Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kada jedan gotovo nepotrebni fond na stolice u dva tendera potroši preko 10 hiljada onda je to MINORNO, ZA PREŠUTJETI, NEUPUĆENOST, a direktor ima 3 prosječne plate itd itd To je sve nepotrebno. Marić i ala Marići, Forto i drugi trebaju nama da odgovaraju i nema tu stranačkog smora, šta me briga iz koje je stranke, ali mogla je i Čampijeva stranačka ekipa napraviti ove "NEUPUĆENOSTI" pa bismo ih "kačili"
bitno je da je cHampi koristan i upucen sagovornik... selam smorisHe ovi sdOvci su kmeČanjem.Lijepo forto reknu klub opzicije
Hvala Čampiju što ne uzima paušal ni platu iz Kantona Sarajevo već volonterski radi, a hvala mu od srca što brine za socijalno ugrožene ministre da ne moraju na biro
Klub zastupnika SDA podnio je na desetine amandmana na Prijedlog budžeta, ali, kako je zastupnik te stranke Aljoša Čampara kazao, Vlada KS se nije udostojila da odgovori ni na jedan, a svi se amandmani tiču građana. Zbog toga, pojasnio je, zastupnici ove stranke neće podržati budžet.
Čampara je kazao da je Prijedlog budžeta potpuno isti kao u nacrtu koji je donijela prethodna vlada, a izmjene koje su se desile su kozmetičke. Naveo je kako je iz budžeta izbačena izgradnja zgrade MUP-a u okviru koje bi bio izgrađen i komunikacijsko-operativni centar, a sredstva su usmjerena u druge projekte, što je neprihvatljivo.
zaista nije problem što je direktoru pod kojim je, u slučaju kantonalnih preduzeća, od par stotina do par hiljada ljudi tri - tri i po hiljade. a da se stvarno radi kako treba (u ovom trenutku maštozemlja), ni sedam-osam ne bi bilo problem. bez ironije. jer su to prebitne i preodgovorne stvari od najužeg javnog interesa. tu su problem vannastavne aktivnosti, a ne plata.
walk_M-A-N wrote:
Probao stolicu iz Jyska, najkuplje od 160 KM. Raspala se za godinu ili dvije. Pisao sam na temi Stolice gdje ova priča i spada. Tako sam i ja mislio, nije normalno dati 600 za stolicu, ali kad sam tražio, nisam mogao naći za manje da išta valja a da nije Jysk.
JThomas wrote:ovakve stolice kakve su na slikama su stoja u jysku. sad možda nije to, jer piše fotelja. ko će njima znati, ali ovo na slici nije šest stoja, odnosno pljačka je ako je šest stoja.
Probao stolicu iz Jyska, najkuplje od 160 KM. Raspala se za godinu ili dvije. Pisao sam na temi Stolice gdje ova priča i spada.
Tako sam i ja mislio, nije normalno dati 600 za stolicu, ali kad sam tražio, nisam mogao naći za manje da išta valja a da nije Jysk. https://forum.klix.ba/gdje-kupiti-ureds ... 49377.html
Odosmo sa teme. Ali pokazuje kako se neuki ljudi bave minornim stvarima kad ih neko navuče.
Ja pišem da su dva fonda nepotrebna, što je puuuuno skuplje od stolica, ali nema veze, stranačkim glasovima ne smeta podjela tih mjesta.
Uhvatili pisati kako je plata direktora 3 prosječne. A koliko treba biti? Kakva glupa priča. Kad je bila 5 i 10 hiljada KM mjesečno to je bilo nenormalno.
Jesu ove plate povisoke ali nisu nenormalne. Mnogi bi voljeli tamo raditi, to je drugo. Ali je bitnije da ima viška tih fondova i zaposlenika.
Čekam novu vlast da smanji broj nepotrebno zaposlenih a da zaposle one koji će raditi korisne stvari.
Sad sam skontao zašto je Vlada razvalila Konjuh Živinice... radili prekvalitetne neuništive direktorske fotelje u koži, mislim da se serija zvala Uran... ne moš je razjebat ni razuzdanijim fotelja/seksom sa sekretaricom... a svi znamo energiju pojedinih premijerskih sekretarica... , a bila 200 km...
Ali evo šta ti je apsurd, SDA vlada u tehničkom mandatu iznijela Nacrt budžeta milion kritika opozicije. Danas pozicija, a ranije ta opozicija iznese identičan Nacrt, milion kritika SDA. Kažu bit će bolje, hoće.
Digresija wrote:Ali evo šta ti je apsurd, SDA vlada u tehničkom mandatu iznijela Nacrt budžeta milion kritika opozicije. Danas pozicija, a ranije ta opozicija iznese identičan Nacrt, milion kritika SDA. Kažu bit će bolje, hoće.
I zar nije opozicija konstantno kritikovala izdvajanja za Ministarstvo za boračka pitanja navodeći da se njima kupuju borački glasovi, a danas im za milion maraka poveća budžet? Skontali su i oni znači da je boračka populacija važna glasačka baza. Brzo uče, Dinino iskustvo pomaže.