TEMU u BiH - sve o tome
Moderator: anex
- dječak sa šibicama
#1501 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Postoje rokovi koje moraju ispostovati, ti njihovi punktovi su ok ko zeli tako, ali ja zelim paket na adresu u roku, kako je Temu i naglasio.
- Peacean
#1502 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Je li to neko zeza ili je to istina o punktovima? Pa ne može pošta samo tako da kaže da neće da dostavlja pakete, ne donose oni zakone.
-
daramo
#1503 Re: TEMU u BiH - sve o tome
I na državnim poštama ti nisu dužni dostaviti paket ako je većih dimenzija.
Ubace ti obavijest da imaš rok da podigneš sam ili se paket vraća.
Ne vidim u čemu je problem ako je opcionalno.
Ubace ti obavijest da imaš rok da podigneš sam ili se paket vraća.
Ne vidim u čemu je problem ako je opcionalno.
Last edited by daramo on 21/10/2024 19:00, edited 1 time in total.
- dječak sa šibicama
#1504 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Pusti drzavne poste, ovi su duzni, pravila Temu su jasna
Ne dodje paket na adresu, idu pare nazad, a oni neka objasne Temu zasto paket nije dostavljen.
Ne dodje paket na adresu, idu pare nazad, a oni neka objasne Temu zasto paket nije dostavljen.
- canvra888
#1505 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Državne pošte i privatne kurirske službe se ne mogu porediti.
DHL (kada je opcija Express u pitanju), FedEX, UPS, itd. - svi oni dostavljaju na adresu. Nema nikakve razlike ni sa X Expressom.
DHL (kada je opcija Express u pitanju), FedEX, UPS, itd. - svi oni dostavljaju na adresu. Nema nikakve razlike ni sa X Expressom.
-
daramo
#1506 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Na adresu može značiti da ti paket samo ostave ispred vrata kako rade u Njemačkoj ili SAD-u, pa se ti onda žali kad ti ga klepnu.
Može i brza pošta tako umjesto da se sekaju da im se ljudi jave i potrefe na adresi.
Može i brza pošta tako umjesto da se sekaju da im se ljudi jave i potrefe na adresi.
- canvra888
#1507 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Njihovo je da te nazovu i da ti probaju lično uručiti. Uostalom, i u SAD-u ima opcija proof of delivery, gdje se potpiše da je paket preuzet.
Ako te ne uganjaju, onda mi je ok da ti lično odeš preuzeti paket.
Ako te ne uganjaju, onda mi je ok da ti lično odeš preuzeti paket.
- bubobih
- Grijem se na: plutonij-239 (239Pu)
- Vozim: NCC-1701-D
- Horoskop: Elf
#1508 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Ne vidim razlog prepiranja. Meni uopste nije tesko preuzeti ako sam vec tu negdje. Zahvalite x expressu sto je uopste pristao inace bi temu i dalje bio san za bosnu. Ko zeli na adresu nek ceka kome nije mrsko nek odleti preuzme ga. Vi samo drvlje i kamenje a ne vidite da nam se novo trziste otvorilo koje nikad nije bilo dostupno pa cak ni u najbolje doba aliexpressa.
- nagibSA
#1509 Re: TEMU u BiH - sve o tome
bubobih wrote: ↑21/10/2024 19:52 N Zahvalite x expressu sto je uopste pristao inace bi temu i dalje bio san za bosnu. Ko zeli na adresu nek ceka kome nije mrsko nek odleti preuzme ga. Vi samo drvlje i kamenje a ne vidite da nam se novo trziste otvorilo koje nikad nije bilo dostupno pa cak ni u najbolje doba aliexpressa.
Niko ziv ne salje nista da valja za BiH ni na kednoj platformi, i ovo malo treba syebati...
- semsasuljakovic
#1510 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Pa sjebat će ovi što navijaju da im roba dođe 31. dan.
-
daramo
#1511 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Na kraju će i Temu završiti kao Aliexpress.
- Quaresma
#1512 Re: TEMU u BiH - sve o tome
sa ali expressom se ne moze porediti jer ali express nije imao ovakav dogovor sa postom kao express.bubobih wrote: ↑21/10/2024 19:52 Ne vidim razlog prepiranja. Meni uopste nije tesko preuzeti ako sam vec tu negdje. Zahvalite x expressu sto je uopste pristao inace bi temu i dalje bio san za bosnu. Ko zeli na adresu nek ceka kome nije mrsko nek odleti preuzme ga. Vi samo drvlje i kamenje a ne vidite da nam se novo trziste otvorilo koje nikad nije bilo dostupno pa cak ni u najbolje doba aliexpressa.
oni su morali povecati broj vozila ili jednostavno nisu trebali potpisivati ugovor ako ne mogu podnijeti ovoliki broj narudzbi.
