze Sam u svojoj knjizi. Hm. Slazem se da nije slucajnost jer je Sam vjerovatno tu stranicu najcesce drzao otvorenom , nije slucajnost ni to sto je Sam dosao upravo u Visoko. Izabrao je Visoko vjerovatno zbog mentaliteta ljudi, a i zbog toga sto je financijski prije rata bio vrlo jak grad sa razvijenom industrijom i poljoprivredom, trgovinom, znaci bio je bogat grad. Uz to tu je mentalitet ljudi je pogodan za mashisteriju.Zasto? Visocani su trgovci, to je vec poznata izlizana fraza.Ako mu date priliku da se iznenada obogati, on tu priliku prihvata bez obzira o cemu se radi, tako me ni malo ne iznenadjuje da su nasjeli na pricu da je visoko starije i od same civilizacije.Shvatam da Visocica gledajuci iz Visokog izgleda kao piramida, ali ako se prodje sa druge strane brda od pravilne geometrije ne ostaje nista.To vazi i za Pljesevicu. Ali vjerovati da Kriz ili jos gore Krstac izgledaju kao piramide, je u najmanju ruku smijesno.Ne bih dalje o "dokazima" da je Visocia li nije piramida.O tome ce biti poseban post kada nadjem vremena i posjetim Visocicu. Onda cu proci kroz sve Samove "dokaze", a i dat cu komentar sta sam vidio. Medjutim, nacin na koji Sam vodi istrazivanja je u najmanju ruku neozbiljan. Objaviti rezultate prije kompletnog istrazivanja iprezentacije dokaza u naucnom svijetu je lakrdija. Ovdje bih spomenuo samo jednu izjavu, posto cu ostale iznositi poslije, a to je da je starost piramida 12000 i 12500 godina (za one koji su kao Sam i vole koincidencije, Sam tvrdi da je prosli weekend na visocici bilo 12000 turista :). Samo me interesuje koji naucni pristup je upotrijebljen da bi se odredila starost kamenih blokova? Da li je to utvrdjeno poznatom i respektabilnom medodom pipkanja i slikanja pored kamenih blokova iz profila sa ozbiljnim izrazom lica ili anaizom "odoka"?Jos jedno pitanje: Na kojem je istrazivackom projektu iz oblasti iskopavanja i istrazivanja piramida Sam radio? Oni koji znaju odgovore nek mi salju na mail ili daju komentar. Takodje u njegovom timu ne vidim niti jednok strucnjaka iz oblasti piramida, a oponentima u lice govori kako nisu strucnjaci. Ako neko misli da je Sam strucnjak za piramide onda nek mi navede barem jedno njegovo dijelo koje to dokazuje. Bilo kako bilo, Sam odlazi na 2 sedmice jer imaposlovnih obaveza. Ovaj link mi je poslala Sanela USA i kaze da je Samova firma: http://www.metcompany.net/ . Ne bih ulazio u dizajn stranice, nego profil firme. Znaci, mala kompanija koja se bavi plasticnom obradom metala. Ne znam kako onda moze tvrditi da je u istrazivanje ulozio oko 100 000 funti. Podatak nisam izmislio nego procitao u nekoj od novina koje su objavile vijest o pocetku istrazivanja (na zalost ne mogu se sjetiti imena novina, jer je tih dana zaista bilo svega na internetu).Uz to iz poreze prijave koji je Sanela postavila kao komentar na jednom od postova se vidi mizerna suma koju je prijavio kao dobit.Kako onda finansira istrazivanja? I za kraj jos jedna poslastica za ljubitelje koincidencije:

http://www.metcompany.net/ResCom.html (sasvim dolje se mogu kupiti metalne piramide) :lol: :lol: :lol:
neutral

Post by neutral »

ferdo wrote:Jel zna neko od vas poklonika semirovih engleski jezik? Jel vam fondacija mozda daje neku sicu?. Nesto mislim i kad semir sam kaze da je sve laz vi cete jos uvijek ponavaljat recenicu "gdje su dokazi da ovo nije piramida, gdje su dokazi..."

Where are the artefacts?

