Kaze Esmeralda da ce vidjeti, pa nam javi ...Atego wrote:Jel Gabriela Spanic na sigurnom ?
Venecuela
-
swanfilter
#1501 Re: Venecuela
-
muzicar_iz_parka
#1502 Re: Venecuela
Ovaj puč ni upola kao onaj turski.
- muhafuca
#1503 Re: Venecuela
?Point. wrote: Ko ono sravni pola Alepa, ruski avioni ili američki?
ko je inicirao Siriju i bratoubilastvo tamo - prvo je pitanje koje trebas sebi postaviti pa jos deset pitanja dok dodjemo ko je vise Haleb satrao.
drugo - kad se "kaze treba ovaj ili onaj jos pure pojest" to ne implicira da je on cvjecka - nego da je onaj drugi nebrojeno puta gori.
ko svragava vlade desno ili lijevo ako ne skacu kad oni kaze "skoci"? to jest preuzima cijele zemlje pod svoju kontrolu putem marionetskih vlada.Ko, u današnje vrijeme, okupira dio druge suverene države i aneksira taj dio kao svoj?
trebaju ovi drugi jos pure jest - oni par kvadratnih kilometara uzmu tu i tamo - ovi jos malo pa kao Britanija nekad (imperija nad kojom sunce ne zalazi)
ko podupire AlQaidu i ISIS i slicne levate i puste ih na zemlje koje "ne slusaju"Ko podupire separatiste da uzmu još komad te države?
interesantna konstatacija - u negiranju genocida sirom svjeta ovi drugi nemaju premcaI kad već ljudi prave paralele sa nama, ko negira genocid u Srebrenici
pocni od Armenskog (jer su im turci raja iz natoa-a) pa masu drugih
na nasoj strani ovi dugi imaju baze i sa nasom vojskom vjezbe rade - par motociklista gore dole.i ko šalje kriminalne motocikliste bliske Putinu Dodiku da se šepuri?
- Point.
#1504 Re: Venecuela
Raku bi i ja sravnio jer je bila leglo ljudskog šljama pod zastavom nekakvog smiješnog kvazi kalifata.salik79 wrote:
Ko sravni citavu Raku i vecinu Mosula? Ko.... Ma, ne vrijedi....
A zato taktički izbjegavaš komentarisati Rusku podlu igru oko Krimani istočne Ukrajine, te sramnog izbjegavanja priznanja genocida u Srebrenici.
- salik79
#1505 Re: Venecuela
Cek, cek, a ko je to bio u onom dijelu Haleba? Akademici i dobrotvori iz 30 zemalja svijeta, ukljucujuci i nase "rumane"? Ko ih je dovukario tamo?Point. wrote:Raku bi i ja sravnio jer je bila leglo ljudskog šljama pod zastavom nekakvog smiješnog kvazi kalifata.salik79 wrote:
A zato taktički izbjegavaš komentarisati Rusku podlu igru oko Krimani istočne Ukrajine, te sramnog izbjegavanja priznanja genocida u Srebrenici.
To nije "takticko izbjegavanje", nego gnusanje na licemjerstvo onih koji prekrajaju cijelu planetu. Izmedju ostalog - Jerusalem kao prijestonica Izraela, Golanska visoravan kao suverena teritorija Izraela,....
A kada vidim ko je pokrenuo inicijativu o "priznavanju genocida", zeludac mi se okrene. Da nije bilo njih i njihovog licemjerja, ne bi bilo ni genocida.
- salik79
#1506 Re: Venecuela
Usput, ovo je Haleb 9 mjeseci nakon potpunog oslobodjenja (nikada nije bio u cijelosti, kao Raka, okupiran):
Imas li kakav snimak Rake?
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#1507 Re: Venecuela
salik79 wrote:Usput, ovo je Haleb 9 mjeseci nakon potpunog oslobodjenja (nikada nije bio u cijelosti, kao Raka, okupiran):
My favorite clip, hermano!
- General War
#1508 Re: Venecuela
..mmm, dasalik79 wrote:Cek, cek, a ko je to bio u onom dijelu Haleba? Akademici i dobrotvori iz 30 zemalja svijeta, ukljucujuci i nase "rumane"? Ko ih je dovukario tamo?Point. wrote:Raku bi i ja sravnio jer je bila leglo ljudskog šljama pod zastavom nekakvog smiješnog kvazi kalifata.salik79 wrote:
To nije "takticko izbjegavanje", nego gnusanje na licemjerstvo onih koji prekrajaju cijelu planetu. Izmedju ostalog - Jerusalem kao prijestonica Izraela, Golanska visoravan kao suverena teritorija Izraela,....
