Željko Komšić - Komšo

Locked
kakavdanakneiskustvu

#1501 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by kakavdanakneiskustvu »

da,uvijek se prvo vidi tudje smece od sopstvenog,zato nam izmedju ostalog i jeste ovako
numersi

#1502 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by numersi »

Hafis wrote:
A onaj gore zemo u tuđini nije skontao pa se natakario na Vinka Puljića kao nekakav kontraprimjer :D

Mostarka tužila državu BiH Evropskom sudu u Strazburu zbog neodržavanja izbora u Mostaru

Magistrica političkih nauka i profesorica sociologije Irma Baralija za Klix.ba kazala je kako su razlozi tužbe potpuno jasni.

"Moje pravo da biram i budem birana za vijećnicu u Gradsko vijeće Grada Mostara, prekršeno je i 2012. i 2016. godine. Nažalost, u istoj situaciji se nalaze i svi ostali punoljetni građani i građanke Mostara. S obzirom da država Bosna i Hercegovina svih ovih godina nije učinila ništa da spriječi i sankcioniše ovo kršenje naših prava, bilo je samo pitanje vremena kada će doći do pokretanja tužbe protiv ove i ovakve države pred Sudom za ljudska prava u Strazburu", izjavila je Baralija, inače dugogošnja politička aktivistica.

Podsjećamo, posljednji lokalni izbori u Mostaru održali su se u oktobru 2008. godine, a ovaj grad je bez Gradskog vijeća od 2012. godine.

Gradom vlada gradonačelnik Ljubo Bešlić iz HDZ-a, a svi pokušaji postizanja dogovora i provedbe presude Ustavnog suda, čime je održavanje izbora usluvljeno, nisu urodili plodom.

Posljednji pregovori u kojima je učestovalo devet stranaka odvijali su se pod pokroviteljstvom međunarodne zajednice sredinom ove godine i neslavno su okončani nakon deset sastanaka.

Konferencija za medije na kojoj će biti saopćeni detalji tužbe Irme Baralije zakazana je za ponedjeljak, 3. decembra u 10 sati, a održat će se ispred Gradske vijećnice u Mostaru.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/mostark ... /181201057
Hafis

#1503 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Hafis »

numersi wrote:
Hafis wrote:
A onaj gore zemo u tuđini nije skontao pa se natakario na Vinka Puljića kao nekakav kontraprimjer :D

Mostarka tužila državu BiH Evropskom sudu u Strazburu zbog neodržavanja izbora u Mostaru
Neka učiteljica sociologije iz mostarskog NS-a uputi žalbu sećijaškoj SDA ekipi na adresi Mehmeda Spahe 14, a mogla bi i SDP antifašistima u Alipašinoj 41.
Oni su ove godine u Parlamentarnoj skupštini, pored prijedloga nadopune Izbornog zakon,a oborili i prijedlog za izbore u Mostaru, ocjenivši ga fašističkim, segregacijskim, antieuropskim, separatističkim, apartheidskim i sličnim epitetima, normalno ne ponudivši nikakav drugi.
numersi

#1504 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by numersi »

Hafis wrote: Mostarka tužila državu BiH Evropskom sudu u Strazburu zbog neodržavanja izbora u Mostaru
Neka učiteljica sociologije iz mostarskog NS-a uputi žalbu sećijaškoj SDA ekipi na adresi Mehmeda Spahe 14, a mogla bi i SDP antifašistima u Alipašinoj 41.
Oni su ove godine u Parlamentarnoj skupštini, pored prijedloga nadopune Izbornog zakon,a oborili i prijedlog za izbore u Mostaru, ocjenivši ga fašističkim, segregacijskim, antieuropskim, separatističkim, apartheidskim i sličnim epitetima, normalno ne ponudivši nikakav drugi. [/quote]

samo sto se ovo ne desava od ove godine..... a ni pred ove izbore, de prebroj godine otkad se ovo desava
¤ jelena ¤

#1505 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by ¤ jelena ¤ »

Jbt, je l' to sad i od par miliona Hrvata broj normalnih i divnih ljudi postao statistička greška, koja stane na prste jedne ruke... :?
numersi

#1506 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by numersi »

¤ jelena ¤ wrote: Jbt, je l' to sad i od par miliona Hrvata broj normalnih i divnih ljudi postao statistička greška, koja stane na prste jedne ruke... :?

jbt, ma je li moguce...? :?
¤ jelena ¤

#1507 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by ¤ jelena ¤ »

numersi wrote:
¤ jelena ¤ wrote: Jbt, je l' to sad i od par miliona Hrvata broj normalnih i divnih ljudi postao statistička greška, koja stane na prste jedne ruke... :?

jbt, ma je li moguce...? :?
Ma, jok...nea šamse...nije ovo društvo baš toliki mentalni Černobil - to komšije i susjedi tako, Mi - nikad.
numersi

#1508 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by numersi »

¤ jelena ¤ wrote:
Ma, jok...nea šamse...nije ovo društvo baš toliki mentalni Černobil - to komšije i susjedi tako, Mi - nikad.

