BiH - Armenija, BiH - Grčka

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Tomahawk11
Globalni moderator

#1501 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Tomahawk11 »

Muhamed Đakmić wrote:Ma kako nismo imali problema, pa Fortounis fula zicer na 2:0, pa onda nam glavom iz jako dobrih pozicija 2-3 puta pucaju pored gola, jednom se odbija lopta od nekog našeg i u ruke Šehiću. Sve su to stvari koje su im nepotrebno bile dopuštene.

I nije fer poređenje s Leicesterom, koji je igrao klasičnu kontrašku 4-4-2, sa bar tri strašna trkača i razbijača u sredini, kakva mi nemamo, sa strašnim Mahrezom koji je profil kakav nemamo te sa Vardyjem koji je također profil kakav nemamo. S druge strane, imamo Pjanića i Džeku.
Ne u toj mjeri kako je bilo zadnjih pola sata.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1502 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by hrasno38 »

Muhamed Đakmić wrote:Ma kako nismo imali problema, pa Fortounis fula zicer na 2:0, pa onda nam glavom iz jako dobrih pozicija 2-3 puta pucaju pored gola, jednom se odbija lopta od nekog našeg i u ruke Šehiću. Sve su to stvari koje su im nepotrebno bile dopuštene.

I nije fer poređenje s Leicesterom, koji je igrao klasičnu kontrašku 4-4-2, sa bar tri strašna trkača i razbijača u sredini, kakva mi nemamo, sa strašnim Mahrezom koji je profil kakav nemamo te sa Vardyjem koji je također profil kakav nemamo. S druge strane, imamo Pjanića i Džeku.
Do penala u drugom poluvremenu Grcka nije imala postene sanse. U prvom poluvremenu su imali jedan jedini sut na gol i cetiri pored. Sve sto su napravili od sansi i udaraca na gol napravili su nakon penala i iskljucenja Pjanica. Penal za Grcku je isto tako diskutabilan...mislim na njegovo izvodjenje......jer su igraci Grcke uletili u kazneni prije nego je ovaj pucao....

Za izuzetno grub start nad Pjanicem u prvom poluvremenu Grk je dobio samo opomenu, za namjerno igranje rukom gdje je sprijecen Edinov prolaz isto nista, za faul nad Duljevicem sa ledja i povlacenje isto nista.
agent_zero

#1503 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by agent_zero »

Malo sam gledao detaljnije neke dijelove utakmice i čudi me kako niko nije primjetio sinoć jako lošeg Šunjića.

Sve iole opasne šanse koje je Grčka imala, kao i dva gola su direktno rezultat loših reakcija Šunjića.
stakasa

#1504 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by stakasa »

agent_zero wrote:Malo sam gledao detaljnije neke dijelove utakmice i čudi me kako niko nije primjetio sinoć jako lošeg Šunjića.

Sve iole opasne šanse koje je Grčka imala, kao i dva gola su direktno rezultat loših reakcija Šunjića.
:D
Pa jesi li ga ikad dobrog gledo?
splinter

#1505 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by splinter »

Image

Izvini @Hrasno al nisi u pravu. Prema najnovijim Uefinim pravilima igrači mogu ući u 16 za vrijeme izvođenja kaznenog udarca al pod uslovom da je igrač koji izvodi kazneni udarac nanijetio da udari loptu. Dakle bitan je nijet i u tom slučaju ostali igrači mogu ulaziti-izlaziti u-iz 16 kako požele.
hrasno38

#1506 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by hrasno38 »

splinter wrote:Image

Izvini @Hrasno al nisi u pravu. Prema najnovijim Uefinim pravilima igrači mogu ući u 16 za vrijeme izvođenja kaznenog udarca al pod uslovom da je igrač koji izvodi kazneni udarac nanijetio da udari loptu. Dakle bitan je nijet i u tom slučaju ostali igrači mogu ulaziti-izlaziti u-iz 16 kako požele.
:?
https://www.nfsbih.ba/images/propisi/pravila-igre.pdf
Last edited by hrasno38 on 27/03/2019 11:23, edited 1 time in total.
splinter

#1507 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by splinter »

@Hrasno ama zezam se, pa vidiš da je suđenje bilo presmiješno, mali milion neshvatiljvih grešaka, što naravno ne opravdava našu lošu taktiku prije svega.
todd_smith

#1508 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by todd_smith »

Vodis 2-0 od 20. minute i onda se zalis na sudiju...

Je li sudija kriv sto smo imali 2-3 prilike u prvom poluvremenu gdje smo trebali u svlacionicu uci sa 4-0, a nismo znali da rijesimo?

Ljudi nas ubili u drugom, jer smo se usrali. Jednostavno. Nema tu sudija nista.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1509 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Tomahawk11 »

todd_smith wrote:Vodis 2-0 od 20. minute i onda se zalis na sudiju...

Je li sudija kriv sto smo imali 2-3 prilike u prvom poluvremenu gdje smo trebali u svlacionicu uci sa 4-0, a nismo znali da rijesimo?

