Alija-Tito?

Locked
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#1501 Re: Alija-Tito?

Post by Challenger_ »

insomnia78 wrote:Ma ne radi se o tome. Prica se postavlja kao da je neko uzeo pusku da se bori za Aliju. Borilo se za ocuvanje glave. Eto stotine primjera ljudi, sela i gradova koji se nisu htjeli, mogli, smjeli boriti. I dan danas ih traze
I tako svakih 30-40-50 godina.

Nego, jesi li bio gdje na odmoru?
BHCluster

#1502 Re: Alija-Tito?

Post by BHCluster »

General War wrote:
BHCluster wrote:

Upravo to SAHRANI, a vas virtualni partizana da branite sto je Tito izborio i sagradio ni za lijeka. :lol:
...opet vise nego virtuelnih ljiljana jos manje, da tebe nema Lebija i francuza, tacno bi nam dosadno bilo :D
Epic Fail! :pisnuo:
General War

#1503 Re: Alija-Tito?

Post by General War »

Prije ce biti da je prica da je Alija i raja oko njega pretvorila borbu za opstanak u borbu za vlast po svaku cijenu u svom fildjanu.
insomnia78

#1504 Re: Alija-Tito?

Post by insomnia78 »

U bosni
General War

#1505 Re: Alija-Tito?

Post by General War »

Propo ko kauc :D
Challenger_

#1506 Re: Alija-Tito?

Post by Challenger_ »

insomnia78 wrote:U bosni
Na odmoru? Ja sam na odmoru upoznao fenomenalnog Francuza, iz Liona, i doveo ga kod sebe na SFF.
BHCluster

#1507 Re: Alija-Tito?

Post by BHCluster »

Challenger_ wrote:
Na odmoru? Ja sam na odmoru upoznao fenomenalnog Francuza, iz Liona, i doveo ga kod sebe na SFF.
Kad je svadba?
славянин

#1508 Re: Alija-Tito?

Post by славянин »

Challenger_ wrote:
Image
Challenger_

#1509 Re: Alija-Tito?

Post by Challenger_ »

BHCluster wrote:Kad je svadba?
E moj Šabane i ti "voliš" Bosnu. Pored takvih parmaka čudo je da postojimo, uopšte.
insomnia78

#1510 Re: Alija-Tito?

Post by insomnia78 »

BHCluster wrote:
Challenger_ wrote:
Kad je svadba?
:lol:
General War

#1511 Re: Alija-Tito?

Post by General War »

BHCluster wrote:
Challenger_ wrote:
Kad je svadba?
Kad se vrate sa Krima :D
BHCluster

#1512 Re: Alija-Tito?

Post by BHCluster »

Challenger_ wrote:
BHCluster wrote:Kad je svadba?
E moj Šabane i ti "voliš" Bosnu. Pored takvih parmaka čudo je da postojimo, uopšte.
Sto se odmaH ljutis?
Challenger_

#1513 Re: Alija-Tito?

Post by Challenger_ »

Čuj što. Dovesti kvaltetne strance i ugostiti kao čovjek na jednom međunarodnom festivalu je i rad na promociji zemlje. A ti, ko o čemu, o nečemu s čim nemam blage veze, iz seoskog folklora.
Challenger_

#1514 Re: Alija-Tito?

Post by Challenger_ »

Mislim, kakva promocija, daj sadake, daj šuplje, daj da mi svijet uredi državu.

:lol:

Ni za ***** a kamo li za državu.

_______
madner

#1515 Re: Alija-Tito?

Post by madner »

To sto drzava nije pozivila poslje je dokaz da nije mogao svako.

Mada realno osveta gubitnika iz WW2 nije bio ocekivani scenario.
Point.

#1516 Re: Alija-Tito?

Post by Point. »

славянин wrote:
Point. wrote:Kakvih ublehaških postova se ovdje može pročitati. Ko biva Alija je izabrao pogrešan trenutak nezavisnosti, trebao je čekati povoljan trenutak. Nikobod ubleha da pojasni kad bi taj trenutak došao. Da ne bi naprezali mozak da odgovorim - nikad. Kad se SFRJ raspadala i kad je izlaskom Slovenije i Hrvatske de facto prestala postojati, tad i jedino tad je bio pogodan trenutak proglašenja nezavisnosti. Ostankom u krnjoj Jugoslaviji bi inače Bošnjaci završili na ratištima od Okučana, preko Like sve do istočne Slavonije braneći jugosl.... pardon, srpstvo. I poslije bi imao faktički veliku Srbiju u kojoj bi bio manjina i bez prilike za nezavisnost BiH. Izgleda, nekima to baš treba crtati. Ili bi možda voljeli da su živjeli u toj novonastaloj idili od države?
Kad god samo ne kada imas neprijatelja naoruzanog,spremnog i u poziciji da te napadne a ti imas dove i lijepe zelje :D
A kad bi to neprijatelj ostao bez onolikog oružja? Da li bi sad 2019 godine priznala da se BiH otcjepljuje od Srboslavije? Bi qurac moj, 90-tih je bilo idealno vrijeme kad su Rusi imali svojih problema i kada se raspadao SSSR, ujedinjavala Njemačka, kada je komunizam padao po istoku.

Upravo u vremenu tih tektonskih i globalnih promjena je bilo idealno vrijeme. A svaka sloboda, pa tako i naša, ima svoju cijenu. Rijetko ko ju je dobio na lijepe oči.