"najgora stvar u zivotu kad si osakacen za sampospoznaju"
Last edited by neutral on 02/05/2006 15:28, edited 1 time in total.
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

i jos jedan tekst sa spomenutog bloga: http://r.blogger.ba/

Kako svi koji zive u i oko Visokog, mogu pratiti, kao gosti kod Sam-a su dolazile nase "poglavice", predstavnici vlasti i to u glavnom iz redova bosnjackog naroda, koje su mu izrazavale podrsku, slikali se sa njim, pozirali pred tv ekipama... To me navodi na razmisljanje o svrsi tih posjeta. Pitanje : Da li oni dolaze tu pruziti podsrku ili ubrati koji politicki poen, pred nastupajuce izbore ili je Sam ti sa svrholm odvlacenja paznje sa gorucih problema?, ostaje otvoreno. Jedno je sigurno. Sam ima politicku podrsku da rovari unaokolo, dok politicari ubiru poene slikajuci se sa njim. Takodje sam posmatrao slike na nekim od visockih stranica i vidio sam uglavnom slijedece: Sam sa Harisom,Amorom,Chrisom,Tihicem.... pa malo raje, Pa opet Sam sa nekim, pa malo raje, pa 1 slika iskopna, pa Sam sa nanama i sl. Sta mi to govori? Sam voli objektive, to je sigurno, ali novinarcici vole da ga slikaju. Staro pravilo: Vise ce se ugrijati onaj koji sjedi blize vatri. Sam ide na 13 dana u USA (Sanela dobro se pazi, mozda dolazi da i tamo otkrije piramidu:). Novinari porucuju naciji (kao majka koja tjesi malo dijete) :" Ne brinite se, Sam ce se vratiti". Kakav narod takvo novinarstvo i naucni projekti. Mislim da mi i ne zasluzujemo bolje.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Mahalac wrote:Vidi Mircerke Schumahera ...ote!
Pretice (vozi lijevom stranom), salta, slika tj zumira sve u istom momentu..i to par slika :-) :-) :-)

il mi se cini.... :lol:
mirci sjedi iza zuvozacha, zumira mobitelom i blic skljoc....
A, i Molovi se grade na obali mora pa ih ima iznad Gradine u Capljini, na 200m nadmorske visine od Neretve...
kako li to...da nisu molovi za letece tanjure mozda? :D
Harrys

Post by Harrys »

A wrote:
mIRCerka wrote:
sen wrote:Ej Mircerka, cim spominjes to sa g......, ocigledno da tebi toga fali.
pozdrav
ne fali draga... vidis kako sam vesela i razdragana...
:-) meni dobro, bilo ne bilo piramide... :-)
Sen je vrlo brzo ostvarila prijateljske odnose sa mnogim forumasima, cim je dosla :D
A,ja izgleda gubio vrijeme jucer pisuci postove. :) :wink:
ferdo

Post by ferdo »

neutralni mi se uvijek najvise gade. Ne znam ja ima li tamo ista treba to ispitat pa vidjet, to je sve sto znaju reci. ko ce ispitat? sem? hodovic? (profesor marksizma prije rata i veliki Bosnjak-Musliman poslije, uzgred budi receno). koja metoda se primujenjuje tamo?. skida se zemlja dok se ne pojavi kakav kamen. bilo kakav kamen. i onda kaze to je zid piramida 12 000 godina star? kako se to zna. niko ne postavlja pitanja kako se dolazi do te brojke? od oka. strasno.
Goran_35

Post by Goran_35 »

Gospon Macola wrote:i jos jedan tekst sa spomenutog bloga: http://r.blogger.ba/

Kako svi koji zive u i oko Visokog, mogu pratiti, kao gosti kod Sam-a su dolazile nase "poglavice", predstavnici vlasti i to u glavnom iz redova bosnjackog naroda, koje su mu izrazavale podrsku, slikali se sa njim, pozirali pred tv ekipama... To me navodi na razmisljanje o svrsi tih posjeta. Pitanje : Da li oni dolaze tu pruziti podsrku ili ubrati koji politicki poen, pred nastupajuce izbore ili je Sam ti sa svrholm odvlacenja paznje sa gorucih problema?, ostaje otvoreno. Jedno je sigurno. Sam ima politicku podrsku da rovari unaokolo, dok politicari ubiru poene slikajuci se sa njim. Takodje sam posmatrao slike na nekim od visockih stranica i vidio sam uglavnom slijedece: Sam sa Harisom,Amorom,Chrisom,Tihicem.... pa malo raje, Pa opet Sam sa nekim, pa malo raje, pa 1 slika iskopna, pa Sam sa nanama i sl. Sta mi to govori? Sam voli objektive, to je sigurno, ali novinarcici vole da ga slikaju. Staro pravilo: Vise ce se ugrijati onaj koji sjedi blize vatri. Sam ide na 13 dana u USA (Sanela dobro se pazi, mozda dolazi da i tamo otkrije piramidu:). Novinari porucuju naciji (kao majka koja tjesi malo dijete) :" Ne brinite se, Sam ce se vratiti". Kakav narod takvo novinarstvo i naucni projekti. Mislim da mi i ne zasluzujemo bolje.
Ima l' dje na kakvom bloggu, ono za Teslin becki doktorat? :D
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

