.

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
*mima*

#1501 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by *mima* »

:lol: :lol: :lol: ....................jooooj Dzevada ....ko nesto mi poznato............. :lol:
ufff

#1502 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by ufff »

:bih:
muha_sa

#1503 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

slucajni prolaznik wrote:Kad je vec zakaparena ona tema o alkoholiziranom pisanju, sjecam se jedne anegdote sa Dzevadovim spavanjem. Mozda ce ga @mima znati, Dzevad H. je bio "kafandzija" iza Kolobare prije rata, i redovan gost u Carliju. Pa je tako jednog petka na subotu zalegao i zaspao na asfaltu ispred Borova na Carsiji. Kako je bilo snjezno pretproljece, mali potoci su mu se sljevali u glavu, a on se podigao i rukama napravio lijevak od snijega da mu voda ne ide u glavu, i jos napravio jastuk od snijega i nastavio spavati, dok ga murija nije probudila :D Posto su ga svi znali, samo su ga odveli na taxi i otisao je kasnije gore kuci, na brdo...
:lol: :lol: :thumbup:

ko bi se danas toga sjetio :-) :lol:
Chisum

#1504 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

Nego, kad vec kopate ove dinosauruse, pade mi na pamet, posto smo manje-vise pisali o svima njima tokom ovih par godina kako postoji ova i tema o starim sarajevskim kafanama...
Chisum wrote:
mikogoago wrote:
Chisum wrote:
A Sejo Cengic je posebna fela, stara ekipa... to su ljudi koji su imali i duha i davali sarm gradu. A ne k'o ove danasnje kafandzije... Niti ih ko jebe 2%, niti ce neko jednog dana o njima pricati.
Hvala na odgovoru,nego da ne budem nepravedan prema Seji. Isto tako se znalo desiti ponekad kada prodje radno vrijeme,znaci 23.00 Sejo zatvori kafic,a prije toga pita ko je za zadnju turu.Onda bi nazvao kuci i rekao zeni da pripremi picu ili nesto drugo.Ono sto bi ostalo stalnih gostiju(ca.7-10) bi do neko doba noci pilo i jelo na Sejin racun.Nikada nije dozvolio da se plati to sto bi pili iza 23.00,a znalo se nekada i osvanuti.Ono to je bio ceif,a bilo je i interesantnih prica i dogodovstina uz ono cuveno Sejino: Cuj ne znam sta bi ti rekao,pa filozofska faca pa dalje...Ostace mi u sjecanju kao jedan specifican drag lik.On i jos neki likovi kao Damir Lisac stvarno su davali sarm onome Sarajevu.O Damiru i njegovim manifetlucima ste pisali na momci sa...
Mislim generalno i sva ta raja koja je tada zivila u Sarajevu,stvarno su nosili neki duh i davali sarm gradu. :thumbup:
Nema na cemu...

Nego, sto se Seje tice, to zaista jeste bilo kultno mjesto jedno vrijeme, a on ostao kao jedan od poznatijih sarajevskih ugostitelja... Kasnije batalio sve to i po stare dane se dao u knjige i filozofiranje :lol:
S druge strane brat mu, Faruk, imao kafanu tamo na cosku Hajduk Veljkove, ali, tankosava.
Pade mi opet na pamet Sejo Cengic, i kakav je fakin bio.....

Ulazi jednog dana u Sejinu kafanu, s nekim dobrim mackama, vjerovatno "uvoznim", jedan od poznatijih sarajevskih glumaca (koji cesto piju guzovace), ajde sada da ne odajem ime, i onako sav kurcevit, pun sebe, lordovski, da odigra pred ovim kokama - satro on dzek - narucuje tost sendvic onako, sa sve "posh" engleskim naglaskom, k'o da si ga juce sa Portobello Road-a dovukao... kao - "Sejo, molim te, toooouuuuuuuuuuuust"

Gleda ga Sejo, onako ispod oka, i odgovara na jos jacem britanskom naglasku - "koooooouuuuuuurac"

:lol:

Elem, propade uloga... :lol:
muha_sa

#1505 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

:lol: :lol: :lol: :lol:

glumac ko rahmetli Fudo :lol: :lol: skoro umro :(
-vazda se po čaršiji moto--lanci oko vrata--hem bižuterija hem neki cudni privjesci :lol: nekad okaci krst do pupka :lol: nekad polumjesec i zvijezdu al vazda munto koke oko begove džamije :) parlo nekoliko jezika--pošto je čaršija vazda bila puna turista vauda se i žrtva nadje :lol: Fudo zapika trebicu, prifura i pocne parlat--dok parla uhvati je za ruku te malo po malo njen prst sebi u usta uvali i cucla :lol: :lol: onda slijedi bašta hotela Evropa i obavezno narudjba--dami fuka a nime čašu vode :lol: :lol:

-rahmet mu duši---baš je bio cirkus a i uživancija s njim čaršijom hodat :lol:
HAVANA

#1507 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

Chisum wrote:
muha_sa wrote:Chisumeeeeeeeeeeeeeeeeee :-D pošto je ono zakapareno --meni kad sam bio dijete govorili--zakapari ta vrata :lol: odgovori mi ovdje kad me vodiš na pivuuuuuuuuuuuu :? :lol:
Tako mi zatvaramo glupe teme.... k'o dlanom o dlan.... Morace da nastave o pismu tamo negdje gdje je i pisano. :lol:

A na pivu cu da te vodim, ali ja ne smijem vise (kao...).... zena mi je jebala sve po spisku ovih zadnjih par sedmica kako sam se opet bio nadovezao flase, pa moram da ohanem par dana.

Ali, u cast ovog naseg "Sarajlije" iz kamenjara, ima uskoro da se oblochemo pa da zapisamo koji haustor, a onda se oglasimo na hercegovina.info, sto bi Gojer rekao - "osupnuti" ovom divljackom, primitivnom navikom sarajevskih pjanaca.

Samo pazi, ja i Havana kad pocnemo o nasim terapijama kod Bore, moraces i ti da se pravis lud, da se ne izdvajas iz raje.

Povescemo krepu i konju da nam terce pjevaju... :lol: Dobar je boro,svaka mu dala :D
Nije ti muha za bore,on je fin...On je vise za one gore dje prostatu tretiraju... :run:
mamiiiii

#1508 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by mamiiiii »

Nekako s proljeća wrote:
DZONPI wrote:Halo znali neko jesta sa Hasetom sa carsije.Bio je u Hordama sa Drogom,Dadom i ostalim.Bio sam dobar sa njim ali cugo brate previse.Ako neko zna volio bi znat.Stelex,Kuk,Ag ,Filozofija i ostale Sarajevske rupe su bila nabolja mjesta. marisane.
:)

Dobar je to momak, danas znatno stariji...urednije kose prošarane sijedim vlasima...u zadnje vrijeme je furao biciklo ...i dalje koristi neke ''bobe'' koje mu prave neprirodne ''tikove'' tijela...na tekmama je sve rjeđe jer su se stari hordaši povukli a nazovi hordaši bili preuzeli preuzeli sjever sa furkom nigdje veze...sada ne znam , mladi su konačno preuzeli sjever i furaju svoju furku.Gdje se on našao u toj smjeni generacija...nepoznato mi je.

Intimno je bio vezan za ''Nunu''...mislim da je i dalje...jedno od njene djece mi itekako liči na njega...ali hajde... ;-)

Raja sa platoa ..ART-a...
joooooj Dade kako me obradova sa ovom slikom volim ga najvise na svijetu
Ne pitaj me više ništa...

Campo
Image
Jadranko-Dado
Image
Chisum

#1509 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

HAVANA wrote:
Chisum wrote:
muha_sa wrote:Chisumeeeeeeeeeeeeeeeeee :-D pošto je ono zakapareno --meni kad sam bio dijete govorili--zakapari ta vrata :lol: odgovori mi ovdje kad me vodiš na pivuuuuuuuuuuuu :? :lol:
Tako mi zatvaramo glupe teme.... k'o dlanom o dlan.... Morace da nastave o pismu tamo negdje gdje je i pisano. :lol:

A na pivu cu da te vodim, ali ja ne smijem vise (kao...).... zena mi je jebala sve po spisku ovih zadnjih par sedmica kako sam se opet bio nadovezao flase, pa moram da ohanem par dana.

Ali, u cast ovog naseg "Sarajlije" iz kamenjara, ima uskoro da se oblochemo pa da zapisamo koji haustor, a onda se oglasimo na hercegovina.info, sto bi Gojer rekao - "osupnuti" ovom divljackom, primitivnom navikom sarajevskih pjanaca.

Samo pazi, ja i Havana kad pocnemo o nasim terapijama kod Bore, moraces i ti da se pravis lud, da se ne izdvajas iz raje.