Ti ako fakat vjeruješ da bi Srbi, sa ove i sa one strane Drine dozvolili nezavisnost BiH recimo u 2000 i nekim si fakat naivan ili imaš želju da živiš u Srboslaviji. U tom slučaju, imaš minijaturu tamo preko Drine, sretan put i ne osvrći se sine.
Point.

#1517 Re: Alija-Tito?

Post by Point. »

General War wrote:
Point. wrote:Kakvih ublehaških postova se ovdje može pročitati. Ko biva Alija je izabrao pogrešan trenutak nezavisnosti, trebao je čekati povoljan trenutak. Nikobod ubleha da pojasni kad bi taj trenutak došao. Da ne bi naprezali mozak da odgovorim - nikad. Kad se SFRJ raspadala i kad je izlaskom Slovenije i Hrvatske de facto prestala postojati, tad i jedino tad je bio pogodan trenutak proglašenja nezavisnosti. Ostankom u krnjoj Jugoslaviji bi inače Bošnjaci završili na ratištima od Okučana, preko Like sve do istočne Slavonije braneći jugosl.... pardon, srpstvo. I poslije bi imao faktički veliku Srbiju u kojoj bi bio manjina i bez prilike za nezavisnost BiH. Izgleda, nekima to baš treba crtati. Ili bi možda voljeli da su živjeli u toj novonastaloj idili od države?
Eno Makedonija i Crna Gora nigdje nisu zakasnili...ali valjalo je Tudzmana iz govana vaditi odmah, pa makar gorili ko svijeca.
Ne može se porediti CG i Makedonija sa BiH. U BiH živi većinsko muslimansko stanovništvo a imaš preko 30% Srba koji to sve smatraju za svetu srpsku zemlju. Dodaj tu i strateški važan položaj BiH, kasarne i količinu oružja onda moraš biti baš naivan da vjeruješ da bi dobili nezavisnost par godina za nas. Dan danas Srbi ne odustaju od ideje srpske BiH i onda se nadaš nešto. Hajte molim vas.
Point.

#1518 Re: Alija-Tito?

Post by Point. »

BHCluster wrote:
Challenger_ wrote:
Kad je svadba?
Na medeni mjesec idu na pune plaže Krima. Ta kae, doveo ga na SFF, doveo ga na pride paradu a vamo nama baca kulturu :mrgreen:
PM72

#1519 Re: Alija-Tito?

Post by PM72 »

1992 imao si protiv sebe 80 000 vojnika JNA i većinu vojnih efektiva povučenih iz Slovenije i Hrvatske,nebrojeno kasarni i fabrika (samo u Sarajevu 13 kasarni,3 vojne fabrike,3 ogromna skladista i dva aerodroma) plus 1,3 miliona Srba organizovanih,opremljenih i obučenih...a ti imas ukupno 2 oklopna vozila MUP-a,nijedan top,minobacač...dakle,unaprijed osuđeni.Samo glup i vjerom zadojen čovjek (u stlu spasiće nas dove Allahu) poput Alije mogao nas je uvesti u sukob sa gore navedenim...
I sta imamo nakon haman 30 godina? Preživljeni genocid,očisceno od Bosnjaka 2/3 zemlje,neimastinu,bijedu,masovni odlazak,beznađe...nemas ni D od drzave,prvi je Alija zapišao petljavinom i mutnim radnjama podjelivši je po torovima...
Je li vrijedilo tolikih žrtava? po meni nije.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1520 Re: Alija-Tito?

Post by pici »

Elizabeta II, britanska kraljica:

Ako je ovaj čovjek metalostrugar, onda ja nisam kraljica Velike Britanije.
Image
pici

#1521 Re: Alija-Tito?

Post by pici »

Margaret Tačer, premijerka Velike Britanije:

Tito je bio jedinstvena ličnost savremene istorije.

Predsednik Tito bio istaknuti svetski državnik ovog veka. On je poslednji koji je nadživeo slavnu grupu savezničkih vođa iz drugog svetskog rata, u kojem su partizani, nadahnuti i vođeni Titom, dali značajan doprinos pobedi saveznika.
Image
takojegovorio

#1522 Re: Alija-Tito?

Post by takojegovorio »

Možete vi da pričate i pišete šta god hoćete ,Bosnom vladaju 250-300 begovskih porodica,ostalo je sirotinja(raja).Na 2,5 mil. Bošnjaka 300 porodica.Ako ste u tih 300 porodica,blago vama,a ako niste teško vama.
pici

#1523 Re: Alija-Tito?

Post by pici »

Izet Sarajlić, književnik:

Kakav god da je bio, bio je šef najsretnije jugoslovenske države.U toj državi Vojislav Šešelj je uspio i doktorirati.A mi u njegovoj ne bismo mogli ni da dišemo.
Image
pici

#1524 Re: Alija-Tito?

Post by pici »

Lord Carrington, britanski političar:

Maršala Tita sam oduvijek cijenio. Ali, sada ga obozavam, jer je jedini on mogao 40 godina vladati ovim divljim i zavadjenim plemenima.

Image
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1525 Re: Alija-Tito?

Post by _BataZiv_0809 »

Izvuce se "srpska Sparta" Crna Gora 2006.lagano na hinjaka.
Locked