A kada vidim ko je pokrenuo inicijativu o "priznavanju genocida", zeludac mi se okrene. Da nije bilo njih i njihovog licemjerja, ne bi bilo ni genocida.

- salik79
#1509 Re: Venecuela
Kakve ovo veze ima sa mojim upisom?
- General War
#1510 Re: Venecuela
Iransko mjesanje po svijetu je OKsalik79 wrote:Kakve ovo veze ima sa mojim upisom?
USA mjesanje po svijetu nije OK...jos kad im prisijes i licemjerje zvuci stvarno smijesno.
- commendatore
#1511 Re: Venecuela
nisu valjda stigli sprijecit genocid u srebrenici kafa im kipila u pentagonu.....
samo 2-3 tomahavka da su sibnuli na srpske baze i polozaje.... oko srebrenice.... potpiso bih da radim za milijardu da im se isplati.... al ne.... oni su priznali genocid eeeeeee....
.... o kamari cetnika lkojima su dali prijatelji vize i drzavljanstvo nekom drugom prilikom
samo 2-3 tomahavka da su sibnuli na srpske baze i polozaje.... oko srebrenice.... potpiso bih da radim za milijardu da im se isplati.... al ne.... oni su priznali genocid eeeeeee....
.... o kamari cetnika lkojima su dali prijatelji vize i drzavljanstvo nekom drugom prilikom
- commendatore
#1512 Re: Venecuela
ne volim ni ne favoriziram nikakav intervencionizam... al eto dobro vam se pitanje postavilo sto ne skinu nase nakarade sa vlasti? 30g nas jebu u mozak...General War wrote:Iransko mjesanje po svijetu je OKsalik79 wrote:Kakve ovo veze ima sa mojim upisom?
USA mjesanje po svijetu nije OK...jos kad im prisijes i licemjerje zvuci stvarno smijesno.
- salik79
#1513 Re: Venecuela
Aha, tebi je problem sto je Iran nama pomagao. Razumijem te.General War wrote:Iransko mjesanje po svijetu je OKsalik79 wrote:Kakve ovo veze ima sa mojim upisom?
- Point.
#1514 Re: Venecuela
Na izravno pitanje odgovaras protupitanjem. Interesantno. Dakle, ko je stro Alep? hajde, prevali preko usta.muhafuca wrote:
?
ko je inicirao Siriju i bratoubilastvo tamo - prvo je pitanje koje trebas sebi postaviti pa jos deset pitanja dok dodjemo ko je vise Haleb satrao.
drugo - kad se "kaze treba ovaj ili onaj jos pure pojest" to ne implicira da je on cvjecka - nego da je onaj drugi nebrojeno puta gori.
Opet na pitanje protupitanjem. Bolan, ko je aneksirao jedan dio druge suverene drzave i pripojio je sebi? USA ili Rusija? U 2000 i nekoj godini.muhafuca wrote:
ko svragava vlade desno ili lijevo ako ne skacu kad oni kaze "skoci"? to jest preuzima cijele zemlje pod svoju kontrolu putem marionetskih vlada.
trebaju ovi drugi jos pure jest - oni par kvadratnih kilometara uzmu tu i tamo - ovi jos malo pa kao Britanija nekad (imperija nad kojom sunce ne zalazi)
Bolan, ko prica o Al Kaidi i jebenom Isisu, pitam te striktno za Ukrajinu i Krim.muhafuca wrote:
ko podupire AlQaidu i ISIS i slicne levate i puste ih na zemlje koje "ne slusaju"
Prije bi reko da je Erdogan guni haver sa Putinom, no hajde. Opet, bjezis nasiroko. Pitam te ko negira genocid u Srebrenici? HAjde, prevali preko usta, mozes ti to.muhafuca wrote:
interesantna konstatacija - u negiranju genocida sirom svjeta ovi drugi nemaju premca
pocni od Armenskog (jer su im turci raja iz natoa-a) pa masu drugih
Kad smo vec kod Armenije:
As of 2019, governments and parliaments of 31 countries, including Brazil, Canada, France, Germany, Italy and Russia, as well as 49 states out of 50 of the United States, have recognized the events as a genocide.
Majaba, kakve veze imaju Putinovi pajdasi, par motociklista.muhafuca wrote:
na nasoj strani ovi dugi imaju baze i sa nasom vojskom vjezbe rade - par motociklista gore dole.