stoga vas nikakav dokaz nece razuvjeriti. Vi bazirate svoju vjeru na Osmanagicevoj rijeci, ne na osnovu cinjenica, a to je karakteristicno za religije.
joj stvarno mi vishe ovo ide na neku stvar, ma kakav bolan rijec, ja vidim dokaze, ja vidi kamene ploce naslagane jedno na drugo, mene vishe nista ne interesuje, to je ono sto sam i trazio da vidim prije iskopavanja i eto sad se iskopava

i ti ces mene sad ubijedit nesto :-? ko nema tih ploce,tebi se to samo prividjava itd

josh nisam vidio protiv dokaza da to nije piramida, i zato ja josh uvijek svakim danom sve vishe i vishe vjerujem da je piramida

a vi mozete ovdi kreketat koliko hocete , tamo se kopa, tamo se vide rezultati i to je sto narod ineteresuje , a vas ne sljivi niko ni pet posto
mIRCerka

Post by mIRCerka »

A wrote:
mIRCerka wrote:A, i Molovi se grade na obali mora pa ih ima iznad Gradine u Capljini, na 200m nadmorske visine od Neretve...
kako li to...da nisu molovi za letece tanjure mozda? :D
A po cemu se poznaje da su molovi u pitanju? Ima tabla "Ferry Ancona - Capljina" :D Ozbiljno pitam.
valjda znas kako mol izgleda damn...plus ima one chune za vezivanje...
ma hebeno podrucje, tamo niko sem nas djece nije isao, a puno zmijetina...
koji sam ja avanturista bila ocam....sad ne bih ni slike gledala...

a sto se doticne tice, citam i smijem se... :lol: grohotom
Gera

Post by Gera »

Sve o mIRCerka

Član od: 20 aug 2004
Ukupno komentara: 7136
[1.18% od ukupno / 11.51 komentara na dan] [/b]
Nađi sve komentare korisnika: mIRCerka
Mjesto: Grbavica, Sarajevo
WWW:
Zanimanje: Vjeciti Navijac Sarajeva

Mirci tebe bu bilo dzaiz upisati u onu mahnutu knjigu rekorda jer samo na ovom Forumu imas do sada blzu 72oo postova plus jos oko 45 Foruma koje posjecujes i pises. Radis li ti ista Bog ti pomogo ili 45 sahata dnevno sjedis pored Compa... :D
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

Pa piramide vec odavno ima. I ne samo jedne. Moze se cak i kupiti. Pa onda samo zilet u nju uvaliti i nema nikada vise problema s brijanjem (kako face, tako i nogu)

http://www.metcompany.net/ResCom.html

Purchase a PYRAMID - Gift idea! Decorative item! Positive energy!

Image
Last edited by Gospon Macola on 02/05/2006 15:55, edited 1 time in total.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Gera wrote:Sve o mIRCerka

Član od: 20 aug 2004
Ukupno komentara: 7136
[1.18% od ukupno / 11.51 komentara na dan] [/b]
Nađi sve komentare korisnika: mIRCerka
Mjesto: Grbavica, Sarajevo
WWW:
Zanimanje: Vjeciti Navijac Zelje

Mirci tebe bu bilo dzaiz upisati u onu mahnutu knjigu rekorda jer samo na ovom Forumu imas do sada blzu 72oo postova plus jos oko 45 Foruma koje posjecujes i pises. Radis li ti ista Bog ti pomogo ili 45 sahata dnevno sjedis pored Compa... :D
a radis li ti ista osim sto mene pratis i njaske?
a ima me jos na virtualu i zeljinom forumu...ostalo nisam ja :D
Gera

Post by Gera »

Tako je Mirci Bujrum...www.zeljo-sampion.org i onako nista nema od te piramide... :D
Piramidos

Post by Piramidos »

evo slusam nasli nake stecke u podnoziju ote piramide
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

Piramidos wrote:evo slusam nasli nake stecke u podnoziju ote piramide
Link?
Goran_35

Post by Goran_35 »

Gospon Macola wrote:
Link?
I ja bih link za Teslin "becki doktorat"? :roll:
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

Goran_35 wrote:
Gospon Macola wrote:
Link?
I ja bih link za Teslin "becki doktorat"? :roll:
http://en.wikipedia.org/wiki/Tesla#Education
Piramidos

Post by Piramidos »

jel to malo sam na hladjenje otiso u ameriku??? po partiskom zadatku
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Gera wrote:Tako je Mirci Bujrum...www.zeljo-sampion.org i onako nista nema od te piramide... :D
grr...dabogda ti djeca navijala za SARAJEVO...grrrrrrrr :x
Locked