SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
VenomousV

#1501 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

Lady Saray wrote:eh dok se vi zabavljate s art decoom ja sam kupila ovo :mrgreen:

Image

na kozi je prelijep a vidjecemo je li i postojan 12h

http://www.loreal-paris.co.uk/cosmetics ... phose.aspx
i ja sam kontala taj da probam, al' skontam da je za masnu kozu, kod mene mjesovita koja se isusi kad koristim neke proizvode tog tipa i onda se guli :S

ja im nikad necu halalit' sto su izbacili iz proizvodnje onaj perfect match minerals... to je meni bio najbolji puder ikada, ikada!!!
Partizzanka

#1502 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

haj ja cu sacekati da vidim jel vama valja pa da ja kupim korektor

michun jel mogu korektor koristiti kao sto ti koristis puder (negdje si pisala) samo oko ociju???
sinoc sam probala sa toniranom kremom ... ali svejedno se vidi da mi je tu tamnije
Michun

#1503 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Partizzanka wrote:haj ja cu sacekati da vidim jel vama valja pa da ja kupim korektor

michun jel mogu korektor koristiti kao sto ti koristis puder (negdje si pisala) samo oko ociju???
sinoc sam probala sa toniranom kremom ... ali svejedno se vidi da mi je tu tamnije
mozes naravno, ali korektori su gusci pa dobro razmazi da se ne vidi da je natobano...nekad tako izgledaju ko da ima 6 slojeva. nijansa je bitna. ako nisi sigurna, trazis da te namazu u radnji bas taj dio i onda izadjes na svjetlo. ja sam jednom kupila nesto sto je islo na zuto (garant za azijate nijansa) tako da je bilo ko da sam bolesna :D
ja koristim YSL tecni puder i to najsvjetliji, samo oko ociju, za sad. upravo zagledam po beatuypedia str (slala sam link) da vidim sta kazu za neke proizvode pa mozda da nesto novo uzmem.
Nadinka

#1504 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

A jel neko koristio onu olay toniranu kremu sto je kao kombinacija sa max factorom? Ja povremneo se odlucim na te toniran ekreme da kaomalo stedimlice, ali najcesce se zeznem, npr ovo ljeto sma uzela neku chanel hydramax za 90 km i totalno se razocarala, nista mi ne valja, sva je nekako mrljava i izgledam prljavo s njom :) nekad sam koristila shiseido i ona j ebila bas dobra, mozda je probam opet u nekom navratu, smao sto sad imam 3 pudera pa ne msijem ni pomsiliti na novu kupovinu :)
Nego zene, sta mislite koji je realan i ok m jesecni budzet za kozmetiku? kazem mjesecni, mislim prosjecno naravno, jer nekad ces kupiti puder, nekad sitniej stvari, ali eto, neka vasa mjera??
Michun

#1505 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Nadinka na ebay u kupi almay smart shade, 100% je super.
Kosta cijelih 2-3 funte. I ako se zeznes nije puno para.
Ja sam uzela light (jesam li svjetlija od tebe?), ali ona se prilagodi licu - zato i jes smart shade :D
I to ti preporucujem za ljetni period.
Budget, nisam nikad racunala stvarno. Ali previse u svakom slucaju.
Nadinka

#1506 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Ma i mene brine to previse Michun :) Nedavno jedna forumasica spomenu budzet za kozmetiku i ja bas nesto kontam, trebalo bi se to fino malo fiksirati, pa se uklapati, a ne kad god pored plaze ili martmiexa, ja zaglavim :)
Bolje je odrediti budzet, pa nema veze i kad kupis nesto bas skupo, onda kupis to i zavrsio si za taj mjesec :)
Lady Saray

#1507 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lady Saray »

VenomousV wrote:
i ja sam kontala taj da probam, al' skontam da je za masnu kozu, kod mene mjesovita koja se isusi kad koristim neke proizvode tog tipa i onda se guli :S

ja im nikad necu halalit' sto su izbacili iz proizvodnje onaj perfect match minerals... to je meni bio najbolji puder ikada, ikada!!!
meni je mjesovita do suhe ali mi ovo super odgovara skroz je lagan i ima te neke silikone. koza dise a pore i bore se fkt manje vide i lice je svo nekako ko mekano prirodno a pokrivanje mu je srednje do lagano tako da nije ko cimenta na licu :thumbup:
angy

#1508 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by angy »

VenomousV wrote:
angy wrote:
VenomousV wrote:moj komentar pored Art Deco stalka u CM-u prije par sati: ihh sve su opeljusile one s foruma :lol:
Jel stvarno??? :( nema vise izbora? :( Jel to u onom CM-u u Titovoj?
Ja kontala onda skoknuti do nekog CM-a gdje je manji promet :) npr. onaj na Alipasinom il neki drugi :)

mhm, onaj u Titovoj...