Ljudi nas ubili u drugom, jer smo se usrali. Jednostavno. Nema tu sudija nista.
Baš, isto tako bi nas ubili i da nije bilo onog crvenog.
Ne znam koju si ti utakmicu gledao, ja nikakvo ubijanje nisam vidio prije crvenog.
hrasno38

#1510 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by hrasno38 »

splinter wrote:@Hrasno ama zezam se, pa vidiš da je suđenje bilo presmiješno, mali milion neshvatiljvih grešaka, što naravno ne opravdava našu lošu taktiku prije svega.
Ma ja sam onako to procitao pa samo onda skontao da me zajebavas :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ali neka kad je zdrava zajebancija to je OK
SmokingMan

#1511 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by SmokingMan »

Tomo to ti je kada se navikneš na nivo "kvalitete" PLBIH,pa ti sve drugo mimo toga djeluje nestvarno. :D
Bazinga1234

#1512 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Bazinga1234 »

agent_zero wrote:Malo sam gledao detaljnije neke dijelove utakmice i čudi me kako niko nije primjetio sinoć jako lošeg Šunjića.

Drugi gol nikako nije greška Sunjica.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1513 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Tomahawk11 »

SmokingMan wrote:Tomo to ti je kada se navikneš na nivo "kvalitete" PLBIH,pa ti sve drugo mimo toga djeluje nestvarno. :D
Back to reality, subota 19:00, atomski fuZbal :skoljka:
AmiĐa_Idriz

#1514 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by AmiĐa_Idriz »

Mi smo i protiv Armenije držali gaće i gubili kontrolu nad utakmicom u drugom poluvremenu. Ne znam, nisam nešto optimističan.
xoklix

#1515 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by xoklix »

Grci jedva golu prišli prije crvenog.
Kad je Pjanić izašao kao da su trojica izašla.
Nismo se sastavili sa loptom.
SmokingMan

#1516 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by SmokingMan »

Tomahawk11 wrote:
SmokingMan wrote:Tomo to ti je kada se navikneš na nivo "kvalitete" PLBIH,pa ti sve drugo mimo toga djeluje nestvarno. :D
Back to reality, subota 19:00, atomski fuZbal :skol414jka:
Dovoljno mi je što trpim traume robertovih 11. :D

A sa ovim drugim je to normalna stvar,mada ih izbjegavam u širokom luku,djaba što su prvi,to mi ne djeluje dovoljno dobro. :oops:
LSD

#1517 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by LSD »

xoklix wrote:Grci jedva golu prišli prije crvenog.
Šta bolan.
Grci mali dvije extra šanse još u prvom poluvremenu. Sreca pa onaj zapuca preko gola, prije toga zapucaše u vanjski dio mreže Šehića. Od 25 minute, potpuno preuzeli igru na terenu.
Mi što smo igrali, igrali smo do 25 minute i to je bio kraj. Pjanić je iskljucen u 65-oj.

A to što kažeš - kad Pjanić izašao ko da su trojica izašla, to najbolje opisuje našu selekeciju. yebo ekipu koja toliko ovisi o jednom igracu , taman da je Messi.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1518 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Tomahawk11 »

SmokingMan wrote:
Tomahawk11 wrote:
Back to reality, subota 19:00, atomski fuZbal :skol414jka:
Dovoljno mi je što trpim traume robertovih 11. :D

A sa ovim drugim je to normalna stvar,mada ih izbjegavam u širokom luku,djaba što su prvi,to mi ne djeluje dovoljno dobro. :oops:
Moj ti, ne znam šta da ti kažem, a da bude objektivno.
Subjektivno, odgovaram samo za sebe i ne bih nikom ništa govorio :)
hrasno38

#1519 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by hrasno38 »

http://sportske.ba/sramno-od-pojedinih- ... jekcijama/

Cisto da se zna i protiv Armenaca je igrao povrijedjen.
Last edited by hrasno38 on 27/03/2019 11:50, edited 2 times in total.
AmiĐa_Idriz

#1520 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by AmiĐa_Idriz »

Ko ga je tjerao da igra i za U21 :oops: :mrgreen:
hrasno38

#1521 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by hrasno38 »

AmiĐa_Idriz wrote:Ko ga je tjerao da igra i za U21 :oops: :mrgreen:
:D do mene
AmiĐa_Idriz

#1522 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by AmiĐa_Idriz »

hrasno38 wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:Ko ga je tjerao da igra i za U21 :oops: :mrgreen:
:D do mene
:mrgreen: :thumbup:
DonieBrasco

#1523 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by DonieBrasco »

Samo da nam utakmica u Grckoj ne bude presudna.

Za nadati se da ce Grci da negdje prospu bodove, a opet mi da budemo na nivou.
xoklix

#1524 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by xoklix »

LSD wrote:
xoklix wrote:Grci jedva golu prišli prije crvenog.
Šta bolan.
Grci mali dvije extra šanse još u prvom poluvremenu. Sreca pa onaj zapuca preko gola, prije toga zapucaše u vanjski dio mreže Šehića. Od 25 minute, potpuno preuzeli igru na terenu.
Mi što smo igrali, igrali smo do 25 minute i to je bio kraj. Pjanić je iskljucen u 65-oj.

A to što kažeš - kad Pjanić izašao ko da su trojica izašla, to najbolje opisuje našu selekeciju. yebo ekipu koja toliko ovisi o jednom igracu , taman da je Messi.
Do 25te smo 4 gola trebali dati, poslije izjednačeni bili. Grci imali jednu pravu i par poluprilika.
Tek od crvenog kartona su nas satrali.
Doduše i Kolasinac je oko 80te ima 1 na 1 sa golmanom. Tu da smo zabili gotovo bi bilo... Jebaji ga , ja se prestao nervirati oko fudbala davno.
Locked