Povescemo krepu i konju da nam terce pjevaju... :lol: Dobar je boro,svaka mu dala :D
Nije ti muha za bore,on je fin...On je vise za one gore dje prostatu tretiraju... :run:
Nije Muha za Bore, ali je Boro za Muhe. :D

Ne znam da li si ga sretao u gradu, ali zadnjih par godina bio je nesto hasta... nesto ga je spucalo, neki blazi udar, pa nije bio u treningu kao ranije, klonio se pipe, a znas kako psihijatri lako ozedne :D (a i kako ne bi... s kakvim se budalama gombaju).

Bude mi drago kad ga sretnem... skinuo me je "sa vjesala". Boba mi je falila... Mnogo mi je valjao.
Elem, nedavno ga vidjeh u jednoj od sarajevskih kafana, pa mi se ucini da je loza bila na stolu... ili picke ugostiteljske stede na vodi pa serviraju po gutljaj.

Sjecas se onih crteza i platana koja su mu poklanjali pacijenti? Drzao ih je u svojoj ordinaciji? tacno covjek vidi u kakvom su grcu radjena. Mrak, uzas... Brate, na kraju mi jos i izadjosmo na dobro. :)

Nego, evo mi zena zabranila da pijem ili ce "da mi napravi sranje", tako rece... :lol: Evo isfur'o sam skoro do druge hefte, borim se k'o lav, i vec ozbiljno razmisljam da pocnem da skupljam salvete, markice i kupim kakvog priglupog kanarinca neuroticara, da mu jebem mater svako jutro kad me probudi, jer ovako vise ne moze. :lol:
Chisum

#1510 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

E moj E... Jos mi i ti sjedi na muku, onako na po' guza, jer vise nema mjesta, koliko ih se nadovezalo. :D
muha_sa

#1511 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

Chisum wrote:E moj E... Jos mi i ti sjedi na muku, onako na po' guza, jer vise nema mjesta, koliko ih se nadovezalo. :D
hoŠ macana da ti poklonim :?
meni jebe znanje 17 godina a nemam hercige da ga izbacim :-) tebi ce dobro doc da imaš šta frljacnut kroz zorpro kad te naljute :lol:

Image
muha_sa

#1512 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

mamiiiii wrote:
Nekako s proljeća wrote:
DZONPI wrote:Halo znali neko jesta sa Hasetom sa carsije.Bio je u Hordama sa Drogom,Dadom i ostalim.Bio sam dobar sa njim ali cugo brate previse.Ako neko zna volio bi znat.Stelex,Kuk,Ag ,Filozofija i ostale Sarajevske rupe su bila nabolja mjesta. marisane.
:)

Dobar je to momak, danas znatno stariji...urednije kose prošarane sijedim vlasima...u zadnje vrijeme je furao biciklo ...i dalje koristi neke ''bobe'' koje mu prave neprirodne ''tikove'' tijela...na tekmama je sve rjeđe jer su se stari hordaši povukli a nazovi hordaši bili preuzeli preuzeli sjever sa furkom nigdje veze...sada ne znam , mladi su konačno preuzeli sjever i furaju svoju furku.Gdje se on našao u toj smjeni generacija...nepoznato mi je.

Intimno je bio vezan za ''Nunu''...mislim da je i dalje...jedno od njene djece mi itekako liči na njega...ali hajde... ;-)

Raja sa platoa ..ART-a...
joooooj Dade kako me obradova sa ovom slikom volim ga najvise na svijetu
Ne pitaj me više ništa...

Campo
Image
Jadranko-Dado
Image
ovaj u crvenom dresu ni nalik Campi. možda jest Campo al ne onaj na koga ja mislim :-)
Last edited by muha_sa on 31/03/2013 20:40, edited 1 time in total.
muha_sa

#1513 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

Chisum wrote:
Nije Muha za Bore, ali je Boro za Muhe. :D

Ne znam da li si ga sretao u gradu, ali zadnjih par godina bio je nesto hasta... nesto ga je spucalo, neki blazi udar, pa nije bio u treningu kao ranije, klonio se pipe, a znas kako psihijatri lako ozedne :D (a i kako ne bi... s kakvim se budalama gombaju).

Bude mi drago kad ga sretnem... skinuo me je "sa vjesala". Boba mi je falila... Mnogo mi je valjao.
Elem, nedavno ga vidjeh u jednoj od sarajevskih kafana, pa mi se ucini da je loza bila na stolu... ili picke ugostiteljske stede na vodi pa serviraju po gutljaj.