Ima sjena, ali su po meni ostale neke lijeve boje... ovo ostalo nisam plaho ni zagledala ali sam vidjela da nije ostalo puno stvari... nejma podloge za sjene =(

btw uzela sam nekih ovnak cetkica, cine mi se kao dobre, javim utiske kad isprobam ;)
Ajd pa javi kakve su njihove cetkice jer i ja trebam uzeti al ne znam koju da uzmem, meni treba cetka za rumenilo
Nadinka

#1509 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Sad sam bila u CM-u, mada sam se pokusavala sprijeciti i da odem :D moram skontati koje sjenice da uzmem, ostalo mi stvarno nista ne treba ( a jsene mi kao trebaju hahahhaa), i eventualno mozda da probam neko njihovo rumenilo, jeste li probavale?
Michun

#1510 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Mislis na artdeco rumenila? Ja nisam, ali predpostavljam da su im ova mineralna dobra.
E hajmo seke u inozmestvu, jel iko koristio nesto marke stila?
alica.k

#1511 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

koristila sam aj stila, imam jos uvijek jedan karmin :D al nisam iz inostranstva vec sam s jagode narucivala.
ja volim stilu al mi mrsko cekat da dodje. puder koji sam koristila nema vise na jagodi :S, al je bio jedan od najboljih koje sam koristila...illuminating nesto. stvarno dobar.evo ovaj. i da, za suhu je kozu iako ja imam masnu, al eto, meni je bio ok.

karmin je malo suh :S al ne sjecam se kakav je bio kad sam ga uzela.

a od skincare njihovih imala sam nekakav hidratantni losion, od toga mi lice odma bljesne. nazalost, osipala sam se tak da sam i odustala od toga. ev ovaj
Michun

#1512 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

alica.k hvala ti...imas na ebay haman pa sve, samo trebas malo potraziti. ebay i ebay.uk pa na ona pregledaj.
ja mislila da uzmem ovaj one step make up, imaju pakovanja od 15 ml i bice mi vjecnost jer mi samo za podocnjake treba. ako bude u istoj radnji i taj tvoj, javim ti.
alica.k

#1513 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

ih, ma znam, al eto, nekako kad mi ustreba puder ja ga odem i kupim i ne cekam danima da mi dodje :D
Zelena Carapa

#1514 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zelena Carapa »

ma meni je Strawberry zakon...Cekam 7-10 dana ali zato nema sta nema :) :)

http://hr.strawberrynet.com/main.aspx?t ... fAodmFZz0Q

posebno sad kad su snizenja
BJB

#1515 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

angy wrote:Ajd pa javi kakve su njihove cetkice jer i ja trebam uzeti al ne znam koju da uzmem, meni treba cetka za rumenilo
Uzmi cetku od Essence-a, valja...
Je l' iko probao Pupa karmine?
Partizzanka

#1516 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

jesam ja jednom davno
nikad bolju nijansu "boja mesa" nisam imala ... ali tog karmina vise nema :(
Nadinka

#1517 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

BJB wrote:
angy wrote:Ajd pa javi kakve su njihove cetkice jer i ja trebam uzeti al ne znam koju da uzmem, meni treba cetka za rumenilo
Joj i ja sam jednom, ona boja puderasto roza, mat, odlicna je bila :)
i art deco su ti odlicni a sad im super cijena
angy

#1518 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by angy »

BJB wrote:
Ja vec bila u CM-u i kupila artdeco cetku :( i probala je maloprije nije vala nesto posebno a ostavlja crne dlacice :shock:
U CM-u kazem prodavacici, danas kad sam drugi put otisla (po umjetne trepavice artdeco :) prvi put ih nisam kupila, pa se onda vratila po njih :)) da mi je jako suha maskara od artdeco-a koju sam kupila, kaze ona pa vjerovatno je stara jer artdeco smo snizili jer smo imali puno njihovih proizvoda na lageru pa zato a sad dolazi nova kolekcija njihova :shock:

Kasnije sam nesto gledala essence maskare, one po 5 KM, kaze prodavacica da ih ona koristi i da su super, a imaju pravooooo dobra cetkice te maskare, a ja nesto ozbjegavala essence jer su jeftini, kad sam glupaca, evo kupih artdeco pa dobih suhu maskaru : Jel neko koristio essence maskare?
Partizzanka

#1519 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

mislim da su ih ovdje vise puta cure spominjale kao najbolje!
because_of_you

#1520 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by because_of_you »

Essence maskare su vrh!

Koristila sam onu sa gumenom četkicom (ista takva od Maybelline npr. je 14 km), a sad koristim onu za extra volumen.

Jesu jeftine, ali ipak su made in Germany, pa se ne brinem... :)
Bambi_na_kofeinu

#1521 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Bambi_na_kofeinu »

Koristim ja essence maskare, multiaction i black mania. Prezadovoljna, potpuno isti efekat kao i bilo koja MF.
angy

#1522 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by angy »

Hvala na odgovorima drage, sljedeca maskara koju budem kupovala aBd je essence :) ne vjerujem vise u ono da ako je nesto jeftino znaci da je nekvalitetno sto se tice kozmetike :)
debela

#1523 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by debela »

i od mene 10 bodova za essence multiaction maskaru :thumbup:
Michun

#1524 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

A ja ti htjedoh reci da ne kupujes tu cetku al reko da ne pametujem preevise.
Malo je ocerupaj da ti ne ostaje po licu.
angy

#1525 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by angy »

Trebala si :) Haj bar sam je platila 50% jetinije :) 6,70 KM je bila :)
Post Reply