- salik79
#1515 Re: Venecuela
Najgore je sto su nase "navukli na foru", izdjejstvovali povlacenje branitelja (kojima su prethodno, pod izgovorom "UN zasticene zone", oduzeli svo tesko naoruzanje), a nakon toga opozvali 10, od ukupno 12, aviona koji su trebali sprziti sve oko Srebrenice. Dva aviona koja su doletjela su ukupno izbacila dvije, ili tri, bombe, koje su pogodile nista. Cetnicima je ostao otvoren ulaz u Srebrenicu.commendatore wrote:nisu valjda stigli sprijecit genocid u srebrenici kafa im kipila u pentagonu.....
Ovaj video treba svako pogledati.
Last edited by salik79 on 01/05/2019 19:14, edited 1 time in total.
- General War
#1516 Re: Venecuela
Iran je bio ovdje prije nego sto je bila potrebna pomocsalik79 wrote: Aha, tebi je problem sto je Iran nama pomagao. Razumijem te.
Pa sto onda pizdis na ameriku?
- General War
#1517 Re: Venecuela
Koga da skinu kad super medju sobom saradjuju, shodno izbornim rezulatatima i koalicionim ciljevima.commendatore wrote:ne volim ni ne favoriziram nikakav intervencionizam... al eto dobro vam se pitanje postavilo sto ne skinu nase nakarade sa vlasti? 30g nas jebu u mozak...General War wrote:Iransko mjesanje po svijetu je OKsalik79 wrote:Kakve ovo veze ima sa mojim upisom?
- salik79
#1518 Re: Venecuela
Iran je bio tu bas kada nam je bila potrebna pomoc. Dakle, nakon klaonica i logora, tj. kada je pocela agresija na BiH. Amerika, nazalost, nije. To ti je i onom videu sa Seferom Halilovicem objasnjeno.General War wrote:Iran je bio ovdje prije nego sto je bila potrebna pomocsalik79 wrote: Aha, tebi je problem sto je Iran nama pomagao. Razumijem te.![]()
- Point.
#1519 Re: Venecuela
Cek, cek, jesam ja nesto rekao nego samo konstatujem ko je srusio pola Alepa. Kazem ti, i ja bi srusio, kad je IS u pitanju.salik79 wrote:Cek, cek, a ko je to bio u onom dijelu Haleba? Akademici i dobrotvori iz 30 zemalja svijeta, ukljucujuci i nase "rumane"? Ko ih je dovukario tamo?Point. wrote:Raku bi i ja sravnio jer je bila leglo ljudskog šljama pod zastavom nekakvog smiješnog kvazi kalifata.salik79 wrote:
Sta bolan spominjes Golan i Jerusalem kad te fino pitam striktno o Krimu i Ukrajini.
Eno sad, Amerika kriva za genocid. Mene bi bilo stid ovo napisati samo da na neki nacin operem rusko nepriznavanje geocida. Genocid se na zalost desio, to je cinjenica. Ko ga, uz Srbiju i Sumsku negira? Ime drzave. Zar je mrznja prema USA tolika da ne zelis priznati da voljena Rusija ne priznaje genocid nad sopstvenim narodom?
- salik79
#1520 Re: Venecuela
Zvanicno, jok. Tu su vazda u sukobu. Prijetnje, folovi, golovi. Ispod stola idu talovi. A narod pati. I iseljava se. Daleko veci procenat iseljenog stanovnistva imas kod nas (i u regionu), nego iz Venecuele. I to bas iz ekonomsko-politickih razloga.General War wrote:Koga da skinu kad super medju sobom saradjuju, shodno izbornim rezulatatima i koalicionim ciljevima.commendatore wrote:ne volim ni ne favoriziram nikakav intervencionizam... al eto dobro vam se pitanje postavilo sto ne skinu nase nakarade sa vlasti? 30g nas jebu u mozak...General War wrote: Iransko mjesanje po svijetu je OK
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#1521 Re: Venecuela
"Srušen" u glavama majmuna iz Svenska Dagbladet-a.Point. wrote:Cek, cek, jesam ja nesto rekao nego samo konstatujem ko je srusio pola Alepa.
Ako ciljaš na završnu operaciju oslobođenja pola grada u kojoj su učestvovali SAA, Hezbollah i Rusi, ljudske i materijalne žrtve su bile minimalne. Nakon pada predgrađa i prvih naselja, teroristički magarci su pristali na evakuaciju pa im je omogućeno da odu odakle su i došli - u tri pičke materine, a ogromna većina građana je ostala u SVOM GRADU.