ako je dogovor sa temu takav da se paket dostavi na adresu kupca, onda to mora da se i ispostuje.
glupost. BiH je na crnoj listi bila zbog maloumnika koji su trazili refund za pakete koji su im stigli, a ne zbog zbog toga sto im paket nije dosao na adresu.nagibSA wrote: ↑21/10/2024 20:06bubobih wrote: ↑21/10/2024 19:52 N Zahvalite x expressu sto je uopste pristao inace bi temu i dalje bio san za bosnu. Ko zeli na adresu nek ceka kome nije mrsko nek odleti preuzme ga. Vi samo drvlje i kamenje a ne vidite da nam se novo trziste otvorilo koje nikad nije bilo dostupno pa cak ni u najbolje doba aliexpressa.Imam osjecaj da ce opet ovaj nas egoisticki mentalitet nesto syebati i vratiti Bosnu na crnu listu gdje joj je i mjesto.
Niko ziv ne salje nista da valja za BiH ni na kednoj platformi, i ovo malo treba syebati...
vidim da su neki spominjali da se ovaj slucaj prijavi temu podrsci to bi svi trebali uraditi, express vjerovatno hoce da zgrabi sto vise love a da pri tome ne ulozi dodatan novac u poboljsanje usluge. e pa nece da moze.
i ponasate se kao da nikad nista niste narucili sa internete ako mislite da je Bosna i Hercegovina tolika rupa.
- semirsar
#1513 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Nije mi tesko otici do X Express-a, tu su na par kilometara od mene... ali o kakvom crnom ulaganju se ovdje govori...Quaresma wrote: ↑21/10/2024 20:43sa ali expressom se ne moze porediti jer ali express nije imao ovakav dogovor sa postom kao express.bubobih wrote: ↑21/10/2024 19:52 Ne vidim razlog prepiranja. Meni uopste nije tesko preuzeti ako sam vec tu negdje. Zahvalite x expressu sto je uopste pristao inace bi temu i dalje bio san za bosnu. Ko zeli na adresu nek ceka kome nije mrsko nek odleti preuzme ga. Vi samo drvlje i kamenje a ne vidite da nam se novo trziste otvorilo koje nikad nije bilo dostupno pa cak ni u najbolje doba aliexpressa.
oni su morali povecati broj vozila ili jednostavno nisu trebali potpisivati ugovor ako ne mogu podnijeti ovoliki broj narudzbi.
ako je dogovor sa temu takav da se paket dostavi na adresu kupca, onda to mora da se i ispostuje.
glupost. BiH je na crnoj listi bila zbog maloumnika koji su trazili refund za pakete koji su im stigli, a ne zbog zbog toga sto im paket nije dosao na adresu.nagibSA wrote: ↑21/10/2024 20:06bubobih wrote: ↑21/10/2024 19:52 N Zahvalite x expressu sto je uopste pristao inace bi temu i dalje bio san za bosnu. Ko zeli na adresu nek ceka kome nije mrsko nek odleti preuzme ga. Vi samo drvlje i kamenje a ne vidite da nam se novo trziste otvorilo koje nikad nije bilo dostupno pa cak ni u najbolje doba aliexpressa.Imam osjecaj da ce opet ovaj nas egoisticki mentalitet nesto syebati i vratiti Bosnu na crnu listu gdje joj je i mjesto.
vidim da su neki spominjali da se ovaj slucaj prijavi temu podrsci to bi svi trebali uraditi, express vjerovatno hoce da zgrabi sto vise love a da pri tome ne ulozi dodatan novac u poboljsanje usluge. e pa nece da moze.
i ponasate se kao da nikad nista niste narucili sa internete ako mislite da je Bosna i Hercegovina tolika rupa.
Skladiste im je u jednoj od brojnih devastiranih zgrada Energoinvesta u Lukavici, na prozorima im je samo folija, a vrata su nekako sklepana od svakakvih komada polutrulog drveta i spere. Kamioni im sipaju dijelove gdje god prodju, pa i prikolica im se zna otkaciti sama od sebe.
Prvi paket sam dobio za par minuta, dok su ga iskopali iz kamare, drugi je oznacen kao "Neuspješna isporuka- drugi razlozi.BA" sta god to znacilo, ali niko nije zvao kao prvi put.
Ipak se nadam da ce im poci nabolje.
-
daramo
#1514 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Temu samo raskine ugovor s x express nakon pritužbi i prebaci se na standardnu poštu i šta ste time dobili?
Ili makne besplatnu dostavu i problem riješen.
Ili makne besplatnu dostavu i problem riješen.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1515 Re: TEMU u BiH - sve o tome
a jes' i narod naporan, prati od plaćanja odmah đe je šta je kako je 
-
laik1981
#1516 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Meni dovukli jutros uredno na vrata. Od narucivanja do isporuke trajalo sve 21 dan.
