Moja drugarica jede u restoranu firme i ima firmin autobus. Na račun liježe samo plata.nivla wrote: ↑01/01/2025 16:40 ne znam za forumase, ali kad god sam dogovarao koliko mi netto plate ide na racun insistirao sam da tu nema govora o toplom obroku i prevozu, kao ni porezu na dohodak vec kad sve to ukines i poplacas koliko mi ide na racun
tako ako kaze plata ti je lupam 2000 to meni znaci plata kad se plati sve sto treba drzavi i porez na dohodak je 2000, a na to ide jos topli obrok i prevoz, ako pocnu neka drugacija tumacenja kako je to sve zapravo plata ja to lagano odbijem i iskuliram, ima ko hoce platiti ako ti neces, a ti trazi budalu koja ce ti raditi za manje
mora se na poslu jesti i nekako prevesti do posla i nazad kuci, poslodavac je po zakonu duzan obezbijediti obrok i prevoz za radnika, ako ne postoji mogucnost ili nema adekvatne menze i prevoza obezbijedjenog od strane poslodavca onda je isti duzan da uplati naknadu za topli obrok i prevoz
Bilo bi bolje da nema restoran, TO na račun je 10 KM a hrana koju dobiju za ručak ne vrijedi više od 5