Sjecas se onih crteza i platana koja su mu poklanjali pacijenti? Drzao ih je u svojoj ordinaciji? tacno covjek vidi u kakvom su grcu radjena. Mrak, uzas... Brate, na kraju mi jos i izadjosmo na dobro. :)

Nego, evo mi zena zabranila da pijem ili ce "da mi napravi sranje", tako rece... :lol: Evo isfur'o sam skoro do druge hefte, borim se k'o lav, i vec ozbiljno razmisljam da pocnem da skupljam salvete, markice i kupim kakvog priglupog kanarinca neuroticara, da mu jebem mater svako jutro kad me probudi, jer ovako vise ne moze. :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:

umal se ne uguših :lol: :lol:
Chisum

#1514 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

muha_sa wrote: hoŠ macana da ti poklonim :?
meni jebe znanje 17 godina
Eki 17 kuka... :lol: Sta je to, moj Muha, je l' to macak il' agregat?
muha_sa

#1515 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

Chisum wrote:
muha_sa wrote: hoŠ macana da ti poklonim :?
meni jebe znanje 17 godina
Eki 17 kuka... :lol: Sta je to, moj Muha, je l' to macak il' agregat?
djeca me zajebala :-) donesoše ga a ja se smilovah i sad se ja handrim :x jedno otišlo u ŠveCku--drugo u drugo naselje a mene macan budi u 5 :x sad bih ga izbacio al mi ko nešto žao :-) nikad u haustor cestito nije izašo te nemam srca da ga šutnem a pun mi klinac i njega i mjaukanja u neka doba :lol:
aduka11

#1516 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by aduka11 »

Na slici u crvenom je Dado Miš sa Koševskog, stara garda Hordi.
Chisum

#1517 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

Kakav Dado Mish... Campo u najboljoj formi.
aduka11

#1518 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by aduka11 »

Chisum wrote:Kakav Dado Mish... Campo u najboljoj formi.
Dado moj paša 100 %, juče ga na utakmici vidjeh. ;-)
Chisum

#1519 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

Bogami si ti to, haveru, dobro pomijesao... u vrijeme kada je napravljena ova fotografija, Dado nije licio ni na samog sebe, a kamoli na Campu. :D

I jednog i drugog znam toliko dugo, da bi ih prepoznao i da se jedan u drugog maskiraju :lol:
Last edited by Chisum on 31/03/2013 23:01, edited 2 times in total.
muha_sa

#1520 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

Chisum wrote:Bogami si ti to, haveru, dobro pomijesao... u vrijeme kada je napravljena ova fotografija, Dado nije licio ni na sebe, a kamoli na Campu. :D

I jednog i drugog znam toliko dugo, da bi ih i maskirane prepoznao.
Campo s Vratnika iz vremena kad sam ja bio bolesnik Sarajeva a on na centar terena i "klanja" :? :lol: onaj na slici ni nalik.
Chisum

#1521 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

Ma jok, Muha, nije taj... ovo je ispod 8 banki :lol:
muha_sa

#1522 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

Chisum wrote:Ma jok, Muha, nije taj... ovo je ispod 8 banki :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
Nekako s proljeća

#1523 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Nekako s proljeća »

Ono, kad' od Jerlagića pekare ideš i jedeš vrele kifle ...i uđeš u na pola osmicu prvi sabah-tramvaj ...i sa stolice uz radijator gledaš pospane putnike, krenule na posao. Rek'o bi čovjek da vas gleda, kako ste haman na istom :lol: , u neznanju bezbeli...
muha_sa

#1524 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

Chisum wrote:Bogami si ti to, haveru, dobro pomijesao... u vrijeme kada je napravljena ova fotografija, Dado nije licio ni na samog sebe, a kamoli na Campu. :D

I jednog i drugog znam toliko dugo, da bi ih prepoznao i da se jedan u drugog maskiraju :lol:
ma ja djuturum mislio na našeg rahmetli Cindu :-)

al ono nije Campo na kojeg ti i ja mislimo :)
zateznistub

#1525 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by zateznistub »

muha_sa wrote:
Chisum wrote:Bogami si ti to, haveru, dobro pomijesao... u vrijeme kada je napravljena ova fotografija, Dado nije licio ni na samog sebe, a kamoli na Campu. :D

ma ja djuturum mislio na našeg rahmetli Cindu :-)

al ono nije Campo na kojeg ti i ja mislimo :)
Naravno da nije, ovaj Campo radi u energoinvestovom TDS-u i pomjeren je za pi polovina. :D
Post Reply