- salik79
#1522 Re: Venecuela
Pa u cemu je problem sa Halebom, kada je oslobadjanje u pitanju? Ove teroriste bi ravnao, a one ne bi!? Licemjerje?Point. wrote:Cek, cek, jesam ja nesto rekao nego samo konstatujem ko je srusio pola Alepa. Kazem ti, i ja bi srusio, kad je IS u pitanju.salik79 wrote:Cek, cek, a ko je to bio u onom dijelu Haleba? Akademici i dobrotvori iz 30 zemalja svijeta, ukljucujuci i nase "rumane"? Ko ih je dovukario tamo?Point. wrote: Raku bi i ja sravnio jer je bila leglo ljudskog šljama pod zastavom nekakvog smiješnog kvazi kalifata.
Sta bolan spominjes Golan i Jerusalem kad te fino pitam striktno o Krimu i Ukrajini.
Eno sad, Amerika kriva za genocid. Mene bi bilo stid ovo napisati samo da na neki nacin operem rusko nepriznavanje geocida. Genocid se na zalost desio, to je cinjenica. Ko ga, uz Srbiju i Sumsku negira? Ime drzave. Zar je mrznja prema USA tolika da ne zelis priznati da voljena Rusija ne priznaje genocid nad sopstvenim narodom?
Pa uz koga su SAD? Cija teritorija je Golanska visoravan? Ko ju je prvi priznao kao tudji teritorij?
Kriva je koliko i NATO koji je odradio prljavu igru. Slobodno pritisni play i preslusaj.
Englezi, koji su nas uz Francuze najvise handrili, potezu pitanje "rezolucije". Sta smo, konkretno, dobili s time? Vec sam postavljao clanak Florence Hartmann i Ed Vulliamyja:
https://www.theguardian.com/world/2015/ ... sacre-1995
Ne mrzim ja Ameriku, Boze sacuvaj, ali iznosim cinjenice. Da Srebrenica nije izdata/prevarena genocida ne bi ni bilo, tako da nam ni rezolucije ne bi ni trebale (iako, konkretno, od istih svakako nemamo nikakvog "hajra").
- General War
#1523 Re: Venecuela
Ne nakon, vec prije...sta mislis ima li kakve poveznice MOS i VEVAK? Milsim da smo na tu temu diskutovali.salik79 wrote:Iran je bio tu bas kada nam je bila potrebna pomoc. Dakle, nakon klaonica i logora, tj. kada je pocela agresija na BiH. Amerika, nazalost, nije. To ti je i onom videu sa Seferom Halilovicem objasnjeno.General War wrote:Iran je bio ovdje prije nego sto je bila potrebna pomocsalik79 wrote: Aha, tebi je problem sto je Iran nama pomagao. Razumijem te.![]()
- salik79
#1524 Re: Venecuela
Challenger_ wrote:"Srušen" u glavama majmuna iz Svenska Dagbladet-a.Point. wrote:Cek, cek, jesam ja nesto rekao nego samo konstatujem ko je srusio pola Alepa.
Ako ciljaš na završnu operaciju oslobođenja pola grada u kojoj su učestvovali SAA, Hezbollah i Rusi, ljudske i materijalne žrtve su bile minimalne. Nakon pada predgrađa i prvih naselja, teroristički magarci su pristali na evakuaciju pa im je omogućeno da odu odakle su i došli - u tri pičke materine, a ogromna većina građana je ostala u SVOM GRADU.
Upravo. Vec sam spominjao dvojicu momaka iz Haleba koji trenirase sa mnom. Sva sira familija im je u Halebu i svi na vladinoj strani. Naravno, suniti (u halebu, uglavnom, i zive suniti).
- salik79
#1525 Re: Venecuela
Nismo. Prije pocetka agresije niti jedan Iranac (u nekakvom vojno-obavjestajnom angazmanu) nije bio ovdje. Kakve veze ima MOS sa VEVAKom?!General War wrote:Ne nakon, vec prije...sta mislis ima li kakve poveznice MOS i VEVAK? Milsim da smo na tu temu diskutovali.salik79 wrote:Iran je bio tu bas kada nam je bila potrebna pomoc. Dakle, nakon klaonica i logora, tj. kada je pocela agresija na BiH. Amerika, nazalost, nije. To ti je i onom videu sa Seferom Halilovicem objasnjeno.General War wrote: Iran je bio ovdje prije nego sto je bila potrebna pomoc![]()