Nisam znao de je u Cernobilu katastrofa namjerno napravljena..... :?
¤ jelena ¤

#1509 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by ¤ jelena ¤ »

numersi wrote:
¤ jelena ¤ wrote:

Mah, ko će ga znat za taj Černobil tamo, ali ovo kod nas... ta naka, mržnjom prema susjedima zatrovanost zraka - to morebit samo slučajno.

Eo, pun forum tih slučajnosti... krcat.
horkesh

#1510 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by horkesh »

Hafis wrote:
numersi wrote:
Hafis wrote:

Oni su ove godine u Parlamentarnoj skupštini, pored prijedloga nadopune Izbornog zakon,a oborili i prijedlog za izbore u Mostaru, ocjenivši ga fašističkim, segregacijskim, antieuropskim, separatističkim, apartheidskim i sličnim epitetima, normalno ne ponudivši nikakav drugi.
To nije tačno.

Prvo, HDZ jeste u svoj prijedlog izmjena Izbornog zakona upakirao i Dom naroda, i Predsjedništvo, pa i Mostar. Sve po principu uzmi ili ostavi, preglasavši Bošnjake je prijedlog prošao Dom naroda PSBiH, i to po hitnoj proceduri, i onda pao u Predstavničkom domu.

Istog dana je u Predstavničkom domu pao i SDA-ov prijedlog izmjena Izbornog zakona, dakle, nije da ništa drugo nije nuđeno.

Eh, što se tiče Mostara, znaš, vjerovatno, i sam da su se pregovori vodili skoro cijele ove godine i da je zapelo, ako se dobro sjećam, na Statutu. Pregovore je vodilo devet stranaka. Opet su svi imali svoje prijedloge i vizije i opet nije bilo dogovora.

Ali, hajde de, recimo da su SDA i SDP krivi zato što nisu prihvatili ultimativne zahtjeve HDZ-a u PSBiH, sve u paketu s Domom naroda i Predsjedništvom. Kakvi kočničari demokratije :roll:

HDZ baš nimalo nije kriv? Ništa, ni zeru?
LBVIEW

#1511 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by LBVIEW »

¤ jelena ¤ wrote:
numersi wrote:
¤ jelena ¤ wrote:

Mah, ko će ga znat za taj Černobil tamo, ali ovo kod nas... ta naka, mržnjom prema susjedima zatrovanost zraka - to morebit samo slučajno.

Eo, pun forum tih slučajnosti... krcat.
A susjedi/komsije ni mrava ne bi zgazili, a kamoli UZP sproveli. :oops: A ti ne trebas ici dalje od rodnog ti Brckog, kad vec spominjes "mrznjom prema susjedima zatrovani zrak".
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#1512 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Hafis wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:još kad bi svi prvo pomeli u svom dvorištu,rekli šta ne valja u svom narodu,pa onda u drugim,ali jbg,lakše je govoriti vidi kakvi su oni drugi
Nevolja je što sam se ja htio narugati liku koji je napisao...da se izrazim u modernom trendu - fašistički tekst:
emric wrote
Jedina preostala nada Hrvatima (svakako ne svim, jer ima tu divnih pojedinaca)...
Eto ti si skontao... :-) "Ne bacaj kamenje na tudje prozere ako su i tvoji od stakla", kaze mudra jedna.

Hebes moj komentar, i tvoj, i onoga iznad. Mi smo nebitni, skriveni iza nickova, i nasi komentari imaju tezinu ko pahuljica na Mjesecu. Izjave javnih licnosti imaju svoju tezinu i ne treba ih stititi. Niciju, nikoga, nikada. Sada kontaj. :D
numersi

#1513 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by numersi »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote:
Eto ti si skontao... :-) "Ne bacaj kamenje na tudje prozere ako su i tvoji od stakla", kaze mudra jedna.

Hebes moj komentar, i tvoj, i onoga iznad. Mi smo nebitni, skriveni iza nickova, i nasi komentari imaju tezinu ko pahuljica na Mjesecu. Izjave javnih licnosti imaju svoju tezinu i ne treba ih stititi. Niciju, nikoga, nikada. Sada kontaj. :D

Dobro si ovo.....

ljudi se navuku, ono moji su dobri su, a ovamo te svadjaju sa ljudima radi njihovih belaja koje su napravili.... pa ih prave svima da bi se obicni ljudi mlatili za njihovo izvlacenje iz njihovih belaja...... koje stalno prave :mrgreen:
¤ jelena ¤

#1514 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by ¤ jelena ¤ »

LBVIEW wrote: A susjedi/komsije ni mrava ne bi zgazili, a kamoli UZP sproveli. :oops: A ti ne trebas ici dalje od rodnog ti Brckog, kad vec spominjes "mrznjom prema susjedima zatrovani zrak".