- bubobih
- Grijem se na: plutonij-239 (239Pu)
- Vozim: NCC-1701-D
- Horoskop: Elf
#1517 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Vjerujem da ni oni nisu ocekivali stotine hiljada paketa. Nisam realno ni ja a vjerujem ni niko drugi. Traze preko 10 vozaca al treba vremena. Cekajuci aliexpress sa jos ogromnim postarinama ovo mi je top i da kasni 10 20 dana. Naravno ko ima pravo da refunda neka refunda. Sto se tice crne liste, to je zbog posta a ne zbog refunda. Jednistavno brdo posiljki licno sam imao stanu negdje i nema ih. Vjerujes li da sam jedan artikal dobio godinu ipo dana od narudzbe sa alija. Evo trenutno 3 stvari cekam s alija 3mj. I to zadnji tracking je bio prije mjesec ipo negdje ko zna gdje i gubi se svaki trag.Quaresma wrote: ↑21/10/2024 20:43sa ali expressom se ne moze porediti jer ali express nije imao ovakav dogovor sa postom kao express.bubobih wrote: ↑21/10/2024 19:52 Ne vidim razlog prepiranja. Meni uopste nije tesko preuzeti ako sam vec tu negdje. Zahvalite x expressu sto je uopste pristao inace bi temu i dalje bio san za bosnu. Ko zeli na adresu nek ceka kome nije mrsko nek odleti preuzme ga. Vi samo drvlje i kamenje a ne vidite da nam se novo trziste otvorilo koje nikad nije bilo dostupno pa cak ni u najbolje doba aliexpressa.
- mc-twin
#1518 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Jao komentara... Heh.bubobih wrote: ↑21/10/2024 19:52 Ne vidim razlog prepiranja. Meni uopste nije tesko preuzeti ako sam vec tu negdje. Zahvalite x expressu sto je uopste pristao inace bi temu i dalje bio san za bosnu. Ko zeli na adresu nek ceka kome nije mrsko nek odleti preuzme ga. Vi samo drvlje i kamenje a ne vidite da nam se novo trziste otvorilo koje nikad nije bilo dostupno pa cak ni u najbolje doba aliexpressa.
Ako su zbog mene pristali na saradnju s TEMU nisu trebali sto se mene tice.
-
HelaS
#1519 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Emojti wrote: ↑21/10/2024 14:07
Kako vas fino loze sa tim 15 dana. To su samo uveli da vi njima olaksate posao. Ja nebi nikad otisao po paketic, jer je dostava na adresu ne da ja moram negdje pokupit. Pa kad prodje 30 dana Temu vraca novac, a brza posta dobija penale za neisporuceni paket na vrijeme.
Kontaktirajte Temu podrsku i prijavite svi ko moze.
Savjet: Nikako ne prihvatati prijem robe na adresama izvan onih koji su upiisani u narudžbu, ako dostavljač tako traži. Njegova je obaveza da robu dostavi na adresu, ne na sprat u stan, već na ulaz, na tu adresu. Za tu dostavu je plaćen, kupac je to platio.
-
HelaS
#1520 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Koji je tvoj interes pa ovako energično braniš punktove za isporuku pošte
-
1Dante1
#1521 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Moze ako je zakon takav. Ovako moraju predati tebi, ili imas pravo da kazes da NISI NISTA DOBIO.
Ma daj kakva ti je ovo prica? Ne radi dostava dzabe pa da im se treba zahvaliti. Dostava je NA VRATA, osim ako ne propusis dostavu 2x. Onda ides licno po paket, ili placas trecu. Uostalom,procitati pravila dostavne sluzbe.
Last edited by 1Dante1 on 21/10/2024 23:35, edited 1 time in total.
- Quaresma
- madesa
#1523 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Ma i temu ce otici iz BiH samo je pitanje vremena. Danas na poslu hladno kolegica kaze "nwrucila sam 5 artikala i ni jedan mi nije bio wow i trazila sam refundaciju"
-
citroen xm
#1524 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Ja sam na ovoj temi očekivao više recenzija proizvoda, tipa kupio sam i vrijedi ili ne vrijedi.
A ne konstantna priča kada je šta kome došlo, kuda dolazi, da li kasni i slično. I priče o debilima koji bi se jebali za marku i rođenu majku prevarili za marku
A ne konstantna priča kada je šta kome došlo, kuda dolazi, da li kasni i slično. I priče o debilima koji bi se jebali za marku i rođenu majku prevarili za marku
-
STR69
#1525 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Došao paket, kesa poderana, pa lijepljena, 2 stvari fale, dobio refund.