Zemlja u kojoj ja živim i trovači zraka u toj zemlji :arrow: moj problem.

Susjedne zemlje i njihovi trovači :arrow: njihov problem.

Ako ti ova formula dekontaminacije nije jasna, onda odmah, istog momenta, nađi drugog sagovornika i ne troši vrijeme uzalud na moje postove.

Vidim nešto mi spominješ moj rodni grad...
Moj rodni grad je ujedno grad u kojem ja živim 300 i kusur dana u godini i uopšte nema potrebe da mi ti - ko zna odakle i iz koje tačke na mapi svijeta - govoriš o situaciji u mom rodnom gradu, bilo koja tema da je u pitanju.
LBVIEW

#1515 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by LBVIEW »

¤ jelena ¤ wrote:
LBVIEW wrote: A susjedi/komsije ni mrava ne bi zgazili, a kamoli UZP sproveli. :oops: A ti ne trebas ici dalje od rodnog ti Brckog, kad vec spominjes "mrznjom prema susjedima zatrovani zrak".

Zemlja u kojoj ja živim i trovači zraka u toj zemlji :arrow: moj problem.

Susjedne zemlje i njihovi trovači :arrow: njihov problem.

Ako ti ova formula dekontaminacije nije jasna, onda odmah, istog momenta, nađi drugog sagovornika i ne troši vrijeme uzalud na moje postove.

Vidim nešto mi spominješ moj rodni grad...moj rodni grad je ujedno i grad u kojem ja živim 300 i kusur dana u godini i uopšte nema potrebe da mi ti - ko zna odakle i iz koje tačke na mapi svijeta - govoriš o situaciji u mom rodnom gradu, bilo koja tema da je u pitanju.
Pa kad vec spominjes "trovace zraka", pri tom, da se ne lazemo, misleci na bosnjacku reakciju na ponasanje UZP-ovaca, budi dosljedna pa spomeni i sta je istu prouzrokovalo, krenuvsi npr. od svog rodnog grada, Adolfa, Monike, Luke... :oops: , ono kad vec glumis moralnu vertikalu na forumu.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1516 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Chmoljo »

Hafis wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
mO k3 wrote:@kakavdanakneiskustvu
Image
moja greska,nisam najbolje vidio,vidi stvarno covjek napisao i ostao valjda ziv i zdrav,hm,zdrav,to je sad upitno,da nije cuo za krivoustog do prije par godina,aaaaaa ja cudnih tableta,i sa takvom osobom ulaziti u bilo kakvu raspravu,kud ovo prije nisam vidio
Nisu od male muke smišljeni onoliki vicevi o vašim intelektualnim sposobnostima.
Banned user for reason “vrijeđanje”
» Hafis

2 sedmice
House

#1517 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by House »

ode u sanatorijum kod dr. čovića :lol:
kakavdanakneiskustvu

#1518 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by kakavdanakneiskustvu »

lijepo je ovo vidjeti
SmokingMan

#1519 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by SmokingMan »

Chmoljo plaćam dukatima da ga odbanuješ,nema ništa od njega,dovoljno je bezidejan da će na kraju sam odustati od foruma. :D
Mirza007

#1520 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Mirza007 »

Pa ljudi sta je ovo opet? Nije se cestito ni vratio a (G)uznika moderacija opet otpremi u Banovice na sluzbeni. Gdje ce vam dusa grijesna?
mO k3

#1521 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by mO k3 »

Spasi ga @chmoljo
:mrgreen: :mrgreen:
spreca

#1522 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by spreca »

mO k3 wrote:Spasi ga @chmoljo
isto mislim ali navuci ce nekog od nas na ban ili na trajni...jer kad nema sta onda vrijedja i eto belaja
mO k3

#1523 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by mO k3 »

spreca wrote:
isto mislim ali navuci ce nekog od nas na ban ili na trajni...jer kad nema sta onda vrijedja i eto belaja
Pitam se jel @hafis ima wlan u kotlovnici ? :mrgreen:
Seyfo

#1524 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Seyfo »

Nema veze što odmara u Banovićima, ima zato Vinko, učenik koji je nadmašio učitelja! Možda doduše ni on nije čuo za Tuđmana, Aliju, Tita, Čovića (po potrebi), ali je on tu da nastavi gdje je Hafis stao!
seln

#1525 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by seln »

spreca wrote:
Iz njegovog kompletnog opusa neces izvuci deset smislenih postova.
Uglavnom je sve podjebavanje, trolanje, flejmanje, plitki humor, hvalisanje, kritikovanje i ismijavanje drugih forumasa, uvrede koje su uvijek na granici baniranja (pa se ponekad zajebe i predje granicu)...
isto kao haver mu Woody, samo sto je umjesto kokarde veliko U.
Locked